Ekiga softphone beoordeling

Ekiga is een gratis en open-source softphone met verouderde functies en een verwarrende interface. Hoewel het installatieproces eenvoudig is, zijn de aanpassingen en functies beperkt en is het moeilijk te gebruiken. Er zijn ook problemen met het verbinden van oproepen en het registreren van accounts. Er zijn betere softphone-opties beschikbaar en het wordt niet langer ondersteund of bijgewerkt. Kortom, het is niet aan te bevelen.
Ekiga softphone beoordeling
Compare Ekiga softphone beoordeling with other in: How Ekiga softphone beoordeling is doing on review portals
3.4
Average rating based on data from trusted review portals
17 reviews

Softphones zijn softwareoplossingen waarmee gebruikers via internet kunnen bellen. Met softphone-software kunt u bellen en gebeld worden, sms-berichten verzenden of zelfs videogesprekken voeren met uw computer, een VoIP-service en een internetverbinding.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Gebruikservaring
3
Prijs
5
Implementatie
3

Key takeaways

Pros

  • Het is gratis
  • Open source

Cons

  • De belangrijkste functies werken niet
  • Verwarrende interface
  • Ingewikkelde opstelling
  • Meestal niet-functioneel in elk opzicht

Ekiga is een open source softphone die dringend aan een update toe is. De installatie, implementatie en gebruikerservaring laten veel te wensen over. Ik heb nooit de belangrijkste functies gekregen om goed te werken met een externe VoIP-serviceprovider. Hoewel deze softphone-app geen nieuwkomer op de markt is en veel gebruikers ervan genieten voor lokale netwerkoproepen, is deze volledig achterhaald voor andere soorten oproepen. Er zijn een paar onvermijdelijke factoren die tot de conclusie leiden dat bedrijven en particulieren hun speciale softphone ergens anders moeten zoeken.

Ekiga startpagina

Installatie en implementatie van Ekiga

Het installatieproces is eenvoudig genoeg, dus u kunt er gewoon doorheen klikken of even de tijd nemen om wat extra configuratie-opties te doorlopen. Hoe dan ook, u bent binnen een paar minuten klaar met de installatie.

Ekiga-instellingenvenster

Wat me aanvankelijk aangenaam verraste, was dat Ekiga een opstartgids heeft die samen met de eerste lancering van de app wordt gestart. Niet elke gratis softphone-software biedt een handige assistent tijdens uw eerste installatie. Deze verrassing bleek echter onaangenaam nadat ik met de installatie was begonnen.

De assistent bevat een aantal uitleg en vervolgens een registratie die kan worden overgeslagen voor de Ekiga SIP-service. Een van de eerste stappen was dat ik mijn SIP-accountgegevens van elke SIP-service in de volgende sectie kan invoeren. Vervolgens staat in het volgende gedeelte dat ik alleen een Ekiga SIP-account kan invoeren zonder de optie om mijn gegevens van andere SIP-providers te verstrekken. Ik heb geprobeerd mijn Ekiga-account te registreren, maar de website was niet toegankelijk.

Ekiga welkomstvenster

Ik heb deze stap helemaal overgeslagen en gelukkig kun je je SIP-account later rechtstreeks in de app toevoegen zonder dat u een handleiding nodig hebt. Kort daarna verscheen er weer een registratieprompt, dit keer voor de Ekiga-oproepservice. Nogmaals, deze registratiewebsite was onbereikbaar. Ik weet niet zeker of deze websitelinks zijn afgeluisterd of dat de service gewoon niet meer werkt, omdat ik online geen meer informatie kon vinden.

Met de volgende installatiestappen kunt u uw verbindingstype, audioapparaten en video-invoer instellen. Dat was het. Ik verwachtte veel meer van deze installatiehandleiding, omdat het me meer in de war dan op de hoogte bracht. Om uiteindelijk uw SIP-account toe te voegen, klikt u op Bewerken > Rekeningen. en klik vervolgens nogmaals op Account in het nieuwe venster. U kunt hier uw SIP- of H.323-account toevoegen.

Als u denkt dat de problemen hier eindigen, moet ik u teleurstellen. Het nieuwe venster waarin je daadwerkelijk een account toevoegt, heeft velden met verwarrende namen en ik moest eigenlijk het Help-gedeelte van de app raadplegen om dit eenvoudige proces te voltooien. De app zou mijn account registreren, maar ik kon helemaal niet bellen. De help-optie bracht me naar een van de meest elementaire hulpgidsen die ik ooit heb gezien. Het heeft me nooit enig inzicht gegeven in wat ik verkeerd heb gedaan tijdens de installatie.

SIP-account toevoegen aan de Ekiga-softphone-app

Ik kreeg nooit de bel- of berichtfuncties met het nummer van mijn VoIP-provider (ik gebruikte Zadarma met LiveAgent). Dit was niet mijn eerste softphone-installatie en ik kom zelden zoveel problemen tegen tijdens de implementatie, dus ik kan met vertrouwen zeggen dat deze app dringend een update nodig heeft om hem weer te laten werken.

Ekiga-functies en gebruikerservaring

De interface van de Ekiga-applicatie is niet erg goed, en dit omvat zowel het ontwerp als het uiterlijk van de app. Een verouderd visueel ontwerp zou niet zo’n groot probleem zijn als het functioneel en gemakkelijk te navigeren was, maar dat is niet het geval. De interface is op zijn best verwarrend om te navigeren, wat veel zegt over een app die maar heel weinig functies heeft en daarom eenvoudig te gebruiken zou moeten zijn. De app opent bijna elke keer dat u op een knop klikt een nieuw venster en de meeste vensters schalen niet eens correct (getest op Windows 10).

Soms blijven specifieke vensters van de Ekiga-app op het scherm staan als u op een andere app klikt, en als u terug wilt naar Ekiga, moet u specifiek een van de vele geopende vensters selecteren om te komen waar je wilt. Over het algemeen is het frustrerend om de app te gebruiken.

Audio- en videoapparaten verbinden met de Ekiga-softphone-app

De meeste instellingen zijn verwarrend om te navigeren en te begrijpen, en ik had regelmatig problemen met instellingen. Mijn oproepen konden in het begin niet worden verbonden vanwege verkeerde instellingen en er was geen uitleg waarom. Het registreren van nieuwe SIP-accounts zou ze niet inschakelen, ook al vermeldde de app dat ze verbonden waren. Ik heb dit soort problemen nooit ervaren met andere softphone-software.

Nu is de interface zelf vrij eenvoudig en de basisfunctionaliteit werkt zoals je zou verwachten. Op het hoofdscherm zijn er vier knoppen die u naar het toetsenblok, de oproepgeschiedenis en de contactenlijst brengen. De vierde knop heeft de beschrijving “Geef afbeeldingen van uw camera-apparaat weer”.

Het toetsenblok spreekt voor zich. Het biedt een eenvoudig ontwerp dat werkt en u kunt uw numpad en uw muis gebruiken om een nummer in te voeren. U hebt ook de mogelijkheid om uw status te wijzigen en er een aangepast bericht aan toe te voegen.

Ekiga-toetsenblok

Zoals u zou verwachten, bevat de oproepgeschiedenis gedetailleerde informatie zoals de tijd, status en duur van de oproep. Door met de rechtermuisknop op een eerdere oproep te klikken, kunt u nog een oproep plaatsen, een bericht verzenden of de oproep toevoegen aan een lokaal rooster. U kunt de lijst hier ook wissen.

Ekiga oproepgeschiedenis

De contactenlijst toont contacten, hoewel er geen optie is om een nieuw contact toe te voegen. Als u een nieuw contact wilt toevoegen, gaat u naar Chat > Nieuw contact toevoegen. Toen ik dit voor het eerst deed tijdens mijn test, dacht ik dat de app vastliep. Het kostte me een minuut om erachter te komen dat het niet bevroor, maar in feite een nieuw venster op de achtergrond opende waardoor het hoofdvenster van Ekiga onbruikbaar werd.

De contactopties omvatten alleen de naam, het SIP-nummer en de optie om een contact aan een groep toe te voegen. U kunt ook een nieuwe groep toevoegen. Er zijn geen andere opties beschikbaar, er is geen manier om aanvullende contactgegevens toe te voegen en er is geen manier om een notitie of opmerking achter te laten in de contactgegevens. De lijst met contactpersonen kan zeker worden verbeterd om gelijke tred te houden met andere softphone-software.

Nieuw contact Ekiga toevoegen

Ten slotte is er de knop ‘Geef afbeeldingen van uw camera-apparaat weer’. Nu weet ik niet precies wat deze ongewoon genoemde knop doet, maar mijn meest voor de hand liggende gok is dat het videogesprekken zou moeten toestaan. Ik ben er nooit achter gekomen, want elke keer dat ik op de knop klikte, opende er een nieuw venster met een vooraf ingestelde avatar in plaats van mijn webcamerafeed.

Ik speelde wat met de instellingen en klikte op “Detect devices”. Het deed niets en ik kon deze functie niet blijven testen. Ik heb mijn best gedaan om de camerafeed in andere configuratie-opties te laten werken, maar ik heb niets anders gevonden waardoor deze functie zou werken.

oproepvenster in Ekiga-softphone

Ik kan alleen maar aannemen dat de oproepen kunnen werken op een intern netwerk, dat ik uiteindelijk niet had kunnen testen. Ook hebt u de mogelijkheid om berichten te versturen, waarbij eenvoudige extra functionaliteiten zijn inbegrepen, zoals de mogelijkheid om stukjes tekst vet, cursief en onderstreept te maken in verschillende lettertypen. Dit gaat gepaard met de mogelijkheid om emoji’s toe te voegen.

Prijzen

Ekiga is open source en gratis voor iedereen, dus je kunt het gewoon downloaden zonder dat u uw kredietkaart hoeft te halen. Als je met de open source-code wilt spelen en de app aan het werk wilt krijgen, kunt u de nieuwste versie vinden op de website van de app.

Hoe werkt Ekiga met LiveAgent?

Ekiga werkt niet met LiveAgent, ook al zou het wel moeten. Ik heb verschillende benaderingen geprobeerd, naar oplossingen gezocht en geprobeerd deze softphone-app keer op keer te integreren met LiveAgent, maar het mocht niet baten. Het probleem ligt niet aan de kant van LiveAgent, aangezien ik er zonder grote problemen meerdere andere softphone-apps mee had kunnen verbinden. De Ekiga-app wilde gewoon geen verbinding maken met het callcentersysteem en ik kon het niet uitproberen. Het enige haalbare antwoord is dat Ekiga niet werkt met LiveAgent en dat u naar andere softphone-systemen moet zoeken.

Besluit

Over het algemeen was de softphone van Ekiga verwarrend en frustrerend om te gebruiken. De belangrijkste functies konden gewoon niet worden geactiveerd, de interface klopt soms niet en de secundaire functies kunnen een grote aanpassing gebruiken om beter te werken. Met zoveel goede gratis softphone-opties beschikbaar, is er geen geldige reden om Ekiga aan te bevelen. Omdat het open source is, vermoed ik dat ervaren ontwikkelaars de code kunnen laten werken. Als u na het instellen meteen wilt bellen, zoek dan naar een andere gratis oplossing.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ekiga werkt niet

Ekiga wordt niet langer officieel ondersteund en ontvangt geen regelmatige updates. Er zijn enkele oplossingen online beschikbaar, maar we raden u aan over te stappen naar een andere softphone die regelmatig updates ontvangt.

Product reviews

Op zoek naar een chatbottool voor uw bedrijf? Doe met ons mee voor een gedetailleerde Quriobot-chatbotbeoordeling om te zien of het een hulpmiddel is voor uw behoeften.

Quriobot chatbot beoordeling

Quriobot is een chatbot software die gebruikt kan worden om feedback te verzamelen, leads te verzamelen, afspraken te plannen, de verkoop te stimuleren en meer. De software biedt meer dan 70 bot talen samen met dynamische vertaling van Google Translate en de mogelijkheid om alle Quriobot-acties naar Google Analytics te sturen. Hoewel de software niet gemakkelijk te gebruiken is voor beginners, biedt Quriobot een gratis abonnement en betalende abonnementen met verschillende specificaties. Er zijn echter enkele problemen met Quriobot, waaronder incidentele systeemuitval en bugs.

Ontdek welke software het beste bij uw bedrijf past dankzij uitgebreide softwarebeoordelingen uit verschillende categorieën.

Bria (X-Lite) softphone beoordeling

Dit artikel bespreekt verschillende softphone-softwareoplossingen, waaronder Bria, Ekiga, Linphone en Icanblink. Bria is een betaalde, flexibele en veelzijdige softphone met speciale functies voor callcenters. Ekiga is gratis en open source, maar heeft problemen met de belangrijkste functies en interface. Linphone is gratis en heeft geavanceerde configuratie-opties, maar kan interfaceproblemen hebben. Icanblink biedt gratis toegang, maar heeft een verouderd ontwerp en werkt mogelijk niet met alle VoIP-serviceproviders. LiveAgent is een ander alternatief en biedt uitgebreide functies en integraties voor klantenservice en callcenters.

Kom meer te weten over VoIP. Begrijp diepgaande uitleg van professionals.

VoIP

LiveAgent biedt verschillende klantenservicesoftware, waaronder VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomend callcentersoftware, klachtenbeheerssysteem en cliëntenportaalsoftware. Neem contact op via de verstrekte sales contactnummers of plan een demo. Na aanmelding stuurt LiveAgent inloggegevens per e-mail. De website maakt gebruik van cookies en het privacybeleid en cookiebeleid zijn van toepassing.

Kom meer te weten over het VoIP-nummer. Begrijp de concepten voor klantenondersteuning diepgaand met eenvoudige uitleg van professionals.

VoIP nummer

LiveAgent biedt verschillende klantenservicesoftware, waaronder VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomend callcentersoftware, klachtenbeheerssysteem, cliëntenportaalsoftware en emailbeheersoftware. Het bedrijf biedt ook ondersteuning via hun ondersteuningsportaal, gegevensmigratie en systeemstatus. Er is een blog, woordenlijst, academie, sjablonen, webinars en een kostencalculator beschikbaar op de website. Klanten kunnen contact opnemen via meerdere sales- en sociale media-kanalen en zich aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en kortingen. Na aanmelding voor LiveAgent wordt een bericht met inloggegevens gestuurd en wordt het dashboard opgestart. De website maakt gebruik van cookies volgens hun privacy- en cookiebeleid.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo