Beoordeling van de Apptivo-kennisbank

LiveAgent is een gratis klantenbeheer software met functies voor klantenondersteuning. Het biedt de meest beoordeelde en gewaardeerde Nederlandse helpdesk software voor kleine bedrijven in 2020. Er is een gratis proefperiode van 14 dagen en op elk moment opzegbaar. Gebruikers kunnen een subdomeinnaam kiezen en zich aanmelden via de website. LiveAgent is de perfecte oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar gratis klantenbeheer software.
Beoordeling van de Apptivo-kennisbank
Compare Beoordeling van de Apptivo-kennisbank with other in: How Beoordeling van de Apptivo-kennisbank is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
1440 reviews

Apptivo-kennisbank is een gemiddelde performer die, met al zijn fouten, het werk objectief goed doet. Er is genoeg ruimte voor Apptivo om hierin te groeien. Hoewel het niet perfect is, en ook niet de beste beschikbare kennisbanksoftware, is het ongelooflijk goedkoop voor…

Pricing
Starting from:
$ 10   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4
Gebruikservaring
3
Prijs
5
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

  • Zeer gunstige prijsstelling
  • Kennisbank presteert zoals verwacht

Cons

  • Enigszins verouderd interface-ontwerp
  • U kunt geen video's gebruiken in kennisbankartikelen

Apptivo-kennisbank is een gemiddelde performer die, met al zijn fouten, het werk objectief goed doet. Er is genoeg ruimte voor Apptivo om hierin te groeien. Hoewel het niet perfect is, en ook niet de beste beschikbare kennisbanksoftware, is het ongelooflijk goedkoop voor wat het biedt. De kennisbank kan wat extra functies gebruiken om te organiseren, maar gezien de lage prijs krijg je waar voor je geld met Apptivo. Gebruikers die echter hogere verwachtingen hebben van kennisbanksoftware, moeten deze zeker eerst met andere oplossingen vergelijken.

Aan de slag met Apptivo

Apptivo is uitgebreide bedrijfssoftware die is samengesteld uit een groot aantal geïntegreerde apps voor verschillende doeleinden. Het is een cloudgebaseerde applicatie die echt alles kan: contactbeheer, verkoop, klantenservice, marketing en zelfs kennisbeheer. Maar kan het, gegeven zoveel functies, op alle fronten even sterk presteren? Ik heb besloten om de Apptivo-kennisbank te testen om erachter te komen of het de prijs waard is.

Ik begon met het maken van een gratis proefversie van het goedkoopste Lite-abonnement van Apptivo. Wat me het meest verbaasde, is hoe de webapplicatie me probeerde te dwingen tot een demogesprek in plaats van een proefperiode. Het was echter gemakkelijk om deze maatregel te overtreffen door nogmaals op de knop Gratis proberen te klikken nadat ik mijn account had aangemaakt. Ik kwam snel bij de proefversie van de Apptivo-webapplicatie en begon vertrouwd te raken met de interface.

Apptivo - Mijn agenda overzicht

Apptivo is een uitgebreide software met veel functionaliteiten, dus het is logisch dat de interface niet de gemakkelijkste zal zijn om te navigeren. Een snelle blik en klikken op elk mogelijk menu-item hielp me niet om erachter te komen waar de kennisbank is, en de zoekwidget in het bovenste paneel ook niet. Apptivo staat bekend om zijn uitgebreide app-lijst, dus ik probeerde te zoeken naar een kennisbank-app die aan het systeem kon worden toegevoegd. Ik was ook niet succesvol met deze optie.

Ik besloot op Google te zoeken naar de kennisbank en kwam erachter dat deze tussen de apps staat, maar de naam van deze app is ‘Answers’ in plaats van ‘Kennisbank’. Toch heb ik de app toegevoegd aan het systeem en ben ik aan de slag gegaan met testen. Hoewel dit niet de meest intuïtieve kennisbanksoftware is, is het begrijpelijk dat niet elke Apptivo-gebruiker het zal gebruiken. De optie geven om het niet te hebben, is volkomen begrijpelijk. U kunt deze vinden in het App-gedeelte onder de categorie Webaanwezigheid.

Apptivo - Mijn aanwezigheidsoverzicht

Gebruikerservaring en functies

De Apptivo-kennisbank is een vrij eenvoudig ogende kennisbank, waardoor deze qua aantrekkelijkheid in het gemiddelde bereik blijft in vergelijking met de andere die er zijn. Het ontwerp is functioneel en dat is het belangrijkste. Het linkerpaneel bevat filteropties en de knop om een nieuw artikel te maken. Zodra u de kennisbank opent, ziet u de volledige lijst met artikelen die u heeft. Als u net bent begonnen, zal het duidelijk leeg zijn, dus laten we dat meteen oplossen.

Zodra u op de knop Maken klikt, kunt u beginnen met het schrijven van een nieuw kennisbankartikel. De editor zelf is vrij standaard, en hoewel het schrijfveld in eerste instantie misschien te klein lijkt, strekt het zich uit zodra uw tekst een bepaalde lengte bereikt. Het intypen is dus geen enkel probleem en uw schrijfervaring zou prima moeten zijn. U hebt meerdere velden, de belangrijkste zijn de vraag- en antwoordvelden.

De functieset van de teksteditor is vrij standaard, u hebt de gebruikelijke tekstbewerkings- en opmaakopties, net als in een echte documenteditor. Er is ook de mogelijkheid om afbeeldingen toe te voegen, maar geen optie om video’s toe te voegen aan uw artikelen. U kunt het formaat van de afbeeldingen niet wijzigen nadat u ze hebt geüpload, dus u moet het formaat wijzigen in een andere editor of het formaat aanpassen tijdens het uploaden. Dit vereist ook dat u weet welke exacte afmetingen de beste optie zijn voor uw inhoud.

Apptivo - Maak antwoord

Over het algemeen is de teksteditor prima voor de meeste gebruiksscenario’s, maar hij zou wat visuele upgrades en de toevoeging van videomedia-ondersteuning kunnen gebruiken. Als u klaar bent met schrijven, kun je de SEO-instellingen bekijken. Na het opslaan zie u het artikel in het artikeloverzicht. U kunt indien nodig enkele snelle bewerkingen uitvoeren, aangezien het artikel in een nieuw venster wordt geopend als u erop klikt in dit overzicht. Ik kon de optie om artikelen in mappen of categorieën te plaatsen niet vinden, wat jammer is. De kennisbank heeft echter een zoekwidget.

Apptivo - Weergave van gemaakte vraag

Prijzen

De prijsstelling is waarschijnlijk een van de beste onderdelen van Apptivo, aangezien zelfs het duurste abonnement goedkoper is dan sommige van de goedkoopste abonnementen voor kennisbanksoftware van concurrenten. Apptivo wordt geleverd met vier abonnementen en elk daarvan is een upgrade van het vorige. Alle plannen hebben de kennisbankfunctie, dus beslissen welk plan is gewoon een kwestie van kijken naar de andere functionaliteiten die u kunnen helpen. Laten we eens kijken wat u in elk van de plannen krijgt.

Lite

Het Lite-abonnement kost $10 per maand per gebruiker en is gericht op kleine verkoopteams. U krijgt 18 apps, 100 aangepaste velden pre-app, 25 workflows, 8 aangepaste dashboards, service-integratie van derden en 24/7 klantenondersteuning.

Premium

Het Premium-abonnement kost $15 per maand per gebruiker. Dit plan is geschikt voor groeiende teams. In het plan krijg je 46 apps, 250 velden per app, 75 workflows, 25 aangepaste dashboards, service-integratie van derden en 24/7 klantenondersteuning.

Ultimate

Het Ultimate-abonnement kost $25 per maand per gebruiker en is gericht op grote teams. Het omvat 57 apps, 350 aangepaste velden per app, 150 workflows, 50 aangepaste dashboards, service-integratie van derden en 24/7 klantenondersteuning.

Ondernemingen

Het Enterprise-plan heeft aanpasbare prijzen. Het omvat 65 apps, 500 aangepaste velden per app, 300 workflows, 100 aangepaste dashboards, aangepaste integratie, 24/7 klantenondersteuning + SLA en accountmanager.

Besluit

Uiteindelijk zou ik de kennisbasis van Apptivo als goed, maar niet geweldig beoordelen. Het heeft de verwachtingen in veel van zijn aspecten niet overtroffen, maar stelt ook niet teleur. Het zal erg goed presteren en is zeker niet ondergeoutilleerd, vooral gezien de lage prijsstelling. Bedrijven die de neiging hebben om te vertrouwen op het gebruik van een kennisbank, zullen waarschijnlijk een betere oplossing voor de taak waarderen. Apptivo is in andere opzichten nog steeds een geweldig stuk software met geweldige functionaliteit. Het is alleen aan jou om te overwegen of je bereid bent om het te gebruiken in je dagelijkse werk.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik kan de kennisbank niet vinden in Apptivo

De kennisbankfunctie van Apptivo heet Antwoorden. U moet eerst de app uit het uitgebreide app-aanbod halen. Ga in uw account naar de App Store en zoek de Answers-app onder de categorie Webaanwezigheid. Zodra u de app heeft, kunt u deze vinden onder de menuknop Webaanwezigheid in uw dashboard.

Product reviews

Vraag klantenfeedback als een professional met de emailsjablonen voor feedback van LiveAgent. Onze 9 unieke sjablonen zijn klaar voor gebruik.

Emailsjablonen voor feedback

De tekst bespreekt het belang van effectieve productupdate-e-mails en het gebruik van sjablonen om professionele communicatie te bevorderen. Het biedt voorbeelden van feedback- en suggestieborden als interactieve methoden voor klantenfeedback en benadrukt het belang van een goede klantenervaring en snelle ondersteuning. LiveAgent wordt aanbevolen als klantenservicesoftware met meer dan 180 functies voor verbeterde klantenervaring en loyaliteit.

Het verzamelen van beoordelingen speelt een belangrijke rol in het succes van elk bedrijf. Leer hoe u ze kunt verzamelen en in uw voordeel kunt gebruiken.

Hoe beoordelingen verzamelen

Het verzamelen van feedback van klanten is essentieel voor elk bedrijf en er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een professionele vertaler of een vertaaldienst kan helpen bij het lokaliseren van enquête-inhoud zonder fouten. Na elke verkoop is het belangrijk om een follow-up e-mail te sturen om te bedanken voor de aankoop en om feedback te vragen. Social media kan ook worden gebruikt om feedback te verzamelen via polls. Het stellen van vragen over verzendprocessen of toekomstige producten kan helpen bij het verbeteren van de services die aan klanten worden aangeboden.

Overweegt u de Zendesk-kennisbank? Bekijk onze recensie en ontdek of dit de juiste kennisbanksoftware voor uw bedrijf is.

Beoordeling van de Zendesk Suite-kennisbank

Zendesk Suite biedt verschillende functies voor het schrijven van kennisbankartikelen, communityberichten en meer, inclusief een AI-gedreven artikeleditor en de mogelijkheid om artikelen op te slaan of direct te publiceren. Het meest betaalbare pakket dat kennisbanksoftware bevat, is de Suite Growth voor €79 per vertegenwoordiger per maand, jaarlijks gefactureerd. Er zijn echter nog enkele gebruikerservaringsproblemen en verwarring over upgrade-opties. Het heeft echter wel veel potentieel en de Knowledge Capture-app kan handig zijn voor helpdesks.

Meer weten over BeenVerified? Bekijk ons overzichtsartikel om erachter te komen hoe het werkt en hoe het presteerde in onze tests.

BeenVerified beoordeling

LiveAgent biedt diverse klantenservicesoftware, VoIP-telefoonsystemen en inkomend callcentersoftware en heeft een partnerprogramma. Er zijn prijzen, functies en integraties beschikbaar met ondersteuning via het ondersteuningsportaal. Na aanmelding ontvangt u inloggegevens via e-mail. Cookies worden gebruikt op de website. Truecaller biedt betaalde opties om bellers te identificeren en nummers te blokkeren, met beperkte informatie voor internationale nummers en geen gratis proefversie. Spy Dialer geeft informatie over het opstarten van LiveAgent en de website maakt gebruik van cookies. Intelius bespreekt vooral LiveAgent's klantenservicesoftware en andere aangeboden oplossingen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo