Live chat voor onderwijs- en ngo-instellingen

Maak indruk op uw klanten en verhoog hun tevredenheid.
 • ✓ Geen installatiekosten   
 • ✓ 24/7 klantenservice    
 • ✓ Geen kredietkaart nodig    
 • ✓ Op elk moment opzegbaar
Gebruikt door
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Header-animatie
Helpdesksoftware

Het vormen van persoonlijke contacten is één van de hoekstenen van onderwijs- en niet-gouvernementele organisaties. Het is afhankelijk van de interesse, reputatie en steun van studenten, donateurs of belanghebbenden.

Digitale communicatie opende een deur naar nieuwe mogelijkheden voor de onboarding, planning en fondsenwervingsstrategie van studenten.

Live chat is een ideaal hulpmiddel voor elke instelling die zijn klantenservice wil moderniseren en langdurige relaties wil aangaan.

Wat is live chat? 

Mocht u zich afvragen wat live chat precies is, dan kunnen we dit opsplitsen in drie essentiële componenten die samen één compleet communicatiekanaal vormen.

Live chatsoftware maakt deel uit van een complexe, omnichannel helpdesksoftware die omvat ticketing, callcenter, sociale medianetwerken, kennisbank, klantenportaal en nog veel meer.

Live chatsoftware biedt veel functies die de klantenservice kan gebruiken, waardoor ze een voordeel hebben ten opzichte van andere communicatiekanalen bij het afhandelen van online vragen.

De live chattool is een browsergebaseerd berichtenvenster dat wordt geactiveerd wanneer op een chatwidget, ook bekend als de chatknop. Het is een volledig aanpasbare en gebruiksvriendelijke functie die eenvoudig te integreren is op uw website.

Chatknop bewerken
Voorbeeld van een chatknop (klik om te vergroten)

De vooraf ontworpen stijlpositie, animatie, enzovoort van elke knop zijn te vinden in de galerij met chatknoppen of geheel gemaakt vanaf het begin door uw eigen code te implementeren.

Galerij met chatknoppen
Voorbeeld van een galerij met chatknoppen (klik om te vergroten)

Sluit de chatknop in op uw doelpagina’s, zoals Aanmelden, Veelgestelde vragen of Donaties, en zie de positieve resultaten.

Live chat-ondersteuning is een service die de organisatie extern biedt aan het publiek of intern aan zijn medewerkers. Het is de snelste manier om online websitebezoekers te helpen die dit nodig hebben, aangezien elke sessie in realtime wordt uitgevoerd, met een menselijke chatmedewerker in plaats van een chatbot.

Wat is live chat?  - App - Uploads - 2020 - 12 - Live Chat Software By LiveAgent 2.gif
Voorbeeld van live chatondersteuning

Provide fast learning support

LiveAgent live chat widget is ideal for providing quick advice to everyone who needs it. Start your free 14-day trial and set up your chat in no time.

Wat zijn de voordelen van live chat via de telefoon of email?

Laten we eerlijk zijn; telefoon noch email zullen binnenkort verouderd raken. Ze zijn zelfs nog steeds een voorkeurskanaal voor tal van klanten. Daar zijn veel redenen voor, maar het staat buiten kijf dat livechat in populariteit aan het groeien is sinds het een norm werd om internet te gebruiken voor communicatie.

Vooral de millenniumgeneratie heeft live chatsoftware omarmd. Meer dan 63% van de millennials liever dat hun basisvragen voor klantenondersteuning worden beantwoord via een live chat.

Naarmate de moderne chatsoftware geavanceerder wordt, zijn de voordelen via de telefoon of email duidelijker geworden.

Dus wat zijn die voordelen?

Laten we de top drie eens bekijken.

 • De verminderde gemiddelde wachttijd. Zowel telefoon als email vergen een aanzienlijke inspanning van de gebruiker om te communiceren. Dan komt het erop aan in de rij te blijven staan ​​om bij de vertegenwoordiger te komen of te schrijven en te wachten op het antwoord. Live chat is niet alleen direct, maar vertegenwoordigers kunnen ook allerlei noodzakelijke bestanden bijvoegen, zoals onboarding-documenten of overeenkomsten.

 • Multitasking. Vertegenwoordigers begrijpen hoe moeilijk het is om te schakelen tussen telefoons of email om hun klanten continu te helpen. Operators van live chat kunnen gemakkelijk meerdere chats afhandelen, zonder hun concentratie te onderbreken om taken op de achtergrond uit te voeren.

Het resultaat? Lagere operationele kosten en hoger rendement op investering, aangezien u geen enorme teams nodig heeft om uw communicatiekanalen te beheren. Een groot voordeel voor zowel EDU- als NGO-instellingen, aangezien ze vaak een krap budget hebben.

In het geval dat de verzoeken om chats te veel worden om te verwerken, kunnen uw beheerders altijd het aantal chats instellen dat een specifieke vertegenwoordiger tegelijkertijd kan uitvoeren of het totale aantal maximale wachtrijlengte.

 • Verlaagd ticketvolume. Overweldigd worden door inkomende oproepen of email is iets dat iedereen die bij de klantenservice werkt maar al te bekend is. Niet alleen dat, maar de telefonische of emailvragen duren over het algemeen langer om op te lossen. Als u de mogelijkheid heeft om rechtstreeks vanaf de website contact op te nemen met uw ondersteuningsteam, kan dit het aantal inzendingen van ondersteuningstickets verminderen. De reden hierachter is dat ondersteuningsmedewerkers het onderzoek in de overgrote meerderheid van de gevallen ter plaatse kunnen oplossen.

Dit alles is mogelijk met livechat, aangezien alle communicatie plaatsvindt vanuit het comfort van uw computer terwijl uw potentiële klanten of vaste klanten op uw site rondkijken.

U hebt niet eens een computer nodig. Live chat is geoptimaliseerd voor mobiele telefoons en andere soortgelijke apparaten, zodat uw team overal en op elk platform kan reageren.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van live chat voor onderwijs- en NGO-instellingen?

Go beyond merely communicating to ‘connecting’ with people.

Jerry Bruckner - author of The Success Formula For Personal Growth

De onderwijs- en non-profitbedrijven hebben de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen gezien in hun marketing- en servicestrategieën. De belangrijkste drijfveer is technologie. Naarmate het makkelijker werd om wereldwijd verbinding te maken, groeide ook de interesse van internationale studenten of organisaties.

Effectieve communicatie is essentieel voor loyaliteit opbouwen.

Live chat voordelen voor onderwijsinstellingen:

 • Help studenten bij de aanmeldingen, registraties of andere procedures
 • Realtime advies
 • Suggesties voor verschillende cursussen
 • Versterkt vertrouwen in uw studenteninstelling en haar studentenorganisatie
 • Betere betrokkenheid van leerlingen en ouders
 • Verhoogde aanmeldingen en inschrijvingen

Live chat-voordelen voor ngo-instellingen:

 • Verhoogde betrokkenheid bij donateurs
 • Pas de verschillende generatiebenadering aan
 • Stabiele donorondersteuning in ruil voor positieve service ervaring
 • Het verbeterde begrip tussen uw donateurs en uw organisatie
 • Verzameling van gegevens voor uw volgende fondsenwervingsstrategie
 • Leid uw donateurs door verschillende stadia van hun besluitvorming, bijvoorbeeld tijdens het donatieproces.

Welke functies van live chat kunnen onderwijs- en NGO-instellingen gebruiken in hun klantenondersteuningsstrategie?

Het is van vitaal belang om de gegevens en profielen van uw individuele of zakelijke donateurs of studenten te bewaren als onderdeel van uw volgende fondsenwervings-, stakeholder- of inschrijvingsstrategie.

Welke functies van live chat kunnen onderwijs- en NGO-instellingen gebruiken in hun klantenondersteuningsstrategie? - App - Uploads - 2020 - 03 - Universal Inbox.gif
Voorbeeld van een algemene inbox (klik om te vergroten)

Elke chatsessie wordt omgezet in tickets en opgeslagen in een algemene, gedeelde inbox. Uw chatvertegenwoordigers kunnen gegevens uit de gesprekken verzamelen en opslaan dankzij een ingebouwde CRM. Elke vertegenwoordiger kan reageren, omdat hij alle benodigde informatie te allen tijde bij de hand heeft.

Eén van de meest essentiële en multifunctionele functies, proactieve chatuitnodiging, is een getimed pop-upbericht dat op een website verschijnt als een gepersonaliseerde uitnodiging of introductie.

Chat uitnodigingsgalerij
Voorbeeld van een galerij met chatuitnodigingen (klik om te vergroten)

Door de huidige URL van live chatbezoekers, u kunt contact opnemen en hulp bieden hand. Vertegenwoordigers kunnen enkele of meerdere uitnodigingen maken of deze helemaal uitschakelen als alle vertegenwoordigers met andere chats bezig zijn.

Huidige URL van live chatbezoeker
Voorbeeld van het opvolgen van websitebezoekers (klik om te vergroten)

Een optionele maar handige functie voor vertegenwoordigers die klanten liever een stap voor zijn. Tijdens het chatgesprek kan de vertegenwoordigers observeren wat hij typt en het antwoord voorbereiden voordat de klant toeslaat versturen.

Realtime typen

Standaardantwoorden stroomlijnen de workflow door gebruik te maken van opgeslagen en vooraf gedefinieerde korte tekstantwoorden op de meest voorkomende vragen.

Standaardberichten
Voorbeeld van een standaardantwoord (klik om te vergroten)

Chatroutering is essentieel als de chat de juiste afdeling van een relevante faculteit of het campagneprojectteam moet bereiken. Vertegenwoordigers of chatbeheerders kunnen kiezen uit drie vooraf gedefinieerde route-opties om snelle en nauwkeurige communicatie te garanderen:

 • Willekeurige opdracht
 • Bel naar iedereen
 • Maximaal gebruik
Chatverdeling
Voorbeeld van chatverdeling (klik om te vergroten)

Tags kunnen handmatig of automatisch aan specifieke woorden of woordgroepen worden toegevoegd, waardoor een aangepaste workflow voor een individuele vertegenwoordiger wordt gecreëerd.

Tags-functie-LiveAgent
Voorbeeld van tags (klik om te vergroten)

Staat input en feedback van klanten toe en rangschikt de efficiëntie van de vertegenwoordigers of de algemene tevredenheid over een chatsessie.

Ranglijst van vertegenwoordigers
Voorbeeld voor ranglijst van vertegenwoordigers (klik om te vergroten)

Studenten, kiezers of donateurs kunnen uit alle hoeken van de wereld komen. Met livechat kan uw instelling echt wereldwijd worden door gebruik te maken van de widgets die aan de taal kunnen worden aangepast .

Welke functies van live chat kunnen onderwijs- en NGO-instellingen gebruiken in hun klantenondersteuningsstrategie? - App - Uploads - 2020 - 02 - Multilingual Support.jpg
Voorbeeld van een meertalige chatwidget (klik om te vergroten)

Gebruik video en chat tegelijkertijd om uw klantenservice een nog persoonlijker tintje te geven. Stel het op dezelfde manier in als de chatknop door de live chatvideoknop op de specifieke pagina’s van uw website te plaatsen.

Mockup-Realtime videochatbrowser gebaseerd
Voorbeeld van videochat (klik om te vergroten)

Als u al onze betaalbare abonnementen met extra functies wilt zien, ga dan naar onze prijspagina.

Wat zijn de richtlijnen en regels van een chatgesprek?

De chatgesprekken variëren, afhankelijk van de situatie, maar sommige protocollen en regels moeten worden gevolgd bij online communicatie.

Individueel of in groepen, elke chatmedewerker moet beschikken over een volledige reeks van klantenservicevaardigheden, variërend van harde vaardigheden zoals computervaardigheden, grammaticale vaardigheid of typesnelheid tot zachte vaardigheden zoals empathie en geduld. Al deze vormen een complete online chatetiquette.

Live chatgesprekken zijn een snelle uitwisseling van informatie, dus de vertegenwoordigermoeten experts zijn in het onderwerp. Implementeren en onderhouden van een kennisbank kan dienen als een geweldige informatiebron voor vertegenwoordigers en de klanten die de voorkeur geven aan selfservice naar traditionele ondersteuning.

Stand out from your competitors with a strong
customer-centric culture​

Kan het uitbesteden van hun klantenondersteuning winst opleveren voor onderwijs- en NGO-instellingen?

Het wordt meer en meer standaard voor een bedrijf of instelling om hun klantenserviceteams uit te besteden.

De belangrijkste drijfveren zijn tijdmanagement, budgetproblemen en werklastverdeling. De meeste onderwijs- en NGO-instellingen hebben geen enorme ondersteuningsteams in dienst of werken de klok rond, dus hun ondersteuningsuren zijn beperkt. Gelukkig bestaan ​​er om die reden gespecialiseerde centra.

Lees hier meer over de voordelen van het uitbesteden van uw LiveAgent-account.

Hoe integreert u live chatsoftware in uw website?

Het integreren van een live chatknop in uw website is net zo eenvoudig als 2+2=4 leren. Wanneer u zich aanmeldt en een login voor uw LiveAgent-account ontvangt, hoeft u alleen maar een korte HTML-code.

Weet u wat nog meer geweldig is? Het is niet nodig om extra software te downloaden. Als u echter integreer met software van derden, apps of plug-ins om uw klantenservice-ervaring te verbeteren, het wordt volledig ondersteund door native of Zapier-integraties .

Beveiliging

Bescherm de gegevens van uw studenten en donateurs. De gecombineerde beveiligingsfuncties van LiveAgent zullen u geruststellen, wetende dat al hun gegevens veilig en beveiligd zijn.

Hier zijn enkele van de beveiligingsfuncties die we bieden:

Kennisbank

Zoals het gezegde luidt: “Kennis is macht.” Daarom wordt onze kennisbank continue bijgewerkt met nieuwe informatie. Niet alleen dat, maar we moedigen onze abonnees ook aan om ook een bijdrage te leveren of een community op te bouwen via ons klantenportaal .

 

Still not convinced?

Start a free-14 day trial, no credit card required.

FAQ

Can live chat be used for internal purposes as well?

Not only can live chat be a highly useful communication tool for external purposes but recruiters and employers can utilize it internally for onboarding and training processes.

How to integrate live chat software into your website?

No need to download any additional software, live chat is immediately accessible after signing up. Integration is done by copying and pasting a short HTML code.

Is live chat a secure solution?

Anyone with a goal of a strong online presence has to take the necessary steps to ensure the protection of its business and customers. For that reason, LiveAgent has implemented various security features: BAN IPs, 2-step verification, HTTPS Encryption, Multiple Data Centers, GDPR.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo