VoIP-router

Een VoIP-router maakt het eenvoudiger om overal in uw kantooromgeving of thuis VoIP-gesprekken te voeren.

Wat is een VoIP-router?

VoIP-router is een gespecialiseerde router waarmee u telefoongesprekken kunt voeren via internet. Door een router voor VoIP te gebruiken, kunt u inkomende oproepen ontvangen via uw internetverbinding.

Sommige VoIP-services raden het gebruik van een VoIP-router aan omdat dit de kwaliteit van uw VoIP-gesprekken kan verbeteren. Uw VoIP-provider kan een specifieke router voor VoIP aanbevelen, zodat u de best mogelijke draadloze prestaties krijgt. Als u in het verleden problemen heeft ondervonden met VoIP-telefoons, is het gebruik van een router voor VoIP een uitstekende, kosteneffectieve manier om hogere snelheden en betere VoIP-gesprekken te krijgen.

Hoe stelt u een VoIP-router in?

Het specifieke proces voor het instellen van een VoIP-router is afhankelijk van het specifieke apparaat dat u heeft. Als u problemen ondervindt, neemt u contact op met uw internetprovider voor aanvullende tips.

  • Aanbevelingen voor VoIP-telefoons: vraag voor optimale prestaties uw VoIP-provider om een aanbeveling die goed werkt met de specifieke VoIP-telefoon die u gebruikt.
  • Sluit uw VoIP-routerkabel aan: in de meeste gevallen zijn er twee manieren om uw VoIP-router op uw internetverbinding aan te sluiten: ethernetpoorten met een Ethernet-kabel of een Gigabit Ethernet. Gebruik, indien beschikbaar, Gigabit Ethernet voor hogere snelheden.
  • Gebruik de webgebaseerde opstartpagina van de router: de meeste routermodellen geven u een webpagina met instructies voor het instellen van uw wifi-router. U moet bijvoorbeeld een naam kiezen voor uw draadloze router, beveiligingsinstellingen en een wachtwoord uit de configuratie-opties.
  • Probeer verschillende routerlocaties voor hogere snelheden: houd er rekening mee dat een draadloos netwerk beperkingen heeft. Uw wifi-signaal heeft over het algemeen een bereik van ongeveer 45 meter binnenshuis. Als u een thuiskantoor hebt, probeer dan de draadloze router zo dicht mogelijk bij uw thuiskantoor te installeren, zodat u bellen kunt plaatsen .
Ookla internet snelheidstest

Hoe lost u een VoIP-router op?

Of u nu hogere snelheden wilt voor online gamen of VoIP-gesprekken, u zult op een gegeven moment waarschijnlijk uw internetsnelheid willen verhogen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige manieren waarop u dat kunt doen.

Meet eerst uw internetsnelheid

Gebruik een internetsnelheidstesttool om uw snelheid te meten en vergelijk deze snelheid met uw internetverbinding. Als u bijvoorbeeld maar tien megabit internetsnelheid haalt op een internetdienst van 50 megabit, valt er nog veel te verbeteren. Aan de andere kant, als u een snelheid van 40 of 45 megabit haalt op een internetverbinding van 50 megabit, komt u in de buurt van de maximale snelheid. In dat geval moet u contact opnemen met uw internetprovider om een snellere verbinding aan te vragen.

Controleer uw configuratie-opties

Overweeg om uw router terug te zetten naar de standaardinstellingen (ook wel fabrieksinstellingen genoemd). Als dat niet werkt, wilt u misschien oudere draadloze protocollen (d.w.z. 802.11g) uitschakelen en snellere protocollen zoals 802.11 ac gebruiken als al uw apparaten 802.11 ac ondersteunen.

Verbeter de netwerkprestaties met nieuwe firmware

Uw wifi-router gebruikt gespecialiseerde software, firmware genaamd, om uw internettoegang te beheren. Het installeren van up-to-date firmware kan uw internetsnelheid verhogen.

De routerlocatie wijzigen

Als u bijvoorbeeld een garagekantoor heeft en uw wifi-router ver weg is, zal uw internettoegang traag zijn. Experimenteer met het verplaatsen van de router zodat deze dichter bij uw locatie staat.

Wat zijn de belangrijkste soorten routers?

Voordat u naar verschillende modellen routers gaat kijken, is het handig om de belangrijkste soorten wifi-routers op de markt te begrijpen.

Beste VoIP-softphone-apps voor Mac 2020 en 2021

Bekabelde routers

Bekabelde routers bieden geen draadloze verbinding. In plaats daarvan biedt dit type router internettoegang via Ethernet-poorten of Gigabit Ethernet. Als u zich richt op de snelst mogelijke internettoegang om VoIP-gesprekken te voeren, biedt een bekabelde router de hoogste snelheid. Het nadeel is dat u fysiek een draad moet aansluiten tussen de bedrade router en je apparaat. Als u echter waarde hecht aan directe downloads en soepel gamen, is het moeilijk om een bekabelde router te verslaan.

Draadloze routers

Bent u op zoek naar een draadloze oplossing? In dat geval wil je gebruik maken van draadloze routers. Met één enkele draadloze router kunt u overal in huis of op kantoor draadloos internetten. Dat gezegd hebbende, wordt de dekking van draadloos internet beperkt door de muren en meubels in uw kantooromgeving. Daarom kunnen uw videogesprekken en digitale downloads langzamer gaan als u zich ver van de draadloze router bevindt.

Virtuele router

In tegenstelling tot bovenstaande heeft een virtuele router geen speciale hardware nodig. Het gaat om het installeren van een applicatie op uw pc. Een virtuele router is een populaire keuze voor VPN-bescherming voor apparaten zoals gameconsoles, Apple TV’s en Smart TV’s. U kunt het ook gebruiken om toegang te krijgen tot inhoud die alleen in andere landen beschikbaar is.

Hoe de VoIP-router kiezen op basis van functies?

Nu u de belangrijkste soorten routers kent, kunt u de verschillende beschikbare routerfuncties beter begrijpen op de markt.

Algemene routerfuncties

Veel routers zijn ontworpen om compatibel te zijn met streaming-apparaten en bieden directe installatie. De meeste routers maken het eenvoudig om een draadloos netwerk op te zetten. Voor snellere internetconnectiviteit hebben sommige routers Gigabit Ethernet-poorten. Bovendien bevatten veel routers ook ethernetpoorten.

Router close-up

Dualband frequentie

Een dualband frequentierouter biedt betere prestaties dan single-band routers. Een dual-band router kan gegevens op twee frequenties verzenden: de 2,4 GHz-frequentieband en de 5 GHz-frequentieband. Daarentegen hebben single-band routers de neiging om de 2,4 GHz-frequentie te gebruiken. Controleer de “dual-band” in de productbeschrijving om te controleren of de router deze mogelijkheid heeft.

Triband router

Een triband router (d.w.z. een draadloze router met tri-band frequentiemogelijkheden) is de beste keuze voor ultrasnelle bestandsdownloads met een draadloos netwerk. Dankzij de tri-band frequentiefunctie biedt de draadloze router het grootste bereik aan draadloze connectiviteit. U kunt een draadloos netwerk uitvoeren voor uw pc, een draadloos netwerk voor videogesprekken of zakelijk VoIP-verkeer en een ander voor streaming-apparaten.

802.11ac-ondersteuning

Wanneer u een 802.11ac-mogelijkheid op uw WiFI-netwerk hebt, kunt u veel hogere snelheden krijgen. Volgens ZD Net, 802.11ac kan snelheden leveren van meer dan 433 megabits per seconde (Mbps). Controleer de productbeschrijving van de router om te zien of deze nieuwere functie is inbegrepen.

MU-MIMO

MIMO-technologie betekent multiple-input, multiple-output. Het is een standaardfunctie op draadloze routers die de 802.11n-standaard ondersteunen. Met MIMO-technologie kan uw router hogere prestatiewinst behalen in vergelijking met een router zonder MIMO-technologie.

SIP-ondersteuning

Moet u veel hoge videoprestaties leveren tijdens uw videogesprekken? Zoek in dat geval naar H.323 en SUP-ondersteuning. Als je deze functies niet hebt, controleer dan of de router een QoS-mogelijkheid heeft om videoprestaties of videogesprekken te verbeteren.

Kwaliteit van de dienstverlening

servicekwaliteit, ook bekend als QOS-mogelijkheid, is een functie voor het beheer van netwerkprestaties. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om VoIP-gesprekken voorrang te geven boven online gamen. Als gevolg hiervan zou de router uw bandbreedtecapaciteit richten op VoIP-oproepen een>. Houd er rekening mee dat de QOS-mogelijkheid kan worden gewijzigd (bijvoorbeeld prioriteit geven aan streaming-apparaten en online gamen na 17.00 uur).

Start answering phone calls directly from your browser

Curious about VoIP and how it can give you the ability to make affordable calls? Try it yourself with LiveAgent

Frequently asked questions

Wat is een VoIP-router?

Een VoIP-router is een apparaat om VoIP-telefoons op uw internetverbinding aan te sluiten. Een VoIP-router, ook wel wifi-router genoemd, is een voordelige manier om uw VoIP-provider overal in huis te gebruiken.

Hoe stelt u een VoIP-router in?

Als u voor het eerst een VoIP-router koopt, wordt het apparaat geconfigureerd met de fabrieksinstellingen. U moet de installatiewizard gebruiken om een draadloos netwerk in te stellen. Zoek voor optimale prestaties en ultrasnelle bestandsdownloads een router die de 802.11ac-standaard ondersteunt.

Hoe lost u een VoIP-router op?

Er zijn veel verschillende manieren om problemen op een VoIP-router op te lossen. U kunt bijvoorbeeld de QoS-configuratie-instellingen controleren om te zien of uw behoeften worden weerspiegeld (bijvoorbeeld, is de router ingesteld om prioriteit te geven aan VoIP-gesprekken of videoconferenties?) Als de router helemaal niet werkt, kunt u overwegen het apparaat terug te zetten naar de fabrieksinstellingen . Op dat moment kunt u de installatiewizard gebruiken om de VoIP-gesprekskwaliteit te benadrukken.

Wat zijn de belangrijkste soorten routers?

Er zijn drie hoofdtypen draadloze routers. U kunt een bekabelde router gebruiken met ethernetpoorten en Gigabit Ethernet-mogelijkheden. Kies voor meer flexibiliteit een wifi-router die hogere snelheden ondersteunt (bijv. 5 GHz-frequentieband). Ten slotte is er een virtuele router beschikbaar die u op een pc of streaming-apparaten kunt installeren om toegang te krijgen tot extra inhoud.

Hoe de VoIP-router kiezen op basis van functies?

Er zijn een paar belangrijke kenmerken waar u op moet letten bij het kiezen van een draadloze router. Controleer de productbeschrijving om te zien of de router een intuïtieve webinterface heeft, zodat u hem snel kunt instellen. Controleer vervolgens op functies die u toegang geven tot hogere snelheden (bijv. Gigabit Ethernet-poorten en dual/tri-band frequentie). Controleer ten slotte of de router QOS-mogelijkheden heeft (d.w.z. quality of service), zodat u de beste prestaties krijgt voor uw VoIP-gesprekken.

Terug naar woordenlijst Maak een GRATIS account aan

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.