Beoordeling van microSIP-softphones

LiveAgent is een klantenservicesoftware die verschillende functies biedt, zoals VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomende callcentersoftware, klachtenbeheerssystemen en clientportaalsoftware. Als je geïnteresseerd bent in hun diensten, kun je via hun website een demo aanvragen en hun prijzen en integraties bekijken. LiveAgent is momenteel bezig met het opstarten van uw dashboard en zal u de inloggegevens sturen zodra dit proces is voltooid.
Beoordeling van microSIP-softphones
Compare Beoordeling van microSIP-softphones with other in: How Beoordeling van microSIP-softphones is doing on review portals
4.2
Average rating based on data from trusted review portals
11 reviews

MicroSIP is een praktische, eenvoudige, betrouwbare en gratis softphone-software die geschikt is voor de meeste toepassingen en scenario's. Hoewel het niet veel extra functies of extra functionaliteit biedt, kunt u niet fout gaan met MicroSIP. Het biedt een snelle installatie en snelle…

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.2
Gebruikservaring
4
Prijs
5
Implementatie
3.5

Key takeaways

Pros

  • Snelle installatie en installatie
  • Een volledig gratis softphone-oplossing
  • Eenvoudig en duidelijk in gebruik

Cons

  • De installatie is misschien niet eenvoudig voor beginners
  • Enigszins beperkte functieset
  • Verouderd (maar functioneel) ontwerp

MicroSIP is een praktische, eenvoudige, betrouwbare en gratis softphone-software die geschikt is voor de meeste toepassingen en scenario’s. Hoewel het niet veel extra functies of extra functionaliteit biedt, kunt u niet fout gaan met MicroSIP. Het biedt een snelle installatie en snelle installatie, terwijl het zich richt op efficiëntie en gebruiksgemak boven flitsende gimmicks en functionaliteiten met beperkte use-cases. MicroSIP heeft nogal wat pluspunten op zijn naam staan, waardoor het het overwegen waard is, en het doet ze uitzonderlijk goed.

Installatie en configuratie

Het installatieproces duurt minder dan een minuut. De MicroSIP-app biedt een minimalistisch ouderwets maar functioneel ontwerp met eenvoudige opties. Er zijn geen mooie gimmicks om je aandacht af te leiden van de taken die voorhanden zijn, wat ik op prijs stelde in dit type app. Er zijn geen prompts of onnodige meldingen, maar het ontbreekt ook aan een eenvoudige installatiehandleiding in de app die u door het hele installatieproces zou leiden. Bij het aanmaken van uw account biedt de app tooltip-uitleg voor elk veld dat u tijdens de installatie moet invullen.

Welke u ook kiest, ze brengen u allemaal naar dezelfde website met een korte handleiding en uitleg van elk item op de accountregistratielijst. Deze installatiehandleiding is zeer rechttoe rechtaan en biedt geen uitgebreide beschrijving voor nieuwe gebruikers, waardoor het vooral nutteloos is voor beginners die nog nooit een softphone hebben ingesteld. Het goede nieuws is dat zelfs als u niet veel weet over het instellen van SIP-telefoons, u eenvoudig te volgen handleidingen online kunt vinden (we hebben ook onze eigen handleiding voor het instellen en MicroSIP integreren met LiveAgent).

MicroSIP-handleiding voor het instellen van een SIP-telefoon

Als u nieuwsgierig bent naar hoe u MicroSIP moet installeren, hier is de korte versie. U kunt de app eenvoudig downloaden en op uw computer installeren, net als elke andere downloadbare software. Klik vervolgens op de pijlknop in de rechterbovenhoek van de app en klik op Account toevoegen. Geef vervolgens informatie over uw VoIP-provider of helpdesksoftware die apparaatinformatie oproept in de respectievelijke velden. Ongeacht welke VoIP-serviceprovider u kiest, alle gegevens die nodig zijn voor MicroSIP-configuratie moeten beschikbaar zijn in uw account of uw helpdeskconfiguratie.

Functies en bruikbaarheid

De eenvoud van deze app zet zich voort in de gebruikersinterface, en dat is geweldig. Zodra u de app opent, kunt u beginnen met het typen van een nummer en beginnen met bellen. Je hebt ook de mogelijkheid om een videogesprek te starten, het volume van uw luidsprekers of koptelefoon en microfoon in te stellen, de niet storen-modus in te schakelen of de functie voor automatisch beantwoorden in te stellen.

MicroSIP-toetsenbord

Het tweede tabblad in de app onthult oproeplogboeken met de naam, het nummer en de tijd van de oproep. U kunt ook contacten opslaan in een eenvoudige maar effectieve contactenlijst die beschikbaar is op het derde tabblad van de applicatie. Over het algemeen is MicroSIP eenvoudig en gebruiksvriendelijk, wat te verwachten is van dit type applicatie. Alle functies werkten goed en ik ondervond geen significante problemen of tegenslagen tijdens het gebruik van een van de meegeleverde functies.

Het plaatsen of ontvangen van oproepen en video-oproepen was snel en gemakkelijk, terwijl functies zoals de contactenlijst en oproeplogboeken vrij eenvoudig te gebruiken waren. De enige kleine muggenzifterij is dat de contactenlijst geen velden bevat voor het opslaan van de sociale media-accounts van contacten of andere contactopties. U kunt echter voor elk contact een aangepaste opmerking schrijven.

MicroSIP-contactgegevens

Prijzen

MicroSIP is een gratis oplossing zonder beschikbare abonnementen of extra kosten voor functies. U kunt de nieuwste versie downloaden en deze gratis gebruiken. MicroSIP bevat geen advertenties en er zijn geen gebruikslimieten aanwezig in de app.

Hoe werkt de integratie met LiveAgent?

MicroSIP-softphone-integratie met LiveAgent is zo goed als maar kan. Het integratieproces is heel eenvoudig en het duurt slechts een paar minuten om te voltooien zodra u leert hoe u nieuwe accounts aan MicroSIP kunt toevoegen. Deze softphone-integratie is direct, dus u hoeft geen andere services van derden te gebruiken. U hebt alleen een actief abonnement op de VoIP-service, MicroSIP en LiveAgent nodig. Uw VoIP-nummer moet eerst aan LiveAgent worden toegevoegd en vervolgens moet u een nieuw SIP-apparaat maken dat hetzelfde telefoonnummer in de configuratie zal gebruiken.

MicroSIP-nummer in LiveAgent

Daarna kunt u een voorbeeld van dit nieuw toegevoegde apparaat selecteren dat de nodige details bevat om een nieuw MicroSIP-account aan te maken, dat wordt verbonden met het LiveAgent-systeem. De laatste stap is om naar uw Voice-instellingen te gaan (het telefoonpictogram in de rechterbovenhoek van de LiveAgent-app) en uw nieuw toegevoegde MicroSIP-softphone te selecteren als uw favoriete oproepapparaat. Wanneer deze stappen zijn voltooid, kunt u rechtstreeks vanuit LiveAgent beginnen met bellen en gebeld worden.

MicroSIP-nummerinstellingen in LiveAgent

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik kan geen oproepen plaatsen of beëindigen met MicroSIP

U kunt meerdere oplossingen proberen als u niet kunt bellen of gebeld kunt worden met MicroSIP. U kunt proberen MicroSIP opnieuw te installeren met een schone installatie. Controleer nogmaals uw SIP-accountconfiguratie en elk veld dat is opgenomen. Controleer of u het juiste nummer in het juiste formaat en met het juiste prefix hebt gekozen. Raadpleeg de MicroSIP-gids voor het oplossen van problemen voor meer informatie over mogelijke oplossingen.

Ik kan geen oproepen ontvangen met MicroSIP

Controleer nogmaals of uw registratie actief is. U kunt bellen terwijl de SIP-server leeg is, maar u kunt geen oproepen ontvangen. Zorg ervoor dat u de juiste gebruikersnaam, login, wachtwoord en domein gebruikt bij de registratie. Een succesvolle registratie wordt weergegeven met een groen pictogram en een online status.

Product reviews

Maak kennis met wat software voor ongevraagd bellen is. Begrijp diepgaand met uitleg van professionals.

Software voor ongevraagd bellen

Software voor ongevraagd bellen automatiseert oproepen en biedt handige voordelen, zoals integratie met uw CRM. Verkopers krijgen inzicht in klanten en leads met statistieken en analyses. Voordelen van het gebruik van deze software zijn betrouwbaarheid, hogere productiviteit en consistente berichtenuitwisseling. Populaire functies zijn CRM-integratie, progressive dialing en de distributiefunctie. Het platform werkt ook voor telefooncontacten en CRM-integratie kan helpen om efficiënter te werken en een betere operatie te leiden.

Contact opnemen met de klantenservice van Micro Focus via email, live chatondersteuning, telefoonnummer, sociale media-ondersteuning en selfservice-ondersteuning.

Micro Focus helpdeskcontacten

Micro Focus biedt verschillende opties voor klantenondersteuning, waaronder e-mail, live chat, telefonische hulp en sociale media. Hun kennisbank is ook beschikbaar voor selfservice-ondersteuning. Het e-mailadres voor support is supportline@microfocus.com en de hotline is +1-800-632-6265. Live chat is beschikbaar op hun website. LiveAgent is ook een alternatief voor klantenondersteuning.

Ontdek welke software het beste bij uw bedrijf past dankzij uitgebreide softwarebeoordelingen uit verschillende categorieën.

Bria (X-Lite) softphone beoordeling

Dit artikel bespreekt verschillende softphone-softwareoplossingen, waaronder Bria, Ekiga, Linphone en Icanblink. Bria is een betaalde, flexibele en veelzijdige softphone met speciale functies voor callcenters. Ekiga is gratis en open source, maar heeft problemen met de belangrijkste functies en interface. Linphone is gratis en heeft geavanceerde configuratie-opties, maar kan interfaceproblemen hebben. Icanblink biedt gratis toegang, maar heeft een verouderd ontwerp en werkt mogelijk niet met alle VoIP-serviceproviders. LiveAgent is een ander alternatief en biedt uitgebreide functies en integraties voor klantenservice en callcenters.

Uitgebreide callcenter monitoring software stelt u in staat om de kwaliteit van uw gesprekken te stroomlijnen en te verbeteren.

Oproepmonitoringsoftware

LiveAgent biedt een alles-in-één oplossing voor contactcenters met meer dan 180 functies en geen jaarlijkse verplichting. Geautomatiseerde oproepsystemen en oproepmonitoringsoftware zijn handige zakelijke softwareoplossingen die kunnen helpen bij het verhogen van de productiviteit en kostenbesparingen voor klantenondersteuning. Callcenterbewakingssoftware is ontworpen om supervisors in staat te stellen hun callcenter efficiënt te bewaken en ondersteuningspraktijken te standaardiseren. Het kan ook worden gebruikt om medewerkers te trainen en de prestaties van vertegenwoordigers op een betere manier te volgen. De prijs voor oproepmonitoring varieert, maar LiveAgent biedt een all-inclusive abonnement met een uitstekende callcenterondersteuning.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo