monday.com kennisbank beoordeling

Monday.com is een gemakkelijk te gebruiken workflow-software met een professionele en vriendelijke klantenondersteuning. Gebruikers kunnen onbeperkt kennisbankartikelen maken, zelfs in het gratis abonnement, maar het is niet mogelijk om deze extern te publiceren. Er zijn verschillende prijsopties beschikbaar, elk met steeds meer functies en opslagruimte. Hoewel er geen externe kennisbank beschikbaar is, heeft Monday.com veel potentieel om een robuuste interne kennisbank te creëren. Gemeenschappelijke problemen bij het laden van kennisbankartikelen kunnen worden opgelost door de browser bij te werken en contact op te nemen met de klantenondersteuning indien nodig.
monday.com kennisbank beoordeling
Compare monday.com kennisbank beoordeling with other in: How monday.com kennisbank beoordeling is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
12638 reviews

Monday.com is workflow- en samenwerkingssoftware waarmee uw team efficiënt kan samenwerken aan zowel kleine als grote projecten. Hoewel kennisbanksoftware niet het eerste is waar u aan denkt als u het over monday.com hebt, biedt het toch alle tools die u nodig hebt…

Pricing
Starting from:
Gratis   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.7
Gebruikservaring
4.6
Prijs
4.6
Implementatie
5

Key takeaways

Pros

  • Gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
  • Onbeperkte documenten
  • Aanpasbare kennisbank
  • Biedt een gratis abonnement

Cons

  • Geen externe publicatie
  • Niet veel geavanceerde tekstbewerkingsopties

Aan de slag met monday.com

Aanmelden bij monday.com was supergemakkelijk. Zodra u uw gegevens hebt ingevuld en uw emailadres hebt bevestigd, bent u klaar om te gaan.

Als workflow- en productiviteitssoftware is het niet meer dan normaal dat de interface schoon en efficiënt is. Zodra u zich aanmeldt bij uw account, wordt u begroet door uw hoofdwerkruimte.

monday.com Hoofdwerkruimtescherm

In dit dashboard kunt u uw teamleden toevoegen aan het systeem, taken toewijzen en zelfs de voortgang van uw team bekijken op het tabblad Tijdlijn.

monday.com Tijdlijn overzicht

Meteen biedt monday.com u een tutorial om u op weg te helpen. U kunt ervoor kiezen om het te bekijken, over te slaan of later terug te komen als u het nodig hebt.

Om te beginnen met het schrijven van een kennisbankartikel, gaat u naar uw Werkruimte-paneel aan de linkerkant van het scherm. Klik op de optie Toevoegen en selecteer Nieuw document. Zodra u dat doet, kunt u uw eerste document maken.

monday.com Voeg een nieuw document toe aan je kennisbank
Maak een nieuw document aan in de kennisbank van monday.com

Zodra u dat hebt gedaan, kunt u beginnen met het bewerken van uw kennisbankartikel. Gebruik opnieuw het deelvenster Werkruimte en open het document dat u zojuist heeft gemaakt.

Schrijven nieuw artikel in monda-com kennisbank

U krijgt een lijst met snelstarters aangeboden die structuur geven aan je artikel. Nogmaals, u kunt ze gebruiken of overslaan, wat u maar wilt. In mijn geval koos ik ervoor om niet met een van de starters mee te gaan, dus begon ik met een blanco pagina.

U krijgt alle basisbewerkingsopties die u nodig hebt om een kennisbankartikel te maken.

Instelling documentstijlen voor kennisbankartikel in monday.com

Het is niets bijzonders, maar het klaart de klus en het is ongelooflijk gemakkelijk te navigeren.

Ik hield van alle opties om artikelen aan te passen. Dit omvat het toevoegen van uw eigen code, video’s, GIF’s en checklijsts. Nogmaals, het is niet al te indrukwekkend, maar hoe gemakkelijk u het in uw artikelen kunt inbouwen, is leuk, en ik kan zien hoe het voor veel mensen nuttig kan zijn.

Elementen die u aan uw document kunt toevoegen in de kennisbank van monday.com

Ik heb rondgekeken en mijn artikel een beetje aangepast.

Overzicht van kennisbankartikel op monday.com

Toen ik klaar was met het toevoegen van foto’s van planten, besloot ik dat het artikel publicatiewaardig was. En daar stuitte ik op mijn eerste probleem. Waar is de publiceerknop? Omdat ik er enigszins aan gewend was dat de gebruikersinterface u een grote vetgedrukte knop bood om uw werk te publiceren, was ik een beetje verrast.

Dus ik probeerde rond te kijken en op alles te klikken dat ik nuttig achtte.

Nieuwe documentopties in de kennisbank van monday.com

Geen geluk. Dus besloot ik de informatie die ik nodig had te zoeken in de ondersteuningsartikelen van monday.com. Ik las er een paar door, maar wist nog steeds niet hoe ik mijn artikel met de buitenwereld moest delen.

Daarom wendde ik me tot de klantenondersteuning. De interactie was zeer professioneel en vriendelijk, wat ik erg op prijs stelde. Na wat heen en weer, vertelde de ondersteuningsmedewerker me dat er eigenlijk geen optie was om het artikel extern te publiceren.

Ik was een beetje verrast, want nergens werd vermeld dat monday.com een interne kennisbank als enige optie biedt. Hoewel het als workflowsoftware logisch is.

Gebruikerservaring en functies

Monday.com draait op een browser, dus het besturingssysteem dat u gebruikt, doet er niet echt toe. Google Chrome wordt het meest aanbevolen, maar u kunt het ook zonder problemen uitvoeren in Firefox, Safari en Microsoft Edge.

De algehele ervaring met de software zelf was prettig. Alles is zeer gepolijst en gemakkelijk te begrijpen, zelfs voor iemand zoals ik, die niet veel ervaring heeft met workflowsoftware.

Ondanks een beetje verwarring die ik ervoer over het publiceren van het artikel, had ik een geweldige tijd met de software van monday.com. En zelfs als ik hulp nodig had, was de klantenondersteuning direct beschikbaar en erg behulpzaam. Ik had het echter op prijs gesteld als ze duidelijker hadden gemaakt dat er geen externe kennisbank beschikbaar is.

Met Monday.com kunt u een onbeperkt aantal kennisbankartikelen maken, zelfs in hun gratis abonnement. U kunt deze artikelen privé houden of delen met uw team.

Er zijn tal van functies die u kunt gebruiken om uw artikelen te schrijven en aan te passen. U kunt zelfs je eigen code toevoegen als je klaar bent voor de uitdaging.

Prijzen

Individueel

Dit is een gratis abonnement met maximaal 2 seats. Het biedt een aantal beperkte functies en functionaliteiten. Hoewel het niet zo rijk is aan functies als de betaalde opties, kunt u er nog steeds zoveel artikelen mee maken als u wilt, kunt u meer dan 200 vooraf gemaakte sjablonen gebruiken en heeft het tot 500 MB opslagruimte.

Basis

Met dit abonnement betaalt u € 8 per stoel per maand voor alle functies van het gratis abonnement. U krijgt ook 5 GB opslagruimte, onbeperkt aantal kijkers, deelbare formulieren en meer.

Standaard

De populairste prijsoptie van Monday.com kost €10 per stoel per maand. Dit pakket bevat alle functies van opties op een lager niveau, 20 GB opslagruimte, 6 maanden activiteitenlogboeken, gasttoegang en een beperkt aantal geautomatiseerde acties en integraties.

Pro

Voor €16 per stoel per maand kun je genieten van alle functies die de lagere niveaus bieden, plus meer. Voor deze prijs hebt u 100 GB opslagruimte voor uw bestanden, foto’s, enzovoort. Activiteitenlogboeken gaan tot 1 jaar terug. Daarnaast kunt u gebruik maken van 25.000 geautomatiseerde acties per maand en 25.000 integratieacties. Bovendien kunt u genieten van de onbeperkte toegangsfunctie om samen te werken aan projecten met externe partners.

Ondernemingen

Deze laag heeft een aangepast abonnement, dus u moet met het verkoopteam van monday.com praten om het te configureren. In dit abonnement krijgt u alle functionaliteiten van goedkopere pakketten, plus veel zakelijke functies.

Besluit

Al met al was mijn ervaring met monday.com geweldig. Als persoon die niet al te vaak met workflowsoftware werkt, was de gebruikersinterface gemakkelijk te begrijpen en te navigeren. Ik had niet veel hulp nodig om erachter te komen hoe ik mijn kennisbankartikelen kon maken en deze naar mijn smaak kon aanpassen.

En zelfs toen ik op een probleem stuitte, hoefde ik niet ver te zoeken naar hulp. Het feit dat monday.com u niet toestaat kennisbankartikelen extern te publiceren, valt een beetje tegen. Als ik echter op zoek was naar een interne kennisbankbouwer, zou monday.com een sterke kanshebber zijn.

Het onbeperkte aantal documenten dat u kunt maken, geeft deze software een groot potentieel om een bouwsteen te zijn van een behoorlijk robuuste interne kennisbank.

Kortom, monday.com is heel gemakkelijk te gebruiken met een geweldige gebruikersinterface en een prettige gebruikerservaring. Als u er geen last van hebt dat u geen externe kennisbank kunt bouwen, kan deze oplossing voor bijna iedereen een geweldige, toegankelijke optie zijn.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Mijn kennisbankartikelen worden niet geladen

Ervan uitgaande dat uw internetverbinding werkt en uw browser wordt ondersteund, probeert u board in de incognitomodus te laden. Zo komt u erachter of lokale cookies de oorzaak zijn van lange laadtijden. Als dat het probleem niet oplost, probeer dan uw browser bij te werken naar de nieuwste versie. Als al het bovenstaande niet lukt, kunt u uw scherm opnemen en contact opnemen met de klantenondersteuning van monday.com.

Product reviews

Bedrijfsregels als hulpmiddel in LiveAgent helpen uw klantenvertegenwoordiger geconcentreerd te blijven. Deze tool zal onder bepaalde omstandigheden al het saaie werk doen.

Bedrijfsregels

Het gebruik van sjablonen kan de efficiëntie van klantenservicemedewerkers vergroten en de klanttevredenheid verbeteren. LiveAgent biedt een breed scala aan klantenservicesoftware en tools om het proces te vergemakkelijken en training te bieden op het gebied van klantenservicevaardigheden. Het is belangrijk om best practices te hanteren bij het beheer van uw ticketsysteem, inclusief training, prioritering, automatisering en gebruik van standaardberichten en sjablonen. LiveAgent heeft ook een partnerprogramma en integraties beschikbaar.

LiveAgent is help desk software with more than 180 features. Support your agents and customers with excellent features immediately.

Wachtwoordvalidator en auditlog

LiveAgent biedt verschillende softwaretoepassingen voor klantenservice, VoIP-telefoonsystemen, selfservice en meer. Ze hebben ook verschillende functies, integraties en alternatieven. Het bedrijf biedt ook ondersteuning, inclusief een ondersteuningsportaal, gegevensmigratie en systeemstatusupdates. LiveAgent heeft ook erkenningen en certificaten ontvangen en werkt samen met partners. Ze bieden ook een kostencalculator en een demo aan.

Ontdek welke items u moet opnemen in uw checklijst voor klantenonderzoek om uw bedrijf te beschermen bij het aannemen van nieuwe klanten.

Klantenonderzoek checklijst

De tekst biedt een checklijst voor klantenservicenormen om de kwaliteit van klantenservice te verbeteren en klantentevredenheid te verhogen. De tekst bespreekt ook de voordelen van het analyseren van klantenstatistieken en het belang van informatiebeveiliging. Er is ook aandacht besteed aan het belang van een checklijst voor klantenonderzoek om juridische en financiële problemen te voorkomen. Bedrijven die zich moeten houden aan anti-witwasregelgeving kunnen ook profiteren van deze checklists.

Leer hoe u uw nieuwe klanten met vertrouwen kunt verwelkomen met behulp van onze volledig aanpasbare ecommerce welkomemailsjablonen.

Ecommerce welkomemailsjablonen

Welkomstmails zijn essentieel voor het opbouwen van klantrelaties en het succes van emailmarketing. Onderzoek toont aan dat slechts 57,7% van de merken welkomstmails naar nieuwe abonnees stuurt. Bedankmails zijn een strategische manier om persoonlijke relaties te versterken en een bedankmail moet aan verschillende stappen voldoen, waaronder personalisatie. Orderbevestiging emails zijn een cruciaal onderdeel van e-commerce en moeten belangrijke informatie bevatten, zoals de naam van de verkoper en de klant- en bestellingsgegevens. Het versturen van welkomstmails is een integraal onderdeel van elk eCommerce-bedrijf en er zijn meerdere sjablonen beschikbaar om te gebruiken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo