Laten we een einde maken aan slechte service met helpdesksoftware

Maak indruk op klanten met snel en kundige reacties.

 • ✓ Geen installatiekosten    
 • ✓ 24/7 klantenservice    
 • ✓ Geen kredietkaart nodig    
 • ✓ Op elk moment opzegbaar
Gebruikt door
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
helpdesk software animation

Helpdesksoftware die uw klanten zal overtuigen

Profiteer van hogere vertegenwoordigersproductiviteitsniveaus en klantenbehoud of (conversie) met onze helpdesksoftware met meerdere kanalen. De prijs-kwaliteitverhouding is ongeëvenaard. Met meer dan 180 helpdeskfuncties en meer dan 40 integraties is onze software de perfecte oplossing voor bedrijven van elke omvang en bedrijfstak. 

Stroomlijn alle communicatiekanalen en beheer ze vanuit één gedeelde bedrijfsinbox. Geniet van sociale media-integraties, onbeperkte browsegeschiedenis van tickets, gespreksopnames, hybride ticketstreams en andere productiviteitstools.

 • GetApp leaders 2021
 • SourceForge leader fall 2021
 • Best help desk software

Ontdek geavanceerde helpdesksoftware

IT-helpdesksoftware van LiveAgent stroomlijnt verschillende communicatiekanalen tot uniforme tickets.

Peter Komornik

LiveAgent combineert uitstekende live chat, ticketing en automatisering waarmee we uitzonderlijke ondersteuning kunnen bieden aan onze klanten

black Slido logo

Maak kennis met LiveAgent - het communicatieplatform met meerdere kanalen

Geef uw team de juiste helpdesktool om hun productiviteit te verhogen en minder tijd te besteden aan klantenverzoeken. Met LiveAgent kunnen uw klanten u overal bereiken. Het maakt niet uit of uw klanten willen mailen, chatten, bellen of contact met u willen opnemen via sociale media. Met LiveAgent kunt u al hun verzoeken vanuit één plaats beantwoorden.

Ticketsysteem

Is het moeilijk voor u om al uw vragen van klanten bij te houden en te beantwoorden? Klanten verwachten en eisen snelle communicatie met de klantenservice op meerdere platforms. Het beheer van de klantenservice kan echter ongeorganiseerd en chaotisch worden als u geen kwaliteitssysteem heeft.

Het ticketsysteem maakt deel uit van elke kwaliteitshelpdesksoftware. De ticketfunctie in LiveAgent verzamelt vragen van klanten van meerdere communicatiekanalen en organiseert ze in één algemene inbox. Zo kunt u al uw emails, vragen/vermeldingen op sociale media, oproepen, live chats en meer op één platform ontvangen.

Vertegenwoordigers zouden dan de communicatie met de klant efficiënt kunnen afhandelen, waardoor verloren of onbeantwoorde communicatie wordt voorkomen. Het online ticketsysteem van LiveAgent is gebruiksvriendelijk, waardoor uw vertegenwoordigers er snel vertrouwd mee raken.

Daarnaast heeft LiveAgent een online ticketsysteem om de automatisering van de klantenservice nog verder te verbeteren. Bijvoorbeeld geautomatiseerde ticketdistributie , SLA’s , automatisering regels en meer. Geef het ticketbeheersysteem dus een kans en bied meteen professionele klantenservice.

Ticketing feature in Help desk software - LiveAgent
Live chat connections

Live chat

Met de live chatfunctie kunt u uw klanten of bezoekers direct klantenservice bieden. LiveAgent biedt de snelste live chatservice die beschikbaar is, en er is geen limiet aan het aantal chatknoppen dat u kunt gebruiken. Zo kunt u ondersteuning bieden op URL’s waar bezoekers uw hulp nodig hebben.

Bovendien heeft de live chat van LiveAgent een breed scala aan slimme functies. De functie max. wachtrijlengte stopt bijvoorbeeld automatisch met het weergeven van de chatknop zodra de wachtrij van de klant te lang wordt. Proactieve chatuitnodigingen is een andere uitstekende functie, waarmee uw helpdeskmedewerkers kunnen communiceren met bezoekers voordat ze hulp vragen. Door vooraf hulp te bieden, kunt u uw bezoekers omzetten in betalende klanten.

Hoewel we de hele dag kunnen opscheppen over live chatfuncties, is de juiste maatstaf voor succes het aantal conversies dat het genereert. Daarom heeft LiveAgent een functie ontwikkeld waarmee uw merk de effectiviteit van live chat in Google Analytics kan meten. Nu is het tijd om te chatten. Dus laten we beginnen.

Callcenter

Een kwaliteitshelpdeskplatform omvat ook een callcenter, aangezien klanten nog steeds telefonisch contact willen opnemen met vertegenwoordigers. Tegenwoordig bieden helpdeskoplossingen meer dan een eenvoudig callcenter. Het callcenter van LiveAgent heeft geavanceerde functies waarmee u de klantenervaring via de telefoon enorm kunt verbeteren, zoals interne gesprekken , video-oproepen en belknoppen.

Bovendien biedt het systeem automatiseringsfuncties om klantengesprekken nog meer te verbeteren. Bijvoorbeeld IVR , Automatisch terugbellen en oproeproutering kan lang wachten voorkomen aangezien dat de klanten naar de juiste afdeling worden gerouteerd. Als de lijn echter bezet is, kunnen ze een automatische terugbelverzoek indienen.

Deze eenvoudige callcenter-automatiseringsprocessen verbeteren de workflows en verhogen tegelijkertijd de klantentevredenheid. Aangezien het callcenter een integraal onderdeel is van de helpdesksoftware, kunnen uw klantenservicemedewerkers bovendien klantengegevens bekijken via de CRM-integratie.

In het algemeen heeft LiveAgent de callcenterfuncties om superieure klantencommunicatie via de telefoon te bieden, gebruikmakend van helpdeskautomatiseringsfuncties.

Unlimited call recordings in LiveAgent's call center software
Customer portal software - LiveAgent

Kennisbank

Een kennisbank is een opslagplaats van door het bedrijf geproduceerde informatie die wordt gebruikt om hun klanten te helpen wanneer hun vertegenwoordigers niet beschikbaar zijn. Selfservice-opties worden tegenwoordig steeds populairder bij bedrijven, aangezien bijna 80% van de klanten er de voorkeur aan geeft online bronnen te gebruiken om informatie te vinden.

Kennisbanken zijn uitstekend geschikt voor zowel interne als externe doeleinden. Uw bedrijf kan bijvoorbeeld een interne kennisbank maken voor de onboarding van medewerkers, updates of andere essentiële bedrijven gegevens. Aan de andere kant kunt u een openbare kennisbank creëren, zodat uw bedrijf 24/7 kan functioneren zonder dat u extra helpdeskmedewerkers hoeft in te huren.

Daarnaast biedt LiveAgent ook meerdere kennisbanken voor bedrijven die content willen differentiëren voor meerdere merken. Wacht niet tot uw concurrenten verbeteren. Maak in plaats daarvan uitgebreide handleidingen, stappen voor probleemoplossing, artikelen met gereedschapsbeschrijvingen en zie hoe uw bedrijf de klantentevredenheid, retentie, loyaliteit en verkoop in een mum van tijd verbetert.

Forum

Een forum is een andere uitstekende selfservice-soptie. Uw bedrijf kan een LiveAgent-forum maken voor zowel interne als externe doeleinden. Een forum is waar mensen hun meningen, ervaringen, suggesties en meer met betrekking tot goederen of diensten kunnen delen.

Met een intern forum kunnen uw vertegenwoordigers werkgerelateerde problemen effectief en efficiënt oplossen. In een openbaar forum kunnen klanten hun problemen oplossen met de hulp van andere klanten.

Simpel gezegd, klanten hoeven geen contact op te nemen met een vertegenwoordiger, ze kunnen een vraag op het forum plaatsen om een ​​antwoord te vinden. Soms is er al een forum over specifieke problemen, waar klanten het gesprek gewoon kunnen lezen en het zelf kunnen oplossen.

Over het algemeen is het een uitstekende manier om uw steun meteen te vergroten.

Customer Forum in Customer portal software - LiveAgent
Customer portal software - LiveAgent

Klantenportaal

Een klantenportaal, of met andere woorden een selfserviceportaal, is een geweldige manier om 24/7 een naadloze klantenervaring te bieden. Met het klantenportaal van LiveAgent kunnen uw klanten inloggen en hun vragen openen/volgen. p >

Daarom hoeven ze niet opnieuw contact op te nemen met de ondersteuning over de status van hun ticket. Klanten kunnen ook de ticketgeschiedenis en aanvullende informatie over producten/diensten bekijken, ofwel in de vorm van kennisbankartikelen of besproken in openbare forums.

Over het algemeen stelt het selfserviceportaal u in staat een community te creëren die elkaar helpt door tips te delen, wat de klantentevredenheid en merkloyaliteit verbetert.

Geavanceerde functies om georganiseerd te blijven

LiveAgent biedt eenvoudige functies die een enorme impact hebben op de algemene teamprestaties.

Verdeel automatisch uw emails, chats en oproepen op basis van uw vooraf gedefinieerde regels of bron. Lees verder…

Regels zijn een reeks triggers die worden uitgevoerd wanneer voorwaarden worden ingesteld. Lees verder…

Geef uw klanten de mogelijkheid om met een geautomatiseerde terugbeloptie de klantentevredenheid te verbeteren en de inspanningen van de klant te verminderen. Lees verder…

Geef uw vertegenwoordigers alle informatie die ze nodig hebben om op elk contactpunt inzichtelijke en persoonlijke service te bieden. Lees verder…

Standaardberichten zijn vooraf gedefinieerde antwoorden waarmee u sneller kunt antwoorden. Lees verder…

Voeg meerdere berichten uit verschillende bronnen samen in één thread. Lees verder…

De beste waarde voor uw geld​

LiveAgent is de meest beoordeelde en de hoogst gewaardeerde helpdesksoftware voor kleine bedrijven in 2019 en 2020. Houd nauw contact met uw klanten en help hen sneller met LiveAgent.

14 dagen proefperiode
Geen kredietkaart nodig
en veel meer
$9 maand

Small business

 • Onbeperkte ticketgeschiedenis
 • 3 email addresses
 • 3 contact forms
 • 1 API key
$29 maand

Medium business

 • Everything in Small, plus
 • 10 email addresses
 • 3 live chat buttons
 • Departments management
$0 maand

Gratis

 • 7 dagen ticketgeschiedenis
 • 1 emailadres
 • & chatknop
 • 1 contact form
LiveAgent - Mobile help desk application

Mobiele helpdesktoepassing

Installeer een interne Android- of iOS-applicatie om verzoeken van klanten te beantwoorden terwijl u op verplaatsing bent. Het maakt niet uit of u emails of telefoontjes van klanten moet beantwoorden, met onze mobiele app kunt u alle verzoeken beantwoorden.

Volledig meertalig

Laat uw ondersteuningsmedewerkers en klanten hun moedertaal gebruiken om vertrouwen te hebben in hun communicatie. LiveAgent is vertaald in meer dan 40 talen en stelt u bovendien in staat om elke speciale letter of letteraccent in de applicatie volledig aan te passen.

Multilingual support in LiveAgent
girl sitting on beanbag browsing social media on tablet

Integraties van sociale media

Klantenservice via sociale media (SoMe) is tegenwoordig een noodzaak. LiveAgent biedt de meest populaire sociale media integraties, zodat uw bedrijf snel en zonder vertragingen in contact kan komen met uw sociale mediapubliek. U kunt bijvoorbeeld verbinding maken met Facebook, Twitter of Instagram via eenvoudige integratie. 

CRM integraties

LiveAgent werkt met meerdere partners om klanten de mogelijkheid te bieden een platform voor klantenrelatiebeheer op te nemen. Door CRM te integreren hebben uw vertegenwoordigers snel en effectief toegang tot klantengegevens. Zo kunnen we elke klantenvraag efficiënt oplossen en tegelijkertijd langdurige klantenrelaties creëren.

Person drafting the integration flow
LiveAgent Product Tour | Live Agent02:25Youtube video: LiveAgent Product Tour
Live Agent

Functies die u nodig heeft

LiveAgent biedt het juiste deel van de helpdesksoftwarefuncties, waaronder een ticketbeheersysteem met krachtige automatisering, SLA, live chat, sociale netwerken en berichten, callcenter, IVR, contactformulieren en een ondersteuningscentrum. Meer dan dan 180 helpdeskfuncties zijn beschikbaar op dit momenet en meer dan 40 integraties zijn inbegrepen!

LiveAgent past zich aan uw bedrijf aan

LiveAgent als helpdesksoftware past zich snel aan de behoeften van verschillende bedrijfsmodellen aan. Ontdek hoe het uw bedrijf kan helpen met de klantenondersteuning.

Business bag - icon

Business oplossingen

Startende bedrijven & grote bedrijven

Ondernemingen

Overheid

Onderwijsinstellingen & NGO

Industry Solutions - icon

Oplossingen voor verschillende sectoren

Ecommerce & Diensten

Reizen & Accommodatie

Marketing & Telefoon

Amusement

Veelvoorkomende redenen waarom bedrijven overstappen op helpdesk software

Heeft uw bedrijf dezelfde problemen als de meeste van onze klanten die zijn overgestapt op onze LiveAgent-helpdesksoftware?

Laattijdige antwoorden aan uw klanten

Mist u belangrijke deadlines en bent u de prioriteiten in uw inbox kwijt? Stel SLA’s in voor emails met hoge prioriteit.

Onmogelijke samenwerking wat betreft emails

Is uw collega op vakantie en moet u hun verantwoordelijkheden overnemen? Een algemene bedrijfsinbox is de juiste keuze.

Geen idee over de prestaties van uw team

Weet u wat er gebeurt in de communicatie van uw team? Analyseer alle antwoorden die door uw bedrijf stromen op één enkele plaats.

Meer dan 30000 bedrijven zijn al overtuigd

Bekijk onze succesverhalen en getuigenissen om erachter te komen hoe LiveAgent uw klantenondersteuning kan vergroten en het geluk van uw zakenpartners kan vergroten.

Wat is helpdesk software?

Helpdesksoftware vangt doorgaans al uw inkomende communicatie van klanten op en zet deze om in tickets voor eenvoudiger beheer. Uw klanten gebruiken allerlei manieren om contact met hen op te nemen, zoals email, telefoon , messengers of live chat dus door alle communicatie op één enkele plaats te bewaren, kunnen uw klantenservicemedewerkers het probleem beter begrijpen en sneller antwoorden.

LiveAgent - What is help desk software
Ultimate omni-channel help desk software experience

Wie gebruikt helpdesksoftware?

Helpdesksoftware is voor elk bedrijf dat een uitstekende klantenservice wil. Over het algemeen gebruiken specifieke industrieën het meest helpdesksoftware, zoals de auto-industrie, de entertainmentindustrie, de exportindustrie, de detailhandel, de marketingindustrie en de reisindustrie.

LiveAgent is een webgebaseerde helpdeskoplossing die in vrijwel elke branche kan worden gebruikt, aangezien deze is ontworpen om zowel de klanten als de klantenservice te helpen vertegenwoordigers tegelijk.

Het systeem volgt, rapporteert en automatiseert overtollige agenttaken om hun workflow eenvoudiger en effectiever te maken. Hierdoor kunnen agenten met minimale vertraging hoogwaardige klantenservice bieden.

Hoe kan helpdesksoftware uw bedrijf helpen?

24/7 klantenondersteuning

Met helpdesksoftware kunt u klanten 24/7 helpen. Hoe? Gewoon door een diepgaande kennisbank.te maken. Volgens ons onderzoek geeft bijna 70% van de klanten de voorkeur aan een selfservice-optie. Selfservice is snel, gemakkelijk en kan uw bedrijf een voorsprong geven op uw concurrenten.

Verlies geen tijd meer met schakelen tussen platforms om te reageren op vragen van klanten. Maak uw vertegenwoordigers en klanten blij door uw email, live chat, telefoontjes, sociale media en meer te verbinden in LiveAgent, en zie hoe uw klanteninteracties meteen verbeteren. 

Prestatie inzichten

Blijf altijd op de hoogte van de prestaties van vertegenwoordigers om dagelijks te verbeteren. De teamprestatiegegevens in LiveAgent kunnen uw bedrijf bruikbare inzichten in uw klantenservice bieden. Hierdoor kunt u bepalen of aanvullende training nodig is of hoe u de klantentevredenheid kunt verbeteren.

Een manier om de klantenervaring te verbeteren, is door de klanten tijdens hun browse-ervaring te bereiken. Met klantenservicesoftware kunnen uw klantenservicemedewerkers contact opnemen via: proactieve chatuitnodigingen . Als gevolg hiervan kunnen uw vertegenwoordigers een hoog verlatingspercentage voorkomen, de klantenervaringverbeteren en uiteindelijk de klantenloyaliteit vergroten. 

Om een ​​geweldige klantenservice-ervaring te creëren, moeten uw vertegenwoordigers snel en efficiënt zijn. Het afhandelen van repetitieve taken kan echter veel van hun tijd kosten. Door taken te automatiseren en emailsjablonen / standaardberichten te maken via het ticketsysteem, kunnen ze hun tijd gebruiken voor klanten in nood.

Gemakkelijk teamwerk

Met het helpdesksysteem kunnen uw collega’s op meerdere manieren samenwerken. Het klantenserviceteam kan direct binnen de klantenondersteuningstickets communiceren en klantenproblemen zeer snel oplossen. Bovendien kan het klantenserviceteam ook chaten buiten de helpdesktickets. Efficiënt teamwerk zal uw klantenservice naar een professioneel niveau tillen, wat zal resulteren in tevreden klanten.  

Helpdesk software vergelijking

Er zijn nogal wat helpdesksoftware en het kiezen van de juiste kan een uitdaging zijn. Daarom hebben we het gemakkelijk gemaakt om de beste helpdesksoftware voor u te selecteren. We hebben een eenvoudige gebruikersinterface, geavanceerde functionaliteit en eerlijke prijzen gecombineerd in één pakket voor de prijs van een gemiddeld diner voor 2.

Help desk software comparison - illustration

Alle steunkanalen onder één dak

LiveAgent’s help desk software integrates with multiple communication channels and offers nearly 200 features.

Een complete gids voor de beste helpdesksoftware

We weten allemaal dat het bieden van geweldige klantenservice een noodzaak is. Echter, digitale transformatie gaat hand in hand met een grotere vraag naar snelle, efficiënte en behulpzame ondersteuning van bedrijven. Het goede nieuws is dat u, zelfs in deze hectische tijden, met een betrouwbaar helpdesksoftwareplatform de beste ervaring voor uw klanten kunt creëren. Onderzoek toont aan dat 84% van de bedrijven die hun klantervaring proberen te verbeteren, hun omzet zien stijgen.

Dus , zonder verder oponthoud, laten we bespreken hoe u het kunt gebruiken om een succesvol bedrijf te runnen.

Hoe werkt helpdesksoftware?

Als u ooit contact heeft opgenomen met een bedrijf, heeft u waarschijnlijk al contact gehad met helpdesksoftware.

Maar hoe werkt dat precies?

Hoewel de ingewikkelde processen die achter de schermen plaatsvinden, kunnen verschillen voor verschillende leveranciers van helpdesksoftware, blijft hun kern hetzelfde.

Wanneer een klant via email contact opneemt met een bedrijf , live chat, sociale media of andere communicatiekanalen, wordt er een helpdeskticket aangemaakt. Het ticket bevat vaak informatie zoals het kanaal waar de interactie vandaan komt, een bericht van de klant, SLA, klanteninformatie en andere, afhankelijk van de servicedesksoftware die u gebruikt en hoe u deze configureert.

Eénmaal het ticket is gemaakt, wordt het afgeleverd in een inbox. Van daaruit wordt het toegewezen aan een vertegenwoordiger die de verdere communicatie met de klant afhandelt en probeert het probleem zo goed mogelijk op te lossen.

In het geval dat de eerste medewerker van de klantenondersteuning het probleem niet kan oplossen, kan het ticket worden geëscaleerd naar een andere vertegenwoordiger, afdeling of niveau die beter is toegerust om complexere problemen aan te pakken. Dit proces wordt een escalatiepad genoemd.

Uitdagingen in verband met helpdesksoftware

Hoewel helpdeskbeheersoftware een geweldig hulpmiddel is waarmee u veel klanten over de hele wereld kunt ondersteunen, brengt het ook enkele uitdagingen met zich mee. Laten we er een paar bekijken en mogelijke oplossingen bespreken.

Lage oplossing bij het eerste contact

Hoewel het een simpele prestatiemaatstaf lijkt, is dat niet het geval. In contactcentra is eerste contactoplossing een belangrijke indicator van klantentevredenheid en of er aan hun verwachtingen wordt voldaan. Er zijn veel redenen waarom u met deze uitdaging te maken kunt krijgen, zoals onvoldoende opleiding van vertegenwoordigers, een overweldigend aantal verzoeken aan de helpdesk en andere.

Oplossing: Zorg ervoor dat uw personeel voldoende uitgerust is om complexere klantenproblemen, onderzoeksrapporten en gegevens af te handelen om de beste handelwijze te bepalen en een efficiënt escalatietraject te ontwikkelen.

Gebrek aan selfservice-opties

Zelfs contactcenters met een groot aantal vertegenwoordigers die goed zijn opgeleid, kunnen overweldigd raken door het aantal vermijdbare vragen die ze ontvangen.

Oplossing: Ontwikkel en verwijs klanten vervolgens naar een betrouwbaar en informatief selfservice-portaal met een kennisbank. Zorg ervoor dat uw inbox niet wordt overspoeld met vragen die klanten gemakkelijk zelf kunnen beantwoorden. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 91% van de respondenten een kennisbank zou gebruiken als deze beschikbaar was en was aangepast aan hun behoeften.

h3>Niet de juiste tools gebruiken

Alle bedrijven zijn anders. Daarom hebben ze verschillende helpdesksoftware-oplossingen nodig die verschillende functies omvatten.

Oplossing: Doe grondig onderzoek naar de software die u wilt gebruiken en zorg ervoor dat deze alles biedt wat uw bedrijf nodig heeft om te slagen. Bestudeer alle rapporten en analyses die u te pakken kunt krijgen. Er wordt gezegd dat kennis macht is, dus zorg ervoor dat u alle ins en outs van de werking van uw helpdesksoftware begrijpt.

Verouderde systemen

Wist u dat maar liefst 42% van de vertegenwoordigers vragen van klanten niet kan oplossen vanwege verouderde of losgekoppelde systemen?

Oplossing: Blijf altijd op de hoogte als het gaat om patches, updates en innovaties.

Tijdrovende repetitieve taken

Alleen al door deze uitdaging kunnen veel problemen ontstaan. Als uw vertegenwoordigers uren bezig zijn met repetitieve taken, zijn ze minder betrokken en minder productief en is de kans groter dat uw contactcenter een hoog personeelsverloop ervaart.

Oplossing: Gebruik AI en automatiseringsfuncties. Dat gezegd hebbende, wees voorzichtig met de implementatie ervan. U wilt die “menselijke benadering” die klantenondersteuning tot een vriendelijke en prettige ervaring maakt, niet verliezen.

Soorten helpdesksoftware

Servicedeskapplicatie-oplossingen omvatten verschillende functies en functionaliteiten op maat gemaakt voor een grote verscheidenheid aan klanten.

Hierna volgen de meest voorkomende types helpdesksoftware-oplossingen.

 • Interne helpdesksoftware – maakt interne gebruikers aan om snel en efficiënt interne tickets en problemen op te sporen en op te lossen.
 • Externe helpdesksoftware – een betalende klant wordt ondersteund door de klantenondersteuningsteams van de leverancier.
 • Webhelpdesksoftware – met cloudgebaseerde helpdesksoftware wordt alle informatie opgeslagen op de servers van de host. Het wordt meestal betaald via een abonnement en de host biedt meestal technische ondersteuning.
 • On-premise helpdesksoftware – alle hardware bevindt zich op de site en de klant is verantwoordelijk voor de soepele werking ervan.
 • Open-source software – is een type software waarvan iedereen de code kan openen en wijzigen zonder toestemming van de producent. Gewoonlijk zijn open-sourceoplossingen gratis of worden ze gefinancierd door donaties.
 • Closed-source – is het tegenovergestelde van een open-sourcemodel. Het wordt beschermd door intellectueel eigendom en is niet openbaar beschikbaar.

Kenmerken van helpdesksoftware

Als u op zoek bent naar de beste helpdesksoftware voor uw bedrijf, zult u veel populaire functies, opties en integraties tegenkomen die verschillende oplossingen te bieden hebben. Dit zijn echter de 10 belangrijkste die u als eerste van een functielijst moet afvinken.

 • Contactkanalen – Dit is de manier waarop uw klanten contact met u opnemen. Deze contactpunten kunnen bestaan uit emailondersteuning, live chat, callcenter, sociale media, gemeenschapsforums, en meer.
 • Ticketbeheer – Het is het kernsysteem dat interacties met klantenondersteuning organiseert en als tickets registreert. Niet alleen dat, maar het maakt het ook mogelijk om tickets verder te volgen, wat kan helpen bij het onderzoeken, oplossen en voorkomen van knelpunten.
 • Selfserviceportaal – Een selfserviceportaal stelt uw klanten in staat onafhankelijk zijn. Wist u dat maar liefst 66% van de klanten hun problemen zelf proberen op te lossen voordat ze contact opnemen met de klantenondersteuning?
 • Kennisbank – Er bestaat geen efficiënt contactcenter zonder een kennisbank. Met deze functie kunnen uw klanten hun problemen 24/7 oplossen zonder dat er een vertegenwoordiger aanwezig hoeft te zijn. Bovendien is een interne kennisbank een cruciaal onderdeel van de dagelijkse activiteiten van uw vertegenwoordigers, omdat hierin alle klanteninformatie, ticketgeschiedenis en nog veel meer te vinden is.
 • Intuïtieve gebruikersinterface – Zelfs de meest robuuste helpdesksoftware met veel functies zal u niet helpen als deze moeilijk te gebruiken is. Een intuïtieve gebruikersinterface is de basis van soepele contactcenteractiviteiten.
 • Rapportage en analyse – Het bestuderen van rapporten en analyses geeft u een dieper inzicht in de werking van uw contactcenter en het bedrijf als geheel. Zorg ervoor dat uw helpdeskoplossing u voldoende informatie kan geven.
 • SLA-beheer – Met een slimme helpdeskoplossing kunt u meerdere service-level agreements beheren.
 • Automatisering – Het automatiseren van dagelijkse taken is een must, vooral bij opschalende bedrijven met veel klanten.
 • Dashboards – Met deze functie kunnen vertegenwoordigers snel een overzicht krijgen van de belangrijkste gegevens wanneer ze inloggen op het systeem. Managers van contactcenters gebruiken ook dashboards om belangrijke statistieken bij te houden.
 • TagsHet taggen van uw tickets en klanteninteracties is essentieel als u wilt dat uw contactcenter soepel en efficiënt verloopt. Tags helpen niet alleen om klantenondersteuningstickets te categoriseren, maar stellen vertegenwoordigers ook in staat om snel klanteninformatie op te halen en beter door grote ticketvolumes te navigeren.

Hoe u de beste helpdesksoftware kiest

Allereerst raden we aan om een lijst op te stellen met alle vereisten die u heeft voor uw nieuwe online helpdesksoftware.

Als u niet zelf alle behoeften van uw contactcenter kunt bedenken, overleg dan met uw personeel. Ze hebben inzicht in de dagelijkse werking van het contactcenter, dus ze zijn de beste bron van informatie die u kunt krijgen bij het uitkiezen van de software waarmee ze uiteindelijk zullen werken.

Om u en uw medewerkers te helpen, kies de beste bedrijfssoftware, hieronder vindt u enkele strategieën die u kunt meenemen in de besluitvorming.

Ondersteuning

Hoewel niemand graag denkt dat er iets mis kan gaan, is het belangrijk om in gedachten te houden dat direct beschikbare ondersteuning cruciaal is als u wilt dat alles soepel verloopt. Niemand wacht graag uren of zelfs dagen op een antwoord van klantenondersteuningsteams, dus zorg ervoor dat u de kwaliteit van de klantenondersteuning van de leverancier onderzoekt voordat u definitieve beslissingen neemt.

Mogelijkheid om omhoog/omlaag te schalen

De meeste ondernemers hebben hun bedrijfsgroei bovenaan hun prioriteitenlijstje staan. Vergeet echter niet dat uw contactcenter moet bijbenen. En daarmee gaat hand in hand de mogelijkheid om de helpdesksoftware die u gebruikt omhoog of omlaag te schalen. Controleer bij het kiezen van een helpdesksoftware-oplossing die u wilt kopen altijd hoe gemakkelijk het is om in beide richtingen te schalen.

Softwarebeperkingen

Hoe geweldig de software die u gebruikt ook is, er zijn onderweg altijd enkele hiaten en beperkingen. Neem de tijd om de mogelijkheden van de software die u overweegt aan te schaffen te bestuderen en te beslissen welke functies u wel en niet kunt missen.

Samenwerkingsmogelijkheden

In een contactcenteromgeving is teamwork de naam van het spel. Meerdere problemen tegelijk afhandelen, chatondersteuning bieden tijdens een gesprek en een vermelding op sociale media krijgen, is geen taak voor een eenling. Kies helpdesksoftware waarmee uw team naadloos kan samenwerken. Het zal niet alleen hun werk gemakkelijker maken, maar ook de algehele bedrijfsproductiviteit verbeteren.

Integraties

Zorg ervoor dat uw helpdesksoftware verbinding kan maken met verschillende sites en applicaties. Het maakt uw producten en diensten niet alleen toegankelijker, maar biedt ook een uitstekende uniforme klantenervaring over de hele lijn.

Top 15 leveranciers van helpdesksoftware

LiveAgent

 LiveAgent helpdesk software homepage

Beste helpdesksoftware voor kleine en middelgrote bedrijven die op zoek zijn naar de beste klantenondersteuning voor klanten in heel de wereld.

LiveAgent is een helpdesksoftware-oplossing met meer dan 150 integraties en veel geavanceerde functies . Meer dan 40.000 klanten vertrouwen op deze software om hun klanten een uitstekende klantenondersteuning te bieden.

Belangrijkste kenmerken:

Voors:

 • Intuïtieve interface
 • Betrouwbare en behulpzame klantenondersteuning
 • Ervaring via meerdere kanalen

Nadelen:

 • Verouderd UI-ontwerp
 • Kan niet tegelijkertijd inloggen op twee browsers met één account
 • Technische ondersteuning is beschikbaar 24 /7, maar het bevindt zich in de EU

Klanten van LiveAgent

Enkele van de meest bekende klanten van deze software zijn industriereuzen zoals Huawei, Nascar, BMW, Slido en Yamaha.

Prijzen

U kunt LiveAgent geheel gratis gebruiken. Als u echter de geavanceerde functies wilt ervaren, kunt u kiezen uit drie prijsopties, waaronder €15, €29 en €49 per maand.

Als u het eens wilt proberen, meld u dan aan voor een gratis proefperiode van 14 dagen en maak kennis met het systeem.

Spiceworks

Beste helpdesksoftware voor bedrijven van elke omvang die hun IT-activiteiten serieus nemen.

Deze cloudgebaseerde helpdesksoftware, opgericht in 2006, is allesbehalve een nieuweling op het gebied van klantenondersteuning.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Rapportage en analyse
 • Dashboard
 • Selfserviceportaal
 • Incidentenbeheer

Voors:

 • Betaalbaar
 • Geavanceerde opties voor incidentbeheer
 • Veel configuratie-opties

Nadelen:

 • Toevoegingen in de app
 • Af en toe vertragingen
 • Ticketrouteringsproblemen tussen afdelingen

Prijzen

U kunt Spiceworks helemaal gratis gebruiken.

Gedetailleerde vergelijking

Vergelijking van LiveAgent vs Spiceworks

Help Scout

Beste helpdesksoftware voor kleine en grote bedrijven die ernaar streven geweldige klantenservice te bieden.

Help Scout wordt vertrouwd door meer dan 12.000 bedrijven in alle sectoren. Dankzij de vele integraties laten uw klanten nooit een kans voorbijgaan om contact op te nemen met uw bedrijf.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Integraties van derden
 • SLA’s
 • Selfserviceportaal
 • Communicatie via meerdere kanalen

Voors:

 • Betrouwbare klantenondersteuning
 • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken
 • Zeer responsief

Nadelen:

 • Onvoldoende aanpassing van rapporten
 • Workflow-automatisering is moeilijk in te stellen
 • De gebruikersinterface is een beetje ouderwets
 • li>

Klanten van Help Scout

Sommige van de bedrijven die Help Scout gebruiken, zijn OkCupid, Trello en Honey.

Prijzen

Help Scout biedt een drie- gelaagd abonnement voor hun software, inclusief €20, €35 en €60 per gebruiker per maand, jaarlijks gefactureerd.

Als u de functies van Help Scout wilt uitproberen voordat u een betaald abonnement neemt, kunt u zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 15 dagen.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Help Scout-vergelijking

Zoho Desk

Beste helpdesksoftware voor middelgrote en grote bedrijven met grote hoeveelheden dagelijkse klanteninteracties.

Meer dan 50.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken het helpdeskplatform van Zoho Desk voor hun dagelijkse contactcenteractiviteiten.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Tool voor klantenrelatiebeheer (CRM)
 • Klachtenregistratie van klanten
 • Integraties van derden
 • SLA’s

Voors:

 • Eenvoudig aan te passen
 • Geweldig gebruikersportaal
 • Eenvoudig SLA-beheer

Nadelen:

 • Geen waarschuwingen wanneer tickets tussen afdelingen worden doorgegeven
 • De interface kan soms traag zijn
 • Schalen kan ingewikkeld zijn
 • li>

Klanten van Zoho Desks

Het klantenbestand van Zoho Desk omvat bedrijven als Daimler, Land Rover en Essilor.

Prijzen

U kunt de gratis versie van Zoho Desk gebruiken met zijn essentiële kenmerken. Als u echter het volledige potentieel van deze zakelijke software wilt benutten, kunt u kiezen uit abonnementen van €14, €23 of €40 per vertegenwoordiger per maand.

U kunt het proberen door u aan te melden voor een gratis proefperiode van 15 dagen.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Zoho Desk-vergelijking

Jira Service Management

Beste helpdesksoftware voor grotere bedrijven in IT, ontwikkeling, operaties en meer, die de beste ondersteuning willen bieden.

Jira Service Management van Atlassian stelt ontwikkelaars, IT Ops en andere afdelingen in staat om naadloos samen te werken.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Incidentenbeheer
 • Samenwerkingstools
 • Realtime rapportage
 • Workflowbeheer

Voors:

 • Eenvoudig te integreren met veel ITSM-beheertools
 • Flexibiliteit
 • Geweldige trackingmogelijkheden

Nadelen:

 • Het migreren van wijzigingen van dev naar productie kan moeilijk zijn
 • Ingewikkelde gebruikersinterface
 • Steile leercurve

Klanten van Jira Service Management

Jira Service Management wordt veel gebruikt in bedrijven als Toast, Lucid Motors en Solarisbank.

Prijzen

Basisfuncties Jira Service Management IT-helpdesksoftware-aanbiedingen zijn gratis beschikbaar. Om toegang te krijgen tot meer geavanceerde opties, kunt u kiezen voor hun standaardabonnementen van €20 of Premium €40 per vertegenwoordiger per maand, die jaarlijks worden gefactureerd. Ze bieden ook een Enterprise-abonnement voor bedrijven met meer dan 201 agenten. Het kost €128.000 per jaar.

Als u het wilt uitproberen voordat u een betaald abonnement neemt, kunt u zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 7 dagen.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Jira Service Management vergelijking

Freshservice

Beste helpdesksoftware voor bedrijven in de financiële dienstverlening, het onderwijs en overheidsorganisaties.

Freshservice is servicedesksoftware die slimme automatisering dichter bij hun klanten brengt en hen helpt met uitstekende klantenondersteuning.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketautomatisering
 • Incidentenbeheer
 • Samenwerkingstools
 • Problemen volgen
 • Ondersteuning via meerdere kanalen

Voors:

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Workflows zijn eenvoudig te configureren
 • Eenvoudig te implementeren en aan te passen

Nadelen:

 • Onvoldoende rapportage
 • Initiële configuratie kan een beetje ontmoedigend zijn
 • Onvoldoende dashboard

Klanten van Freshservice

Onder de bedrijven die Freshservice gebruiken, vindt u VICE Media, TaylorMade Golf en Chargebee.

Prijzen

Om toegang te krijgen tot de functies van Freshservice kunt u zich abonneren voor €15, €40, €75 of €95 per vertegenwoordiger per maand dat jaarlijks wordt gefactureerd.

Voordat u het beste abonnement voor uw bedrijf kiest, kunt u Freshservice proberen door u aan te melden voor hun 21-dagen gratis abonnement.

Freshdesk

Beste helpdesksoftware voor alle bedrijven die langdurige relaties met hun klanten proberen op te bouwen.

Met meer dan 50.000 klanten over de hele wereld stelt Freshdesk geen enkel klantgericht bedrijf teleur.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Live chattool
 • Callcenterbeheer
 • Samenwerkingstools
 • Dashboard

Voors:

 • Goed ontworpen gebruikersinterface
 • Automatiseringsopties
 • Betrouwbare live chatfunctie

Nadelen:

 • Tickets kunnen verloren gaan tijdens het overdragen tussen teams
 • Beperkte bewerkingstools
 • Onvoldoende rapportage

Klanten van Freshdesk

Enkele trouwe klanten van Freshdesk zijn Decathlon, Aramex en Bridgestone.

Prijzen

Als u tot 10 vertegenwoordigers heeft, kunt u deze servicedeskondersteuningssoftware gratis gebruiken. U kunt echter ook kiezen voor abonnementen van €15, €49 of €79 per vertegenwoordiger per maand die jaarlijks worden gefactureerd. Als u het eerst wilt uitproberen, kunt u hun gratis proefperiode van 21 dagen gebruiken.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Freshdesk-vergelijking

Zendesk

Zendesk startpagina helpdesksoftware

Beste helpdesksoftware voor groeiende bedrijven die ernaar streven geweldige klantenondersteuning te bieden.

Meer dan 160.000 bedrijven vertrouwen op Zendesk om deals te sluiten en voor hun klanten te zorgen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Communicatie via meerdere kanalen
 • CRM
 • Dashboard
 • Rapportage

Voors:

 • 100+ integraties
 • Tickets zijn gemakkelijk te volgen
 • Geweldige uptime

Nadelen:

 • Moeilijk om te communiceren met de klantenondersteuning
 • Dashboards zijn moeilijk te maken
 • Onvoldoende analytische tools

Klanten van Zendesk

Onder de tevreden klanten van Zendesk bevinden zich Polaris, Modsy en BoxyCharm.

Prijzen

Hun abonnement begint bij €19 per vertegenwoordiger per maand en gaat verder met opties van €49 en €99. Ze worden allemaal jaarlijks gefactureerd. Voordat u een aankoop doet, kunt u zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen en kennis maken met dit servicedeskplatform.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Zendesk-vergelijking

Gorgia’s

Gorgias helpdesk software homepage

Beste helpdesksoftware voor bedrijven van elke omvang in ecommerce en vele andere gebieden.

Gorgias helpt meer dan 9000 bedrijven hun inkomsten te verhogen en geweldige klantenervaringen te bieden met hun app die speciaal is ontworpen voor Shopify.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Integraties van derden
 • Klantendatabase
 • Activiteitendashboard
 • Communicatie via meerdere kanalen

Voors:

 • Sociale media-integraties
 • Eenvoudig te gebruiken
 • De gebruikersinterface is eenvoudig te configureren

Nadelen:

 • Moeilijk aan te passen
 • Klantenondersteuning is soms moeilijk te bereiken
 • Geen ingebouwde spamcontrole

Klanten van Gorgias

Sommige van de merken die op Gorgias vertrouwen, zijn Steve Madden, Bokksu en Marine Layer.

Prijzen

U kunt Gorgias’s servicedesksoftware gebruiken door u te abonneren op een van hun volgende abonnementen: €50, €300 of €750 per ticket per maand. Als u een aangepast abonnement wilt, kunt u contact opnemen met het team van Gorgias.

Voordat u zich vastlegt op een betaalde versie, kunt u Gorgias uitproberen door u aan te melden voor een gratis proefperiode.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Gorgias-vergelijking

Salesforce Service Cloud

Salesforce helpdesk software homepage

Beste helpdesksoftware voor bedrijven van elke omvang in verschillende vakgebieden.

Salesforce Service Cloud stelt u in staat om holistische klantenondersteuning te bieden met behulp van AI en integratie van populaire ondersteuningskanalen.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • AI
 • Selfserviceportaal
 • Samenwerkingstools
 • Communicatie via meerdere kanalen

Voors:

 • Automatiseringsopties
 • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken
 • Veel aanpassingsopties

Nadelen:

 • Het platform kan soms traag zijn
 • Af en toe uitvaltijd
 • Opslagbeperkingen

Klanten van Salesforce Service Cloud

Onder de klanten van Salesforce Service Cloud bevinden zich IBM, Mercedes-Benz en NBCUniversal.

Prijzen

Salesforce Service Cloud biedt vier abonnementen, waaronder €25, €75, €150 en €300 per gebruiker per maand, jaarlijks gefactureerd.

Als u het eerst wilt uitproberen, kunt u zich aanmelden voor hun gratis proefperiode van 14 dagen.

SysAid

Beste helpdesksoftware voor bedrijven van alle soorten en maten in alle sectoren.

Dankzij de vele automatiseringsopties van SysAid kunnen hun klanten elk ticket en elke klanteninteractie beheren met de aandacht die het verdient.

Belangrijkste kenmerken:
 • Ticketing
 • Automatisering
 • Selfserviceportaal
 • Workflowconfiguratie
 • Rapportage en analyse li>

Pluspunten:

 • Automatiseringsopties
 • Flexibel ontwerp
 • Aanpassingsopties

Nadelen:

 • Vereist basiskennis van HTML
 • Onvoldoende chatconsole
 • Steile leercurve

Klanten van SysAid

SysAid wordt vertrouwd door bekende bedrijven, waaronder The Guardian, Bacardi en Fuji Xerox.

Prijzen

Meer informatie over de prijzen van SysAid , neem contact op met hun team om een abonnement te krijgen dat aan uw behoeftes voldoet.

Als u het eens vrijblijvend wilt proberen, kunt u zich aanmelden voor een gratis proefperiode van 30 dagen.

p>

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus SysAid-vergelijking

Hiver

Hiver helpdesk software homepage

Beste helpdesksoftware voor bedrijven die Gmail of Google Apps gebruiken voor hun klantenondersteuning.

Hiver is een uitzonderlijk servicedeskplatform dat is gebouwd voor Google Workspace. Het helpt meer dan 1500 bedrijven hun contactcenters naadloos te beheren vanuit Gmail.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Workflowbeheer
 • Selfserviceportaal

 • Prestatiestatistieken
 • Samenwerkingstools

Voors:

 • Vlotte integratie met G Suite
 • Eén handige gedeelde inbox
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen:

 • De analysetool is niet altijd nauwkeurig
 • Meldingen kunnen soms traag zijn
 • Het filteren van tickets kan lastig zijn
 • li>

Klanten van Hiver

Hiver wordt vertrouwd door veel bedrijven zoals Course Hero, Upwork en AppsFlyer.

Prijzen

U kunt de functies en functionaliteiten van Hiver gaan gebruiken voor €15, €39 of €59 per gebruiker per maand.

Hiver biedt ook een optie om hun helpdesksoftware gratis uit te proberen als u zich aanmeldt voor een gratis proefperiode van 7 dagen.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Hiver-vergelijking

Voorzijde

Front helpdesk software homepage

Beste helpdesksoftware voor alle bedrijven die meer operationele efficiëntie willen.

Front wordt gebruikt door meer dan 7500 bedrijven in alle sectoren dankzij de geweldige samenwerkingstools en opties voor workflowoptimalisatie.

Belangrijkste kenmerken:

 • Ticketing
 • Activiteitendashboard
 • Selfserviceportaal
 • Rapportage en analyse
 • Samenwerkingstools

Voors:

 • Interne berichten in emails
 • Geweldige chathulpmiddelen voor samenwerking
 • Geavanceerde zoekfunctionaliteit

Nadelen:

 • Beperkte taalopties
 • Meldingen kunnen soms traag zijn
 • UI kan traag zijn

Klanten van Front

High-impact teams in verschillende bedrijven gebruiken Front, waaronder Instructure, Culture Amp en Morningside.

Prijzen

U kunt kiezen uit drie abonnementen, waaronder €19, €49 of €99 per persoon per maand.

Er is ook een optie om u aan te melden voor een gratis proefperiode van 7 dagen om het uit te proberen voordat u een aankoop doet.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus Front-vergelijking

HubSpot Service Hub

 HubSpot Service Hub software homepage

Beste helpdesksoftware voor bedrijven in alle sectoren die vastbesloten zijn om de beste klantenervaring te bieden.

HubSpot Service Hub is actief in meer dan 120 landen en bedient meer dan 100.000 tevreden klanten.

Belangrijkste kenmerken:

 • Interactie volgen

  li>

 • Communicatie via meerdere kanalen
 • Selfserviceportaal
 • Aanpasbare rapporten
 • Samenwerkingstools

Voors:

 • Robuuste rapportage-opties
 • Eenvoudig in te stellen en te gebruiken
 • Aanpasbare kennisbank

Nadelen:

 • Beperkte ticketopties
 • Aan een duurdere kant
 • Het gratis abonnement heeft geen toegang tot technische ondersteuning
 • ul>

Klanten van HubSpot Service Hub

Het helpdeskplatform van HubSpot Service Hub heeft een groot klantenbestand, waaronder bedrijven als SoundCloud, GoFundMe en ResellerRatings.

Prijzen

Sommige tools van HubSpot Service Hub zijn gratis beschikbaar. Om het potentieel van deze software echter volledig te ervaren, kunt u kiezen uit drie abonnementen, waaronder €41, €414 of €1104 per maand.

Naast deze opties kunt u zich aanmelden voor een gratis proefperiode om te beslissen of dit de juiste technologie-investering voor u is.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent versus HubSpot Service Hub vergelijking

TeamSupport

Beste helpdesk software voor bedrijven die tickets met een kleiner volume maar met een hogere complexiteit verwerken.

Deze op B2B gerichte helpdesksoftware-optie helpt haar klanten om de best mogelijke klantenondersteuning te bieden.

Belangrijkste kenmerken:
 • Ticketing
 • SLA’s
 • Kennisbank
 • Prestatiestatistieken
 • Aanpasbare branding

Voors:

 • Intuïtieve gebruikersinterface
 • Veldaanpassing
 • Eenvoudig in te stellen

Nadelen:

 • Niet-intuïtieve rapportagefunctionaliteit
 • Kan soms traag zijn
 • Moeilijk om grote datasets in bulk te beheren

Klanten van TeamSupport

Onder de bedrijven die het servicedesk-platform van TeamSupport gebruiken, vindt u Comcast, Teladoc Health en Fujifilm.

Prijzen

Om dit te gaan gebruiken software, kunt u kiezen voor een van de volgende abonnementen: €49, €69 of €119 per vertegenwoordiger per maand.

Gedetailleerde vergelijking

LiveAgent vs. TeamSupport vergelijking

Wat is de beste helpdesksoftware?

We zijn het erover eens dat er veel opties zijn om uit te kiezen. Maak u geen zorgen, we hebben de top 5 voor u uitgekozen om te vergelijken.

 • LiveAgent – Met een Capterra-beoordeling van 4,7, dit is de beste optie voor iedereen die een helpdeskoplossing zoekt die betaalbaar is en een breed repertoire aan functies. Een andere reden waarom LiveAgent de beste helpdesksoftware voor uw bedrijf is, is dat het helpt bij het verhogen van conversies, het stimuleren van verkopen en het creëren van de beste holistische klantervaring, ongeacht de sector waarin u zich bevindt.
 • Zendesk – Met een klantenbestand van meer dan 160 000 bedrijven en een Capterra-beoordeling van 4,4 is Zendesk een geweldige kans voor elk bedrijf dat probeert relaties opbouwen met hun klanten door middel van betrokkenheid en geweldige klantenservice.
 • Jira Service Management – Met een beoordeling van 4,4 op Capterra maakt Jira Service Management het implementeren van de agile-methodologie in uw bedrijf een fluitje van een cent.
 • TeamSupport – Als u complexe en klantgerichte services probeert te bieden, is TeamSupport misschien wel de oplossing voor u. Met een Capterra-beoordeling van 4,5 kunt u er zeker van zijn dat deze helpdesksoftware-optie niet zal teleurstellen.
 • Salesforce Service Cloud – Het is nog nooit zo eenvoudig geweest om AI en automatisering naar uw klantenservice te brengen. Salesforce Service Cloud heeft een beoordeling van 4,5 op Capterra, dus u weet dat u investeert in software van de beste kwaliteit.

Top 5 helpdesksoftware vergeleken

Helpdesksoftware LiveAgent Zendesk Jira Service Management TeamSupport Salesforce Service Cloud
Capterra beoordeling
Algemene softwarebeoordelingen van geverifieerde gebruikers op Capterra.
4.7
(ongeveer 1.000 beoordelingen)
4.4
(ongeveer 2.000 beoordelingen)
4.4
(ongeveer 300 beoordelingen)
4.5
(ongeveer 800 beoordelingen)
4.4
(ongeveer 500 beoordelingen)
Webgebaseerd
Gratis versie
LiveAgent biedt een gratis versie.
Zendesk biedt een gratis versie.
Jira Service Management biedt een gratis versie.
TeamSupport biedt geen gratis versie.
Salesforce Service Cloud biedt geen gratis versie.
Gratis proefperiode
LiveAgent biedt een gratis proefperiode.
Zendesk biedt een gratis proefperiode.
Jira Service Management biedt een gratis proefperiode.
TeamSupport biedt geen gratis proefperiode.
Salesforce Service Cloud biedt een gratis proefperiode.
Startprijs
€15/medewerker/maand De prijzen van LiveAgent-helpdesksoftware beginnen bij €15/medewerker/maand.
€19/medewerker/maand De prijzen van Zendesk helpdesksoftware beginnen bij €19/medewerker/maand.
€20/medewerker/maand De prijzen van Jira Service Management helpdesksoftware beginnen bij €20/medewerker/maand.
€49/medewerker/maand De prijzen van TeamSupport helpdesksoftware beginnen bij €19/medewerker/maand.
€25/medewerker/maand De prijzen van Salesforce Service Cloud helpdesksoftware beginnen bij €25/medewerker/maand.

Te vermijden fouten bij het kopen van helpdesksoftware

 • Onvoldoende training van het personeel – U kunt investeren in de beste, meest betrouwbare helpdesksoftware met veel functies, als uw team niet in staat is om zijn volledige potentieel te benutten, het zal u geen goed doen. Zorg ervoor dat de medewerkers van de klantenservice en andere medewerkers goed zijn opgeleid en kunnen communiceren met de software. U kunt dit doen door een gediplomeerde coach in te huren, seminars te houden of zelfs door beschikbare documentatie te bestuderen en te bespreken.
 • Geen noodzakelijke functies – Haast u niet bij het uitkiezen van de software die u zoekt willen kopen. Bestudeer de functies die het biedt. Biedt het alles wat je nodig hebt? Zijn er beperkingen die voor u een dealbreaker zijn? Stel vragen en wees kritisch voordat je koopt. U wilt uiteindelijk niet beseffen dat uw helpdesksoftwareoplossing niet genoeg functies heeft om succesvol te zijn.
 • Niet volledig profiteren van de proefperiode
 • strong> – Als de provider waarmee je besluit te gaan een proefperiode aanbiedt, gebruik deze dan maximaal. Probeer alles wat u kunt, bestudeer de software, maak fouten en leer ervan. Dat is waar de gratis proefperiode over gaat. Bekijk alle functionaliteiten en krachtige functies, maar wijs ook op de eigenaardigheden die de software onvermijdelijk met zich meebrengt.
 • Kortingstransacties – Laten we eerlijk zijn, we vinden het allemaal leuk als we een goede deal kunnen sluiten prijs. Bij een product dat zo diep geworteld is in uw dagelijkse contactcenteractiviteiten, moet u echter voorzichtig zijn en aandacht besteden aan wat het waard is om een ​​hogere prijs voor te betalen.
 • Niet zoeken naar de toekomst – Het runnen van een succesvol contactcenter is een marathon, geen sprint. Kijk in de toekomst. Overweeg latere uitbreiding, maak van tevoren plannen en beslis op basis daarvan de online helpdesksoftware die u niet alleen nu van dienst is, maar ook in de toekomst een waardevol onderdeel van uw bedrijf kan zijn.

Wat te vragen tijdens een demogesprek over helpdesksoftware en het bedrijf

Enkele van de meest gestelde vragen tijdens demogesprekken met betrekking tot helpdesksoftware zijn:

  Waarom is uw oplossing beter dan uw concurrenten?
 • Wat is het verschil tussen u en anderen?
 • Hoe werkt uw facturering?
 • Hoeveel agenten kan ik toewijzen aan een afdeling?
 • Kan ik een aangepaste vertegenwoordigersrol maken?
 • Is er een optie om een ​​vertegenwoordigers met een ander abonnement te hebben?
 • Hoe kan ik kieskeurigheid vermijden?
 • Waar kan ik statistieken van vertegenwoordigers zien?
 • Is er een limiet voor het aantal verbonden emailaccounts?
 • Kan ik samenvoegen een ticket?
 • Kan ik een ticket splitsen?
 • Is het mogelijk om een ​​ticket uit te stellen?
 • Hoe lang worden de gegevens bewaard?
 • Implementatie van helpdesksoftware

  De implementatie van de helpdesksoftware van LiveAgent kan over het algemeen vrij snel worden gedaan.

  Hier zijn de stappen die u moet nemen om alles te krijgen in gebruik.

  • Identificeer alle communicatiekanalen die je wilt gebruiken
  • Beschrijf welke afdelingen, statussen en ticketstromen je nodig hebt
  • Boek een demo-oproep of overleg met de softwareleverancier van de helpdesk om te begrijpen hoe de tool bij uw gebruiksscenario kan passen
  • Maak een gratis proefaccount
  • Voeg testagenten toe
  • Kanalen instellen: e-mails verbinden, chatknop maken, VoIP-nummer verbinden, enz.

  • Een klantenportaal opzetten
  • Automatisering instellen voor ticketcategorisatie en routering

  Conclusie

  De beste alles-in-één helpdesksoftware

  Hoewel het bepalen van de beste allesomvattende klantenservicesoftware voor elk bedrijf een beetje lastig is, is de LiveAgent-helpdesksoftware degene waarop u het meest kunt vertrouwen. Het biedt niet alleen een groot aantal essentiële en geavanceerde functies, maar het heeft ook meer dan 150 integraties, zodat u weet dat u een uniforme ervaring voor uw klanten kunt creëren en een boost kunt geven klantbehoud.

  De beste helpdesksoftware met ingebouwde ticketing, livechat en callcenter

  LiveAgent is een duidelijke winnaar in deze categorie. Het biedt een werkelijk ervaring via meerdere kanalen met zijn geweldige ingebouwde ticketsoftware, de snelste chatwidget op de markt, en een geweldige callcenteroplossing.

  De beste functierijke helpdesksoftware

  Verschillende bedrijven hebben verschillende vereisten. LiveAgent online helpdesksoftware is echter de beste, niet alleen op kwantiteit, maar ook op de kwaliteit van de functies. Het helpt u de productiviteit van agenten te verhogen terwijl de klant centraal blijft staan uw bedrijfsvoering.

  De beste prijs-kwaliteitverhouding helpdesksoftware

  Ook hier schittert LiveAgent. Met zijn gratis optie is het echt voor iedereen toegankelijk, of je nu een kleine startup of een multinational runt. U kunt zelfs op- of afschalen op basis van uw behoeften, zodat u er zeker van kunt zijn dat u altijd precies krijgt wat u nodig heeft.

  De best beoordeelde helpdesksoftware

  LiveAgent consequent heeft hoge beoordelingen op sites zoals Capterra, TrustRadius en G2. De community profiteert van het brede scala aan functies en integraties tegen een betaalbare prijs.

  De gemakkelijkste helpdesksoftware om in te stellen & gebruiken en integreren

  Als u op zoek bent naar helpdesksoftware die eenvoudig is in te stellen, dan is LiveAgent de optie voor u. U hoeft zich geen zorgen te maken over het betrekken van uw IT-afdeling, en u hoeft ook niet te weten hoe u moet coderen. Deze helpdeskoplossing is gemakkelijk toegankelijk voor iedereen, ook voor degenen die zichzelf niet als technisch onderlegd beschouwen.

U bent in goede handen!

Weet u wat Huawei, BMW, Yamaha en O2 gemeen hebben? U raadt het al ... LiveAgent!

Nu gratis proberen Geen kredietkaart nodig
Related Articles to Helpdesksoftware – OUD
Heeft u een pauze nodig? Druk gewoon op de pauzeknop en stop met het ontvangen van nieuwe tickets, chats en oproepen terwijl u niet achter uw helpdesk bent.

Pauze

Ice, ChatGPT en LiveAgent zijn alternatieve oplossingen voor customer support en helpdesk. Ze bieden ondersteuning, verbeteren workflows en verhogen klanttevredenheid.

Er wordt altijd een back-up van uw gegevens gemaakt met LiveAgent. We hebben meerdere datacentra over de hele wereld, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat u belangrijke informatie kwijtraakt.

Meerdere datacentra

Tijdens een marketingvergadering werd de impact van sociale media op de verkoop besproken. Er werden verschillende statistieken gepresenteerd, zoals het aantal volgers en de betrokkenheid bij berichten. Daarnaast werd er ook gesproken over het belang van het bouwen van een sterke online aanwezigheid en het bevorderen van klantentrouw. Het doel van de vergadering was om een strategie te ontwikkelen om de verkoop te verhogen via sociale media.

LiveAgent biedt een uitgebreide helpdeskoplossing met diverse functies zoals ticketbeheer, automatisering en live chat voor efficiënte klantenondersteuning.

Gedetailleerd overzicht van de helpdeskfuncties.

LiveAgent biedt een uitgebreide helpdeskoplossing met diverse functies zoals ticketbeheer, automatisering en live chat voor efficiënte klantenondersteuning.

Heeft u een ticket voor meerdere problemen? Splits een ticket in twee of meer en laat verschillende vertegenwoordigers afzonderlijke klantenproblemen afhandelen.

Tickets splitsen

The TEXT provides valuable insights into marketing strategies, emphasizing the importance of customer engagement and personalized experiences.

Verberg gevoelige klantengegevens met Zoeken en vervangen. Zoeken en vervangen kan automatisch regels tekst vervangen door willekeurige tekens om de privacy te behouden.

Zoeken & vervangen

LiveAgent is een klantenondersteuningsoplossing met VoIP-telefoonsystemen en self-servicesoftware. Het biedt SLA-management, integraties en een bug bounty programma.

Bent u op zoek naar een beter alternatief voor LivePerson? Denk eens aan LiveAgent, bekroonde helpdesk software met meerdere kanalen.

Bent u op zoek naar een beter LivePerson-alternatief?

LiveAgent is een helpdesksoftware met 180 functies en 40 integraties. Het ondersteunt spraakcommunicatie en helpt vertegenwoordigers bij het efficiënt beheren van ondersteuningsverzoeken. Het is een kosteneffectieve oplossing voor sales en support, en biedt ook klantenservicesoftware en selfservicesoftware. Het is de meest beoordeelde en hoogst gewaardeerde helpdesksoftware voor kleine bedrijven in 2020.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo