Bitrix24 kennisbank beoordeling

Bitrix24 is een geavanceerd platform voor het bouwen van een kennisbank, vergelijkbaar met websitebouwers zoals Wix. Het biedt veel functies en aanpassingsmogelijkheden, maar kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn en tijdrovend zijn om op te zetten. Bitrix24 heeft vier verschillende prijsplannen met toenemende functies voor een hogere prijs. Het is een goede keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een volledig aanpasbare kennisbank, maar misschien niet de beste keuze voor gebruikers die iets eenvoudiger willen.
Bitrix24 kennisbank beoordeling
Compare Bitrix24 kennisbank beoordeling with other in: How Bitrix24 kennisbank beoordeling is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1575 reviews

De Bitrix24-kennisbank is een uitgebreide functie die sterk lijkt op populaire websitebouwers. Dit kan zowel een goede als een slechte zaak zijn, afhankelijk van het type gebruiker dat u bent en wat u verwacht van kennisbanksoftware. Sommige gebruikers zullen de geavanceerde aanpassingsopties…

Pricing
Starting from:
$ 49   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Gebruikservaring
5
Prijs
3
Implementatie
3

Key takeaways

Pros

  • Een geavanceerde manier om een kennisbank op te bouwen
  • Veel functies en gemakkelijk te navigeren
  • Geweldige aanpassingsmogelijkheden

Cons

  • Kan voor sommige gebruikers onnodig ingewikkeld zijn
  • Tijdrovend bouwproces

De Bitrix24-kennisbank is een uitgebreide functie die sterk lijkt op populaire websitebouwers. Dit kan zowel een goede als een slechte zaak zijn, afhankelijk van het type gebruiker dat u bent en wat u verwacht van kennisbanksoftware. Sommige gebruikers zullen de geavanceerde aanpassingsopties waarderen, terwijl anderen misschien geïntimideerd zijn door het enorme aantal opties. In beide gevallen heeft Bitrix24 een goed ontworpen kennisbankbouwer en is hij gemakkelijk te gebruiken als je er eenmaal aan gewend bent.

Aan de slag met Bitrix24

Bitrix24 is een Russische software voor CMS, CRM, productiviteit, taakbeheer en samenwerking, opgericht in 1998 met hun eerste officiële release in 2003. Het is een populaire keuze voor veel kleine en grote bedrijven over de hele wereld dankzij de brede functieset, waardoor gebruikers de mogelijkheid hebben om werk met veel tools in één allrounder-oplossing.

Degenen die bekend zijn met Bitrix24 weten dat registratie supergemakkelijk is, u hoeft alleen maar een registratieformulier in te vullen en uw emailadres te bevestigen. Daarna krijgt u toegang tot uw Bitrix24-account en kunt u vertrouwd raken met de gebruikersinterface. Ik heb de Bitrix24-webapplicatie gebruikt voor deze recensie, en hoewel ik er al bekend mee ben, duurde het even voordat ik me begon te herinneren hoe ik er effectief doorheen kon navigeren.

Bitrix24 Feed overzicht

De gebruikersinterface doet wat hij kan om de boel netjes te houden, maar het kan soms frustrerend zijn, vooral als u met meerdere tools en functies tegelijk wilt werken. Bitrix24 is een zeer uitgebreide oplossing die de meest populaire CRM-mogelijkheden omvat en meer. Dit verklaart waarom het menu en de interface niet het gemakkelijkst te beheersen zijn voor nieuwe gebruikers.

De menu-opties zijn ongelooflijk breed, dus het duurt even voordat u eraan gewend bent wanneer u Bitrix24 gaat gebruiken. Het vinden van de kennisbankfunctie kan daarom een behoorlijk uitdagende taak zijn als u niet weet waar u moet beginnen met zoeken. De kennisbankfunctie is verborgen onder het gedeelte Bedrijf in het linkermenu. Zodra u op Bedrijf klikt, ziet u de kennisbankoptie in het bovenste menupaneel.

Overzicht van de Bitrix24-bedrijfsstructuur

Gebruikerservaring en functies

De introductie tot de kennisbank van Bitrix24 ziet er redelijk goed uit. Dit is te danken aan een goed ontworpen welkomstscherm dat u twee opties biedt: maak een nieuwe kennisbank aan of raadpleeg de helpgids. Zodra u op Een nieuwe kennisbank maken klikt, gaat de prettige ervaring verder. U hebt de mogelijkheid om een kennisbanksjabloon te kiezen om aan de slag te gaan, of u kunt helemaal opnieuw beginnen. Hoe dan ook, wat daarna komt, zijn geweldige aanpassingsmogelijkheden.

Bitrix24 past uw kennisbank aan

De hele kennisbankbouwer lijkt sterk op websitebouwers zoals Wix. Dit kan zowel als een goede als een slechte zaak worden gezien, afhankelijk van de hoek waar u vandaan komt. De bouwer is een geweldige manier voor bedrijven om hun kennisbank te plannen, ontwerpen en beheren, maar tegelijkertijd kan het een zeer tijdrovend proces zijn, vooral voor gebruikers die geen affiniteit hebben met het bouwen van websites. Creatieven kunnen hun creativiteit de vrije loop laten, terwijl gebruikers die direct een werkende kennisbank nodig hebben misschien teleurgesteld zijn. De kennisbankbouwer is echter intuïtief in gebruik en het is gemakkelijk te navigeren.

Bitrix24 - bewerk het uiterlijk van uw kennisbank

Met de kennisbankeditor van Bitrix24 kunt u vrijwel alles aanpassen. U kunt nieuwe blokken toevoegen en kiezen uit een enorme verscheidenheid aan opties – tekstvelden, afbeeldingen, video’s en titels, maar ook website-elementen zoals menu’s, voetteksten, knoppen, links, CRM-velden of zelfs een online winkel. Ik weet niet waarom iemand een online winkel aan zijn kennisbank zou willen toevoegen, maar ik denk dat het fijn is om de optie beschikbaar te hebben. Deze kennisbank-editor is echt iets anders en u kunt altijd vinden wat u nodig hebt, onder alle omstandigheden.

Bitrix24 Uw kennisbank aanpassen

Met de overvloed aan opties is het echter gewoon te gemakkelijk om een slecht ontworpen website te maken zonder de bedoeling dit te doen, vooral als je enige basiskennis mist over gebruikersinterfaces en gebruikerservaring. Enige planning is daarom een must voordat u daadwerkelijk aparte pagina’s gaat bouwen voor uw artikelen. Dit kan problematisch zijn, vooral voor bedrijven met een groot aantal onderwerpen die ze moeten behandelen, naast het feit dat ze moeten beslissen hoe u uw kennisbank er precies uit wilt laten zien en navigeren. Alleen al de tekstveldopties kunnen voor bepaalde gebruikers overweldigend zijn.

Bitrix24 - Voeg een blok toe aan uw kennisbank

Zodra u een geschikt tekstveldelement voor uw ontwerp heeft gevonden, kunt u beginnen met schrijven. Er zijn veel opties met verschillende composities en ontwerpen, dus ik raad ten zeerste aan om eerst wat paginaplanning te doen. Bitrix24 biedt een eenvoudige reeks opties voor tekstopmaak die niet zullen teleurstellen. U kunt de gebruikelijke set verwachten, net als wat u ziet in populaire teksteditors – opties voor vet, cursief en onderstreept, uitlijningsinstellingen, koppelingsopties, tekst- en achtergrondkleurinstellingen en meer.

Bitrix24 - Maak een nieuwe pagina

Over het algemeen is de kennisbankeditor in Bitrix24 vrij moeiteloos te gebruiken, maar u moet u zelf wat tijd gunnen om eraan te wennen. Zoals ik al eerder zei, wil niet elke gebruiker in contact komen met een volwaardige website-editor. Als u snel een eenvoudige kennisbank moet maken, raad ik aan om bij slechts een paar elementen te blijven en zeker een sjabloon als uitgangspunt te gebruiken. Het zal uw werk veel gemakkelijker en sneller maken.

Prijzen

We hebben de prijsplannen van Bitrix24 behandeld in een andere functiebeoordeling, maar laten we ze nog een keer doornemen voor het geval dat. Bitrix24 biedt vier tariefplannen, elk met nieuwe functies voor een hogere prijs. Alle plannen bevatten een kennisbank, maar de duurdere voegen een aantal meer gerelateerde functies toe. U krijgt een bedrijfskennisbank in het gratis abonnement.

Gratis abonnement

Dit abonnement is volledig gratis en omvat één bedrijfskennisbank, evenals andere functies zoals 5 GB opslagruimte, samenwerkingsfuncties, taak- en projectbeheer, opslagschijf, een websitebouwer en meer.

Basisplan

Het Basic-abonnement kost $49 per maand voor 5 gebruikers. Het voegt de optie toe om drie bedrijfskennisbanken te hebben plus elke functie van het gratis abonnement. U krijgt ook 24 GB opslagruimte, online winkelopties, CRM-opties en meer.

Standaard abonnement

Het standaardplan kost $99 per maand voor 50 gebruikers. U kunt vijf bedrijfskennisbanken hebben, plus een projectkennisbank en de optie om kennisbankmachtigingen aan te passen. Het voegt marketingfuncties en online documentbeheer toe.

Professioneel abonnement

Dit abonnement is het duurste en kost $199 per maand voor 100 gebruikers. U kunt een onbeperkt aantal kennisbanken hebben met alle kennisbankfuncties van de vorige abonnementen. U krijgt de volledige functieset met automatiseringen, human resources-tools en meer.

Besluit

De kennisbankfunctie van Bitrix24 is in wezen een volwaardige website-editor waarmee gebruikers de volledige kennisbankervaring voor elke gebruiker volledig kunnen aanpassen. Hoewel u waarschijnlijk geen kennisbankfunctie met meer functies zult vinden, kunt u er veel vinden die gemakkelijker te gebruiken en te implementeren zijn. De kennisbankbouwer is de kracht van Bitrix24, maar ook zijn zwakte. Wat de ene gebruiker geweldig vindt, vindt de andere misschien onnodig en vervelend. Als u op zoek bent naar kennisbanksoftware waarmee u uw kennisbank grondig kunt aanpassen en aanpassen, dan hebt u die gevonden. Als u iets eenvoudiger, gebruiksvriendelijker en gemakkelijker te implementeren nodig heeft, moet u ergens anders kijken.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik kan de kennisbank niet vinden in Bitrix24

De kennisbank is te vinden onder het menu-item Bedrijf in het linkermenupaneel. Klik erop en selecteer kennisbank in het bovenste menu.

Ik weet niet hoe ik een kennisbank moet bouwen in Bitrix24

De Bitrix24-kennisbank werkt als een websitebouwer, vergelijkbaar met services zoals Wix. U kunt een lege pagina maken of met een sjabloon werken. Elk element op de pagina kan naar believen worden aangepast of verwijderd. U kunt nieuwe elementen toevoegen door op de knop Blok toevoegen te klikken. Het proces kan in het begin een beetje ontmoedigend zijn, maar met wat geduld en oefening (en het gebruik van een hulpgids in de kennisbank onder de vraagtekenknop), zal u zeker in staat zijn om een indrukwekkende kennisbank op te bouwen.

Product reviews

De checklijst voor evaluatie van de klantenservice is uw kans om verbeterpunten te leren kennen. Besteed aandacht aan de suggesties van uw klanten.

Klantenservice evaluatie checklijst

Een evaluatiesjabloon voor klantenservice kan helpen om zwakke punten van het team te erkennen en toekomstige doelen te stellen. Het stellen van doelen op een SMART manier kan het bereiken van gemeenschappelijke doelen bevorderen en de medewerkers beter laten voelen op het werk. Tools zoals Asana en Basecamp kunnen worden gebruikt om doelen bij te houden en verbeteringen aan te brengen. Door evaluatieprocessen te lanceren, te volgen en te verbeteren, kunnen bedrijven de klantenservice verbeteren en verbeteringen aanbrengen. Een checklijst voor evaluatie van de klantenservice kan helpen bij het identificeren van verbeterpunten, het evalueren van e-mails en telefoongesprekken, het analyseren van prestatiegegevens en het erkennen van zwakke punten. Regelmatige evaluatie van de klantenservice kan leiden tot verbeterde bedrijfsprestaties, betere klanttevredenheid, verbeterde klantenrelaties en meer winst.

Vraag klantenfeedback als een professional met de emailsjablonen voor feedback van LiveAgent. Onze 9 unieke sjablonen zijn klaar voor gebruik.

Emailsjablonen voor feedback

De tekst bespreekt het belang van effectieve productupdate-e-mails en het gebruik van sjablonen om professionele communicatie te bevorderen. Het biedt voorbeelden van feedback- en suggestieborden als interactieve methoden voor klantenfeedback en benadrukt het belang van een goede klantenervaring en snelle ondersteuning. LiveAgent wordt aanbevolen als klantenservicesoftware met meer dan 180 functies voor verbeterde klantenervaring en loyaliteit.

Overweegt u Bitrix24 voor uw live chatbehoeften? Bekijk onze beoordeling en ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

Bitrix24 live chatbeoordeling

Bitrix24 is een uitgebreide software die rapporten kan maken, verkoopprocessen kan monitoren en streamen en live chatprestaties kan aanbieden. De chat prestaties zijn redelijk goed, maar de gebruikersinterface kan verwarrend zijn, en de app is soms onhandig. Er zijn vijf prijspakketten beschikbaar, inclusief een gratis abonnement met enkele beperkingen. Er zijn enkele oplossingen voor veelvoorkomende problemen en al met al kan Bitrix24 een betrouwbaar hulpmiddel zijn voor klantencommunicatie voor veel kleine en grote bedrijven, ondanks enkele ongemakken die ermee gepaard gaan.

Wilt u meer weten over de kennisbank van Froged? Bekijk ons artikel om erachter te komen hoe het werkt en hoe het presteerde in onze tests.

Beoordeling van Froged-kennisbank

Froged is een gebruiksvriendelijke kennisbanksoftware met beperkte maar effectieve functies. Het biedt opties voor het toevoegen van tekst, afbeeldingen, video's, links en andere appendages. Froged heeft een eenvoudig te navigeren interface en biedt de mogelijkheid om mappen toe te voegen voor eenvoudige organisatie. De prijzen zijn op abonnementsbasis en variëren afhankelijk van de gewenste functionaliteit en het aantal gebruikersstoelen, wat het in vergelijking met andere concurrenten duur kan maken. Er zijn geen problemen met Froged, behalve dat sommige gebruikers meer geavanceerde teksteditorfuncties verwachten.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo