NapoleonCat klantenservice software beoordeling voor sociale media

LiveAgent is een veelzijdig platform met verschillende softwaretoepassingen, waaronder klantenservice, VoIP-telefoonsystemen, inkomend callcentersoftware en cliëntenportaalsoftware. Het biedt ook ondersteuning via een helpdesk en heeft verschillende integraties. LiveAgent heeft een aanmeldingsproces en stuurt inloggegevens naar de mailbox van de gebruiker zodra de installatie is voltooid.
NapoleonCat klantenservice software beoordeling voor sociale media
Compare NapoleonCat klantenservice software beoordeling voor sociale media with other in: How NapoleonCat klantenservice software beoordeling voor sociale media is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
151 reviews

Het klantenserviceplatform voor sociale media van NapoleonCat biedt tools waarmee bedrijven ondersteuning kunnen bieden en betrokkenheid op sociale media kunnen stimuleren. In deze beoordeling duiken we in de functies, voordelen en nadelen.

Pricing
Starting from:
31   per maand
Equal to LiveAgent's Large plan Liveagent pricing
Free trial: 1
Free version: No

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4.3
Gebruikservaring
4.5
Prijs
4
Implementatie
4.5

Key takeaways

Pros

  • Gebruiksvriendelijk ontwerp
  • Automatisering opties
  • Gedetailleerde rapportage en analyse

Cons

  • Ontbrekende meldingen
  • Kan duur worden

Aan de slag met NapoleonCat

Aanmelden voor NapoleonCat is heel eenvoudig. Nadat u de essentiële informatie heeft ingevuld, vraagt de software u om uw sociale media meteen te koppelen. Ik heb mijn Facebook- en Twitter-pagina’s verbonden door simpelweg mijn inloggegevens op te geven. Met Instagram moest ik eerst de machtigingen van NapoleonCat configureren. Dit kostte me echter maar een paar seconden.

NapoleonCat - verbind de profielen die u beheert

Nadat ik dat had gedaan, waren mijn profielen op sociale media klaar voor gebruik.

Van daaruit was de tweede stap die NapoleonCat voorstelde, het volgen van mijn concurrenten. Als voorbeeld koos ik de eigen Facebook-pagina van NapoleonCat. Toen drukte ik op de knop NapoleonCat gebruiken.

NapoleonCat - volg uw concurrenten

De installatie was ongelooflijk eenvoudig en snel. Na slechts een paar seconden werd ik naar mijn dashboard gebracht, vergezeld van een pop-up begroetingsvenster.

NapoleonCat - pop-up begroetingsvenster

NapoleonCat-functionaliteit en functies voor sociale media

NapoleonCat wordt geleverd met een overvloed aan handige functies en functionaliteiten die u kunnen helpen bij het beheren van de aanwezigheid van uw merk op sociale media. Het slaat al uw klanteninteracties op in een inbox waar u ze verder kunt categoriseren.

NapoleonCat- inbox

Met NapoleonCat kunt u natuurlijk configureren welk type klantinteracties u in uw inbox wilt ontvangen.

NapoleonCat - inbox configuratie

Zodra een nieuwe DM of opmerking binnenkomt, wordt deze automatisch toegevoegd aan de tabbladen Nieuw en Taken in de inbox.

Naast het beheren van klantencommunicatie, kunt u met NapoleonCat berichten plannen op uw aangesloten sociale mediakanalen.

NapoleonCat- postschema instellen

Deze oplossing biedt ook verschillende downloadbare rapporten en analyses. U kunt nieuwe rapporten maken of deze plannen voor later. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om deze gegevens te exporteren. Met NapoleonCat kunt u dit doen in de vorm van een Excel-sheet of een PNG-bestand.

NapoleonCat - rapporten en analyses

Door te klikken op Auto-moderatie in het menu aan de linkerkant, kunt u automatisering instellen voor uw sociale mediaprofielen. Met NapoleonCat kunt u automatiseringsregels helemaal opnieuw configureren of u kunt een van de kant-en-klare sjablonen gebruiken.

NapoleonCat - regels voor automatisch modereren

De laatste functie waar ik het kort over wil hebben, zijn de NapoleonCat-functiesuggesties. Hier kunt u zien welke functies in ontwikkeling zijn en kunt u voorstellen wat u ze graag zou willen zien toevoegen, evenals wat er al is gelanceerd. Ik vond het leuk omdat het transparantie biedt en de klanten van NapoleonCat het gevoel geeft dat ze deel uitmaken van het softwarebouwproces.

NapoleonCat - suggesties voor functies

NapoleonCat sociale gebruikerservaring

De software van NapoleonCat is zeer reactief. Ik liet een voorbeeldabonnee een bericht schrijven naar mijn bedrijf en reageren op een Facebook-bericht. Deze interacties verschenen onmiddellijk in de interface van NapoleonCat.

Een klein detail dat ik miste, was een soort notificatietabblad. Het soort ding dat u luid en duidelijk laat weten dat u een nieuw bericht hebt. Het heeft mijn ervaring echter zeker niet verpest.

NapoleonCat - interacties in de interface

Door op elke interactie te klikken, kunt u deze openen en verder beheren. NapoleonCat laat uw antwoord erop of beantwoorden en archiveren. Er is zelfs een vertaler ingebouwd, wat veel tijd kan besparen.

NapoleonCat - antwoord op interactie

Antwoorden gaat heel snel in de gebruikersinterface van de vertegenwoordiger, maar ook in die van de klant. Naast het verzenden van platte tekst, kunt u GIF’s en emoji’s gebruiken en afbeeldingen en bestanden van uw computer toevoegen. Daarnaast kunt u interne notities aan elk gesprek toevoegen en interacties via email verzenden voor een consultatie met behulp van de Send to consult-knop. U kunt een gebruiker toewijzen aan de interactie, of het systeem doet dit automatisch voor u. Ik vind het erg denken aan een ticketsysteem.

Door op de drie stippen naast het klantenbericht te klikken, kunt u tags en sentiment aan de interactie toewijzen. Dit helpt u niet alleen uw klantencommunicatie te organiseren, maar stelt u ook in staat om meer gedetailleerde en op maat gemaakte rapporten te maken.

NapoleonCat - wijs berichtlabels toe

Door op een klein pulsteken naast de drie stippen te klikken, kunt u een activiteitenlogboek met tijdstempels zien.

NapoleonCat- interactiegegevens met tijdstempels

Prijzen

NapoleonCat heeft 2 hoofdabonnementsniveaus en hun prijs is afhankelijk van het aantal profielen dat u wilt koppelen en het aantal gebruikers dat toegang heeft tot uw NapoleonCat-account. Hieronder ga ik de goedkoopste versies van beide niveaus bespreken, dus houd er rekening mee dat op basis van uw eigen configuratie de prijs hoger kan zijn.

Standaard

Voor €31/maand, maandelijks gefactureerd, kunt u 3 sociale media-profielen instellen en één systeemgebruiker hebben. Jaarlijks gefactureerd, komt de prijs uit op €25,82 / maand. Met deze laag kunt u tot 10 profielen en 3 gebruikers gebruiken met extra kosten. U kunt uw inhoud plannen, inkomende berichten toewijzen aan verschillende teamleden en werken met analyses.

Pro

Met dit abonnement kunt u 3 socialemediaprofielen en één systeemgebruiker verbinden voor €76/maand, maandelijks gefactureerd, of €63,31/maand, jaarlijks gefactureerd. Het populairste niveau van NapoleonCat heeft een limiet van 100 socialemediaprofielen en 30 gebruikers, dus het is geschikt voor grotere teams met een grotere betrokkenheid bij sociale media. Het omvat alle functies van het standaardpakket, plus toevoegingen zoals zoeken in inbox, automatische moderatie, teamprestatierapporten, 2FA, 1-op-1 onboarding-training en meer.

Aangepast

Vanaf €465/maand kunt u contact opnemen met het team van NapoleonCat om een volledig op maat gemaakt niveau op te zetten. Het bevat alle functies van het Pro-pakket, behalve dat de meeste functies onbeperkt zijn.

Besluit

NapoleonCat is intuïtieve en reactieve beheersoftware voor sociale media. Hoewel zou kunnen worden beweerd dat dat alles is, zie ik dat het wordt gebruikt als een betrouwbaar klantenserviceplatform. De vele functies en het gebruiksvriendelijke ontwerp maken het een geweldige oplossing voor elk bedrijf dat ernaar streeft betrokkenheid te stimuleren via sociale media.

Hoewel niets foutloos is, laat NapoleonCat niet veel te wensen over. Het heeft een aantal functies die u in de meeste ticketsystemen kunt vinden, waardoor het boven een eenvoudige tool voor het plannen van sociale mediaberichten staat.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik heb moeite met het koppelen van sociale media-accounts aan NapoleonCat.

Controleer eerst uw inloggegevens voor elk sociale media-account. Als u nog steeds problemen ondervindt, probeer dan de accounts in NapoleonCat los te koppelen en opnieuw te koppelen. Ga naar Instellingen > Sociale media-accounts en klik op de knop Verbinding verbreken naast het account dat u wilt ontkoppelen. Log in op uw account en autoriseer NapoleonCat om toegang te krijgen tot uw account door op de knop Verbinden te klikken.

De berichten die ik heb ingepland, worden niet weergegeven.

Dit kan door een aantal dingen worden veroorzaakt. Zorg er eerst voor dat NapoleonCat nog steeds verbonden is met het betreffende sociale media-account. Als het is verbonden, controleer dan de geplande berichtstatus. In het geval van “Mislukt” kan er een probleem zijn met de inhoud of opmaak van het bericht. Je kunt proberen het bericht te bewerken en opnieuw in te plannen. Wanneer het bericht is gemarkeerd als “In behandeling”, kan het gewoon in de wachtrij worden geplaatst voor latere publicatie.

Product reviews

Every business thrives on excellent customer service. Discover whether your company provides these services by reading our statistics and benchmarks.

Gebruikers en gewoonten

The importance of social media for customer service is highlighted by the behavior of users worldwide. With over 2.85 billion Facebook users, 1 billion Instagram users, and 330 million Twitter users, social media is a significant platform for businesses. The statistics reveal that 55% of customers use social media to research about businesses, and 18% of users purchase via in-app sales. Furthermore, B2B firms experience higher engagement on LinkedIn, while B2C firms mostly interact on other platforms. With an average of 8.8 accounts, millennials and Gen Z-ers spend 145 minutes daily on social media, emphasizing the need for effective customer service on these channels.

Overweegt u Zendesk voor uw klantenondersteuning op sociale media? Bekijk onze beoordeling en zie hoe het presteerde tijdens onze algemene test.

Zendesk sociale media klantenservice software beoordeling

LiveAgent biedt klantenservicesoftware, VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomende callcentersoftware, klachtenbeheerssystemen, cliëntenportaalsoftware en e-mailbeheersoftware. Het bedrijf biedt ook integraties en alternatieven. LiveAgent heeft een partnerprogramma en biedt ondersteuning door middel van een ondersteuningsportaal, gegevensmigratie en systeemstatus. Het bedrijf heeft ook onderscheidingen en certificaten en klantenbeoordelingen. Het opstartproces van het LiveAgent-dashboard wordt weerspiegeld in de status van de installatie, die wordt weergegeven als een percentage.

LiveAgent biedt een helpdesk voor sociale media. Verbeter uw service met Instagram-, Facebook-, Twitter- en Viber-integraties in LiveAgent.

Functies van de helpdesk voor sociale media

LiveAgent biedt klanten service software, voIP-telefoonsystemen, zelfservice software, inkomend callcenter software, klachtenbeheerssysteem, cliëntenportaalsoftware, en emailbeheersoftware. Het biedt ook ondersteuning in de vorm van een ondersteuningsportaal, gegevensmigratie, systeemstatus en logboekwijzigingen. Het bedrijf heeft diverse partners en biedt integraties aan en heeft een partnerprogramma. LiveAgent is bezig met het opstarten van een account voor nieuwe klanten en zal inloggegevens versturen zodra het proces is voltooid.

Ontdek hoe klantenservice via sociale media uw klanten in staat stelt contact met uw bedrijf op te nemen en uw service naar een hoger niveau te tillen.

Klantenservice via sociale media

Sociale media biedt bedrijven voordelen voor marketing en klantenservice, waaronder de mogelijkheid om klanten te bereiken waar ze al zijn en de kans om te innoveren en te groeien. Het is belangrijk om klantenserviceteams te hebben die verantwoordelijk zijn voor sociale media-accounts en snel reageren op vragen van klanten. Bepaal KPI's en richtlijnen voor uw team en streef naar het verkorten van de gemiddelde responstijd. Bots kunnen een goede aanvulling zijn op eenvoudige vragen, maar moeten verstandig worden gebruikt.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo