Infobip IVR-recensie

De tekst gaat over het bedrijf LiveAgent, dat klantenservicesoftware, VoIP-telefoonsystemen en andere software aanbiedt. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen en certificaten en een partnerprogramma. Er is ook een blog, woordenlijst, academie en sjablonen beschikbaar voor klanten. De tekst bevat informatie over hoe een LiveAgent-account kan worden opgezet en dat er cookies worden gebruikt op de website.
Infobip IVR-recensie
Compare Infobip IVR-recensie with other in: How Infobip IVR-recensie is doing on review portals
4.5
Average rating based on data from trusted review portals
107 reviews

Infobip is een bekend platform op het gebied van marketing, sales en klantenservice. Het heeft een grote verscheidenheid aan functies waar klanten over de hele wereld dol op zijn geworden. De IVR-functionaliteit van Infobip is ronduit robuust en blijft tegelijkertijd toegankelijk.

Pricing
Starting from:
$ 499   per maand
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.3
Gebruikservaring
4
Prijs
4.5
Implementatie
4.5

Key takeaways

Pros

  • Zeer aanpasbaar
  • Makkelijk te gebruiken
  • robuust

Cons

  • Lingo gebruikt kan verwarrend zijn
  • Taaldetectie kan een beetje onhandig zijn

Met zijn vele configureerbare opties is deze IVR-functie geweldig voor grotere bedrijven die hun contactcenteractiviteiten willen automatiseren. Kleine bedrijven kunnen de software van Infobip echter net zo nuttig vinden. Ondanks het enorme aantal functionaliteiten en opties, kunt u instellen zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u overweldigd of in de war raakt.

Aan de slag met de Infobip IVR-functie

Ik heb de software van Infobip getest op Windows 10, maar het kan ook op Linux draaien. Het opzetten van een gratis proefperiode met Infobip was verrassend vervelend. Nadat ik op de knop “aanmelden” had geklikt, werd ik doorgestuurd naar hun klanttevredenheidsonderzoek. Nadat ik op de website had rondgekeken, probeerde ik mijn gratis account te krijgen met behulp van de documentenpagina’s. Nadat ik door artikelen had geklikt, slaagde ik er eindelijk in om me aan te melden voor een gratis proefaccount.

Nadat ik een verificatie email en een activeringscode naar mijn telefoon had ontvangen, kon ik beginnen met het instellen van de IVR-functie.

Dit vormde echter een kleine uitdaging. Als u op mij lijkt, zal u uw verloren voelen als je op zoek bent naar bekende termen als “flow” of “call automation”. Mijn beste gok was om terug te gaan naar het ondersteuningsportaal. Het vinden van informatie over het instellen van de IVR-functie is vrij eenvoudig. De ondersteuningsdocumentatie vermeldt echter niet het instellen van zaken als een persoonlijk profiel, tags, kanaalgebeurtenissen, enz. Zodra u dat doet, kunt u teruggaan naar de how-to.

Hoewel de eerste stappen een beetje frustrerend waren, verliep het vanaf daar soepel.

Om de IVR-functie in te stellen, klikt u op Moments in het menu aan de linkerkant. Als u dit voor de eerste keer doet, biedt Infobip een korte tutorial die u door de basisstappen leidt.

Infobip IVR-installatiehandleiding

Ga verder door op de knop Stroom maken te klikken en vervolgens op Van nul beginnen.

Infobip maakt een nieuwe stroom aan

Daarna heb je een paar triggeropties om uit te kiezen. Klik op de tegel Inkomend gesprek om een telefoonboom te maken.

Infobip IVR activeert opties

Nu kunt u gaan spelen met de IVR-functie. De gebruikersinterface van Infobip is erg schoon en intuïtief, dus zelfs een nieuwe gebruiker zal zich niet overweldigd voelen.

U kunt tekst-naar-spraak of vooraf opgenomen audiobestanden gebruiken om een inkomende oproep automatisch met een bericht te beantwoorden. U kunt een audiobestand rechtstreeks vanaf uw computer naar de software uploaden. Om het tekst-naar-spraakbericht aan te passen, kunt u kiezen uit meerdere spraakopties. Verder kunt u de spraaksnelheid, pauzeduur en meer configureren.

Infobip IVR-configuratie

Met Infobip kunt u zeer eenvoudige belbomen opzetten, maar ook complexere stromen. U kunt andere communicatiekanalen aan uw partners toevoegen, zoals sms, email en Whatsapp-messenger. Zo creëert Infobip een multichannel ervaring voor u en uw klanten.

Infobip voltooide IVR-structuur

Wat ik leuk vind aan deze software, is de enorme hoeveelheid opties die het biedt. U kunt traceerbare doelen instellen voor uw IVR-systeem, of het configureren om gegevens te verzamelen en op te slaan over de cijfers die gebruikers invoeren.

Opties voor het verzamelen van infobip-gebruikersinvoer

Er zijn veel geavanceerde opties die u kunt configureren om een ingewikkelde en sterk aangepaste stroom te creëren. Afhankelijk van uw zakelijke behoeften kan uw IVR zo kaal zijn als botten of zo complex als u wilt.

Hoe presteert de IVR?

Ondanks dat de eerste stappen voor het opzetten van belbomen een beetje frustrerend zijn, presteert de functionaliteit goed. Infobip staat bekend om zijn betrouwbaarheid, dus het verbaasde me niet dat alles soepel en probleemloos werkte. Met deze software kunt u spelen met de configuratie, zodat u alles krijgt wat u nodig hebt. Zelfs de meer geavanceerde opties zijn toegankelijk voor gebruikers zonder veel technische kennis. En zelfs als u verdwaalt of in de war raakt, is de Infobip-documentatiepagina gemakkelijk te navigeren en biedt veel artikelen en how-to’s om u op weg te helpen.

Prijzen

De prijzen van Infobip zijn meestal op maat. Het vinden van de prijzen van hun basisabonnementspakketten is alleen mogelijk als u een gratis account heeft. Infobip heeft drie prijsopties: Momenten, Gesprekken en Antwoorden. Om de IVR-functie te gebruiken, hebt u het Moments-pakket nodig dat begint bij $499 per maand. Om een aangepast abonnement te krijgen, kunt u contact opnemen met hun klantenondersteuning of verkoopteam.

Besluit

Om de IVR-functie van Infobip samen te vatten, denk ik aan het woord ‘functioneel’. Het is zeer configureerbaar en toch toegankelijk voor alle soorten gebruikers. Met de gebruiksvriendelijke interface en eenvoudige vervolgkeuzemenu’s zult u zich niet geïntimideerd voelen, zelfs niet als u voor het eerst een oproepboom opzet. De keuze uit meerdere communicatiekanalen stelt u in staat om een echte multichannel-ervaring voor uw klanten te creëren. Bovendien kunt u tracking direct in de IVR instellen, zodat uw callcenter altijd op de hoogte blijft van zijn KPI’s. Ondanks kleine ongemakken is Infobip geweldige software voor zowel kleine bedrijven die een contactcenter willen opzetten, als grote marktleiders die hun processen moeten automatiseren en stroomlijnen.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik kan de IVR van Infobip niet integreren met mijn CRM

Om informatie op te halen uit een database of CRM van derden, kunt u de functie Call API gebruiken. Voeg een URL toe van het systeem dat u met de stroom wilt integreren. Zorg ervoor dat de URL correct is, zodat de stroom ermee kan communiceren. Geef daarna een methode op die de stroom zal gebruiken om verzoeken naar de URL te verzenden. Als u dat eenmaal hebt gedaan, zou u goed moeten zijn om te gaan. Als u onderweg problemen ondervindt, kunt u contact opnemen met de klantenservice van Infobip.

Mijn IVR werkt niet

Controleer uw IVR-stroomontwerp nogmaals op fouten en repareer deze. Als u nog steeds problemen hebt met uw IVR, kunt u Infobip’s helpsectie raadplegen of contact opnemen met de klant service voor hulp.

Product reviews

Vraag klantenfeedback als een professional met de emailsjablonen voor feedback van LiveAgent. Onze 9 unieke sjablonen zijn klaar voor gebruik.

Emailsjablonen voor feedback

De tekst bespreekt het belang van effectieve productupdate-e-mails en het gebruik van sjablonen om professionele communicatie te bevorderen. Het biedt voorbeelden van feedback- en suggestieborden als interactieve methoden voor klantenfeedback en benadrukt het belang van een goede klantenervaring en snelle ondersteuning. LiveAgent wordt aanbevolen als klantenservicesoftware met meer dan 180 functies voor verbeterde klantenervaring en loyaliteit.

Het verzamelen van beoordelingen speelt een belangrijke rol in het succes van elk bedrijf. Leer hoe u ze kunt verzamelen en in uw voordeel kunt gebruiken.

Hoe beoordelingen verzamelen

Het verzamelen van feedback van klanten is essentieel voor elk bedrijf en er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een professionele vertaler of een vertaaldienst kan helpen bij het lokaliseren van enquête-inhoud zonder fouten. Na elke verkoop is het belangrijk om een follow-up e-mail te sturen om te bedanken voor de aankoop en om feedback te vragen. Social media kan ook worden gebruikt om feedback te verzamelen via polls. Het stellen van vragen over verzendprocessen of toekomstige producten kan helpen bij het verbeteren van de services die aan klanten worden aangeboden.

Het gebruik van een iPlan VoIP-nummer met de oplossing van onze LiveAgent is nog nooit zo eenvoudig geweest. Bekijk ons artikel voor meer informatie.

iPlan

Investeren in callcentersoftware kan leiden tot klantenbehoud en winst voor bedrijven, omdat betrokken klanten vaker kopen en meer uitgeven. Een goede klantenervaring kan de uitgaven zelfs met 140% verhogen. Een toename van slechts 5% in klantbehoud kan de winst op lange termijn verhogen tot 95%. Het is dus slim om te investeren in callcentersoftware om een uitzonderlijke callcenter-ervaring te bieden en klanten loyaal te houden. LiveAgent biedt klantenservicesoftware, VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware en meer.

Metrieken, ook wel rapporten genoemd, zijn verschillende soorten metingen. Er zijn 3 hoofdcategorieën van statistieken. Leer meer over hen.

Statistieken

De tekst gaat over het belang van klantenservice voor bedrijven en benadrukt dat het niet alleen ondersteuning biedt, maar een filosofie is die de hele organisatie moet omarmen. Een checklist wordt aanbevolen om vaardigheden te verbeteren en klantloyaliteit te vergroten. Data-analyse kan bedrijven helpen belangrijke gegevenspatronen te ontdekken en het analyseoverzicht van LiveAgent biedt klantenondersteuning en rapportagemogelijkheden. Regelmatige monitoring van klantenserviceverslagen is essentieel om diensten te verbeteren en aan de behoeften van klanten te voldoen. Klantenservice rapporten zijn belangrijk om prestatiestatistieken te verkrijgen en beslissingen te nemen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo