EngageBay ticketing beoordeling

EngageBay biedt een multifunctionele oplossing voor de meeste taken, inclusief een ticketsysteem. Het ticketsysteem is niet hun belangrijkste focus, maar het is voldoende voor de meeste gebruikers. Er zijn enkele gemeenschappelijke kwesties en problemen, zoals het gebruik van standaardantwoorden en het instellen van doorsturen van e-mail. U kunt gratis aan de slag met een eenvoudige registratie en EngageBay biedt veel extra functionaliteit in één pakket. Er zijn enkele kleine nadelen, zoals af en toe een foutmelding of een onhandige bijlagenfunctionaliteit. Over het algemeen heeft EngageBay redelijke prijzen in de goedkopere abonnementen en een handige interface die gemakkelijk te navigeren is.
EngageBay ticketing beoordeling
Compare EngageBay ticketing beoordeling with other in: How EngageBay ticketing beoordeling is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
927 reviews

EngageBay biedt een uitgebreide set tools met functionaliteit voor ticketsoftware. Hoewel ticketing niet de primaire focus is, heeft het alles in huis om te concurreren met de beste ticketoplossingen. Lees meer in onze recensie.

Pricing
Starting from:
12.74   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4
Gebruikservaring
3.5
Prijs
4
Implementatie
4.5

Key takeaways

Pros

  • Redelijke prijzen in de goedkopere abonnementen
  • Veel extra functionaliteit in één pakket
  • Goed ticketsysteem zonder grote problemen

Cons

  • Af en toe een foutmelding of twee
  • Ticketing is niet de primaire focus van EngageBay
  • Onhandige bijlagen functionaliteit

Aan de slag met EngageBay-ticketing

Met EngageBay kunt u gratis aan de slag met een eenvoudige registratie die rechtstreeks via hun website beschikbaar is. U hoeft alleen essentiële informatie op te geven, evenals uw telefoonnummer en een link naar uw website. Nadat u toegang heeft gekregen tot uw nieuwe systeem, kunt u ervoor kiezen om direct een gratis onboarding-sessie te ontvangen.

EngageBay - gratis introductieaanbieding

Om toegang te krijgen tot het servicegedeelte van de EngageBay-toolset, klikt u op de marketingknop linksboven en gaat u naar het gedeelte Service. EngageBay zal u vragen een speciaal klantenservicedomein aan te maken voor het ontvangen van tickets. Daarna kunt u vertrouwd raken met de ticketinterface van EngageBay.

EngageBay - maak uw domein aan

De interface van EngageBay kan erg handig zijn voor nieuwe gebruikers. Het biedt uitleg en korte handleidingen voor bijna alles wat u voor de eerste keer probeert te doen, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt om u te helpen wennen aan de workflow. Het ontwerp van de interface ziet er behoorlijk modern uit en u zou geen problemen moeten hebben met navigatie, zelfs als u besluit de gidsen te negeren.

EngageBay - instellen van serviceaccount

Met uw Service-functionaliteit geactiveerd, kunt u de eerste blik werpen op de ticketinterface. Je krijgt een handig dashboard voorgeschoteld dat u waardevolle informatie geeft. De Aan de slag-gids neemt een groot deel van het scherm linksboven in beslag, terwijl de overige vensters u inzicht geven via essentiële analyses en rapporten. U kunt het aantal tickets, eerste reactietijden, sluitingstijd en andere belangrijke informatie zien.

EngageBay interface

Functies van het EngageBay-ticketsysteem

Hoewel EngageBay een veel bredere functionaliteit biedt, kijken we alleen naar de ServiceBay-functies die verband houden met ticketing. ServiceBay is de naam van de service- en ticketfunctieset en biedt vrij standaardfunctionaliteit. U krijgt toegang tot macro’s, SLA’s, ticketrapporten, automatiseringen, standaardantwoorden, ondersteuningsgroepen en aangepaste ticketweergaven. Deze functies staan vermeld op de officiële EngageBay-website, maar het ticketsysteem zelf biedt een grotere verscheidenheid aan functies. U kunt ze ontdekken zodra u de webtoepassing begint te verkennen.

Ticketing systeemprestaties en gebruikerservaring

Nu is het tijd om de tests te bekijken en te zien hoe het EngageBay-ticketsysteem presteert in een standaardscenario. Ik heb mezelf een paar e-mails gestuurd om te zien hoe snel ze in het ticketsysteem verschijnen. Ik ben blij te kunnen zeggen dat er geen lange wachttijden waren en dat alles heel soepel leek te werken.

EngageBay - overzicht tickets

Nadat u een ticket hebt geopend, onthult EngageBay meer functies die niet noodzakelijkerwijs op hun prijspagina worden vermeld. Deze omvatten een zeer goed ontworpen teksteditor met alle benodigde bewerkings- en opmaakopties. U kunt ook toegang krijgen tot interne notities en omgaan met ticketinformatie in het linkerdeelvenster. Het bevat alle noodzakelijke velden voor het invullen van vitale gegevens met betrekking tot een open ticket. De verzendknop van EngageBay dient als statuswisselaar, u kunt sluiten, in behandeling, open, opgelost en andere statusopties gebruiken.

EngageBay - wijzig de ticketstatus

De ticketweergave onthult een klein ontwerpprobleem met de hoofdwerkbalk bovenaan. Het schuift naar beneden terwijl u naar beneden scrolt, waardoor belangrijke tool- en functieknoppen vaak worden bedekt. Hoewel dit probleem niet groot is, is het zeker het vermelden waard. Daarnaast functioneert het ticketsysteem heel goed en zonder noemenswaardige problemen. Het antwoordveld is groot genoeg en u krijgt toegang tot alle tools zonder moeilijke navigatie.

EngageBay - voorbeeld van antwoord op een ticket

Het gebruik van bepaalde functies kan een beetje onhandig zijn. U kunt bijvoorbeeld geen afbeeldingen rechtstreeks naar de tickets kopiëren en plakken, u moet de bijlagenfunctie gebruiken. Om de een of andere reden kunt u niet automatisch naar bijlagen op uw computer bladeren, maar eerder naar de EngageBay-app. Als u tickets verlaat zonder uw berichten te verzenden, worden ze ook niet als concept opgeslagen. Nogmaals, geen groot probleem, maar het kan de zaken zeker enigszins compliceren. Daarnaast werkt het ticketsysteem van EngageBay goed en mag uw workflow niet in het gedrang komen, zelfs niet met een paar kleine problemen.

EngageBay prijzen

EngageBay biedt vier abonnementen met veel verschillende functiesets beschikbaar. Deze functies omvatten niet alleen de ServiceBay-functionaliteit, maar ook andere essentiële onderdelen van de gehele EngageBay-toolset. Houd daar rekening mee bij het kiezen van uw abonnement, u weet nooit welke extra functionaliteit u van uw oplossing nodig heeft. Laten we eens kijken naar de ticketfuncties die beschikbaar zijn in elk plan.

Gratis

Het gratis abonnement kost u niets. U krijgt toegang tot basisfuncties voor contactbeheer, ticketbeheer en ticketweergave.

Basic

Het Basic-abonnement kost €12,74 per gebruiker per maand. U krijgt toegang tot functies van het vorige abonnement, en daarnaast ticketmacro’s, groepen, groepsbeheer, standaardantwoorden, persoonlijke notities, 360-graden klantenweergave en bureaubladmeldingen.

Growth

Het groeiplan kost €42,49 per gebruiker per maand. Het geeft u alles van de vorige twee abonnementen en extra’s: pushmeldingen, automatisering en workflows en knooppunten.

Pro

Het Pro-abonnement kost €84,99 per gebruiker per maand. U krijgt alles van de vorige plannen. U krijgt ook regelbeheer als extra servicefunctie.

Besluit

EngageBay biedt een goed ticketsysteem dat de rest van de oplossing goed aanvult. Het ticketsysteem is zeker niet de belangrijkste focus van deze software, maar toch is het voldoende voor de meeste taken. Terwijl mensen die op zoek zijn naar een meer geavanceerd ticketsysteem misschien ergens anders heen gaan om aan hun behoeften te voldoen, zullen de meeste gebruikers meer dan tevreden zijn met de multifunctionele oplossing van EngageBay.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Hoe kan ik standaardantwoorden gebruiken in EngageBay?

Klik in het servicegedeelte van EngageBay op Instellingen en ga naar het gedeelte Standaardantwoorden. Maak uw standaardantwoorden en sla ze op in het systeem. Als u klaar bent, gaat u naar het gedeelte Tickets en opent u een ticket waarvoor u een standaardantwoord wilt gebruiken. U vindt de standaardantwoorden in het antwoordveld, onder de hulpmiddelen voor tekstopmaak. Klik erop en selecteer het antwoord dat u wilt gebruiken.

Het doorsturen van email naar het EngageBay-ticketsysteem instellen

Als u uw email van een ander emailaccount naar uw EngageBay-ticketsysteem wilt doorsturen, opent u uw Servicedashboard in EngageBay en gaat u naar Instellingen > Alle instellingen. Zoek Doorsturen onder POP/IMAP en klik op Doorstuuradres toevoegen. Voer vervolgens eenvoudig het emailadres in dat u wilt gebruiken en klik op volgende. Sla de wijzigingen op en u zou helemaal klaar moeten zijn.

Product reviews

Overweegt u Zendesk voor uw ticketbehoeften? Bekijk onze beoordeling en ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

Zendesk ticketing beoordeling

Zendesk is a reliable ticketing system with essential features and a straightforward registration process. There are three pricing options with additional features such as office hours, multilingual support, and a sandbox test environment. Pros include an extensive startup guide, while cons include a bland interface and higher pricing. Some common issues include shortcut key problems and email updates, which can be resolved by contacting Zendesk's support team. Overall, Zendesk is a strong contender for those looking for more than just basic ticketing.

Hoeveel klanten maken gebruik van klantenportalen? U kunt de statistieken van onze klantenportaalbenchmarks lezen om enkele belangrijke statistieken te leren.

Klantenportaal benchmarks

LiveAgent biedt diverse softwareoplossingen op het gebied van klantenservice, waaronder VoIP-telefoonsystemen en cliëntenportaalsoftware. Het bedrijf heeft verschillende prijs- en functieniveaus en biedt ook ondersteuning en gegevensmigratie. Het opstarten van een account verloopt via een e-mail met inloggegevens. LiveAgent houdt gebruikers op de hoogte via sociale media en een nieuwsbrief. Algemene voorwaarden en beveiligings- en privacybeleid zijn van toepassing.

Hoe u contact kunt opnemen met de klantenservice van EngageBay via email, live chatondersteuning, telefoonnummer, ondersteuning via sociale media en selfservice-ondersteuning.

EngageBay helpdeskcontacten

EngageBay is een alles-in-één marketing-, verkoop-, ondersteuning- en CRM-software met verschillende ondersteuningskanalen, waaronder e-mail, telefoon, live chat en sociale media. Contact opnemen met EngageBay is eenvoudig door een e-mail te sturen naar support@engagebay.com of hun hotline te bellen. De site bevat ook nuttige informatie over het bedrijf en partnerschapsprogramma's.

Verzamel meer informatie over de tickets van uw klanten met de LiveAgent-functie voor ticketvelden. Creëer vandaag nog een onbeperkt aantal aangepaste velden.

Ticketvelden

LiveAgent is een geweldige tool voor communicatie met klanten en verbetert de klantenservice. Het stelt vertegenwoordigers in staat om betere, snellere en nauwkeurigere ondersteuning te bieden, terwijl het ook helpt om de aard van de tickets te categoriseren en statistisch bij te houden. LiveAgent heeft geholpen bij het verhogen van de klanttevredenheid en verkoop, en heeft een positieve impact gehad op vele bedrijven en hun conversieratio's. Het wordt algemeen aanbevolen als een betere oplossing dan alternatieven op de markt, en heeft een gebruiksvriendelijke interface met handige rapportagefuncties en een redelijke prijs voor de waarde die het biedt.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo