Chatfuel Chatbotbeoordeling

LiveAgent is een klantenservicesoftware die inkomend callcentersoftware, Selfservicesoftware, een klachtenbeheerssysteem, cliëntenportaalsoftware en emailbeheersoftware biedt. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen en certificaten ontvangen, evenals positieve klantenbeoordelingen en een Partnerprogramma. LiveAgent biedt webinars, een woordenlijst en een academie aan om klanten te helpen hun product te begrijpen. Gebruikers kunnen contact opnemen met verkoop via verschillende kanalen en een persoonlijk gesprek plannen om meer te weten te komen over de producten van LiveAgent. Het dashboard van de klantenservicesoftware wordt momenteel opgestart en de inloggegevens worden verzonden zodra het proces is voltooid. LiveAgent gebruikt cookies op hun website en heeft een privacy- en cookiebeleid.
Chatfuel Chatbotbeoordeling
Compare Chatfuel Chatbotbeoordeling with other in: How Chatfuel Chatbotbeoordeling is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
93 reviews

De chatbotoplossing van Chatfuel maakt gepersonaliseerde gesprekken een fluitje van een cent, waardoor u op een efficiënte en effectieve manier met uw publiek kunt communiceren. En het beste deel? Het is ongelooflijk eenvoudig om te beginnen.

Pricing
Starting from:
  per maand
Free trial: No
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
3.7
Gebruikservaring
4
Prijs
3
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

  • Gratis versie beschikbaar
  • Eenvoudig registratieproces
  • Gebruiksvriendelijke gebruikersinterface

Cons

  • Er kunnen af en toe foutmeldingen optreden
  • Aanmelden is alleen mogelijk via Facebook
  • Zeer verwarrende en niet-intuïtieve prijsstrategie

Aan de slag met de Chatfuel Chatbot-functie

Chatfuel is een gebruiksvriendelijk platform voor het bouwen van chatbots voor bedrijven en particulieren. Met Chatfuel kunt u zonder kennis van coderen chatbots opzetten voor Facebook Messenger, WhatsApp, Instagram en andere websites. De drag-and-drop-interface maakt het eenvoudig om chatbots te bouwen en aan te passen die verschillende interacties aankunnen. Denk hierbij aan het beantwoorden van vragen van klanten, het inplannen van afspraken en het verwerken van bestellingen.

Allereerst, om Chatfuel goed te kunnen testen, moest ik me aanmelden voor een account. Ik deed dat door naar de website van de software te gaan.

Naar mijn mening is het aanmeldingsproces eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Toen ik naar de Chatfuel-website ging, zag ik meteen de knop Start Free Trial. Ik klikte erop om het installatieproces te starten.

Zodra dat was gebeurd, werd ik doorgestuurd naar de aanmeldingspagina van Chatfuel, waar mij werd gevraagd in te loggen met mijn Facebook-account – er was geen andere optie.

Maak een Chatfuel-account aan

Ik vond het een goede manier om het registratieproces te vereenvoudigen. Aan de andere kant had ik alternatieve aanmeldingsopties op prijs gesteld.

Chatfuel vraagt toegang tot Facebook

Het was niet nodig om kredietkaartgegevens te verstrekken of betalingen te doen. Dat komt omdat Chatfuel een gratis abonnement biedt voor gebruikers om hun chatbots te bouwen en te testen zonder enige financiële verplichting.

Nadat ik het aanmeldingsformulier via Facebook had ingevuld, werd ik naar het Chatfuel-dashboard geleid, waar ik een paar vragen moest beantwoorden:

Chatfuel - informatie over uw bedrijf

Nadat ik ze allemaal had beantwoord, werd ik gevraagd om mijn Facebook-pagina aan de chatbot te koppelen.

Chatfuel - verbind uw Facebook-pagina

Over het algemeen duurde het registratieproces slechts enkele minuten. Er was geen bevestiging of verificatie via email of iets dergelijks. Gezien dat alles, denk ik dat Chatfuel een gebruiksvriendelijke interface biedt waarmee zelfs nieuwkomers gemakkelijk aan de slag kunnen met de chatbot.

Chatfuel Chatbotfuncties en implementatie

Toen ik eenmaal klaar was met de aanmelding, was het tijd voor mij om de functies van de bot goed te testen en te implementeren – het meest opwindende deel.

Naar mijn mening biedt Chatfuel een visueel aantrekkelijke gebruikersinterface met een gestroomlijnd ontwerp dat gemakkelijk te navigeren is, zelfs voor beginners.

Het platform heeft een oogvriendelijke uitstraling waardoor het eenvoudig is om chatbots te maken en te beheren.

Chatfuel - overzicht van chatbots

Met de editor voor slepen en neerzetten kon ik het uiterlijk van de chatbot aanpassen en functies naar mijn smaak toevoegen.

Chatfuel biedt zijn gebruikers verschillende functies. Deze omvatten toegang tot directe ondersteuning, tot 50 actieve chats met gebruikers en de mogelijkheid om bots te maken voor Facebook Messenger en Instagram. Bovendien maakt de chatbot gebruik van natuurlijke taalverwerking (NLP), waardoor de chatbot natuurlijke taalinvoer van gebruikers kan begrijpen en erop kan reageren.

Chatfuel - kies een chatbotsjabloon

Het platform kan ook worden geïntegreerd met services van derden, zoals Zapier, Calendly en Stripe. Hiermee kunnen gebruikers taken zoals orderverwerking en het plannen van afspraken automatiseren.

Tijdens het gebruik van Chatfuel ondervond ik geen problemen met het testen van de chatbot. U kunt echter fouten tegenkomen bij het instellen van een nieuwe functie of bij het integreren met een service van derden, net als bij elke andere tool. Dan biedt Chatfuel een uitgebreid helpcentrum en een communityforum waar u antwoorden op uw vragen kunt vinden.

Chatfuel - Chatbot opzetten
Chatfuel - Facebook-chatbot opzetten

Daarnaast biedt Chatfuel een scala aan ondersteuningsbronnen, waaronder tutorials, documentatie en emailondersteuning.

Over het algemeen biedt Chatfuel een eenvoudige en intuïtieve interface die gemakkelijk te navigeren is. Hoewel er af en toe problemen of verwarring kunnen zijn, zorgt de klantenondersteuning van het platform ervoor dat gebruikers eventuele problemen snel kunnen oplossen.

Prestaties en bruikbaarheid

Als iemand die de Chatfuel-chatbot op een Facebookpagina heeft gebruikt en getest, ben ik diep onder de indruk van de prestaties. De bot is ongelooflijk gebruiksvriendelijk en intuïtief, waardoor het voor iedereen gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is. Ik waardeerde vooral de gepersonaliseerde ervaring die het bood, waarbij de antwoorden werden afgestemd op mijn specifieke behoeften en interesses. Het vermogen van de bot om snel relevante informatie te geven en vragen te beantwoorden, heeft me veel tijd en moeite bespaard.

Over het algemeen beschouw ik de Chatfuel-chatbot als een hulpmiddel van onschatbare waarde voor iedereen die effectiever met een Facebookpagina wil omgaan.

Chatfuel Chatbotprijzen

Chatfuel heeft een aantal echt verwarrende prijsstrategieën. Toen ik door hun website bladerde, vond ik 3 verschillende prijspagina’s, elk met verschillende tarieven. Om deze verwarring op te lossen, nam ik contact op met hun klantenondersteuning. Hun reactie was snel en inzichtelijk. Van wat ze hebben uitgelegd, kunnen de prijzen variëren, afhankelijk van de locatie van de gebruiker en het IP-adres.

Als u net als ik een nieuwe gebruiker van hun platform bent, is er een specifieke prijstabel die mogelijk op u van toepassing is. Hieronder leg ik het nader uit. Prijzen zijn ook afhankelijk van uw geografische locatie. Houd er daarom rekening mee dat het niet 100% zeker is dat deze prijsstelling op u van toepassing is.

Proefabonnement

Hoewel het vrij beperkt is, kunnen Chatfuel-gebruikers profiteren van een proefabonnement. U kunt chatbots bouwen voor Facebook Messenger en Instagram, tot 50 actieve gesprekken voeren met gebruikers en toegang krijgen tot directe ondersteuning. Bovendien geeft het gebruikers ook toegang tot verschillende sjablonen, een flow-builder en integraties.

Entrepreneur abonnement

Verderop, voor €12 per maand, kunt u het Entrepreneur-plan krijgen. Naast de functies van het gratis abonnement, kunt u genieten van maximaal 500 gesprekken. Dat is een behoorlijk significant verschil met het vorige plan.

Startup abonnement

Door uw budget met slechts €8 per maand te verhogen, kunt u twee keer zoveel gesprekken krijgen (vergeleken met het vorige abonnement). Allemaal dankzij het Startup-abonnement dat €20 per maand kost, wanneer het jaarlijks wordt gefactureerd.

Small Business abonnement

Het volgende abonnement dat door Chatfuel wordt aangeboden, is het Small Business abonnement voor iets meer – €48 per maand bij jaarlijkse facturering. Deze biedt 3000 gesprekken.

Growing Business abonnement

Tot slot de optie Groeiend Bedrijf. Dit is de meest geavanceerde van allemaal. Het is omdat het u een limiet geeft van maximaal 10.000 gesprekken per maand. Je kunt dit abonnement krijgen voor iets minder dan €100 per maand.

Voorbeelden van functies die beschikbaar zijn voor gebruikers bij elk abonnement zijn onder meer flow builder, sjablonen, automatisering van communicatie, leadbeheer, live chat, ondersteuning en integraties.

Als u uw abonnementslimiet overschrijdt, kunnen er extra kosten van toepassing zijn.

Besluit

Over het algemeen was ik behoorlijk onder de indruk van het chatbotplatform van Chatfuel. Het gebruiksgemak, de aanpassingsmogelijkheden en het scala aan functies maken het een solide keuze voor bedrijven van elke omvang.

Hoewel er af en toe problemen of verwarring kunnen zijn, bieden het uitgebreide helpcenter en het communityforum van het platform voldoende ondersteuning voor gebruikers. Bovendien maken de abonnementen van Chatfuel het toegankelijk voor bedrijven met verschillende budgetten. Over het algemeen, als je op zoek bent naar een gebruiksvriendelijk chatbotplatform met veel functies, zou ik zeker aanraden om Chatfuel eens te proberen.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik heb problemen met het verbinden van Chatfuel met een Facebook-pagina.

Om problemen te voorkomen bij het verbinden van uw Chatfuel-chatbot met een Facebook-pagina, gaat u naar het tabblad Home in Chatfuel en selecteert u Verbinden onder de optie Facebook-pagina. Kies de pagina die u wilt koppelen en klik op de knop Verbinden. Selecteer Gereed, en u zou goed moeten zijn om te gaan. Als u per ongeluk de verkeerde pagina heeft aangesloten, hoeft u deze alleen maar los te koppelen en vervolgens de pagina toe te voegen die u oorspronkelijk wilde hebben.

Mijn Chatfuel-bot reageert niet.

Controleer allereerst of de bot is ingeschakeld. Test ten tweede de bot op het platform van Chatfuel om te zien of deze correct is geconfigureerd. Controleer vervolgens of de bot goed is geïntegreerd met uw platform of website. Vergeet ook niet dat het probleem kan zitten in het aantal beschikbare credits.

Product reviews

Vraag klantenfeedback als een professional met de emailsjablonen voor feedback van LiveAgent. Onze 9 unieke sjablonen zijn klaar voor gebruik.

Emailsjablonen voor feedback

De tekst bespreekt het belang van effectieve productupdate-e-mails en het gebruik van sjablonen om professionele communicatie te bevorderen. Het biedt voorbeelden van feedback- en suggestieborden als interactieve methoden voor klantenfeedback en benadrukt het belang van een goede klantenervaring en snelle ondersteuning. LiveAgent wordt aanbevolen als klantenservicesoftware met meer dan 180 functies voor verbeterde klantenervaring en loyaliteit.

Geïnteresseerd in het gebruik van de Zendesk Chatbot om vragen van klanten af te handelen? Ontdek of het uw tijd waard is in onze beoordeling. Prijs, voordelen, prestaties en meer.

Zendesk bot beoordeling

Live chat is an effective way to support customers and increase satisfaction. It offers immediate assistance, reduces incoming inquiries, and improves overall efficiency. Representatives should be well-prepared for the use of live chat, and there should be a support staff life cycle followed. Using live chat will ultimately lead to higher customer satisfaction scores. Additionally, the article reviews Zendesk and LiveAgent customer service software, recommending LiveAgent for its comprehensive support solution.

Live chat is nog steeds het populairste digitale klantencommunicatiekanaal. Bekijk onze gratis live chatsjablonen en gebruik ze onmiddellijk.

Live chat sjablonen

Bedrijven die op zoek zijn naar betere klantenservice en marketingstrategieën kunnen baat hebben bij gratis online chatsoftware zoals LiveAgent. Deze software biedt geïntegreerde systemen voor een snelle chatwidget, emailadres, contactformulier of telefoonnummer. Gratis live chattools bieden gepersonaliseerde klantenervaringen, betere merkinteracties en kunnen helpen bij het vastleggen van leads en het verminderen van verlaten winkelwagens. Live chat heeft een hoge tevredenheidsscore bij klanten en kan verkopen genereren, deals sluiten en bestaande klanten tevreden en loyaal houden. LiveAgent is een uitstekende live chat-platform met automatische chatverdeling, chatgeschiedenis, proactieve chatuitnodigingen en een apart gedeelte voor online bezoekers. Pure Chat-gebruikers kunnen migreren naar LiveAgent en profiteren van een 14-daagse gratis proefperiode.

Het hebben van een live chatwidget op een bedrijfswebsite is bijna een noodzaak voor bedrijven van elke omvang. Leer hoe u het kunt integreren.

Hoe voegt u een live chatknop toe aan uw website

Live chat is een essentieel onderdeel geworden van de webervaring en kan bijdragen aan klanttevredenheid, betrokkenheid en verkoop. Om live chat aan uw website toe te voegen, moet u eerst een live chatsoftware provider kiezen en aanmelden voor hun service. Voeg vervolgens een chatknop toe aan uw website en pas deze aan. Schakel ten slotte proactieve chatuitnodigingen in en maak standaardberichten om de efficiëntie van de klantenservice te vergroten. Het is belangrijk om live chat alleen op relevante pagina's in te schakelen en proactieve chat strategisch te gebruiken.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo