Linphone softphone beoordeling

Linphone is a good softphone solution that performs well and is easy to integrate with LiveAgent. The interface can be confusing at first, but it doesn't affect workflow. There are some common issues with starting Linphone on some computers. It has a modern design, simple installation, and good configuration options. However, the UI has some unusual design choices, and freezing issues may occur on some computers. Linphone offers basic features, making it a great choice for a free softphone solution.
Linphone softphone beoordeling
Compare Linphone softphone beoordeling with other in: How Linphone softphone beoordeling is doing on review portals
4
Average rating based on data from trusted review portals
34 reviews

Softphones zijn softwareoplossingen waarmee gebruikers via internet kunnen bellen. Met softphone-software kunt u bellen en gebeld worden, sms-berichten verzenden of zelfs videogesprekken voeren met uw computer, een VoIP-service en een internetverbinding.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.3
Gebruikservaring
4
Prijs
5
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

  • Modern ontwerp
  • Eenvoudige installatie en implementatie
  • Allround softphone
  • Geavanceerde configuratie-opties

Cons

  • Enigszins verwarrende interface
  • Mogelijke bevriezingsproblemen op sommige computers
  • Werkt mogelijk helemaal niet op sommige computers

Linphone is een goed afgeronde softphone die behoorlijke functionaliteit biedt die geschikt is voor elk gebruik. De gebruikersinterface heeft een aantal ongebruikelijke ontwerpkeuzes, maar het is vrij eenvoudig om eraan te wennen. Verder werkt alles zoals het hoort. Hoewel het geen extra functionaliteit biedt, biedt Linphone standaardfuncties die geweldig werken, vooral voor een gratis oplossing. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een gratis softphone-oplossing.

Installatie en implementatie van Linphone

Als open source softphone kan Linphone eenvoudig worden gedownload van de officiële website en binnen enkele ogenblikken op uw computer worden geïnstalleerd. Het installatieproces is standaard. Toen de app eenmaal was gestart, begroette Linphone me met een gebruikersovereenkomst en een handleiding Aan de slag met meerdere opties. U kunt uw Linphone-account aanmaken of inloggen, een SIP-account verbinden of een configuratie op afstand ophalen.

Welkomstvenster in de Linphone-softphone-app

De opstartgids onthulde ook het eerste probleem dat ik tegenkwam met Linphone. De app liep vast en ik moest mijn computer opnieuw opstarten om hem weer te laten werken. Dit probleem bleef bestaan maar verdween uiteindelijk. Linphone had ongewoon lange laadtijden tijdens de installatie, waarbij de app een paar seconden en soms minuten nodig had om zelfs de meest eenvoudige opdrachten uit te voeren, zoals klikken op een Connect SIP-knop in de opstartgids. Uiteindelijk liep ik vast toen ik probeerde mijn SIP-account te verbinden. Het opnieuw installeren van de app op mijn laptop loste niets op.

Het lukte me echter om Linphone zonder problemen op mijn andere computer te laten werken. Ik weet niet zeker wat de oorzaak was van de problemen met Linphone op mijn laptop, maar het lijkt erop dat dit probleem niet uniek is voor mij. Een snelle zoekopdracht op internet onthulde dat bevriezing een veelvoorkomend probleem is bij Linphone. De app werkt echter prima op mijn andere computer en de laadtijden zijn erg kort en er is helemaal geen bevriezing opgetreden.

Het aansluiten van een SIP-account was vrij eenvoudig met de installatiehandleiding. U voert eenvoudig uw gegevens in en verbindt Linphone met uw provider. Ik ondervond geen grote problemen tijdens deze installatie en was binnen een paar minuten klaar.

Gebruikerservaring en functies

Het ontwerp van de app ziet er modern uit, wat me verbaasde omdat Linphone een gratis open source softphone is. De meeste gratis softphones hebben meestal saaie, verouderde interfaces, wat hier niet het geval is. De belangrijke knoppen zijn gemarkeerd met een opvallende oranje kleur die u aandacht trekt en je helpt bij het navigeren. Dit is vooral handig omdat de navigatie zelf in het begin ongebruikelijk kan lijken.

De gebruikersinterface van Linphone ziet er verwarrend uit voor zo’n simpele app. Het duurt even om eraan te wennen, maar als u dat eenmaal doet, zou u geen problemen moeten ondervinden. Sommige menu’s en opties kloppen in eerste instantie niet. De app heeft bijvoorbeeld geen toetsenblok, wat ongebruikelijk is voor een softphone. In plaats daarvan lijkt het startscherm van de app de installatiegids te zijn met de optie om vrienden uit te nodigen, en een accountassistent.

Linphone-gebruikersinterface

Er is ook een startschermknop in de linkerbovenhoek. Nu is het hebben van een startschermknop een standaard in een app met meerdere tabbladen, maar Linphone heeft slechts één scherm zonder tabbladen, met uitzondering van andere menuknoppen. Andere bruikbare knoppen zijn een zoekbalk bovenaan de knop, een eenvoudige contactenlijst aan de linkerkant, een chatroomknop vergezeld van een knop voor een conferentievergadering rechtsboven en tot slot een menu waar gebruikers toegang hebben tot voorkeuren, updates , het gedeelte over en de stopknop.

Om een nummer te bellen, moet je op de zoekbalk bovenaan de app klikken. Met deze zoekbalk kunt u ook zoeken naar een contactpersoon en een nieuwe contactpersoon maken. Gebruikers moeten vertrouwen op hun fysieke toetsenbord om een nummer te typen, aangezien er geen optie is voor een digitaal toetsenblok. Hoewel dit misschien geen groot probleem lijkt, kan het de zaken ingewikkelder maken voor sommige soorten gebruikers die gewend zijn hun muis te gebruiken in plaats van hun toetsenbord. Over het algemeen raakte ik heel snel gewend aan de zoekbalk en het maakte bepaalde taken gemakkelijker.

Contact toevoegen - Linphone-app

Het volgende item is de contactenlijst, die gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is. Zodra u op een bepaald contact of een telefoonnummer in de lijst klikt, ziet u het oproeplogboek en de optie om berichten te bekijken. Je hebt ook de mogelijkheid om een oproep of een videogesprek te starten, een bericht te verzenden, naar een bericht te zoeken of de contactpersoon toe te voegen als deze nog niet is opgeslagen in je contactenlijst. De contactenlijst bevat ook zoeken en filteren, wat een zeer goede toevoeging is. Het toevoegen van een contactpersoon is eenvoudig genoeg, er zijn meerdere velden voor het toevoegen van een nummer, e-mail, website, adres en SIP-accounts. Er is echter geen mogelijkheid om een notitie achter te laten.

Contactgegevens - Linphone-app

De app-instellingen bieden een vrij indrukwekkend scala aan opties waarmee gebruikers de app kunnen afstemmen op hun voorkeuren. Naast standaard audio-opties, zoals selecties van afspeelapparaten en opnameapparaten, kunt u wat spelen met audiocodecs. Hetzelfde geldt voor video en videocodecs. Oproepen en chats hebben hun eigen set opties: automatisch beantwoorden, automatisch opnemen van oproepen, meldingsopties en meer. Met de app kunt u ook overschakelen naar een andere taal en zelfs een lettertype kiezen voor je sms-berichten.

Instellingen van de Linphone-app

Bellen gaat probleemloos en mijn ervaring was prettig. Ik heb geen grote problemen ondervonden tijdens een van de gesprekken. Hetzelfde geldt voor de berichtenfunctie, die bijlagen ondersteunt om van een sms een mms te maken. Over het algemeen beschouw ik Linphone als een zeer goede softphone-telefoonkeuze die tijdens mijn tests erg goed presteerde.

Hoe werkt Linphone met LiveAgent?

Linphone werkte redelijk goed met LiveAgent. Het integratieproces was eenvoudig en het kostte me slechts een moment om te voltooien. Ik hoefde alleen maar een nieuw oproepapparaat in LiveAgent aan te maken met mijn VoIP-nummer. Daarna heb ik gewoon de details gekopieerd en in de SIP-configuratie in Linphone geplakt. Dat is het letterlijk. Als u wilt zien hoe u Linphone integreert met LiveAgent, bekijk dan onze integratiegids via deze link.

Telefoonnummer in LiveAgent-helpdesksoftware

Besluit

Linphone is een uitzonderlijk goed presterende oplossing, vooral gezien de lage prijs. Het is echter niet perfect. Ik kon nog steeds niet achterhalen waardoor de app perfect werkte op de ene computer en helemaal niet op de andere. Hoewel de interface in het begin enigszins verwarrend is, duurt het niet lang om eraan te wennen. Mijn ervaring verliep soepel toen ik hoorde waar elk item is. De universele zoekbalk bovenaan leek in eerste instantie een ongebruikelijke keuze, maar ik moet toegeven dat het in bepaalde situaties erg effectief kan zijn. Het belangrijkste is echter dat het mijn workflow op geen enkele manier stopte tijdens normaal gebruik. Als je bereid bent om de nuances te leren en af en toe een foutmelding te vergeven, is Linphone een goed afgeronde softphone die u in de meeste gevallen goed van dienst zal zijn.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik kan Linphone niet starten op mijn computer

Dit is een veelvoorkomend probleem voor sommige gebruikers van Linphone. Het is momenteel niet bekend waardoor dit probleem op sommige computers wordt veroorzaakt. De enige haalbare oplossing die werkt, is proberen Linphone op een ander computerapparaat te installeren.

Product reviews

Ontdek welke software het beste bij uw bedrijf past dankzij uitgebreide softwarebeoordelingen uit verschillende categorieën.

Bria (X-Lite) softphone beoordeling

Dit artikel bespreekt verschillende softphone-softwareoplossingen, waaronder Bria, Ekiga, Linphone en Icanblink. Bria is een betaalde, flexibele en veelzijdige softphone met speciale functies voor callcenters. Ekiga is gratis en open source, maar heeft problemen met de belangrijkste functies en interface. Linphone is gratis en heeft geavanceerde configuratie-opties, maar kan interfaceproblemen hebben. Icanblink biedt gratis toegang, maar heeft een verouderd ontwerp en werkt mogelijk niet met alle VoIP-serviceproviders. LiveAgent is een ander alternatief en biedt uitgebreide functies en integraties voor klantenservice en callcenters.

Overweegt u 3CX voor de klantenondersteuning van uw callcenter? Bekijk onze review en zie hoe het presteerde tijdens onze algemene test.

3CX callcentersoftware beoordeling

LiveAgent is een klantenservicesoftware met functies zoals VoIP-telefoonsystemen, inkomende callcentersoftware en emailbeheersoftware. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen en certificaten ontvangen en biedt ook een partnerprogramma. LiveAgent ondersteunt klanten bij het opstarten van hun account en stuurt inloggegevens per e-mail. De website maakt gebruik van cookies.

Linphone is een gratis softphone-app die beschikbaar is voor elk computerbesturingssysteem en die een eenvoudige installatie en implementatie met uw callcenter biedt

Linphone

Er wordt beschreven hoe verkopers via statistieken en analyses inzicht kunnen krijgen in klanten en leads, wat leidt tot betrouwbaarheid, hogere productiviteit en consistente berichtenuitwisseling. Het belang van goede klantenservice wordt benadrukt, waarbij digitale kanalen zoals live chat en sociale media belangrijk zijn. LiveAgent biedt hoogwaardige klantenondersteuning en heeft een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar. Ook wordt software voor ongevraagd bellen en de voordelen daarvan, zoals CRM-integratie, besproken.

Als klanten problemen of vragen hebben, kunnen ze via verschillende kanalen contact opnemen met de klantenondersteuning van het bedrijf.

Mobiele hulp

LiveAgent is een klantenservice software die gebruikt kan worden voor onder andere VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomend callcentersoftware, klachtenbeheerssysteem, cliëntenportaalsoftware en emailbeheersoftware. Het bedrijf achter LiveAgent heeft verschillende onderscheidingen en certificaten ontvangen en staat positief bekend bij klanten. Het partnerprogramma van LiveAgent roept op om partner te worden en er zijn contactgegevens beschikbaar voor sales. Na aanmelding voor LiveAgent wordt er een mail gestuurd met inloggegevens en status van de installatie. Tot slot maakt de website gebruik van cookies.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo