Bitrix24 callcentersoftware beoordeling

Bitrix24 is een software-oplossing die callcentermogelijkheden biedt gericht op klantenrelatiebeheer. Met de functie Telefonie kunt u lokale telefoonnummers huren of uw eigen nummers koppelen. Bitrix24 biedt meer callcenterfunctionaliteit die verweven is met de rest van zijn CRM-functies. Het heeft een enigszins gecompliceerde interface, maar een goede gesprekskwaliteit en biedt redelijk geprijsde tariefplannen. Het gratis abonnement biedt geen gebruikerslimieten met extra kosten voor het huren van een nummer.
Bitrix24 callcentersoftware beoordeling
Compare Bitrix24 callcentersoftware beoordeling with other in: How Bitrix24 callcentersoftware beoordeling is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1877 reviews

Bitrix24 is een uitgebreide oplossing met callcenterfuncties waarmee u veel zakelijke taken kunt uitvoeren. Lees meer over de voor- en nadelen in onze beoordeling.

Pricing
Starting from:
gratis   per maand
Equal to LiveAgent's Medium plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: 1

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.8
Gebruikservaring
2.5
Prijs
5
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

  • Overvloed aan tools voor verschillende use-cases
  • Callcenter in het gratis abonnement
  • Goedkope prijzen

Cons

  • Enigszins verwarrende interface
  • Steile leercurve

Aan de slag met de Bitrix24 callcentersoftware

Met Bitrix24 kunnen alle gebruikers gratis aan de slag, dankzij de gratis optie. Hoewel sommige functies alleen beschikbaar zijn in betalende abonnementen, kunt u de meeste een proefrit geven met een gratis proefperiode. Het registratieproces is erg snel en gemakkelijk, het vereist alleen uw basisgegevens. Zodra u de vereiste gegevens hebt ingevuld, ontvangt u een activeringslink die u alleen nodig hebt om toegang te krijgen tot uw Bitrix24-account. Omdat Bitrix24 zeer uitgebreide software is voor meerdere use cases, kunt u vanaf het begin uw primaire use case selecteren en worden de interface en tools hiervoor opnieuw aangepast. U hebt toch toegang tot alle tools.

Bitrix24 dashboard

Navigeren door de interface is in het begin behoorlijk intimiderend. Dit wordt niet noodzakelijkerwijs veroorzaakt door een slecht ontwerp, maar de enorme hoeveelheid beschikbare tools, functies en functies kan erg overweldigend zijn voor een nieuwe gebruiker. In de meeste gevallen is elke menu-optie echter duidelijk gemarkeerd en als u geduldig zoekt, kunt u de callcenterfunctionaliteit heel gemakkelijk vinden. Het is verborgen onder de optie Samenwerking in de linkermenubalk.

Bitrix24-telefoniefunctie

Aangezien ik niet heb betaald voor het Bitrix24-abonnement, kon ik de Telefonie-functionaliteit uitproberen met een gratis proefperiode van 15 dagen. Toen ik het eenmaal had geactiveerd, was de Telefonie-functie meteen beschikbaar. U moet echter eerst beltegoed kopen of uw telefoonnummer toevoegen. Bitrix24 biedt integratieopties voor meerdere telefoonnummers via API, PBX, SIP-services en meer. Voor sommige van deze opties is mogelijk extra betaling vereist, namelijk Office PBX en Cloud PBX waarvoor u een speciale module voor oproepen moet kopen. De makkelijkste optie is om een nummer te huren. Welke optie u ook kiest, u kunt de callcenterfuncties van Bitrix24 gebruiken.

Bitrix24 callcenterdashboard

Als u besluit een telefoonnummer te kopen, houd er dan rekening mee dat de beschikbaarheid van land tot land kan verschillen en dat u misschien niet per se een nummer voor uzelf kunt vinden. Ook de kosten kunnen heel verschillend zijn. Voordat we bij het testgedeelte van deze beoordeling komen, zullen we kijken naar wat voor soort callcenterfuncties u van Bitrix24 kunt verwachten.

Bitrix24 callcenterfuncties

Bitrix24 is een uitgebreide softwareoplossing met callcentermogelijkheden die voornamelijk gericht zijn op klantenrelatiebeheer. Met de functie Telefonie kunt u lokale telefoonnummers huren of uw eigen nummers koppelen als u die beschikbaar heeft. Dit is mogelijk dankzij tal van beschikbare integraties die dergelijke functionaliteit mogelijk maken. Bitrix24-callcenterfuncties omvatten het maken van interne telefoonnummerextensies, evenals het in de wachtrij plaatsen en doorschakelen van oproepen.

Bitrix24 callcenter groepsinstellingen

Bitrix24 biedt meer callcenterfunctionaliteit die verweven is met de rest van zijn CRM-functies. U kunt op elk moment alle oproepen opnemen en toegang krijgen tot de opnames in de geschiedenis van het callcenter. Bitrix24 biedt ook telemarketingfunctionaliteit met geavanceerde functies zoals een automatische dialer of een terugbelwidget die op elk type website kan worden geplaatst. U kunt ook terugbelverzoeken verzenden of spraakuitzendingen en sms gebruiken.

Bitrix24 widgets

Prestaties en bruikbaarheid van Bitrix24 callcentersoftware

Bitrix24 is niet moeilijk en ook niet gemakkelijk te gebruiken. Dit komt vooral door de enigszins gecompliceerde interface die voor nieuwe gebruikers vrij moeilijk te navigeren kan zijn. Als u het eenmaal onder de knie hebt en onthoudt waar elk menu-item is, wordt de workflow aanzienlijk eenvoudiger. Wanneer u een nummer aanschaft, kunt u probleemloos inkomende oproepen beantwoorden en ook uitgaande oproepen plaatsen. U hebt eenvoudig toegang tot de callcenterfunctionaliteit via het rechterpaneel in het CRM-gedeelte. Zoek naar het telefoonpictogram dat u naar het belmenu brengt.

Bitrix24 oproepgeschiedenis

U kunt eerdere oproepen bekijken in het CRM-gedeelte en ook in het gedeelte met het oproepmenu. Dit menu biedt meer dan alleen de telefoniefunctionaliteit. U hebt ook toegang tot een meldingsmenu, kanalen en enkele instellingsopties. De instellingen zijn vrij kort en stellen u in staat om sneltoetsen aan te passen, bepaalde callcenteropties toe te staan of uit te schakelen, luidsprekers en microfoon te selecteren, berichtinstellingen aan te passen, enzovoort.

Bitrix24 oproepinstellingen

Het menu aan de linkerkant heeft ook de mogelijkheid om een nummer te kiezen en te bellen. Het toetsenblok is vrij klein, maar dat is geen probleem, want het is meer dan functioneel en u kunt uw numpad gebruiken om het nummer in te toetsen. Zodra u dat doet, opent Bitrix24 een apart oproepvenster met enkele instellingen. U kunt de microfoon in- of uitschakelen, het volume aanpassen en meer. Bitrix24 heeft ook meldingen voor inkomende oproepen. Alle oproepen worden opgenomen in de oproepgeschiedenis.

Bitrix24 lopend gesprek

De gesprekskwaliteit was in beide gevallen redelijk goed en ik ondervond geen problemen die het gesprek zouden verpesten. Tijdens mijn tests was er geen oproeponderbreking of slechtere gesprekskwaliteit.

Bitrix 24 callcentersoftware prijzen

Bitrix24 biedt vier tariefplannen, waaronder een gratis. Elk abonnement biedt callcenterfuncties en ze zijn over het algemeen redelijk betaalbaar, dankzij de hogere maximale gebruikerslimieten in elk abonnement. Als u van plan bent een Bitrix24-abonnement aan te schaffen, zal uw besluitvorming voornamelijk draaien om de gebruikerslimiet, evenals bepaalde extra functies die interessant kunnen zijn voor uw bedrijf. Laten we elk plan eens bekijken.

Gratis

Het gratis abonnement biedt geen gebruikerslimieten. Hoewel het gratis is, kunnen er extra kosten aan verbonden zijn, zoals betalingen voor het huren van een nummer. Het biedt 5 GB opslagruimte, samenwerkingsfuncties, chatten, videogesprekken, agenda, bedrijfswerkruimte, feed, kennisbank, taken en projecten, CRM, drive, contactcentrum, een websitebouwer en meer.

Basis

Het Basic-abonnement kost €61 per maand voor vijf gebruikers, maar u kunt het goedkoper krijgen met de jaarlijkse facturering. Het biedt 24 GB opslagruimte. Dit abonnement heeft alle functies van het gratis abonnement en voegt online winkelfuncties toe, evenals klantenondersteuning.

Standaard

Het standaard abonnement kost €124 per maand voor 50 gebruikers, maar nogmaals, het kan goedkoper zijn met het jaarlijkse factureringsplan. Het heeft 100 GB opslagruimte en biedt alle functies van beide eerdere abonnementen. Bovendien geeft het u toegang tot marketingfuncties en online documenteerfuncties.

Professioneel

Dit is het duurste abonnement, met een prijskaartje van €249 per maand voor 100 gebruikers. De prijs daalt echter als u kiest voor jaarlijkse facturering. Het biedt alle voorgaande functies van alle abonnementen en voegt verkoopinformatie, automatisering, HR en meer toe.

Besluit

Bitrix24 staat niet aan de top van softwareoplossingen voor callcenters, maar het verdient zeker zijn plaats als waardige concurrent. De interface kan verwarrend zijn, maar daar is een goede reden voor: hij biedt een overvloed aan verschillende functies naast het callcenter, waardoor het een zeer veelzijdige oplossing is voor de meeste bedrijven. Hoewel de prijs misschien hoog lijkt, biedt het zeer royale gebruikerslimieten, waardoor het een van de goedkopere oplossingen op de markt is. Als u op zoek bent naar iets meer dan callcentersoftware, is Bitrix24 zeker het overwegen waard.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik ontvang verschillende oproepfouten.

Oproepfouten in Bitrix24 kunnen meerdere oorzaken hebben. Voordat u conclusies trekt over functionaliteit, controleer altijd of uw telefoonnummer correct is geïntegreerd en of u voldoende tegoed hebt. Zorg ervoor dat elk telefoonnummer dat u kiest de juiste internationale notatie heeft, bestaande uit een landcode, stadscode en het nummer zelf. Ten slotte kan dit probleem worden veroorzaakt door een slechte internetverbinding, firewall of antivirussoftware die u op uw computer gebruikt. Zorg ervoor dat u Bitrix24 de nodige machtigingen geeft, zodat de activiteiten niet worden geblokkeerd door een firewall of antivirussoftware.

Ik heb moeite om te bellen in Bitrix24.

Bitrix24 biedt een callcenterfunctie in het gratis abonnement, maar u hebt nog steeds een telefoonnummer nodig om te bellen en gebeld te worden. Navigeer naar het gedeelte CRM van het linkermenu van Bitrix24 en selecteer Telefonie onder add-ons. In dit gedeelte kunt u controleren of u beschikbare nummers heeft. Als u dat niet hebt, kunt u uw eigen nummer koppelen of een nummer huren bij Bitrix24 om de belfunctionaliteit mogelijk te maken. Houd er rekening mee dat er kosten in rekening worden gebracht voor het huren van een telefoonnummer, zelfs als u het gratis abonnement gebruikt.

Product reviews

Een callcenter van de grond krijgen is geen gemakkelijke taak. Toch is het mogelijk. Hier is onze checklijst voor het instellen van een callcenter die u door elke stap van dit proces leidt.

Callcenter configuratie checklijst

Het modelleren van de organisatiestructuur van een callcenter kan op verschillende manieren, maar het bijhouden van de juiste key performance indicators (KPI's) kan een enorme impact hebben op het succes van het callcenter. Spreadheets en tools voor prestatiebewaking kunnen helpen bij het bijhouden en identificeren van trends in deze KPI's. Het hebben van een robuust noodherstelplan is ook essentieel omdat er altijd iets mis kan gaan, en het hebben van een noodherstelplan kan de impact minimaliseren. Een herstelplan moet stappen bevatten om te herstellen van een ramp, mensen die verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van deze stappen en de tools en middelen die ze nodig hebben.

Het gebruik van helpdesksystemen is wijdverbreid over de hele wereld. Je kunt meer informatie vinden in het artikel als je geïnteresseerd bent in de exacte statistieken.

Helpdesk gebruik

Helpdesk software wordt gebruikt voor het beheren van SLA's, het opslaan van klantgegevens en het creëren van selfservice portals met kennisbanken. Klanten geven de voorkeur aan selfservice en proberen problemen zelf op te lossen voordat ze contact opnemen met de klantenservice. Als ze geen antwoorden vinden in de kennisbank, nemen ze contact op met een callcenter. Het investeren in callcentersoftware kan de klantenservice verbeteren en de ROI van uitstekende service verhogen. Het belang van ticketing kan niet worden onderschat bij het beheren van klantcommunicatie.

Met callcentersoftware kunnen bedrijven van elke omvang een virtueel callcenter opzetten dat telefoongesprekken binnen enkele minuten routeert en centraliseert.

Callcenter

LiveAgent kan dienen als zowel een inkomend als uitgaand callcenter om klanten te helpen op efficiënte en bevredigende wijze, met handige functies zoals interactieve spraakreactie en oproeproutering. Klanten bereiken op meerdere kanalen is belangrijk voor het genereren van meer verkoop. Na aanmelding voor LiveAgent ontvangt men inloggegevens per e-mail en worden deze naar de mailbox gestuurd zodra het proces van opstarten is voltooid. Cookies worden gebruikt op de website.

Het verzamelen van beoordelingen speelt een belangrijke rol in het succes van elk bedrijf. Leer hoe u ze kunt verzamelen en in uw voordeel kunt gebruiken.

Hoe beoordelingen verzamelen

Het verzamelen van beoordelingen speelt een belangrijke rol in het succes van elk bedrijf. Leer hoe u ze kunt verzamelen en in uw voordeel kunt gebruiken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo