Stonly kennisbank beoordeling

Compare Stonly kennisbank beoordeling with other in: How Stonly kennisbank beoordeling is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
61 reviews

Sonly is een innovatieve software voor kennisbanken en kennisbeheer die dingen anders probeert te doen, en zonder twijfel slaagt dat meestal. De applicatie is goed ontworpen en ongelooflijk functioneel, waarbij de kennisbank zelf een verscheidenheid aan sjablonen biedt voor gebruiksgemak. Aan deze…

Pricing
Starting from:
$ 128.55   per maand
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Gebruikservaring
4
Prijs
2
Implementatie
5

Key takeaways

Pros

  • Innovatieve benadering van kennismanagement
  • Goed ontworpen en zeer functionele interface
  • Goede editor met alle benodigde functies

Cons

  • Erg duur
  • Niet genoeg functionaliteit om de prijs te rechtvaardigen

Aan de slag met Stonly

Sonly is een speciale kennisbankoplossing die bepaalde innovatie in het kennisbeheerspel brengt. Sonly biedt een verscheidenheid aan kant-en-klare sjablonen voor het maken van diepgaande en interactieve kennisbankartikelen voor elk doel. Laten we eens kijken naar de functieset van Stonly en kijken hoe het is om te gebruiken als kennisbankoplossing.

Het enige dat u hoeft te doen om met Sonly aan de slag te gaan, is het aanmaken van uw account. U kunt ook eerst kiezen voor een gratis proefperiode om te kijken of u het leuk vindt. Er zijn geen kredietkaartgegevens vereist en u krijgt een eenvoudige maar effectieve introductie over hoe Sonly werkt en wat u moet doen om aan de slag te gaan. De introductie werkt als een vragenlijst en is bedoeld om erachter te komen hoe u Sonly wilt gebruiken. Als u de kennisbankoptie kiest, brengt Sonly u automatisch naar de eerste stap bij het maken ervan en begint u met het kiezen van een sjabloonkleurenschema. Er zijn enkele mooie opties beschikbaar en u kunt ook meteen uw logo toevoegen.

Stonly welkomstscherm

De hele Sonly-interface ziet er modern en goed ontworpen uit en voelt ook zo aan. De bovengenoemde gids leidt u stap voor stap door alles wat u moet weten en doen. Het is een vrij soepel proces om te doorlopen en het duurt niet lang om te voltooien. Wat ik het meest op prijs stel, is dat er heel weinig rommel aan de hand is, de gids is duidelijk en erkent het doel van waarom je Stonly in de eerste plaats gebruikt. De introductie neemt u niet mee en is altijd gericht op wat je nodig hebt.

Gebruikerservaring en functies

Met de kennisbank zo snel klaar voor gebruik, kunt u beginnen vertrouwd te raken met de interface. U kunt beginnen met schrijven door op de knop “Nieuwe toevoegen” in het linkerdeelvenster te klikken. U krijgt meerdere opties verborgen onder deze knop, waaronder Gids, Rondleiding, Mappen en een aantal artikelsjablonen. De selectie is niet bepaald breed, maar het is veel meer dan wat u in de meeste andere kennisbankoplossingen kunt vinden. Het is geen game-wisselaar, maar het maakt veel werk gemakkelijker als de sjablonen aan uw verwachtingen voldoen.

Stonly - uw aangepaste kennisbankthema is klaar

Wat je ook kiest, het lijdt geen twijfel dat je ervaring behoorlijk soepel zal verlopen. Ik heb eerst de “Gids” -sjabloon gekozen en ik moet zeggen dat de interface erg gefocust blijft. Deze gidssjabloon behandelt uw tekst als een stapsgewijze handleiding, zodat u elke stap kunt invullen en relevante media kunt toevoegen – afbeeldingen, video’s, code of een vooraf ingesteld pictogram. U kunt de lay-out ook wijzigen in drie verschillende variaties, een voorbeeld bekijken, de gids delen en de instellingen voor elke gids wijzigen. De editor biedt alle standaardfuncties voor tekstopmaak, evenals aanvullende instellingen. Over het algemeen is de editor vrij standaard en krijgt u wat u zou verwachten.

Stonly - Maak een nieuwe gids

Sonly biedt een verscheidenheid aan sjablonen, zodat u altijd kunt vinden wat u nodig hebt om het perfecte type inhoud te schrijven. Dit is vooral handig voor nieuwe schrijvers, die in het begin moeite hebben met het opbouwen van hun eigen artikelstructuur. Stonly-sjablonen maken schrijven voor iedereen bijna onfeilbaar. Elke sjabloon is perfect ontworpen voor een specifiek doel, maar wat me erg verbaasde, was dat ik geen lege sjablonen kon vinden, wat gewoon ongelooflijk ongebruikelijk en onhandig is. Niet elke gebruiker wil zich altijd aan vooraf ingestelde sjablonen houden, en ik denk dat de toevoeging van een blanco sjabloon leuk zou zijn. Er is ook geen optie om uw eigen sjablonen te maken.

Stonly - Nieuw artikel maken

Over het algemeen zorgt de kennisbank van Stonly voor een frisse wind in de kennisbank. Alles is zeer goed ontworpen en functioneel, maar gebruikers die traditionele kennisbanksoftware met een eenvoudige editor verwachten, kunnen teleurgesteld zijn. De kennisbank biedt ongelooflijke flexibiliteit, maar neemt tegelijkertijd een deel ervan weg door de gebruiker te dwingen zich aan bepaalde workflows te houden. Dit is wat Stonly zowel tot een geweldige kennisbankoplossing maakt, maar tegelijkertijd een aantal obstakels voor gebruikers kan opleveren.

Stonly - Kies een sjabloon voor uw kennisbank

Prijzen

De prijs van Stonly is waar de zaken een neerwaartse wending nemen, omdat het drie abonnementen biedt zonder enige optie voor een gratis abonnement. Aangezien Sonly echter kan worden beschouwd als een van de weinige echt toegewijde kennisbankoplossingen, kunnen de prijzen erg duur worden. Laten we elk abonnement eens bekijken en kijken wat u krijgt.

Starter

Het Starter-abonnement kost maar liefst $128,55 per maand voor drie gebruikers met maandelijkse facturering, of $102,63 per maand voor drie gebruikers met jaarlijkse facturering. Dit ongelooflijk dure startersplan biedt een limiet van 30 gidsen en de mogelijkheid om overal gidsen in te sluiten. U kunt slechts één taal gebruiken, slechts één kennisbank gebruiken, drie triggers gebruiken en basisanalyses gebruiken.

Business

Het Business-abonnement begint bij $258,13 per maand voor vijf gebruikers met maandelijkse facturering, of $206,30 per maand voor vijf gebruikers met jaarlijkse facturering. U krijgt toegang tot alle functies van het Starter-abonnement met hogere limieten en extra functies. U kunt onbeperkte handleidingen, meerdere talen, drie kennisbanken, onbeperkte triggers, versiebeheer, SEO-aanpassing, PDF-exports, bestandsbijlagen en meer hebben.

Ondernemingen

Het Enterprise-abonnement heeft aangepaste prijzen, hoogstwaarschijnlijk afhankelijk van het aantal gebruikers. U krijgt alle eerder genoemde functies, plus automatische vertaling voor handleidingen, geavanceerd teamrechtenbeheer, white label-opties, integratie met Zendesk, Freshdesk en Front, SSO-compatibiliteit, beveiligingsbeoordeling en toegewijd klantensucces.

Besluit

Kortom, Stonly is absoluut een allegaartje. Het is speciale kennisbanksoftware die zich richt op kennisbeheer, en dat doet het ongelooflijk goed. Het probeert het beheer van de kennisbank te verbeteren, te innoveren en in een nieuwe richting te brengen, en is daarin zeer succesvol. De prijzen zijn echter ongelooflijk duur en ik kan me niet voorstellen dat veel bedrijven bereid zijn zulke grote bedragen te betalen voor alleen kennisbeheer. Hoewel deze recensie alleen gericht is op de kennisbankfunctie, moet ik zeggen dat er niet veel anders aan de hand is in Sonly, waardoor het voor de meeste doeleinden een minder waardevolle oplossing is. De kennisbank kan niet concurreren zonder de ondersteuning van andere belangrijke tools. Stonly heeft echter zeker zijn publiek en een menigte tevreden gebruikers om hen toch te steunen.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Kan ik een blanco sjabloon kiezen in Sonly?

Er is geen optie om een blanco sjabloon te kiezen in Sonly. Met de overvloed aan sjablonen die ze aanbieden, kunt u echter meestal een geschikte vinden. De meeste sjablonen hebben ook aanpassingsopties waarmee u uw artikelstructuur kunt wijzigen.

Hoe maak ik artikelcategorieën aan in Stonly?

U kunt artikelcategorieën maken door op Nieuwe toevoegen te klikken en een map te selecteren. U kunt uw map dienovereenkomstig een naam geven en alle relevante artikelen erin opslaan voor een gemakkelijke organisatie.

Product reviews

Vraag klantenfeedback als een professional met de emailsjablonen voor feedback van LiveAgent. Onze 9 unieke sjablonen zijn klaar voor gebruik.

Emailsjablonen voor feedback

De tekst bespreekt het belang van effectieve productupdate-e-mails en het gebruik van sjablonen om professionele communicatie te bevorderen. Het biedt voorbeelden van feedback- en suggestieborden als interactieve methoden voor klantenfeedback en benadrukt het belang van een goede klantenervaring en snelle ondersteuning. LiveAgent wordt aanbevolen als klantenservicesoftware met meer dan 180 functies voor verbeterde klantenervaring en loyaliteit.

Klantenservicetools kunnen een geweldige manier zijn om uw klanten sterker te maken. Bedrijven vertrouwen op een aantal van hen, ontdek waarom.

Klantenservicetools

De meest populaire tools voor klantenservice zijn online communities, discussieforums, live chat, sociale media en intuïtieve mobiele applicaties. LiveAgent biedt een volledige reeks tools voor klantenondersteuning, zoals verbinding met sociale media, live chat, videochat, telefoongesprekken, emails en de mogelijkheid om een forum te creëren. Het is belangrijk om goede klantenservicevaardigheden te hebben, zoals communicatie, empathie en specialistische kennis, en om regelmatig klantenservice rapporten te monitoren en verbeteren.

Verbeter de tevredenheid van uw klanten met onze emailsjablonen voor follow-up van onze klantenservice. Verras uw klanten vandaag nog met geweldige service!

Klantenservice follow-up emailsjablonen

De tekst gaat over het belang van klantvriendelijkheid in de klantenservice en hoe dit kan helpen bij het opbouwen van duurzame relaties met klanten. Het bespreekt ook het gebruik van prestatiemetingen en rapporten om problemen te identificeren en processen te verbeteren. Het merk LiveAgent wordt genoemd als een leverancier van klantenservicesoftware. Er worden ook informatie en contactgegevens voor potentiële klanten gegeven.

Lees onze recensie van de Infobip IVR en ontdek de voor- en nadelen van het gebruik van deze oplossing in een zakelijk scenario.

Infobip IVR-recensie

De tekst gaat over het bedrijf LiveAgent, dat klantenservicesoftware, VoIP-telefoonsystemen en andere software aanbiedt. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen en certificaten en een partnerprogramma. Er is ook een blog, woordenlijst, academie en sjablonen beschikbaar voor klanten. De tekst bevat informatie over hoe een LiveAgent-account kan worden opgezet en dat er cookies worden gebruikt op de website.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo