Need a Jira-alternatief?

Ontdek waarom uw bedrijf LiveAgent nodig heeft als het perfecte Jira-alternatief.
 • ✓ Geen opstartkosten    
 • ✓ Klantenservice 24/7    
 • ✓ Geen creditcard vereist    
 • ✓ Op elk moment annuleren
Gebruikt door
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
Help desk software comparison
Alternatives background

Op zoek naar een alternatief voor Jira?

Bent u op zoek naar een betrouwbaar Jira-alternatief dat uw bedrijfsvoering kan verbeteren? LiveAgent is een geavanceerd platform dat een reeks krachtige functies en integraties biedt, waardoor u gemakkelijk de productiviteit van uw team kunt verbeteren en de klanttevredenheid kunt verhogen. Probeer LiveAgent vandaag nog uit en ervaar het verschil dat het voor uw bedrijf oplevert.

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
eSky logo
Slido green logo

Een complete gids voor de beste Jira-alternatieven

Jira is een intuïtieve projectmanagementtool ontwikkeld door Atlassian, bekend om zijn uitgebreide functies die helpen bij het stroomlijnen van verschillende aspecten van de klantenservice. Het is echter altijd goed om andere alternatieven op de markt te verkennen.

Laten we eens kijken naar enkele van de andere beschikbare opties om ervoor te zorgen dat u de meest geschikte oplossing voor uw klantenserviceteam vindt.

Waarom zou je op zoek gaan naar Jira-alternatieven?

Door tools te verkennen die vergelijkbaar zijn met Jira, is de kans groot dat u een oplossing vindt die beter aansluit bij de van uw organisatie klantenservicevereisten, verbetert de efficiëntie van uw team en past binnen uw budget. Als je op zoek bent naar Jira-alternatieven, houd dan rekening met deze aspecten:

 • Aanpassing: Jira biedt een hoge mate van aanpassing om aan de unieke behoeften van uw organisatie te voldoen. Het instellen ervan kan echter tijdrovend zijn en vereist mogelijk enige technische expertise.
 • Kosten: zorg ervoor dat u de prijzen vergelijkt die de andere aanbieders aanbieden om de beste waar voor uw geld te krijgen. Sommige Jira-alternatieven bieden mogelijk vergelijkbare kenmerken en functionaliteiten tegen een meer betaalbare prijs, waardoor u kosteneffectiever kunt werken. Bovendien zijn er gratis Jira-alternatieven op de markt verkrijgbaar.
 • Gebruikerservaring: Jira-software staat bekend om zijn uitgebreide reeks functies, die voor sommige gebruikers overweldigend kunnen zijn. De complexiteit ervan kan resulteren in een steile leercurve, waardoor vertragingen ontstaan bij het efficiënt aanpakken van problemen. Dit alles kan leiden tot negatieve gebruikerservaringen en een reden worden om op zoek te gaan naar software-alternatieven voor Jira.
 • Functies: sommige Jira-alternatieven zijn speciaal ontworpen voor klantenservice en bieden krachtige functies zoals een ticketingsysteem , livechat of kennisbankbeheer dat rechtstreeks voldoet aan de behoeften van een klantenondersteuningsteam.
 • Integratie: Integratie is een ander belangrijk aspect dat het overwegen waard is. Jira kan mogelijk niet integreren met alle andere tools die je team dagelijks gebruikt. Overweeg in dergelijke gevallen alternatieven die betere integratieopties bieden voor een grotere teamefficiëntie.

Hoe u het perfecte Jira-alternatief voor uw bedrijf vindt

Als u op zoek bent naar een alternatief voor Jira dat beter aansluit bij de behoeften van uw organisatie, zijn er verschillende aspecten waarmee u rekening moet houden. Door hiermee rekening te houden, kunt u de beste optie voor uw bedrijf kiezen.

Maak uw doelstellingen en verwachtingen duidelijk

Het vinden van de perfecte tool voor uw bedrijf is essentieel om de efficiëntie en productiviteit in uw organisatie te maximaliseren. Om dit te doen, is het belangrijk om uw doelstellingen en verwachtingen duidelijk te maken.

 • Beoordeel uw behoeften: voordat u de beschikbare opties gaat verkennen, is het van cruciaal belang dat u uw zakelijke behoeften duidelijk begrijpt. Houd rekening met de grootte van uw team, de complexiteit van uw projecten en de specifieke functies die u nodig heeft in een projectmanagementtool.
 • Identificeer uw onmisbare functies: maak een lijst met essentiële functies die u nodig heeft in een intuïtieve projectmanagementtool en klantenserviceplatform. Deze functies kunnen bestaan uit taakbeheer, urenregistratie, rapportage of samenwerkingstools.
 • Gebruiksgemak: Om een projectmanagementoplossing effectief te laten zijn, moet deze gebruiksvriendelijk en intuïtief zijn. Zoek naar een eenvoudige gebruikersinterface, gemakkelijke navigatie en een minimale leercurve; het zal uw team helpen zich snel aan het nieuwe platform aan te passen..
 • Schaalbaarheid: Naarmate uw bedrijf groeit, zullen uw behoeften en vereisten ook evolueren. Selecteer een tool die kan meegroeien met uw bedrijf en die indien nodig extra functies, gebruikerslicenties en ondersteuning biedt.

Analyseer functies en aanpassingen

Bekijk de reeks functies die de alternatieve software biedt en hoe goed deze functies aansluiten bij uw zakelijke behoeften.

Om je een idee te geven, bekijk Jira’s functie Rapporten en Inzichten en vergelijk deze met de analysefunctie van LiveAgent.

Een ander voorbeeld is het aanpassingsniveau. Uw bedrijf heeft unieke behoeften en vereisten, dus het is belangrijk om software te kiezen die flexibiliteit en maatwerk mogelijk maakt om aan deze behoeften te voldoen.

Evenwicht tussen kosten en functionaliteit

Je moet altijd streven naar een evenwicht tussen kosten en functionaliteit. Zorg ervoor dat wat u van de betreffende aanbieder krijgt het geld waard is en dat u geen belangrijke functies en mogelijkheden hoeft op te offeren in ruil voor kostenbesparingen. Gelukkig bieden veel aanbieders op de markt vergelijkbare functionaliteit tegen een meer betaalbare prijs, of zijn er ook veel gratis alternatieven voor Jira-software die je genoeg kunnen bieden om aan je verwachtingen te voldoen. ectaties.

Analyseer gebruikersrecensies en getuigenissen

Een van de beste manieren om verschillende opties te evalueren is door recensies en getuigenissen van gebruikers te analyseren. Ze kunnen waardevolle inzichten verschaffen in de ervaringen van echte gebruikers, waardoor u de sterke en zwakke punten van elke optie kunt identificeren.

Terwijl u de klantbeoordelingen doorneemt, is het belangrijk om naar patronen te zoeken. Zijn er veelvoorkomende problemen gemeld door meerdere gebruikers? Zijn er bepaalde functies waar gebruikers van lijken te genieten? Door deze patronen te identificeren, krijgt u een beter inzicht in hoe de software in verschillende scenario’s presteert. Vertrouw echter niet op één bron. Neem in plaats daarvan de tijd om verschillende recensies uit verschillende bronnen te lezen.

Bekijk de klantenondersteuning en bronnen die worden aangeboden door Jira-concurrentie

Bij het evalueren van de klantenondersteuning die door Jira-alternatieven wordt aangeboden, zijn er enkele belangrijke factoren die het overwegen waard zijn. Allereerst wil je op zoek gaan naar een softwareleverancier die een verscheidenheid aan ondersteuningskanalen aanbiedt, zoals e-mail en livechat, evenals een online kennisbank.

U wilt ook de kwaliteitsniveaus van de klantenondersteuning evalueren. Zijn de ondersteuningsvertegenwoordigers behulpzaam? Zijn de bronnen gemakkelijk te begrijpen? Hoe gemakkelijk is het om contact op te nemen met medewerkers van de klantenservice? Wat is de gemiddelde oplossingstijd?

Door de klantenondersteuning en middelen van softwareleveranciers zorgvuldig te evalueren, kunt u de perfecte oplossing voor uw bedrijf vinden. Voeg daarbij het extra voordeel van uitstekende klantenondersteuning en misschien heb je het Jira-alternatief van je dromen.

LiveAgent biedt zijn klanten de beste klantenondersteuning dankzij de live chat-ondersteuning en de uitgebreide kennisbank die voor iedereen overal toegankelijk is. Daar vindt u een verscheidenheid aan nuttige artikelen, videotutorials, antwoorden op veelgestelde vragen en nog veel meer.

De 15 beste Jira-alternatieven

1. LiveAgent

LiveAgent onderscheidt zich van andere Jira-alternatieven door een uitgebreide klantondersteuningsoplossing aan te bieden die niet alleen projectbeheerfuncties omvat, maar ook helpdesksoftware, betrouwbaar live chat-oplossingen en integratie van sociale media. Bovendien biedt het een intuïtieve interface, aanpasbare ticketstatussen en automatiseringsfuncties die processen stroomlijnen en de productiviteit verhogen.

LiveAgent-startpagina met jira-alternatief

De belangrijkste functies van LiveAgent

Belangrijke integraties

Voordelen

 • Verbetert de productiviteit van de klantenondersteuning
 • Georganiseerde interface
 • Veel beschikbare integraties
 • Uitgebreide features en functionaliteiten

Nadelen

 • Vanwege de complexiteit kan het enige tijd duren voordat u dit onder de knie heeft
 • Voeg enkele aanpassingsopties toe

Het beste voor bedrijven van elke omvang

LiveAgent is een zeer schaalbare en veelzijdige tool die nuttig kan zijn voor bedrijven van elke omvang die prioriteit geven aan uitstekende klantenservice en een groot aantal vragen van klanten. Bovendien is LiveAgent een uitstekende keuze voor bedrijven die hun ondersteuningsprocessen willen stroomlijnen en tijd en middelen willen besparen door repetitieve taken te automatiseren. Het is een geweldige keuze voor zowel lokale als externe teams.

LiveAgent-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Gratis: u kunt LiveAgent gratis gebruiken, maar het bevat beperkte basisfuncties. Als u meer geavanceerde functies wilt ervaren, kunt u overwegen om voor een van de andere tariefplannen te kiezen.
 • Klein: $ 9 per agent per maand
 • Medium: $ 29 per agent per maand
 • Groot: $ 49 per agent per maand
 • Onderneming: $ 69 per agent per maand

U kunt al uw gegevens migreren van uw huidige provider naar LiveAgent met een van onze vooraf gebouwde plug-ins, of u kunt contact opnemen met onze technische ondersteuningsspecialisten en wij weten welk type migratie u nodig heeft. Onze agenten helpen u graag verder en doen al het harde werk voor u.

2. Trello

Trello is een eenvoudige maar krachtige tool die al je taken en tools samenbrengt. Als je de transparantie van het team wilt handhaven, kan Trello een goede optie zijn om te overwegen.

 Trello gebruiksvriendelijke organisatie-interface voor taken en projecten

De belangrijkste functies van Trello

 • Trello-planbord
 • Tijdlijn
 • Inzichten via een aangepast dashboard
 • Maak meerdere planborden
 • Intelligente automatiseringstips
 • Agenda
 • Tabelweergave

Belangrijke integraties

 • Slap
 • Jira-software
 • Google Agenda
 • WebWork-tijdregistratie
 • Freshdesk
 • GitHub
 • Klokklokken
 • HelpScout
 • Mailchimp
 • Twitteren

Voordelen

 • Taakbeheer
 • Meldingen over realtime updates
 • Teamcommunicatie

Nadelen

 • Onhandige integratie met Google Agenda
 • Interface op mobiele versie

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Trello is een populaire keuze voor bedrijven van elke omvang die hulp nodig hebben bij het beheren van hun projecten. De gratis en betaalbare tariefplannen van Trello maken het een uitstekende keuze voor startups en kleine bedrijven die een kosteneffectieve oplossing nodig hebben. Dankzij de geavanceerde functies is Trello echter ook een geschikt alternatief voor grotere teams die complexe projecten moeten beheren.

Trello-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA (alleen voor Premium-abonnement)
 • Gratis: $ 0 voor het hele team
 • Standaardabonnement: $ 5 per gebruiker/maand indien jaarlijks gefactureerd
 • Premium-abonnement: $ 10 per gebruiker/maand indien jaarlijks gefactureerd
 • Enterprise: $ 17,50 per gebruiker/maand indien jaarlijks gefactureerd (neem contact op met de verkoopafdeling)

3. LiquidPlanner

LiquidPlanner is een oplossing voor projectbeheer die zich dynamisch kan aanpassen aan veranderingen en die uw team kan helpen efficiënter te plannen, voorspellen en presteren.

 Het dynamische projectplanningsdashboard van LiquidPlanner als alternatief voor Jira

De belangrijkste functies van LiquidPlanner

 • Voorspellende planning
 • Werklastweergaven
 • Op prioriteiten gebaseerde planning
 • Geschatte schatting
 • Taakbeheer
 • Tijdbeheer
 • Intelligente inzichten
 • Gegevensaanpassing

Belangrijke integraties

LiquidPlanner biedt integraties met Box, Google Drive en Dropbox. Andere integraties kunnen worden gebouwd via hun Open API of Zapier.

Voordelen

 • Eenvoudige gebruikersinterface
 • Op prioriteiten gebaseerde planning

Nadelen

 • Moeilijk te gebruiken op mobiele apparaten
 • Rapportage kan moeilijk te beheren zijn

Beste voor kleine tot middelgrote bedrijven

LiquidPlanner is vooral gunstig voor kleine tot middelgrote bedrijven vanwege de betaalbaarheid en schaalbaarheid. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface, aanpasbare workflows en realtime rapportage en gegevensanalyse waarmee teams gemakkelijk de voortgang van hun project kunnen volgen, middelen kunnen beheren en projecten binnen de deadline en het budget kunnen opleveren.

LiquidPlanner-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Gratis abonnement: beperkt tot 3 gebruikers, 6 bronnen, 10 projecten en 300 taken
 • Essentials: $ 15 per gebruiker/maand met jaarlijkse facturering
 • Professioneel: $ 25 per gebruiker/maand met jaarlijkse facturering
 • Uiteindelijk: $ 35 per gebruiker/maand met jaarlijkse facturering

4. Assemblage

Assembla biedt een compleet pakket aan project- en programmamanagementtools. Het biedt twee oplossingen die voldoen aan de behoeften van verschillende teamgroottes, van 5 tot 5.000 gebruikers.

 Assembla-startpagina met krachtig projectbeheer en samenwerking

De belangrijkste kenmerken van Assembla

 • Taakborden
 • Kaartwanden
 • Taakbeheer
 • Ticketweergaven
 • Mijlpalen
 • iOS-app
 • Gantt-diagrammen
 • Achterstandbeheer

Belangrijke integraties

 • Google Drive
 • Gmail
 • Slap
 • Trello
 • Dropbox Zakelijk
 • GitHub
 • Jira-software
 • Zapier
 • Meta voor bedrijven

Voordelen

 • Realtime rapporten
 • Mogelijkheid om taken te escaleren en prioriteiten te stellen

Nadelen

 • Mobiele applicatie
 • Steile leercurve
 • Onvoldoende klantenondersteuning

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Assembla is een veelzijdige tool die ideaal is voor softwareontwikkeling, IT, marketing en creatieve teams van elke omvang. Het is schaalbaar en aanpasbaar om aan de behoeften van elk bedrijf te voldoen, van kleine startups tot grote ondernemingen.

Assemblageprijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Assembla Cloud Starter: $ 12 per gebruiker/maand
 • Assembla Cloud Pro: $ 19 per gebruiker/maand
 • Assembla Cloud Enterprise: Op maat
 • Perforce Cloud Pro: $ 52,25 per gebruiker/maand, termijn van 12 maanden
 • Perforce Cloud Enterprise: Op maat

5. Asana

Asana is een gebruiksvriendelijke en flexibele tool die de efficiëntie in uw hele organisatie helpt verbeteren. Het ondersteunt de samenwerking van het hele team en helpt de transparantie binnen uw bedrijf te behouden.

 De gebruiksvriendelijke interface voor het bijhouden van taken en projecten van Asana, een Jira-concurrent

De belangrijkste kenmerken van Asana

 • Maak taken en subtaken
 • Mijlpalen maken
 • Taakverdeling
 • Tijdregistratie
 • Projectoverzicht
 • Tijdlijn
 • Aangepaste dashboards
 • Rechten en privacycontrole
 • Teambeheer
 • Teamgesprekken

Belangrijke integraties

 • Slap
 • Microsoft Teams
 • Google Drive
 • Vimeo
 • Canva
 • Eén schijf
 • YouTube
 • Dropbox

Voordelen

 • Mobiel platform
 • Taken beheren en de voortgang bijhouden
 • Meldingssysteem

Nadelen

 • De interface zou intuïtiever kunnen zijn
 • De mogelijkheid om meldingen aan te passen

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Asana is een geschikte tool voor bedrijven van elke omvang en in elke branche. Het biedt een breed scala aan functies waarmee bedrijven hun workflows, taken en volledige projecten eenvoudig op een effectieve manier kunnen beheren. Verschillende samenwerkingsfuncties, zoals opmerkingen, vermeldingen en gedeelde projecten, maken het gemakkelijk voor teams om in realtime te communiceren en samen te werken aan projecten.

Asana-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Basisplan: € 0
 • Premium: € 10,99 per gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd
 • Zakelijk: € 24,99 per gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd
 • Onderneming: Neem contact op met de verkoopafdeling voor een offerte

6. Maandag.com

Als u de efficiëntie en productiviteit van uw team wilt vergroten, kunt u dat doen door Monday.com in uw bedrijf te implementeren. Hiermee kunt u samenwerken met uw team en een duidelijk beeld krijgen van al uw werk.

Monday.com visueel aantrekkelijke projectbeheerinterface

De belangrijkste functies van Monday.com

 • Realtime samenwerking
 • Campagnedashboard
 • Aangepast dashboard
 • Visueel planbord
 • Toegangscontrole
 • Co-bewerking in realtime
 • Wekelijkse taken en checklists
 • Teamleden taggen
 • Realtime updates
 • Bewerker

Belangrijke integraties

 • Vooruitzichten
 • Microsoft Teams
 • Slap
 • Dropbox
 • Zoom
 • Excel
 • LinkedIn
 • Projectbeheertools
 • CRM
 • Softwareontwikkelingstools

Voordelen

 • Intuïtieve interface
 • De voortgang bijhouden
 • Meldingssysteem

Nadelen

 • Hoge prijs
 • Beperkte rapportageopties

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Monday.com is een intuïtief projectmanagementplatform dat een flexibele tool biedt die geschikt is voor bedrijven van elke omvang. Monday.com is een schaalbare oplossing die zich eenvoudig kan aanpassen aan de groeiende behoeften en eisen van bedrijven in verschillende sectoren.

Monday.com-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA (alleen voor Pro-abonnement)
 • Gratis: € 0
 • Basis: € 8 per stoel/maand
 • Standaard: € 10 per stoel/maand
 • Pro: € 16 per stoel/maand
 • Onderneming: Neem contact op met de verkoopafdeling

7. Klik omhoog

Vereenvoudig uw werk en krijg meer gedaan door ClickUp te gebruiken. Hiermee kunt u uw werk en projecten plannen, volgen en beheren. De aanpasbare functies en automatiseringsmogelijkheden van ClickUp maken het een goede optie voor bedrijven die hun workflows effectief moeten beheren.

 Het aanpasbare projectbeheerdashboard van ClickUp, jira alternatief

De belangrijkste functies van ClickUp

 • Aanpasbare taken
 • Maak subtaken en checklists
 • KlikApps
 • Automatiseringen
 • Projectsjablonen
 • Taakbeheer
 • Realtime rapporten
 • Projectdoelen en mijlpalen
 • Tijdregistratie
 • Gedetailleerde rapportage

Belangrijke integraties

 • LiveAgent
 • Slap
 • Google Drive
 • Dropbox
 • Vooruitzichten
 • Google Agenda
 • YouTube
 • Zoom
 • Amazon Alexa
 • Microsoft Teams

Voordelen

 • Eenvoudige en intuïtieve interface
 • Taakprioriteit
 • Realtime dashboard

Nadelen

 • Tijdregistratie en rapporten zijn moeilijk te gebruiken
 • Kan meer maatwerk gebruiken in aangepaste rapporten

Het beste voor bedrijven van elke omvang

ClickUp is een alles-in-één tool voor projectbeheer die een uitgebreide oplossing biedt voor bedrijven van elke omvang. De gratis en betaalbare prijsopties van ClickUp maken het een ideale keuze, zelfs voor kleinere bedrijven die een kosteneffectieve oplossing nodig hebben.

ClickUp-prijzen

 • Gratis proefperiode: NEE
 • Gratis: $0
 • Onbeperkt: vanaf $ 5 per lid/maand
 • Bedrijfsplan: vanaf $ 12 per lid/maand
 • Business Plus: vanaf $ 19 per lid/maand
 • Onderneming: Neem contact op met de verkoopafdeling

8. Snelbasis

Quickbase is een codevrij platform waarmee bedrijven eenvoudig aangepaste applicaties kunnen bouwen zonder codeerervaring. Het stelt hen ook in staat bedrijfsapplicaties te verbinden en aan te passen die hiaten in de workflow opvullen om de efficiëntie in hun organisatie te verbeteren.

De belangrijkste functies van QuickBase

 • Ontwikkeling zonder code
 • Workflowautomatisering
 • Realtime inzichten
 • Gegevens transformeren
 • Schema wijzigen
 • Beheer complexe projecten
 • Aanpasbaar dashboard
 • Gebruikersrollen
 • Geavanceerde beveiligingscontroles

Belangrijke integraties

Quickbase biedt 3 integratiemogelijkheden om aan de behoeften van verschillende gebruikers te voldoen. De eerste is een visuele drag-and-drop-interface waarmee gebruikers apps kunnen maken die externe datasets integreren, ongeacht hun vaardigheidsniveau. De tweede is een RESTful API voor aangepaste integraties. Ten slotte bieden webhooks eenvoudige toegang tot gegevens die buiten Quickbase zijn opgeslagen.

Voordelen

 • Live gegevens bijhouden
 • Rapportage- en analysehulpmiddelen

Nadelen

 • Beperkte aanpassingen
 • Klantenondersteuning
 • Prijs

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Quickbase is een waardevol hulpmiddel voor elk bedrijf dat zijn dagelijkse activiteiten wil stroomlijnen, de teamproductiviteit wil verhogen en de samenwerking binnen de organisatie wil verbeteren.

QuickBase-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Team: vanaf $ 30 per gebruiker/maand (minimaal 20 gebruikers)
 • Zakelijk: vanaf $ 50 per gebruiker/maand (minimaal 40 gebruikers)
 • Onderneming: neem contact op met de verkoopafdeling voor meer informatie

9. Ah!

Een succesvolle projectoplevering begint met een duidelijk plan van wat er moet gebeuren en wanneer. Dit is waar Ah! levert een tool waarmee u projectplannen kunt opstellen en multifunctioneel werk kunt beheren om uw deadlines te halen.

 Aha! interactief en strategisch productmanagementplatform, een van Jira-concurrenten

De belangrijkste kenmerken van Aha!

 • Maak projectroutekaarten
 • Houd afhankelijkheden bij
 • Bewaak project-KPI’s
 • Voeg persoonlijke en teamnotities toe
 • Ontwerpdocument met AI
 • Agenda
 • Aanpasbare sjablonen
 • Realtime samenwerking aan documenten
 • Koppel strategische doelen

Belangrijke integraties

 • Azure DevOps
 • GitLab
 • Jira-software
 • Slap
 • Microsoft Teams voor Ideeën
 • Google Chat
 • Google Analytics
 • Vooruitzichten
 • Zapier
 • Google Drive

Voordelen

 • Routemapping
 • Geweldige commentaarthreads

Nadelen

 • Notitiesecties
 • Meer trainingsmateriaal nodig
 • Mobiel platform

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Aha! Is een geweldige oplossing waar veel bedrijven van kunnen profiteren, van kleine startups tot grote ondernemingen. Het is echter vooral nuttig voor bedrijven die zich richten op het creëren en lanceren van producten, zoals softwareontwikkeling of marketingindustrieën. Het is ook ideaal voor bedrijven die hun productstrategie moeten afstemmen op hun bedrijfsdoelstellingen.

Aha! prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Aha! Ontwikkelen: begint bij $ 9 per gebruiker per maand
 • Aha! Notebooks: begint bij $ 9 per gebruiker per maand
 • Aha! Ideeën: begint bij $ 39 per gebruiker per maand
 • Aha! Roadmaps: begint bij $ 59 per gebruiker per maand

10. Schrijf

Wrike is een alles-in-één platform waarmee u uw projecten kunt beheren, werk kunt organiseren, de voortgang van het project kunt zien en de samenwerking tussen alle afdelingen kunt verbeteren.

 Schrijf efficiënte software voor samenwerking en tracking van projecten, alternatief voor Jira

De belangrijkste kenmerken van Wrike

 • Maak mappen, projecten, taken en subtaken
 • AI-werkcreatie
 • Bordweergave
 • Gantt-diagram
 • Functies
 • Houd de tijd bij
 • Crostagging
 • Live documenteditor
 • Geavanceerde analyses
 • Deelbaar dashboard

Belangrijke integraties

 • Dropbox
 • Gmail
 • Google Agenda
 • Google Drive
 • LinkedIn
 • OneDrive
 • Vooruitzichten
 • Salesforce
 • Slap
 • Shopify
 • WordPress

Voordelen

 • Projectstatusupdates
 • Specifieke taakregistratie

Nadelen

 • Steile leercurve
 • De meldingen kunnen worden verbeterd

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Wrike is een uitstekende keuze voor bedrijven van elke omvang. Van kleine startups tot grote ondernemingen, Wrike kan teams helpen georganiseerd en gefocust te blijven, waardoor ze projecten op tijd en binnen het budget kunnen opleveren.

Schrijf prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Gratis: $0
 • Team: $ 9,80 per gebruiker per maand
 • Zakelijk: $ 24,80 per gebruiker per maand
 • Onderneming: Neem contact op met het verkoopteam
 • Pinnacle: Neem contact op met het verkoopteam

11. GitLab

GitLab is een uitgebreid DevSecOps-platform waarmee teams hun volledige levenscyclus van softwareontwikkeling op één plek kunnen beheren. Van planning en codering tot testen en implementatie, GitLab biedt alle noodzakelijke tools die teams nodig hebben om samen te werken en hun workflow te versnellen.

 GitLab alles-in-één ontwikkelplatform met DevOps-mogelijkheden

De belangrijkste functies van GitLab

 • Neem je eigen GitLab CI-hardlopers mee
 • Snellere codebeoordelingen
 • Geavanceerde CI/CD
 • Verzoeken samenvoegen
 • Beveiligingsdashboards
 • Afhankelijkheidsscans
 • Statische tests van applicatiebeveiliging
 • Epics op meerdere niveaus

Belangrijke integraties

 • GitHub
 • Google Chat
 • Jira-software
 • Slack-meldingen
 • Datadog
 • Bugzilla
 • Assemblage

Voordelen

 • Biedt geweldige gebruikerservaring voor ontwikkelaars
 • Problemen bijhouden
 • Codeopslagplaats

Nadelen

 • Onvoldoende integratie met andere tools
 • Gebrek aan analytische inzichten

Het beste voor bedrijven van elke omvang

GitLab kan een geweldig hulpmiddel zijn voor bedrijven van verschillende groottes, omdat het een schaalbare en aanpasbare oplossing biedt die kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften. Door GitLab te gebruiken kunnen teams efficiënter werken en sneller software leveren, waardoor het een essentieel hulpmiddel is voor elk modern softwareontwikkelteam.

GitLab-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Gratis: $0
 • Premium: $ 29 per gebruiker per maand
 • Uiteindelijk: $ 99 per gebruiker per maand

12. Redmine

Redmine is een flexibel Jira open source-alternatief waarmee u uw processen kunt automatiseren en kunt helpen bij de planning. Met behulp van het Ruby on Rails-framework is het platformonafhankelijk en databaseoverschrijdend.

 Verbeter het open-source projectbeheer en de tool voor het volgen van problemen

De belangrijkste functies van Redmine

 • Flexibele probleemtracking
 • Gantt-diagram
 • Document- en bestandsbeheer
 • E-mailmeldingen
 • Tijdregistratie
 • Aangepaste velden
 • Meertalige ondersteuning
 • Probleem aangemaakt via e-mail
 • Agenda
 • Op rollen gebaseerde toegangscontrole
 • Ondersteuning voor meerdere projecten

Belangrijke integraties

 • Zendesk Suite
 • Hubstaff
 • Typevorm
 • TijdCamp
 • Aha!
 • Teamwerk
 • OpsGenie
 • Achterstand

Voordelen

 • Eenvoudig taken toewijzen
 • Makkelijk om de voortgang bij te houden

Nadelen

 • Ontwerp en gebruikersinterface
 • Het kan in het begin moeilijk te begrijpen zijn

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Redmine is een van de open-source Jira-alternatieven en kan een goede optie zijn voor een breed scala aan bedrijven, van kleine bedrijven tot grote ondernemingen. Bedrijven in de softwareontwikkelings-, IT- en marketingsector kunnen het meeste profiteren van Redmine omdat het functies biedt die zijn afgestemd op hun behoeften.

Redmine-prijzen

 • Gratis (voor sommige plug-ins is mogelijk betaling vereist)

13. Notion

Notion is een krachtige tool voor projectplanning en -beheer waarmee u elk type project kunt beheren, ongeacht hoe groot of klein uw organisatie of team is. Het biedt duidelijkheid aan alle teamleden en stelt hen in staat efficiënter te werken.

 

De belangrijkste functies van Notion

 • Agenda
 • Maak prioriteitslabels, statustags en meer
 • Aanpasbare sjablonen
 • Bugtracking
 • Bugrapporten
 • Informatie filteren en sorteren
 • Status, rechthebbende en vervaldatumoverzicht
 • Voortgangsbalk
 • Filter voor “Mijn taken”
 • Taakverdeling

Belangrijkste integraties

 • GitHub
 • Slack
 • Zapier
 • Trello
 • Google Drive
 • Zoom
 • OneDrive li>

Voordelen

 • Eenvoudig te gebruiken
 • Beschikbaar voor meerdere apparaten (mobiel, desktop, etc.)
 • Teamsamenwerking

Nadelen

 • Meer informatie over het gebruik van nieuwe functies
 • Voeg meer integraties toe

Beste voor bedrijven van elke omvang

Notion biedt een intuïtieve interface en robuuste functies die het een uitstekende keuze maken voor bedrijven van elke omvang, omdat het hun teams kan helpen effectiever samen te werken en hun workflows te stroomlijnen.

Bestaande prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Gratis: $0
 • Plus: $ 8 per gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd
 • Zakelijk: $ 15 per gebruiker/maand, jaarlijks gefactureerd
 • Onderneming: Neem contact op met het verkoopteam

14. GitHub

GitHub is een platform ontworpen voor ontwikkelaars en projectmanagers om softwareprojecten te delen en eraan samen te werken. Hiermee kunnen gebruikers code opslaan, wijzigingen volgen, projectvoortgang bekijken en versies van hun projecten beheren.

De belangrijkste functies van GitHub

 • Maak een aangepast overzicht van uw problemen
 • Organiseer en prioriteer uw taken
 • Maak mijlpalen
 • Grafieken en inzichten
 • Wiki’s
 • Maak teams
 • Aangepaste rollen
 • Aangepaste repositoryrollen
 • Domeinverificatie
 • 2FA
 • Meldingen

Sleutelintegraties

GitHub geeft gebruikers de mogelijkheid om integraties te installeren in hun persoonlijke accounts of in de organisaties waarvan zij eigenaar zijn. Bovendien kunnen ze apps van derden installeren in een specifieke opslagplaats waar ze beheerdersrechten hebben of in opslagplaatsen die eigendom zijn van hun organisatie.

Voordelen

 • Codebeoordelingen
 • Integratie met externe tools
 • Versiebeheer

Nadelen

 • Navigeren door GitHub kan in het begin verwarrend zijn
 • Beperkte opslagruimte

Het beste voor bedrijven van elke omvang

Bedrijven van alle soorten en maten kunnen profiteren van het gebruik van GitHub. Het is echter vooral waardevol voor softwareontwikkelingsteams. Kleinere bedrijven kunnen GitHub gebruiken om code efficiënt te beheren en samen te werken aan hun projecten, terwijl grotere bedrijven GitHub kunnen gebruiken om ontwikkelingsworkflows te stroomlijnen en de teamsamenwerking te verbeteren.

GitHub-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA (alleen voor Enterprise-abonnement)
 • Gratis
 • Team: $ 3,67 per gebruiker per maand (gedurende de eerste 12 maanden)
 • Enterprise: $ 19,25 per gebruiker per maand (gedurende de eerste 12 maanden)

15. Basiskamp

Basecamp is een alles-in-één oplossing die een unieke set tools en methoden biedt om projectplanning en -beheer eenvoudiger en minder vervelend te maken.

 Basecamp's hompeage - intuïtieve software voor projectbeheer en teamsamenwerking

De belangrijkste kenmerken van Basecamp

 • Berichtenbord
 • Takenlijsten
 • Documenten en bestanden delen
 • Planning
 • Realtime voortgangsweergave
 • Realtime groepschats
 • Heuvelgrafieken
 • Meldingen

Belangrijke integraties

 • Mobiele en desktop-app-integraties
 • Tijdregistratie-integraties
 • Boekhoudkundige integraties
 • Rapportage- en planningsintegraties
 • Softwareontwikkelingsintegraties

Voordelen

 • Taakbeheer
 • Interne communicatie
 • Intuïtieve interface

Nadelen

 • Niet-intuïtieve rechtencontroles
 • Geen aanpassingsmogelijkheden

Beste voor bedrijven van elke omvang

Basecamp is een schaalbare tool die zich eenvoudig kan aanpassen aan de unieke behoeften van bedrijven van verschillende groottes en in verschillende sectoren, en een efficiënte oplossing biedt voor flexibel projectmanagement en teamsamenwerking .

Basecamp-prijzen

 • Gratis proefperiode: JA
 • Basecamp: $ 15 per gebruiker per maand
 • Basecamp Pro Unlimited: $ 299 per maand, jaarlijks gefactureerd (onbeperkt aantal gebruikers)

Welke Jira-alternatieven zijn het meest geschikt voor verschillende industrieën ?

Als je je afvraagt welke Jira-alternatieven het meest geschikt zijn voor een bepaalde branche, onderzoeken we in deze sectie welke projectmanagementtools het beste passen bij de specifieke behoeften van verschillende industrieën. Of u nu in de e-commerce, de gezondheidszorg, de softwareontwikkeling of de onderwijssector werkt, er zijn tools die voor elk van hen nuttig kunnen zijn.

E-commerce en detailhandel

De e-commerce- en detailhandelssector heeft specifieke behoeften en eisen aan projectmanagementtools. Deze vereisten kunnen bestaan uit voorraadbeheer, klantrelatiebeheer, live chatondersteuning, het volgen van bestellingen, teamsamenwerking en gegevensanalyse en -rapportage. Het kunnen voldoen aan deze vereisten is cruciaal voor het stroomlijnen van hun dagelijkse taken, het verbeteren van de teamefficiëntie en het concurrerend blijven op de markt.

Dit zijn de meest geschikte Jira-alternatieven die kunnen voldoen aan de unieke behoeften van een e-commerce of retailbedrijf:

 • LiveAgent – De uitgebreide helpdesksoftware van LiveAgent met projectmanagementmogelijkheden is een geweldig Jira-alternatief voor retail en e-commerce. Het kan uw hele team helpen bij het afhandelen van klantvragen, het bijhouden van prestaties en het leveren van nuttige analyses.
 • Asana – Asana is een geweldig alternatief vanwege de gebruiksvriendelijke interface en het projectbeheer functies waarmee teams taken en workflow op een eenvoudige en georganiseerde manier kunnen volgen.
 • Trello – Trello is een andere geweldige Jira-vervanger voor dit soort bedrijven vanwege de visuele benadering van projecten beheer, waardoor teams eenvoudig de projectvoortgang kunnen volgen en in realtime kunnen samenwerken aan taken en projecten.
 • Wrike – Wrike biedt robuuste projectbeheerfuncties, waaronder tijdregistratie en rapportage, die zijn essentieel voor teams in deze sectoren om hun projecten en deadlines onder controle te houden.

Zorg- en medische dienstensector

Zorg- en medische organisaties worden geconfronteerd met unieke uitdagingen en eisen die vereisen dat projectbeheersoftware voldoet aan de regelgeving, de samenwerking tussen medische teams vergemakkelijkt, de patiëntenzorg volgt, middelen beheert en rapportage en analyse biedt.

 • LiveAgent – het uitgebreide programma van LiveAgent helpdesksoftware met projectmanagementmogelijkheden is een geweldig Jira-alternatief voor retail en e-commerce. Het kan uw hele team helpen bij het afhandelen van klantvragen, het bijhouden van prestaties en het leveren van nuttige analyses.
 • Monday.com – Monday.com kan een goede optie zijn voor de gezondheidszorg en medische dienstverleners vanwege de veelzijdigheid en maatwerkmogelijkheden. Het biedt functies zoals taakbeheer of urenregistratie die het complexe workflowbeheer eenvoudiger maken. Bovendien kunnen de automatiseringsfuncties van Monday.com helpen bij het stroomlijnen van repetitieve taken, zoals het plannen van afspraken en het opvolgen van patiënten.
 • ClickUp – ClickUp biedt veel geschikte functies die het beheer eenvoudig maken complexe projecten. Dankzij de aangepaste velden en weergaven van ClickUp kunnen teams hun projectworkflowbeheer afstemmen op hun specifieke behoeften. ClickUp biedt ook automatiseringsfuncties om repetitieve taken te stroomlijnen.
 • Basecamp – Basecamp is een geschikte optie vanwege de eenvoudige en intuïtieve interface. Basecamp biedt functies zoals taakbeheer, het delen van bestanden en agenda-integratie waarmee medische teams de patiëntenzorg en administratieve taken kunnen beheren. Dankzij het klantenportaal en de communicatiemiddelen van Basecamp kunnen zorgorganisaties communiceren en samenwerken met patiënten en zorgverleners.

Softwareontwikkeling en IT-dienstensector

Softwareontwikkeling en IT-diensten die bedrijven nodig hebben projectmanagementsoftware die voldoet aan hun unieke eisen. Dit omvat aanpasbare workflows, samenwerkingstools, de mogelijkheid om te integreren met andere tools en uitgebreide rapportage en analyses om projecten efficiënter te beheren en de algehele productiviteit te verbeteren.

 • LiveAgent – LiveAgent is een geweldige oplossing voor dit soort sectoren, omdat het een robuust ticketingsysteem, taakbeheer en samenwerkingsfuncties biedt. Het biedt ook een eenvoudig te gebruiken platform voor naadloze communicatie via dverschillende kanalen. Bovendien zorgt de compatibiliteit met externe tools ervoor dat teams hun workflow kunnen stroomlijnen en de productiviteit kunnen verbeteren. LiveAgent omvat kennishubs, zelfbedieningsopties en feedbackboxen, waardoor het een uitgebreide oplossing voor klantondersteuning en communicatie is.
 • GitHub – GitHub biedt krachtige functies voor versiebeheer en samenwerking, waardoor teams om wijzigingen in de code bij te houden, codebeoordelingen te beheren en in realtime aan projecten samen te werken. Bovendien maakt de integratie van GitHub met andere ontwikkeltools, zoals Jira en Slack, het een geschikte optie voor ontwikkelaars.
 • GitLab – GitLab is een geweldige oplossing dankzij het uitgebreide DevOps-platform . GitLab biedt functies zoals continue integratie en implementatie en projectbeheer, allemaal op één platform. Dit maakt het voor teams gemakkelijk om hun gehele softwareontwikkelingsworkflow op één gecentraliseerd platform te beheren.

Onderwijs- en trainingsindustrie

Deze populaire projectmanagementtools kunnen onderwijs en training helpen instellingen om de samenwerking te verbeteren, taken en middelen te beheren en aangepaste rapporten te genereren. Ze bieden aanpassingsopties om te voldoen aan de unieke vereisten van verschillende cursussen, programma’s en instellingen, en bieden flexibiliteit en schaalbaarheid.

 • LiveAgent – LiveAgent is een geweldige oplossing die hulp biedt bureau- en ticketingfuncties, waardoor het gemakkelijk wordt om vragen van studenten te beheren. De functies omvatten onder meer automatisering, een kennisbank, chat en integratie van sociale media. Deze functies kunnen de ondersteuning van studenten verbeteren, problemen opsporen en problemen tijdig oplossen.
 • Trello – Trello biedt een eenvoudige interface met drag-and-drop-functionaliteit om taken te beheren en opdrachten. Het biedt ook nuttige integraties met andere apps zoals Google Drive, Dropbox en Slack.
 • Notion – Notion is een samenwerkingswerkruimte die functies biedt zoals taakbeheer en het maken van aantekeningen en databasebeheer. Het biedt veel integraties met andere apps zoals Google Drive, Trello of Slack. Notion kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, zoals het beheren van cursusmateriaal, het volgen van de voortgang van studenten en het samenwerken met teamleden.

Voer een proefrun of demo uit voordat u zich engageert

Voordat u besluit een van deze projectmanagementtools te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat u een proefversie of een demogesprek uitvoert. Het kan om verschillende redenen nuttig zijn:

Ten eerste kunt u verschillende functies uitproberen, zien hoe het in de praktijk werkt, hoe gemakkelijk of moeilijk het is om te navigeren en hoe het met andere tools kan worden geïntegreerd. Voordat u de software aanschaft, krijgt u een idee van de software en kunt u zien of deze aan uw specifieke behoeften voldoet.

Een andere reden is dat u hiermee verschillende opties kunt vergelijken en de beste oplossing voor uw bedrijf en uw team kunt vinden. U kunt functies, prijsplannen, klantenondersteuning, de bruikbaarheid ervan en meer vergelijken. Een proefrun of demo kan u ook helpen eventuele problemen of beperkingen van de software te identificeren. Gebruikers kunnen het uitproberen met hun eigen gegevens om te zien of het geschikt is voor hun behoeften.

Conclusie

Kortom: er zijn veel verschillende Jira-alternatieven beschikbaar, die elk een unieke set functies en mogelijkheden, afgestemd op verschillende bedrijven en industrieën. Houd bij het kiezen van de juiste projectbeheersoftware voor uw bedrijf rekening met factoren zoals schaalbaarheid, gebruiksgemak, integratiemogelijkheden, samenwerkingstools en prijzen om ervoor te zorgen dat de oplossing aansluit bij uw specifieke behoeften en vereisten.

Enkele mogelijke redenen om naar een alternatief te zoeken zijn onder meer de behoefte aan een gebruiksvriendelijkere interface, betere samenwerkingstools, eenvoudiger taken volgen of betaalbare prijzen. Door uw specifieke behoeften te begrijpen, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en de beste projectbeheersoftware kiezen die uw dagelijkse taken zal stroomlijnen en de productiviteit van uw team zal verbeteren.

LiveAgent zou een geweldige oplossing kunnen zijn voor bedrijven die hun interne en externe samenwerking willen verbeteren en de communicatie met klanten willen stroomlijnen. Met functies zoals een ticketingsysteem, livechat, callcenter en sociale media-integraties biedt LiveAgent een alles-in-één oplossing waarmee teams klantvragen efficiënter kunnen beheren. Het taakbeheer en de naadloze integratie met andere tools van derden verbeteren de productiviteit en workflow. Met een gebruiksvriendelijke interface en betaalbare prijsopties is LiveAgent het overwegen waard als Jira-alternatief.

Om echter het perfecte alternatief voor uw bedrijf te vinden, begint u met het identificeren van de behoeften van uw team en bestaande pijnpunten en gewenste verbeteringen. Het kan ook nuttig zijn om te profiteren van gratis proefversies of demo’s om fdirecte ervaring met elk platform.

Ben je klaar om je communicatie te stroomlijnen en je klantenondersteuning naar een hoger niveau te tillen? Meld u vandaag nog aan voor onze gratis proefperiode en ervaar de krachtige functies uit de eerste hand!

Een vergelijkingstabel van de top 5 Jira-alternatieven

Jira Alternatieven LiveAgent Trello LiquidPlanner Assembla Asana
Capterra-beoordeling
Algemene softwarebeoordelingen van geverifieerde gebruikers op Capterra.
Aantal integraties
220+
200+
40+
100+
100+
Gratis versie
LiveAgent biedt een gratis versie aan.
Trello biedt een gratis versie aan.
LiquidPlanner biedt een gratis versie aan.
Assembla biedt een gratis versie aan.
Asana biedt een gratis versie aan.
Gratis proefperiode
LiveAgent biedt een gratis proefperiode aan.
Trello biedt een gratis proefperiode aan.
LiquidPlanner biedt een gratis proefperiode aan.
Assembla biedt geen gratis proefperiode aan.
Asana biedt een gratis proefperiode aan.
Prijsklasse
$9/gebruiker/maand
$5/gebruiker/maand
$15/gebruiker/maand
$12/gebruiker/maand
€10.99/gebruiker/maand

U bent in goede handen!

Weet u wat Huawei, BMW, Yamaha en O2 gemeen hebben? U raadt het al ... LiveAgent!

Nu gratis proberen Geen kredietkaart nodig
Related Articles to Jira alternatief
Leer hoe u tijdregels kunt instellen in LiveAgent om klantenondersteuning te verbeteren. Automatiseer taken en creëer een efficiënt proces voor ticketbeheer.

Hoe tijdregels in LiveAgent in te stellen

Leer hoe u tijdregels kunt instellen in LiveAgent om klantenondersteuning te verbeteren. Automatiseer taken en creëer een efficiënt proces voor ticketbeheer.

Beloningen en badges in LiveAgent gamificeren klantenondersteuning, motiveren het team en verhogen de snelheid en nauwkeurigheid van probleemoplossing.

Hoe beloningen en badges instellen in LiveAgent

Beloningen en badges in LiveAgent gamificeren klantenondersteuning, motiveren het team en verhogen de snelheid en nauwkeurigheid van probleemoplossing.

Leer over de nieuwste EU-wetgeving voor AI en hoe mond-op-mondreclame werkt. Ook krijg je tips voor het gebruik van LiveAgent voor succesverhalen.

Ticketingsoftware diepgaande analyse

Leer over de nieuwste EU-wetgeving voor AI en hoe mond-op-mondreclame werkt. Ook krijg je tips voor het gebruik van LiveAgent voor succesverhalen.

Probeer alle communicatiekanalen uit terwijl uw LiveAgent klaar is. Chat, telefoongesprekken, video-oproepen, contactformulieren, forums, feedback, Twitter.

Hoe: Vooraf gedefinieerde antwoorden in LiveAgent

Probeer alle communicatiekanalen uit terwijl uw LiveAgent klaar is. Chat, telefoongesprekken, video-oproepen, contactformulieren, forums, feedback, Twitter.

Inzicht in uw klanten, gebaseerd op hun gedrag, hun voorkeuren, hun ervaringen met uw bedrijf, gebruikt om beslissingen te nemen.

Klanteninzicht

Begrijp je doelgroep voor effectieve marketingstrategieën. Verzamel klanteninzichten om gepersonaliseerde service te bieden en trends te voorspellen.

Dataveiligheid is één van onze belangrijkste prioriteiten en we willen onze blinde vlekken kennen. Als je een onderzoeker bent dan zullen we je hulp waarderen en belonen.

LiveAgent’s Bug Bounty programma

Verbeter klantensupport met LiveAgent en bouw betekenisvolle relaties op. Het programma voor het onthullen van kwetsbaarheden beloont veiligheidsonderzoekers.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo