Icanblink softphone beoordeling

De tekst gaat over LiveAgent, een dienst voor klantenservice, en de aanmeldingsprocedure. Er wordt informatie gegeven over het opstarten van een LiveAgent-dashboard na aanmelding en het sturen van de inloggegevens naar de mailbox van de gebruiker. De tekst bevat ook informatie over het gebruik van cookies op de website van LiveAgent en de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek te plannen om meer te weten te komen over de dienst. Contact kan worden opgenomen via een contactformulier, messenger, Whatsapp of live chat.
Icanblink softphone beoordeling
Compare Icanblink softphone beoordeling with other in: How Icanblink softphone beoordeling is doing on review portals
4.7
Average rating based on data from trusted review portals
108 reviews

Softphones zijn softwareoplossingen waarmee gebruikers via internet kunnen bellen. Met softphone-software kunt u bellen en gebeld worden, sms-berichten verzenden of zelfs videogesprekken voeren met uw computer, een VoIP-service en een internetverbinding.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
2.8
Gebruikservaring
2
Prijs
5
Implementatie
1.5

Key takeaways

Pros

  • Eenvoudig te installeren en te implementeren
  • Gemakkelijk te gebruiken in de meeste situaties
  • Het is gratis

Cons

  • Werkt niet bij elke VoIP-provider
  • Verouderd en niet-reagerend ontwerp
  • Niet zo flexibel als het zou kunnen zijn

Hoewel Blink voor sommigen een betrouwbare softphone kan zijn, kan het voor anderen ook een teleurstelling zijn. Blink probeert een gebruiksvriendelijke softphone-app te zijn, maar faalt vanwege een niet-reagerend ontwerp, gebrek aan functionaliteit bij bepaalde VoIP-services en minimale ondersteuningsopties voor gebruikers. De app is echter over het algemeen functioneel en gebruiksvriendelijk, waardoor het een populaire softphone is voor een groep gebruikers over de hele wereld.

De installatie van Blink is standaard, je downloadt eenvoudig de app van de officiële website en installeert deze op uw computer. Er is geen opstartgids beschikbaar wanneer u de app voor het eerst opent. Hoewel Blink een gebruikershandleiding op hun website aanbiedt, is deze nog steeds vrij eenvoudig. De afzonderlijke secties bieden alleen essentiële informatie zonder speciale installatiehandleiding. Hoewel de app relatief eenvoudig te configureren is, wordt een goede en grondige gebruikershandleiding altijd op prijs gesteld in het geval van een worstcasescenario.

Instelvenster van Icanblink softphone-software

Om verbinding te maken met uw VoIP-provider, klikt u op de Blink-knop onder het Blink-logo bovenaan en selecteert u vervolgens Accounts > Account toevoegen. Voer uw SIP-adres en wachtwoord in en u bent klaar. Houd er echter rekening mee dat Blink mogelijk niet met elke VoIP-serviceprovider werkt. In mijn geval heb ik mijn Zadarma-account alleen met Blink verbonden om erachter te komen dat ik niet kan bellen. Ik kon niet achterhalen waarom, omdat er niet veel opties voor probleemoplossing beschikbaar zijn.

Icanblink voegt een nieuw nummer toe

Voor een app die zichzelf presenteert als “Een ultramoderne, gebruiksvriendelijke SIP-client”, vind ik dit tot nu toe niet echt waar. De gebruikershandleiding behandelt het bovengenoemde probleem; het enige dat er echter staat, is dat het probleem waarschijnlijk aan de kant van de VoIP-provider ligt, en concludeert dat er geen enkele oplossing wordt gepresenteerd. Ik denk ook niet dat de bewering waar is, aangezien ik Zadarma tot nu toe probleemloos gebruikte voor elke softphone-recensie. Het is me gelukt om Blink aan de gang te krijgen met hun eigen SIP-service en de app werkte zoals het hoort.

Gebruikerservaring en functies

De gebruikersinterface kan een opfrisbeurt gebruiken, omdat deze er verouderd uitziet en niet goed schaalt op een scherm met een hogere resolutie. Ik had problemen met het identificeren en openen van knoppen en pictogrammen omdat alles er kleiner uitziet dan het zou moeten zijn. Het vergroten van het app-venster maakt het ontwerp niet schaalbaar, je krijgt alleen een groter venster. Het tweede probleem met de visuals betreft knoppen en andere elementen.

De meeste tekst is moeilijk te lezen omdat verschillende delen van de apps veel te klein zijn om er ruimte voor te bieden. Er is geen manier om deze afzonderlijke elementen van de app groter te maken, en dus ook geen manier om tekst leesbaarder te maken. Over het algemeen lijkt alles slecht ontworpen en te klein om comfortabel te zijn. Ondanks deze problemen werkt en voelt de interface onder de meeste omstandigheden gemakkelijk te gebruiken.

Het hoofdscherm van de app is vrij eenvoudig. Het dient ook als de contactenlijst waarmee u eenvoudig toegang heeft tot uw contacten. U kunt gemakkelijk direct vanaf de onderkant van het hoofdscherm een oproep starten. Naast bellen hebt u de mogelijkheid om een videogesprek te starten, een bericht naar de contactpersoon te sturen of scherm delen aan te vragen.

Icanblink hoofdscherm met contacten

Scherm delen is niet in elke softphone aanwezig, dus het is een leuke extra functie om beschikbaar te hebben. Er zijn ook twee andere knoppen voor het toevoegen van een contact en het uitschakelen van de beltoon.

Ten slotte zijn er bovenaan de menuknoppen. Deze knoppen zijn best handig en bieden gemakkelijke toegang tot verschillende snelle instellingen, de hoofdconfiguratie en de helpgids.

In plaats van een speciaal toetsenblok heeft de app een zoekbalk waar u een nummer kunt typen of een contactpersoon uit uw lijst kunt zoeken. De afwezigheid van een digitaal toetsenblok is voor de meeste gebruikers misschien geen groot probleem, maar het zou leuk zijn om er een als back-upoptie te hebben. Er gebeurt niet veel anders in de app-interface, en dat is maar goed ook, want het houdt de app eenvoudig en niet overdreven rommelig.

De zoekbalk dient als de go-to-tool voor de meeste taken in Blink. Wanneer u een nummer begint te typen, geeft het u op slimme wijze opties voor wat u vervolgens moet doen. U kunt het nummer toevoegen aan contacten of overschakelen naar oproepen. Met de knoppen onderaan kun je een (video)gesprek starten, een bericht sturen of scherm delen aanvragen. Dat is elke actie die beschikbaar is op één scherm zonder tussen tabbladen te hoeven schakelen.

De contactenlijst is een van de eenvoudigste die ik ooit heb gezien in een softphone-app. Het biedt alleen de mogelijkheid om een naam en een profielfoto aan een nummer toe te voegen. Hoewel het voldoende is, is het te eenvoudig en bevat het geen mogelijkheid om andere contactgegevens, notities of opmerkingen toe te voegen.

De instellingen bieden behoorlijk wat aanpassings- en tweakopties. U krijgt de gebruikelijke audio- en video-instellingen waar u apparaten kunt kiezen en kwaliteitsvoorinstellingen kunt bellen. Er zijn ook configuratie-opties voor chatten en scherm delen, evenals log- en accountinstellingen. Ten slotte hebt u toegang tot geavanceerde instellingen die wat extra configuratie bieden voor SIP en bestandsbeheer.

Icanblink instellingen

LiveAgent kan worden geïntegreerd met de meeste populaire softwareoplossingen voor softphones. Helaas werkt Blink niet met LiveAgent. Vanwege de problemen van de Blink-app met bepaalde SIP-accounts, kunnen gebruikers Blink niet integreren met LiveAgent, wat zeer teleurstellend is. Ik heb meerdere keren geprobeerd Blink te integreren met LiveAgent, de instellingen veranderd en zelfs besloten om een ander VoIP-account te nemen, maar het lukte me nog steeds niet. Gebruikers die een softphone verwachten die gemakkelijk met andere apps kan worden geïntegreerd, moeten daarom op zoek gaan naar andere opties.

Besluit

Blink doet zijn best om een gebruiksvriendelijke softphone-app te zijn, maar faalt op tal van fronten. Hoewel de gebruikersinterface functioneel en eenvoudig te gebruiken is, heeft deze dringend een ontwerpupdate nodig. De app schaalt niet goed, waardoor de bruikbaarheid stopt. Het feit dat de app bepaalde VoIP-diensten niet kan accommoderen, maakt hem onbruikbaar voor gebruikersgroepen die liever keuzevrijheid hebben. Over het algemeen werkt Blink prima, het probleem is dat het op zijn eigen voorwaarden werkt en niet de broodnodige flexibiliteit biedt die een moderne softphone-app zou moeten bieden. Dat maakt het een prima softphone-app voor de ene gebruikersgroep en een aansprakelijkheid voor de andere.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik kan mijn VoIP-provider niet verbinden

Blink ondersteunt helaas niet elke VoIP-provider die op de markt verkrijgbaar is. U moet hoogstwaarschijnlijk een VoIP-serviceprovider kiezen die wordt ondersteund door de Blink-softphone om te kunnen bellen.

Dit probleem heeft waarschijnlijk te maken met uw VoIP-provider. Probeer over te stappen naar een andere VoIP-service of vraag hen om u te helpen bij het configureren van Blink.

Product reviews

Ontdek hoe de Ekiga-softphone presteerde tijdens onze tests en bekijk onze beschrijving en beoordeling van de functionaliteit.

Ekiga softphone beoordeling

Ekiga is een gratis en open-source softphone met verouderde functies en een verwarrende interface. Hoewel het installatieproces eenvoudig is, zijn de aanpassingen en functies beperkt en is het moeilijk te gebruiken. Er zijn ook problemen met het verbinden van oproepen en het registreren van accounts. Er zijn betere softphone-opties beschikbaar en het wordt niet langer ondersteund of bijgewerkt. Kortom, het is niet aan te bevelen.

Ontdek welke software het beste bij uw bedrijf past dankzij uitgebreide softwarebeoordelingen uit verschillende categorieën.

Bria (X-Lite) softphone beoordeling

Dit artikel bespreekt verschillende softphone-softwareoplossingen, waaronder Bria, Ekiga, Linphone en Icanblink. Bria is een betaalde, flexibele en veelzijdige softphone met speciale functies voor callcenters. Ekiga is gratis en open source, maar heeft problemen met de belangrijkste functies en interface. Linphone is gratis en heeft geavanceerde configuratie-opties, maar kan interfaceproblemen hebben. Icanblink biedt gratis toegang, maar heeft een verouderd ontwerp en werkt mogelijk niet met alle VoIP-serviceproviders. LiveAgent is een ander alternatief en biedt uitgebreide functies en integraties voor klantenservice en callcenters.

Software reviews are a great place to start when picking any software. Take a look at the best software reviews and see ratings by our experts.

Beoordeling van microSIP-softphones

LiveAgent is een klantenservicesoftware die verschillende functies biedt, zoals VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomende callcentersoftware, klachtenbeheerssystemen en clientportaalsoftware. Als je geïnteresseerd bent in hun diensten, kun je via hun website een demo aanvragen en hun prijzen en integraties bekijken. LiveAgent is momenteel bezig met het opstarten van uw dashboard en zal u de inloggegevens sturen zodra dit proces is voltooid.

Bitrix24 is een populaire IVR-software met meerdere use-cases. Ontdek hoe IVR presteerde in onze Bitrix24 IVR-review.

Bitrix24 IVR beoordeling

LiveAgent biedt een aanpasbare kennisbank, die geschikt is voor bedrijven, maar wellicht minder geschikt voor gebruikers die iets simpelers zoeken. Het platform biedt functies voor klantenservice, inkomende oproepen, klachtenbeheer en meer. Er zijn integraties beschikbaar en het bedrijf biedt ondersteuning en een partnerprogramma. Er wordt momenteel een account opgestart voor nieuwe gebruikers.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo