Chatra live chat beoordeling

Chatra is een live chat software die drie abonnementsopties biedt: gratis, Essential en Pro. Het gratis abonnement biedt basisfuncties, terwijl de betaalde abonnementen geavanceerde functies bieden voor grotere teams en bedrijven. Chatra presteert goed en biedt betrouwbare service, maar de prijs kan hoger zijn dan verwacht. Enkele veelvoorkomende problemen met de service zijn onder andere Chatra's live chat die niet werkt en de branding van Chatra die niet handmatig kan worden verwijderd. Gebruikers moeten contact opnemen met de klantenservice om hierbij te helpen.
Chatra live chat beoordeling
Compare Chatra live chat beoordeling with other in: How Chatra live chat beoordeling is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
456 reviews

Chatra is goed afgeronde live chatsoftware die alle functies biedt die u mag verwachten, samen met een gratis abonnement om u te helpen er vertrouwd mee te raken voordat u koopt. Hoewel het heel goed werkt, kan de functieset een beetje beperkt…

Pricing
Starting from:
gratis   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Gebruikservaring
4.5
Prijs
3
Implementatie
5

Key takeaways

Pros

  • Goed uitgebalanceerde live chatoplossing
  • Extreem snelle implementatie
  • Voldoende functies in het gratis abonnement

Cons

  • Steile prijzen voor wat u in de plannen krijgt
  • Basisinstellingen en maatwerk
  • Branding in de chatwidget kan niet eenvoudig worden verwijderd

Aan de slag met Chatra livechat

Chatra is live chatsoftware die tot doel heeft eigenaren van kleine bedrijven en ecommerce retailers een betaalbare live chatoplossing te bieden. U kunt er helemaal gratis mee aan de slag dankzij het gratis abonnement. Het biedt een aantal betaalde abonnementen die u een aantal nieuwe interessante functies kunnen bieden als u ze nodig hebt. Laten we Chatra eens bekijken en zien hoe het presteert.

Nadat u uw registratie heeft voltooid, wordt u direct naar het Chatra-dashboard geleid. Dit is zonder twijfel het snelste registratieproces dat ik ooit heb gezien in live chatsoftware. U kunt beginnen vertrouwd te raken met de interface, en hoewel er geen zelfstudie is om aan de slag te gaan, zou het voor de meeste soorten gebruikers vrij eenvoudig moeten zijn om te navigeren. Het voelt niet te ingewikkeld of rommelig aan met onnodige knoppen en hulpmiddelen.

Overzicht van de Chatra-interface

U vindt de live chatopties in het linker menupaneel. Het eerste dat u nodig heeft, is de live chat integreren. Zodra u op de optie Chatwidget klikt, krijgt u direct toegang tot de live chatcode, die op uw website kan worden geïmplementeerd. Als u de chat wilt aanpassen, hoeft u alleen maar naar beneden te scrollen op de pagina en deze op elke gewenste manier in te stellen. U kunt uw ontwerp en kleuren wijzigen, de welkomstberichten en andere berichten aanpassen, of kiezen uit andere opties.

Aanpassing van Chatra live chatwidget

Chatra ondersteunt ook een grote verscheidenheid aan integraties met populaire websites en andere diensten zoals Google Tag Manager, Shopify, WordPress, Wix, WooCommerce, SquareSpace en nog veel meer. U kunt elk van deze opties kiezen als u een van de services gebruikt of gewoon niet wilt spelen met websitecodes. Ik heb geen van deze integraties getest, maar ze werken meestal heel goed en ik verwacht dat dat ook zo zal zijn met Chatra.

Chatra live chatintegratie

Ik koos voor de klassieke integratie door een code te kopiëren en op mijn testwebsite te plakken. Het was precies zoals ik het gewoonlijk doe, en ik ondervond geen problemen. Ik heb de instellingen grotendeels intact gelaten om de ervaring van een vooraf gedefinieerde Chatra live chat te krijgen. Het heeft alle functies die vanaf het begin beschikbaar zijn. Laten we, voordat we beginnen met testen, eens kijken naar de functieset en wat u van Chatra kunt verwachten.

Functies en gebruikersinterface

De Chatra interface is op een zeer goede manier goed ontworpen en eenvoudig. U hoeft uzelf niet door onnodige functies te leiden en u kunt direct doorgaan met de actie die u van plan bent te doen. Het maakt de implementatie extreem eenvoudig, zelfs voor volledig nieuwe gebruikers, en het kan u op de lange termijn veel tijd besparen. Alle tools zijn beschikbaar in de linkermenubalk, dus de navigatie is eenvoudig.

Voorbeeld van een gesprek in Chatra

De functieset is vrij standaard, maar de beschikbaarheid van sommige functies hangt af van het type abonnement dat u kiest. Chatra biedt bots en automatiseringsfuncties als u de communicatie liever aan het systeem overdraagt. U kunt basis- en gedetailleerde informatie over uw klanten krijgen, evenals realtime tracking van bezoekers en previews van winkelwageninhoud. De standaardfuncties voor agentproductiviteit omvatten meldingen, notities, opgeslagen antwoorden, teamchats, onzichtbare modus, kantooruren en agentgroepen.

Chatoverzicht van het Chatra-team

Chatfuncties zijn voldoende, zelfs in het gratis abonnement. U krijgt de volledige gespreksgeschiedenis, chattranscripties, leesbevestigingen, vertegenwoordigersnamen en type-indicatoren. Eerlijk gezegd is dat een goede keuze voor een gratis oplossing. Als u wilt upgraden, kunt u toegang krijgen tot groepschats, typinzichten, bestandsoverdracht, bezoekersverbod, chatbeoordeling en meer. Chatra biedt ook geavanceerde rapportagefuncties die altijd handig zijn in elk scenario.

Overzicht van Chatra-analyse

Live chatprestaties en gebruikerservaring

Ik koos voor de klassieke integratie voor Chatra en kan zeggen dat ik geen problemen ondervond. De test zelf toont tegelijkertijd de ervaring van de vertegenwoordiger en de klant. Zodra ik de livechat opende, kreeg ik meteen een automatisch welkomstbericht. Ik schreef een bericht, stuurde het en de chat gaf me nog een automatisch bericht om rustig te wachten tot iemand (ikzelf) de chat oppakt. De melding in het agentendashboard kwam meteen aan.

Nieuwe chatmelding in Chatra

De chatsnelheden zijn behoorlijk hoog, dus u zou op geen enkel moment problemen moeten ondervinden met trage antwoorden. De chatfuncties aan de kant van de klant zijn voldoende – u kunt de chat beoordelen, emoji’s gebruiken of verschillende bestanden delen. Er is op dit moment niets anders, maar dat hoeft niet per se slecht te zijn. Minder is meer, en het stelt klanten in staat om de widgetinterface beter te begrijpen.

Chatra live chat klant- en vertegenwoordigersweergave

Chatfuncties aan de kant van de vertegenwoordigers zijn echter niet veel rijker, wat een beetje teleurstellend is, maar het is ook geen reden tot ongerustheid. Ik gebruik het gratis abonnement dat alleen essentiële functies biedt. Ze zijn nog steeds voldoende voor effectieve communicatie en vertegenwoordigers hebben zelden iets anders nodig om de klus correct te klaren. De functieset is ideaal voor kleinere bedrijven, terwijl grotere waarschijnlijk vroeg of laat moeten upgraden.

Chatra chatfuncties

Over het algemeen is de live chat van Chatra goed genoeg. Het is niet de grootste ster in de live chatgame, maar het is voldoende en betrouwbaar, wat goed nieuws is. U kunt er niet fout mee gaan, tenzij u wat extra functies nodig hebt, maar zelfs het gratis abonnement biedt geweldige functionaliteit met kleine beperkingen die de meeste bedrijven in het begin niet nodig zullen vinden.

Prijzen

Chatra biedt een gratis abonnement en twee extra betaalde abonnementen die geavanceerde functies bieden die nodig kunnen zijn voor grotere teams of bedrijven. Laten we elk abonnement eens bekijken.

Gratis

Het gratis abonnement is slechts voor één agent en is volledig gratis, vrijblijvend. Het biedt alleen het essentiële, zoals basisbezoekersinformatie, desktop- en telefoon-apps, gespreksgeschiedenis, leesbevestigingen, Google Analytics-rapporten en integraties met populaire websitebouwers.

Essential

Het Essential-abonnement kost €21 per maand per vertegenwoordigers met het maandabonnement, of €17 per vertegenwoordigers per maand met het jaarabonnement. U krijgt alles van het gratis abonnement, evenals gedetailleerde bezoekersinformatie, email, Messenger en Instagram als extra kanalen, realtime bezoekerslijst, chatnotities, opgeslagen antwoorden, onzichtbare modus, teamchats, type-indicatoren en nog veel meer.

Pro

Het Pro-abonnement kost €29 per maand per vertegenwoordiger met het maandabonnement, of €23 per vertegenwoordiger per maand met het jaarabonnement. U krijgt alles van de vorige twee plannen, evenals toegang tot chatbeoordelingen, geavanceerde chatrapporten en gegevensexport, agentgroepen, openingstijden, meer integraties en nog een paar meer.

Besluit

Chatra is een goed presterende live chatsoftware die goede standaardfuncties biedt. Verwacht geen wonderen of extreme verschillen met andere live chat software. Wat u mag verwachten, is een extreem snel implementatieproces, een van de gemakkelijkste interfaces om te navigeren en betrouwbaarheid. Chatra is een uitgebalanceerde oplossing die niet zal teleurstellen, maar de prijs kan hoger worden dan je zou verwachten voor alleen een live chat.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Mijn Chatra live chat werkt niet.

Er kunnen meerdere oorzaken en oplossingen voor dit probleem zijn, die u allemaal eenvoudig zelf kunt uitvoeren. Controleer eerst de Chatra live chatcode en zorg ervoor dat deze correct is geïmplementeerd op uw website. Er ontbreekt mogelijk een teken of de chatcode staat op de verkeerde plaats. Zorg er ten tweede voor dat u uw website ververst of de cache verwijdert, aangezien deze mogelijk een oudere versie van uw website toont waarin de live chat nog niet is geïmplementeerd.

Hoe verwijder ik Chatra-branding uit de live chatwidget?

Chatra-branding in de live chatwidget kan niet handmatig worden verwijderd. U moet hun steun vragen om het voor u te verwijderen. De branding “We run on Chatra” in de live chatwidget kan alleen worden verwijderd voor gebruikers die zich hebben geabonneerd op het jaarabonnement of voor gebruikers die hebben betaald voor een abonnement van 6 maanden. Er is geen andere manier om de branding zelf te verwijderen.

Product reviews

Verbeter uw klantenervaring met een eenvoudige live chatknop op uw website. Bekijk alle functies en voordelen die live chat biedt.

Realtime chat

De tekst beschrijft LiveAgent, een oplossing voor live chat en klantenondersteuning op een website. Het vermeldt de kosten van LiveAgent in vergelijking met andere concurrenten en bevat handige functionaliteiten zoals realtime chat, de mogelijkheid om vertegenwoordigers uit te nodigen voor een chatsessie, de optie om tegelijkertijd met meerdere klanten te chatten, mobiele live chat, notities en chatfeedback. LiveAgent biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen en verschillende vooraf gemaakte chatknoppen en integratiemogelijkheden.

Krijg een perfect chatoverzicht en zie alle bezoekers die op uw website surfen op een kaart. Maak uw klantenservice beter met LiveAgent. Lees er nu over.

Overzicht chats

LiveAgent biedt een chatknop en klantenservicesoftware om de klanttevredenheid te verhogen en efficiëntie te verbeteren. Het chatoverzicht biedt waardevolle informatie over online bezoekers en wachtende chatbezoekers. Door verschillende functies, waaronder proactieve chatsjablonen en pre-chatformulieren, biedt LiveAgent hoogwaardige klantenservice. Met een gratis 14-daagse proefperiode en partnermogelijkheden kan LiveAgent de klantenservice van elk bedrijf verbeteren.

Overweegt u LiveChat voor uw live chatbehoeften? Bekijk onze beoordeling en ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

LiveChat live chatbeoordeling

LiveChat is een snelle en betrouwbare live chatsoftware met eenvoudige implementatie en configureerbare functies. Het biedt ook extra communicatiekanalen zoals sociale media, WhatsApp en ticketing en biedt drie verschillende abonnementen met verschillende functies. Hoewel de hogere plannen duur zijn, is de prestatie van de live chatwidget van LiveChat geweldig zonder bugs of problemen en blijft het een geweldige kanshebber in het live chatspel. De interface is gemakkelijk te navigeren en hun registratieproces is zeer snel. De implementatie is een kwestie van seconden en het dwingt u niet door lussen terwijl u ermee bezig bent.

Live chat is nog steeds het populairste digitale klantencommunicatiekanaal. Bekijk onze gratis live chatsjablonen en gebruik ze onmiddellijk.

Live chat sjablonen

Bedrijven die op zoek zijn naar betere klantenservice en marketingstrategieën kunnen baat hebben bij gratis online chatsoftware zoals LiveAgent. Deze software biedt geïntegreerde systemen voor een snelle chatwidget, emailadres, contactformulier of telefoonnummer. Gratis live chattools bieden gepersonaliseerde klantenervaringen, betere merkinteracties en kunnen helpen bij het vastleggen van leads en het verminderen van verlaten winkelwagens. Live chat heeft een hoge tevredenheidsscore bij klanten en kan verkopen genereren, deals sluiten en bestaande klanten tevreden en loyaal houden. LiveAgent is een uitstekende live chat-platform met automatische chatverdeling, chatgeschiedenis, proactieve chatuitnodigingen en een apart gedeelte voor online bezoekers. Pure Chat-gebruikers kunnen migreren naar LiveAgent en profiteren van een 14-daagse gratis proefperiode.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo