Zendesk callcentersoftware beoordeling

Zendesk Talk kan problemen met spraakkwaliteit veroorzaken als gevolg van een trage of zwakke internetverbinding of kapotte oproephardware. Probeer betere verbindingen te vinden of hardwarestuurprogramma's uit te schakelen. Als oproepen vaak wegvallen, kunt u een aantal oplossingen proberen. Bijvoorbeeld het maken van aangepaste begroetingen of controleren of audiobegroetingsbestanden corrupt zijn. Er zijn ook verschillende callcentersoftwaretools beschikbaar, zoals LiveAgent, Dialfire, CloudTalk, Zendesk en 3CX. LiveAgent's Alex is een getalenteerde content writer.
Zendesk callcentersoftware beoordeling
Compare Zendesk callcentersoftware beoordeling with other in: How Zendesk callcentersoftware beoordeling is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
12685 reviews

Zendesk werkt als zeer goede callcentersoftware met interessante mogelijkheden en functies, maar het prijskaartje is vrij hoog. Lees meer in onze beoordeling van de Zendesk callcentersoftware.

Pricing
Starting from:
49   per maand
Equal to LiveAgent's Medium plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.5
Gebruikservaring
4
Prijs
2
Implementatie
4.5

Key takeaways

Pros

  • Eenvoudige installatie en implementatie
  • Gratis telefoonnummer met proefperiode
  • Goede gesprekskwaliteit en functies

Cons

  • De interface kan verwarrend zijn
  • Zeer hoog prijskaartje

Aan de slag met de Zendesk-callcenterfunctie

Ik ben aan de slag gegaan met Zendesk dankzij een gratis proefversie die beschikbaar is op hun website. Het proces was vrij snel, behalve het gedeelte waar ik moest wachten op de bevestigingsmail. Het was een behoorlijk lange periode en het verbaasde me dat de e-mail niet eerder arriveerde. Ik moest me voor de tweede keer opnieuw aanmelden voor de proefperiode en pas toen kwam de email. Desalniettemin is het registratieproces nog steeds vrij snel en eenvoudig.

Zendesk - proefvragenlijst

Zendesk biedt aan het begin van de proefperiode een redelijk goede optie. U kunt specificeren hoe u deze applicatie wilt gebruiken en een iets verbeterde, op maat gemaakte gebruikerservaring voor uw gebruiksscenario krijgen. U kunt deze stap desgewenst overslaan, maar ik raad u ten zeerste aan deze te voltooien. Als u klaar bent of het overslaat, wordt u rechtstreeks naar de Zendesk-interface geleid. De interface biedt enkele handige tooltips die u helpen bij het starten met Zendesk.

Zendesk - handleiding om aan de slag te gaan

Een van de coolste dingen van de proefversie van Zendesk is dat ze u een gratis telefoonnummer geven om de callcenterfunctie uit te proberen. Ik hoefde niet eens te integreren of ingewikkelde instellingen te doorlopen om aan de slag te gaan, en ik kon eigenlijk meteen beginnen met bellen. Zendesk biedt ook de mogelijkheid om uw eigen telefoonnummer toe te voegen. U vindt deze optie in het Admin Center onder de Talk-instellingen. Deze optie bevat ook verschillende aanpassingen en aanpassingsopties voor uw telefoonlijnen, zodat u hun use cases wat meer kunt specificeren.

Zendesk - eerste ticket

Zendesk callcentersoftware biedt zowel inkomende als uitgaande belmogelijkheden, waardoor het een complete callcenteroplossing is voor elk type bedrijf. De implementatie is vrij eenvoudig en zou voor niemand een probleem moeten zijn, hoewel ik moet zeggen dat de menu-opties wat duidelijker zouden kunnen zijn, omdat ze soms verwarrend zijn. Het vinden van het beheerderspaneel was een taak voor mij, en bepaalde opties zouden beter zichtbaar moeten zijn, althans naar mijn mening. Voordat we bij het testgedeelte van de beoordeling komen, gaan we door een lijst met Zendesk-callcenterfuncties en kijken wat u kunt verwachten.

Zendesk callcenterfuncties

De callcenterfunctionaliteit van Zendesk omvat inkomende en uitgaande callcentermogelijkheden en een callcenterintegratie met het Zendesk-ticketingsysteem. Elke inkomende en uitgaande oproep creëert een ticket in het systeem. De callcentertickets kunnen ook een opname van het volledige gesprek bieden als u deze optie voor een van uw telefoonnummers activeert. U hebt op deze manier toegang tot de volledige oproepopnamegeschiedenis. Zendesk heeft intelligente oproeproutering die oproepen automatisch doorstuurt naar beschikbare agenten op basis van verschillende criteria. Interactieve Voice Response is ook beschikbaar.

Zendesk - IVR-menu

Zendesk biedt ook gespreksbewaking en gespreksfluistering, waarbij dit laatste vooral handig is voor nieuwe callcentermedewerkers in de opleiding. Ik vond bellen fluisteren best interessant, want het is niet iets dat ik vaak tegenkom. Dit is wanneer een senior collega een gesprek kan doorverbinden en advies kan geven aan de vertegenwoordiger zonder dat de klant het hoort. Best netjes! U kunt ook toegang krijgen tot callcenteranalyses die een diep inzicht geven in uw activiteiten. Zendesk biedt een functie voor gespreksscripting waarmee u het verloop van uw telefoongesprekken kunt plannen en een betere ervaring kunt bieden. U hebt toegang tot de volledige oproepgeschiedenis en kunt oproepopnamen indien nodig opnieuw afspelen. Zendesk heeft ook bepaalde automatiseringsfuncties die u kunnen helpen vervelende of repetitieve callcentertaken uit de weg te ruimen.

Zendesk - automatiseringsinstellingen

Prestaties en bruikbaarheid van Zendesk callcentersoftware

Aangezien u bij uw gratis proefversie direct een testnummer krijgt, hoeft u geen ingewikkelde instellingen uit te voeren, tenzij u echt uw eigen telefoonnummer wilt koppelen. Als u dat doet, kunt u de optie vinden in de instellingen en het duurt slechts een paar minuten om het te voltooien. De gebruikerservaring en de interface zijn redelijk goed ontworpen, en hoewel sommige functies misschien moeilijker toegankelijk zijn als je niet weet waar ze zijn, doet Zendesk het nog steeds behoorlijk goed met het ontwerp van de applicatie. Om toegang te krijgen tot de oproepfunctionaliteit, hoefde ik alleen maar omhoog en naar rechts te kijken in de interface, waar ik het telefoonpictogram kon vinden.

Zendesk - oproepinterface

Het is belangrijk op te merken dat u met de gratis proefperiode alleen nummers binnen de Verenigde Staten kunt bellen, maar dat u inkomende oproepen uit elk land kunt beantwoorden. Wanneer u uw Zendesk-nummer belt, speelt het systeem een bericht af met “Bedankt voor het uitproberen van Zendesk” en informeert het u dat u een betaald abonnement nodig heeft om het bericht te verwijderen. Nadat het bericht is afgespeeld, wordt u doorverbonden met het nummer en kunt u het opnemen in de Zendesk-applicatie. De app toont een visuele melding wanneer u een inkomende oproep hebt en u hoort ook een beltoon.

Zendesk - melding van inkomende oproepen

De Zendesk-applicatie heeft een handige dialer, maar biedt geen contactenlijst binnen het belvenster. Ik was verrast toen ik ontdekte dat mijn eerste oproep nergens in het ticketsysteem werd opgenomen. Ik weet niet zeker of het zo hoort te werken, of dat Zendesk me heeft afgeluisterd. De gesprekskwaliteit is echter geweldig en ik heb geen problemen ondervonden met een van de oproepen. De ervaring kan nog verder worden verbeterd als u besluit om IVR te gebruiken, andere begroetingen in te stellen of de callcenterfunctionaliteit in de instellingen aan te passen.

Zendesk - oproepkiezer

Over het algemeen is de belervaring met de Zendesk Talk-functionaliteit behoorlijk goed en ik heb geen klachten. De oproepen werken zoals het hoort, en de belwidget is gemakkelijk toegankelijk, ongeacht waar u zich in de interface bevindt. Als u eenmaal weet waar u toegang heeft tot het beheercenter, zou u geen moeite moeten hebben om te onthouden waar de instellingen zijn, en kunt u ze vrijelijk aanpassen als u dat nodig acht.

Zendesk prijzen

Zendesk heeft een grote verscheidenheid aan abonnementen voor verschillende gebruikssituaties, maar alleen de Zendesk Suite-tariefplannen bieden de callcenterfunctionaliteit. De overige plannen zijn gericht op verkoopteams en fundamentele klantenondersteuning. We zullen elk plan doornemen om u te laten zien wat u met elk van hen kunt krijgen. Alle abonnementen bieden de callcenterfunctionaliteit, dus uw keuze zal hoogstwaarschijnlijk draaien om andere functionaliteit die in elk abonnement is opgenomen.

Suite Team

Het Suite Team-abonnement begint bij €49 per maand per gebruiker met jaarlijkse facturering. Het geeft je toegang tot een ticketingsysteem, messaging met web, mobiel en sociaal, evenals ondersteuning via email, spraak, sms en live chat. Bovendien krijgt u toegang tot één enkel helpcentrum, automatiseringen, workflows, geautomatiseerde antwoorden, routering, analyse, bestandsopslag, API’s, online ondersteuning en meer.

Suite Growth

Het Suite Growth-plan begint bij €79 per maand per gebruiker met jaarlijkse facturering. Het biedt alle functies van het Suite Team-abonnement en voegt een selfserviceklantenportaal, AI-aangedreven kennisbeheer, aanpasbare ticketlay-outs, lichte toegangslicenties met maximaal 50 beschikbare licenties, SLA’s, meertalige ondersteuning en inhoud en meer toe.

Suite Professioneel

Het Suite Professional-abonnement is het duurste, met een prijskaartje van €99 per maand per gebruiker met jaarlijkse facturering. Het combineert functies van beide eerdere abonnementen en voegt nieuwe toe: live dashboard voor agentactiviteiten, geïntegreerde communityforums, threads voor privégesprekken, aanpasbare en deelbare dashboards, geavanceerde spraakmogelijkheden, opties voor gegevenslocatie, HIPAA-compliance en evenementenconnector voor Amazon-webservices.

Besluit

Zendesk biedt behoorlijk goede callcenterfunctionaliteit, met een grotendeels intuïtieve interface die over het algemeen gemakkelijk te gebruiken is. Het feit dat u uw callcenter niet ingewikkeld hoeft te integreren of in te richten, is een groot pluspunt. Zendesk-abonnementen zijn echter niet goedkoop en kunnen een serieuze deuk in uw budget betekenen. U krijgt enorme hoeveelheden functionaliteit en een grote waarde voor de prijs, maar het zou leuk zijn om een goedkopere optie te hebben voor degenen die op zoek zijn naar goede callcentersoftware.

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

De Zendesk Talk-functionaliteit heeft een slechte spraakkwaliteit

Er kunnen een of meerdere oorzaken verantwoordelijk zijn voor dit probleem. Zoals vermeld op de probleemoplossingspagina van Zendesk Talk, kan een slechte spraakkwaliteit meestal worden veroorzaakt door een trage of zwakke internetverbinding, of door bepaalde geluids- en audiostuurprogramma’s voor uw oproephardware. Probeer naar een gebied met een betere verbinding te gaan of sluit een ethernetkabel aan voor de beste resultaten. Met betrekking tot de hardwarestuurprogramma’s, probeer deze uit te schakelen en kijk of het probleem zich blijft voordoen.

Oproep valt weg in het Zendesk-callcenter

Als uw oproepen vaak wegvallen, kunt u een aantal oplossingen proberen. Het is echter belangrijk om te vermelden dat het wegvallen van oproepen normaal is als u een gratis proefversie van Zendesk gebruikt, aangezien deze zijn geprogrammeerd tot een limiet van twee minuten. Als uw oproepen worden afgebroken met een betaald account en u een IVR-configuratie gebruikt, probeer dan een aangepaste begroeting te maken, aangezien het systeem ophangt zonder een ingestelde begroeting. Een andere oplossing zou kunnen zijn om te controleren of de audiobegroetingsbestanden corrupt zijn. Als dat zo is, probeer ze dan te vervangen of op te nemen.

Product reviews

Het gebruik van helpdesksystemen is wijdverbreid over de hele wereld. Je kunt meer informatie vinden in het artikel als je geïnteresseerd bent in de exacte statistieken.

Helpdesk gebruik

Helpdesk software wordt gebruikt voor het beheren van SLA's, het opslaan van klantgegevens en het creëren van selfservice portals met kennisbanken. Klanten geven de voorkeur aan selfservice en proberen problemen zelf op te lossen voordat ze contact opnemen met de klantenservice. Als ze geen antwoorden vinden in de kennisbank, nemen ze contact op met een callcenter. Het investeren in callcentersoftware kan de klantenservice verbeteren en de ROI van uitstekende service verhogen. Het belang van ticketing kan niet worden onderschat bij het beheren van klantcommunicatie.

Overweegt u Zendesk voor uw ticketbehoeften? Bekijk onze beoordeling en ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

Zendesk ticketing beoordeling

Zendesk is a reliable ticketing system with essential features and a straightforward registration process. There are three pricing options with additional features such as office hours, multilingual support, and a sandbox test environment. Pros include an extensive startup guide, while cons include a bland interface and higher pricing. Some common issues include shortcut key problems and email updates, which can be resolved by contacting Zendesk's support team. Overall, Zendesk is a strong contender for those looking for more than just basic ticketing.

Userlike biedt een geweldige chatoplossing met meerdere abonnementen die geschikt zijn voor verschillende bedrijfsbehoeften. Het gratis abonnement biedt onbeperkte gesprekken en onbeperkte contacten. Het Team-abonnement biedt toegang tot verrijkende add-ons en berichten-apps. De Corporate-abonnement biedt AI-automatiseringshub, chatbots en analysefuncties. Het Flex-abonnement biedt geavanceerde routering, professionele onboarding, organisaties en een toegewijde accountmanager. Het Userlike-dashboard heeft geavanceerde tools en statistieken. Het heeft ook handige sneltoetsen en trigger-opdrachten. Gebruikersvriendelijkheid en klanttevredenheid is prioriteit voor Userlike. Enige problemen die kunnen optreden zijn problemen met de operatorinstellingen en integratie, maar er zijn verschillende oplossingen beschikbaar.

Beoordelingen van live chatsoftware

Live chat software is a crucial communication tool that allows website visitors to chat with company representatives directly through widgets placed on websites. Chatra and HelpOnClick are reviewed as affordable live chat solutions for small business owners and ecommerce retailers. To get started with LiveAgent, visitors can create a free account with a chosen subdomain name. The software is widely trusted with an overall rating of 4.8/5.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo