LiveAgent callcentersoftware beoordeling

LiveAgent is een software voor klantenservice en bevat ondersteuning, gegevensmigratie en een systeemlogboek voor klachtenbeheersing en cliëntenportaalsoftware. Het biedt VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware en inkomende oproepcentrale software. Het bedrijf heeft een blog, woordenlijst, academie, webinars en typetest met kostencalculator. Als u onlangs bent aangemeld voor LiveAgent, ontvangt u een e-mail met inloggegevens en wordt uw LiveAgent-dashboard opgestart. Het bedrijf heeft ook een partnerprogramma en nieuwsbrief. Hun website maakt gebruik van cookies. Plan een demo om te ontdekken hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.
LiveAgent callcentersoftware beoordeling
Compare LiveAgent callcentersoftware beoordeling with other in: How LiveAgent callcentersoftware beoordeling is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
4091 reviews

LiveAgent is klantenservicesoftware die een breed scala aan tools biedt waarmee bedrijven hun klanten efficiënt en effectief kunnen ondersteunen. Bekijk in deze beoordeling hoe hun callcenterfuncties de productiviteit kunnen verhogen en de klantenservice kunnen verbeteren.

Pricing
Starting from:
9   per maand
Free trial: 1
Free version: 1

Andrej Csizmadia

Editor's rating

Andrej Csizmadia
Overall rating
4.7
Gebruikservaring
5
Prijs
5
Implementatie
4

Aan de slag met de LiveAgent-callcenterfunctie

Het hebben van een eenvoudig registratieproces is de eerste groene vlag voor elk bedrijf, en gelukkig bood LiveAgent precies dat aan. Door op de knop “Gratis proefversie” rechtsboven op de startpagina te klikken, hoefde ik alleen maar een paar details in te voeren om verder te gaan. Nadat ik mijn naam, emailadres en bedrijfsnaam had ingevoerd, werd mijn account aangemaakt met een directe link naar mijn kennisbank.

LiveAgent installatiestatus

Ik werd meteen naar het Aan de slag-dashboard geleid, waar ik enkele bedrijfsgegevens kon invullen, waaronder het toevoegen van een logo, stemondersteuning en een chatknop. Er was zelfs een knop “Leer de basis” en “Ontdek LiveAgent” voor de nieuwere gebruikers die meer informatie willen, maar deze kunnen indien nodig worden overgeslagen. Ik keek een beetje rond en ontdekte dat mijn kennisbank kon worden ingesteld met de knop rechts boven het pictogram Instellingen aan de linkerkant. Ik heb een klein testartikel gemaakt om bij de hand te hebben voor het geval ik het nodig zou hebben.

LiveAgent handleiding om aan de slag te gaan

Toen ik klaar was en terugkeerde naar het dashboard, ging ik door en voegde een bedrijfslogo toe voor hagelslag en stemondersteuning, aangezien deze recensie rond de callcenterfuncties zal cirkelen. Bij het instellen van spraakondersteuning heeft u de mogelijkheid om een videogesprek of een audiogesprek te voeren. Ik koos voor het klassieke telefoonpictogram om te zien hoe ik mijn nummer kon toevoegen.

Voeg stemondersteuning toe in LiveAgent

Gelukkig bracht dit me meteen naar de oproepconfiguraties, zodat ik kon rommelen met het toevoegen van een nummer. Aan de linkerkant van het scherm zijn alle knoppen om door de software te navigeren in een heel nette en georganiseerde lijst geplaatst.

LiveAgent - stel uw callcenter in

Natuurlijk ging ik naar Bellen > Nummers, en klikte daar op de oranje knop “Create” en voegde een nummer van de Zadarma VoiP-service toe. Er zijn veel serviceproviders voor telefoonnummers, dus u kunt doorgaan en degene die u gebruikt opzoeken, of gewoon een algemeen VoIP-telefoonnummer invoeren als uw VoIP-provider niet in de lijst staat. Nadat ik de juiste informatie had ingevoerd, klikte ik onderaan op “Toevoegen” en mijn verbonden nummer verscheen met een groene stip ernaast. Lijkt me groen licht, dus ik denk dat het goed is om te gaan!

LiveAgent - voeg Zadarma-nummer toe

Vervolgens ging ik naar het gedeelte “Knoppen” en klikte op “Maken“, zodat ik iets kon vinden om op mijn pagina te plaatsen. Ik kreeg een behoorlijk lange lijst van verschillend gevormde en gekleurde knopontwerpen waaruit ik kon kiezen, evenals de mogelijkheid om een op maat gemaakt ontwerp te maken, maar ik ging voor de meest eenvoudige keuze: de geheel zwarte “Bel Ons” knop. Eenmaal gekozen, moet ik de instellingen in het overzicht bewerken. Dit omvat waar het naar toe gaat, gespreksopname en de taalinstellingen.

LiveAgent - SIP-knop bewerken

Toen ik “Integrateren” in de rode woorden selecteerde, werd ik meteen meegenomen om de html-code te kopiëren. Ik sprong naar de kennisbank met behulp van het dashboard (rechts boven de instellingenknop op de linker tabbladen), omdat ik daar besloot mijn knop te testen. Ik ging naar de Kennisbankinstellingen > Algemene configuratie > Trackingcodes, en mijn html-code in de sectie geplakt. Deze code kan ook eenvoudig worden gekopieerd en net zo goed op elke website worden geplakt.

LiveAgent - trackingcode toevoegen

Lijkt eenvoudig genoeg, toch? Eigenlijk was het dat ook echt. Ik heb mijn code opgeslagen en ben de live versie van mijn pagina gaan bekijken. Daar stond het onderaan mijn pagina, uitnodigend en monochroom als altijd. Ik had waarschijnlijk wat kleuren moeten gebruiken, maar gelukkig is er een bericht bij het kopiëren van uw code dat u deze op elk moment kunt wijzigen.

LiveAgent - belknop weergegeven op de website

LiveAgent Call Center-functies en implementatie

De interface is meteen heel schoon en netjes, waarbij de meeste schermkleuren in een lichter spectrum blijven en de belangrijke tekst en knoppen in kleur blijven. Alle knoppen op het linkertabblad zijn ruim opgesomd als pictogrammen en na erop te hebben geklikt, onthullen ze meer informatie met teksttitels. De rechterbovenhoek trok mijn aandacht met sterkere kleuren voor meldingen en problemen waarmee ik te maken heb.

Toen ik mijn nummer wilde toevoegen, kreeg ik de optie om de oproep naar bepaalde afdelingen te routeren. Voor deze beoordeling ben ik mijn enige afdeling, dus de enige optie was dat oproepen naar “Algemeen” zouden gaan. Voor bedrijven met meer afdelingen lijkt het heel eenvoudig om de doorschakeling van oproepen te organiseren door gewoon het vervolgkeuzemenu te gebruiken en nummers aan afdelingen te koppelen. Er is ook een optie om zowel inkomende als uitgaande gesprekken automatisch op te nemen.

LiveAgent - Zadarma VOIP-provider

Voor de knop was ik behoorlijk onder de indruk van de verscheidenheid aan opties die ik kreeg. LiveAgent liet me meteen de meest populaire keuzes zien, inclusief knoppen in alle formaten en kleuren. Ik kon ook kiezen op knoplocatie, afhankelijk van of ik het aan de zijkanten, hoeken of inline op mijn pagina wilde hebben.

LiveAgent's galerij met belknoppen

Wat ik het meest op prijs stelde, was dat er een aangepaste knopoptie is, die volgens mij perfect is voor bedrijven die een specifiek merkontwerp hebben en er de voorkeur aan geven dat alles bij elkaar past. Hoewel kant-en-klare knoppen fantastisch zijn voor degenen die het niet erg vinden, laat de mogelijkheid om het op maat te ontwerpen met behulp van een afbeelding of html echt niemand achter.

LiveAgent - maak een aangepaste knop

Later, toen ik de opties onder de oproepconfiguraties doornam, ontdekte ik meer functies waarvan ik niet had verwacht dat ze deze voor mijn callcenter zouden kunnen aanpassen. De eerste die me opviel was “Ademtijd”, omdat ik dat nog niet eerder aan instellingen had gekoppeld. Ik las de kleine beschrijving eronder en zag dat ik hiermee de tijd tussen gesprekken kan instellen die een agent kan hebben – een soort afbouwperiode. Verbazingwekkend. Eerlijk gezegd twijfel ik er niet aan dat iedereen die in een callcenter werkt, deze specifieke functie-instelling zou waarderen. De mogelijkheid om na gesprekken even af te koelen is van onschatbare waarde, vooral voor bezinning en misschien zelfs een slok water. Props voor LiveAgent om bedrijven de mogelijkheid te bieden om bewuster te gaan werken.

LiveAgent-oproepinstellingen

Afgezien daarvan lijken er alle andere instellingen met betrekking tot wachtrijtijd, prioriteit of willekeurige toewijzing en beltijd te zijn die echt helpen het callcenter te organiseren zoals ik zou willen. Ik kan eigenlijk niets bedenken wat ik hier mis; integendeel, ik kreeg functies te zien waar ik daarvoor niet eens aan had gedacht.

Prestaties en bruikbaarheid

Tijd om te testen! Ik had twee tabbladen geopend, de eerste was mijn dashboard voor klantagenten en de tweede was mijn kennisbank met mijn “Bel ons”-knop erop. Alles is in orde, dus ik besloot om beide gewoon via dezelfde browser te doen en te kijken of er problemen zouden zijn of niet.

LiveAgent dashboard

Toen ik op de knop klikte, verscheen er een klein venster waarin werd uitgelegd dat ik rechtstreeks vanaf mijn computer kon bellen. Leuk, ik veronderstel dat het er op mijn mobiele apparaat een beetje anders uit zou zien, maar tot nu toe gaat het goed. Ik ging door en maakte de oproep.

LiveAgent - bellen

Het veranderde in een interactief belscherm, en jongen, ik sprong van de beltoon. Vrijwel onmiddellijk kreeg mijn kamer een retro-klinkende telefoonbel, en omdat ik in mijn geschrokken kattoestand was, kostte het me een seconde om naar mijn andere tabblad te gaan.

LiveAgent-kiesscherm

Ja, daar is het rechtsonder, een groene vierkante melding waarmee ik de oproep kan opnemen. Dat deed ik en alles verliep zonder problemen, afgezien van wat echo’s van spreken en ontvangen op hetzelfde apparaat. Niet geschokt daar.

LiveAgent - inkomende oproep weergegeven op dashboard

Ondanks het succes ging ik op zoek naar de instellingen om de beltoon te wijzigen. Ik geef toe, ik kan onmogelijk een oproep missen met die sirene, maar ik veronderstel dat het leuk zou zijn om het in iets anders te veranderen als we willen. Ik zocht naar een plek om het te veranderen in iets zachters, maar ik kon helaas niets vinden. Nu waardeer ik die ademtijdfunctie nog meer.

Na verder zoeken in het LiveAgent-ondersteuningsportaal, ontdekte ik dat de geluidsconfiguratie bestaat en eenvoudig moet worden geactiveerd in het Configuratie>Systeem>Plug-ins onder “Geluiden“. knop. Eenmaal geactiveerd, kunt u gewoon naar Configuratie>Systeem>Geluiden gaan en daar alles wijzigen.

Afgezien daarvan was de hele interface eenvoudig en werkte foutloos. Ik had niet eens een seconde tussen het bellen en het ontvangen van de oproep, wat betekent dat de actietijd onmiddellijk is. Dat is een kwantumsnelheid daar, iets waar ik nooit over zou klagen. Het brengt klanten echt een stap dichter bij de klantenvertegenwoordigers.

LiveAgent prijzen

LiveAgent biedt verschillende tariefplannen, waaronder een gratis versie. Ze hebben allemaal ingebouwde callcentermogelijkheden, dus bepalen welk abonnement het beste voor u is, hangt echt af van de beperkingen of uitbreidingen van sommige functies. Laten we eens kijken naar de aanbiedingen van LiveAgent hieronder.

Gratis

LiveAgent biedt een gratis laag met beperkte functies, waaronder een ticketgeschiedenis van 7 dagen, 1 live chatknop, basisrapportage en meer.

Small

Voor €9 per vertegenwoordiger per maand biedt het Small-pakket alle functies van de gratis versie met uitgebreide mogelijkheden, zoals onbeperkte ticketgeschiedenis, klantenservice, API-integraties en rapportage.

Medium

Het Medium-pakket, geprijsd op €29 per vertegenwoordiger per maand, bevat alle functies van het Small-pakket, samen met extra geavanceerde functionaliteiten, waaronder onbeperkte chatknoppen, proactieve chatuitnodigingen, geavanceerd feedbackbeheer, realtime bezoekersmonitoring en integratie van sociale media.

Large

Voor €49 per vertegenwoordiger per maand omvat het Large-pakket van LiveAgent alle functies van lagere niveaus en kunt u een callcenter boordevol functies beheren met functies zoals IVR, video-oproepen, onbeperkte oproepopname, oproeproutering, doorverbinden en meer.

Enterprise

Voor €69 per vertegenwoordiger per maand biedt LiveAgent’s meest uitgebreide pakket, het Enterprise-abonnement, alles van het Large-pakket, en bevat extra functies zoals een toegewijde key-accountmanager, een kennisbank op meerdere niveaus, de verwijdering van LiveAgent-branding en SSO (single aanmelding) voor agenten.

Besluit

Al met al bleek LiveAgent een echt naadloze callcentersoftware te zijn, waarbij aan de meeste van mijn behoeften werd voldaan. Ik had geen problemen die ik tegenkwam en kon de software heel snel onder de knie krijgen. De mogelijkheid om knoppen aan te passen en ze overal op mijn pagina te plaatsen, gaf me de indruk dat LiveAgent echt kneedbaar is voor alle soorten bedrijven. Afgezien van het kleine probleem dat ik de beltoonconfiguratie niet gemakkelijk kan vinden, heb ik niet veel te klagen. LiveAgent is absoluut software waar bedrijven in alle soorten en maten van kunnen profiteren.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Hoe verander ik de beltoon in LiveAgent?

Navigeer in het dashboard naar Configuratie>Systeem>Plug-ins, zoek plug-in voor geluidsconfiguratie en klik op de knop Activeren. Navigeer vervolgens naar Configuratie>Systeem>Geluiden. Kies het gewenste geluid of upload een nieuw geluid door op de knop “Bestand kiezen” te klikken en de wijzigingen op te slaan.

Hoe implementeer ik een LiveAgent-belknop op mijn website?

Navigeer naar Configuratie>Oproepen>Knoppen en selecteer de gewenste knop, of maak een aangepaste knop. Ga naar het tabblad Integratie en kopieer de html-code. U kunt dit eenvoudig op uw website plakken, of in het Voor-gedeelte van trackingcodes in uw LiveAgent-kennisbank.

Hoe stel ik gespreksroutering in het LiveAgent-callcenter in?

Ga naar Configuratie>Oproep>Instellingen en waar u kunt kiezen tussen willekeurige en prioriteitstoewijzing. Er is ook de mogelijkheid om de routeringstijd te wijzigen, waar het naar een andere beschikbare vertegenwoordiger zou worden gerouteerd.

Product reviews

Als u op zoek bent naar een sterk alternatief voor Crisp, overweeg dan LiveAgent. Het is een volledig functionele helpdesk software met de snelste chatwidget.

Een alternatief voor Crisp nodig?

LiveAgent is een meertalige helpdesk software die beschikbaar is in 43 vertalingen en aangepaste widgets ondersteunt. Het is de meest beoordeelde en hoogst gewaardeerde software voor KMO's in 2020 en een geweldig alternatief voor Crisp. LiveAgent bespaart tijd en geld en helpt bij het opbouwen van zinvolle relaties met klanten. Meer informatie en klantenrecensies zijn beschikbaar op de website.

Getuigenissen - Nay

Getuigenissen - Nay

LiveAgent is described as a great tool for customer communication according to the author. The text provides information on the company and its various features including pricing, integrations, support, and more. It also mentions the process for starting an account and accessing the LiveAgent dashboard. Sales contacts and social media information are also provided for interested parties.

Overweegt u Zendesk voor de klantenondersteuning van uw callcenter? Bekijk onze beoordeling en zie hoe het presteerde tijdens onze algemene test.

Zendesk callcentersoftware beoordeling

Zendesk Talk kan problemen met spraakkwaliteit veroorzaken als gevolg van een trage of zwakke internetverbinding of kapotte oproephardware. Probeer betere verbindingen te vinden of hardwarestuurprogramma's uit te schakelen. Als oproepen vaak wegvallen, kunt u een aantal oplossingen proberen. Bijvoorbeeld het maken van aangepaste begroetingen of controleren of audiobegroetingsbestanden corrupt zijn. Er zijn ook verschillende callcentersoftwaretools beschikbaar, zoals LiveAgent, Dialfire, CloudTalk, Zendesk en 3CX. LiveAgent's Alex is een getalenteerde content writer.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van live chat? Bekijk de statistieken om te zien hoe het klanten beïnvloedt en hoe u het kunt gebruiken.

Voordelen van live chat

Wat zijn de voordelen van het gebruik van live chat? Bekijk de statistieken om te zien hoe het klanten beïnvloedt en hoe u het kunt gebruiken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo