Odoo callcentersoftware beoordeling

Odoo call center software offers a good set of features for certain use cases, including a contact list function and scheduling calls through the CRM application. The software also provides reporting functions, and the call interface includes basic options for call management. However, the VoIP integration can be difficult, and the interface design is outdated. Odoo offers three pricing options, including a free version, but the application may not offer enough functionality for effective call management in a dedicated call center environment. Overall, Odoo can be useful for certain scenarios, but it is important to approach it with realistic expectations.
Odoo callcentersoftware beoordeling
Compare Odoo callcentersoftware beoordeling with other in: How Odoo callcentersoftware beoordeling is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1514 reviews

Odoo is geen speciale callcentersoftware, maar het kan wel enige callcenterfunctionaliteit bieden. Is het genoeg? Lees meer in onze Odoo callcentersoftware beoordeling.

Pricing
Starting from:
11.90   per maand
Equal to LiveAgent's Medium plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: 1

Andrej Csizmadia

Editor's rating

Andrej Csizmadia
Overall rating
2.8
Gebruikservaring
2.5
Prijs
4
Implementatie
2

Key takeaways

Pros

  • Gratis en/of goedkoop
  • Veel verschillende functies in één app

Cons

  • Slechte functieselectie
  • Moeilijke VoIP-integratie
  • Verouderd interface-ontwerp

Aan de slag met de Odoo callcentersoftware

Met Odoo kunt u gratis aan de slag als u aan het begin van uw registratie slechts één applicatiepakket kiest. Als u er meer dan één kiest, kunt u kiezen voor een gratis proefperiode waarin u meerdere functionaliteiten van Odoo kunt uitproberen. Volgens de website staan de callcenterfuncties onder de optie Verkoop, maar ik ben er vrij zeker van dat je er ook met elke andere optie toegang toe hebt. De registratie is vrij snel en eenvoudig. U wordt meteen naar de interface geleid, maar u moet eerst uw emailadres bevestigen, aangezien Odoo een tijdslimiet heeft voor deze actie.

Odoo- kies uw apps

Nadat u de interface hebt geopend, moet u rechtstreeks naar de Apps-secties gaan als u de VoIP-functionaliteit in uw Odoo-account wilt. Ik kwam erachter dat deze applicatie niet onder de optie Verkoop valt, maar onder Productiviteit, dus ik raad je aan om deze optie te kiezen tijdens de registratie om de gratis proefoptie te vermijden. De installatie van deze module is heel eenvoudig, u hoeft alleen maar op de knop Installeren te klikken en de applicatie wordt toegevoegd aan uw Odoo-functionaliteit.

Odoo - installeer VOIP-module

Nadat u de interface heeft geopend, moet u aansluiten naar de Apps-secties gaan als u de VoIP-functionaliteit in uw Odoo-account wilt. Ik kwam erachter dat deze applicatie niet onder de optie Verkoop valt, maar onder Productiviteit, dus ik raad u aan om deze optie te kiezen tijdens de registratie om de gratis proefoptie te vermijden. De installatie van deze module is heel eenvoudig, u hoeft alleen maar op de knop Installeren te klikken en de applicatie wordt toegevoegd aan uw Odoo-functionaliteit.

Odoo - instellingen oproepfunctionaliteit

Zodra dit allemaal is voltooid, bent u klaar om te gaan en kunt u beginnen met bellen. Voordat we naar het testgedeelte kijken, laten we eens kijken welke typen callcenterfuncties u van Odoo kunt verwachten.

Odoo callcenterfuncties

Odoo is een ongelooflijk gevarieerde oplossing omdat het een verscheidenheid aan toepassingen biedt voor een groot aantal use cases. De software kan in principe alles worden wat u nodig heeft, omdat u verschillende functionaliteiten kunt uitkiezen en deze kunt combineren om uw ideale oplossing voor de behoeften van uw bedrijf te creëren. Een van deze toepassingen is de VoIP-functionaliteit in de uitgebreide Odoo-applicatiewinkel. Met de gratis proefperiode kunt u er gratis mee aan de slag.

Odoo - applicatiewinkel

Hoewel Odoo geen speciale callcentersoftware is, biedt het een goede set functies voor bepaalde gebruikssituaties. Odoo biedt een goede contactenlijstfunctie die direct is geïntegreerd met de oproepwidget voor gemakkelijke toegang tot contacten. U kunt ook proberen oproepen in te plannen via actieplanning of oproepwachtrijen maken via de CRM-toepassing. Odoo biedt ook rapportagefuncties waarmee u alle oproepactiviteiten kunt volgen met zoek-, filter- en exportfuncties die ook beschikbaar zijn.

Odoo- contactlijst

Prestaties en bruikbaarheid van Odoo callcentersoftware

Odoo maakt het voor iedereen vrij eenvoudig om toegang te krijgen tot de oproepfunctionaliteit, omdat de functie beschikbaar is in de rechterbovenhoek, ongeacht waar u zich bevindt in de gebruikersinterface. De instellingen voor de VoIP-add-on zijn beschikbaar onder de algemene instellingen en sommige onder gebruikersvoorkeuren. Deze opties zijn vrij eenvoudig te vinden, omdat de interface redelijk goed is ontworpen. Het ontwerp is niet het meest moderne, maar is toch functioneel.

Odoo- oproepkiezer

Hoewel de Odoo-configuratie van de VoIP-applicatie voor de meeste mensen behoorlijk moeilijk kan zijn, is het aanzienlijk eenvoudiger als u een van de twee ondersteunde VoIP-providers kiest – OnSIP of Axivox. Het is jammer dat er niet meer opties beschikbaar zijn om de belfunctionaliteit aan te sluiten, maar desalniettemin zijn de oproepen functioneel en de prestaties zijn redelijk goed. Ik heb geen problemen ondervonden tijdens mijn testoproepen, maar ik kan me voorstellen dat dit voor elke gebruiker anders kan zijn op basis van de sterkte van de verbinding en de beslissing van de VoIP-provider.

Odoo - lopende oproep

De oproepinterface heeft een aantal opties. U kunt een nieuw contact maken wanneer u een nummer kiest om het onmiddellijk aan uw lijst toe te voegen. De andere twee opties zijn voor het dempen van oproepen en voor het doorverbinden van oproepen naar een andere Odoo-gebruiker. Zoals u kunt zien, zijn de opties bescheiden maar zeker nuttig in de meeste scenario’s. Andere opties buiten de oproepen zijn “volgende activiteiten” en het contactenmenu.

Odoo - nieuw contact maken

Over het algemeen biedt Odoo niet de breedste of meest flitsende set callcenterfuncties, maar ze kunnen nuttig zijn voor bepaalde scenario’s. Ik zou ze niet nuttig willen noemen in een echte callcenteromgeving, maar ik zeg niet dat Odoo in dit opzicht ook niet bruikbaar kan zijn. Het hangt allemaal af van wat u als gebruiker verwacht. Als u een oplossing nodig hebt die veel meer aankan dan alleen oproepen, dan is Odoo misschien wel degene die u zoekt.

Odoo prijzen callcentersoftware

Odoo biedt drie prijsopties, waaronder een gratis abonnement. Het kan moeilijk zijn om de VoIP-functionaliteit te krijgen met de gratis versie, aangezien geen van de applicatiepakketten de VoIP-applicatie kant-en-klaar biedt. Desalniettemin kunt u altijd kiezen voor een gratis proefperiode om de kans te krijgen om het eerst uit te proberen. Laten we doorgaan en de prijsopties bekijken.

Gratis

Het gratis abonnement geeft u gratis toegang tot een van de vele applicaties die Odoo aanbiedt. Als u besluit een andere applicatie te kopen, biedt Odoo u een gratis proefversie aan voor de geselecteerde apps.

Standaard

Het standaardabonnement kost €11,90 per maand met de jaarlijkse facturering of €14,80 met de maandelijkse factureringsoptie. De prijs is per gebruiker per maand en geeft u onbeperkt toegang tot alle applicaties die Odoo aanbiedt.

Aangepast

Het aangepaste abonnement kost u €17,90 per maand bij jaarlijkse facturering of €22,40 per maand bij maandelijkse facturering. Alle kosten zijn per gebruiker per maand. Het abonnement geeft u toegang tot alle Odoo-applicaties en voegt Odoo Studio, Multi-Company en External API toe.

Besluit

Odoo is misschien niet de ideale eerste keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar goede, toegewijde callcentersoftware. Het biedt lang niet genoeg functionaliteit voor effectief oproepbeheer. De goedkope prijzen en een grote verscheidenheid aan verschillende soorten functionaliteit kunnen echter gunstig zijn voor veel bedrijven die zich niet zo veel op oproepen hoeven te concentreren, maar het is belangrijk om het met realistische verwachtingen te benaderen.

Frequently asked questions

Ik kan geen oproepen ontvangen in Odoo

Het meest waarschijnlijke scenario is dat uw integratie niet correct is geconfigureerd. Controleer uw integratie-instellingen nogmaals en controleer ook of u de oproepfunctionaliteit hebt toegestaan in uw gebruikersinstellingen en persoonlijke instellingen. Er zijn ook meerdere handleidingen voor het oplossen van problemen online beschikbaar, of u kunt rechtstreeks contact opnemen met Odoo, aangezien deze problemen misschien niet eenvoudig op te lossen zijn voor een onervaren gebruiker.

Hoe gesprekken in Odoo plannen

U moet een serveractie en een menu-item voor een contextuele actie maken. Hiermee kunt u meerdere contacten selecteren en bulksgewijs bellen. Wanneer u dit doet, zou u in staat moeten zijn om contacten te selecteren zonder een toegewezen verkoper en een bulkactiviteit te creëren.

Product reviews

Sjablonen voor reacties op feedback van klanten voor negatieve, neutrale en positieve recensies. Bewaar onze sjablonen om elke keer professioneel te reageren.

Emailsjablonen voor reacties op feedback van klanten

Sjablonen voor reacties op feedback van klanten voor negatieve, neutrale en positieve recensies. Bewaar onze sjablonen om elke keer professioneel te reageren.

Overweegt u Zendesk voor uw ticketbehoeften? Bekijk onze beoordeling en ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

Zendesk ticketing beoordeling

Zendesk is a reliable ticketing system with essential features and a straightforward registration process. There are three pricing options with additional features such as office hours, multilingual support, and a sandbox test environment. Pros include an extensive startup guide, while cons include a bland interface and higher pricing. Some common issues include shortcut key problems and email updates, which can be resolved by contacting Zendesk's support team. Overall, Zendesk is a strong contender for those looking for more than just basic ticketing.

Overweegt u 3CX voor de klantenondersteuning van uw callcenter? Bekijk onze review en zie hoe het presteerde tijdens onze algemene test.

3CX callcentersoftware beoordeling

LiveAgent is een klantenservicesoftware met functies zoals VoIP-telefoonsystemen, inkomende callcentersoftware en emailbeheersoftware. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen en certificaten ontvangen en biedt ook een partnerprogramma. LiveAgent ondersteunt klanten bij het opstarten van hun account en stuurt inloggegevens per e-mail. De website maakt gebruik van cookies.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo