osTicket ticketing beoordeling

LiveAgent biedt diverse softwareoplossingen voor klantenservice, waaronder VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomend callcentersoftware, klachtenbeheerssystemen, cliëntenportaalsoftware en emailbeheersoftware. Naast demo's en prijzen, bieden ze ook integraties en alternatieven. Het bedrijf heeft klantenbeoordelingen en onderscheidingen & certificaten ontvangen. Ze bieden ook een leerprogramma en een kostencalculator. Na aanmelding voor LiveAgent wordt er een e-mail met inloggegevens verstuurd.
osTicket ticketing beoordeling
Compare osTicket ticketing beoordeling with other in: How osTicket ticketing beoordeling is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
134 reviews

osTicket is misschien niet de best uitgeruste ticketsoftware die er is, maar het doet zijn best om gelijke tred te houden met veel duurdere oplossingen die vaak niet zoveel waarde bieden voor het bedrijfsleven. Ontdek of het lukt in onze beoordeling.

Pricing
Starting from:
9   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.2
Gebruikservaring
2.5
Prijs
5
Implementatie
2

Key takeaways

Pros

  • Gratis software
  • Goede functieset

Cons

  • Het verplichte ticketformulier is de enige manier om tickets in te dienen
  • Verouderde interface
  • Het is gratis, maar niet vrij van foutmeldingen

Aan de slag met osTicket-ticketing

osTicket biedt u twee manieren om aan de slag te gaan. U kunt kiezen voor de open source-versie die volledig gratis van u kan zijn, of u kunt aan de slag gaan met een gratis proefversie van 30 dagen van de Cloud-Hosted-versie die u na afloop van de proefperiode slechts €9 per maand per gebruiker kost. De registratie vereist alleen basisinformatie om aan de slag te gaan, maar u moet wel uw zakelijke e-mailadres gebruiken. Zodra u het proces heeft voltooid, kunt u een eerste blik werpen op de osTicket-interface.

osTicket interface

De interface ziet er behoorlijk verouderd uit, maar is toch functioneel. Gebruikers die zich misschien niet herinneren dat gebruikersinterfaces er in het verleden zo uitzagen, kunnen wat aanvankelijke problemen hebben met navigatie, maar dat zou vrij snel moeten verdwijnen zodra ze de applicatie gaan gebruiken. Het meest positieve aan de osTicket-interface is dat het erg gefocust is op de taak die voorhanden is en dat u niet wordt afgeleid door iets onbelangrijks.

Een groot probleem is vanaf het begin zichtbaar en dat is met de login. Elke keer dat u osTicket een tijdje verlaat, wordt u uitgelogd. Dat is niet het slechte, aangezien veel ticketingoplossingen gebruikers uitloggen na enige tijd van inactiviteit als verdediging tegen misbruik. Het is echter vaak niet mogelijk om opnieuw in te loggen. Ik kreeg steeds de foutmelding “Time-out sessie vanwege inactiviteit” en ik kon niet inloggen omdat deze fout steeds opdook.

osTicket - inlogfout

De enige manier waarop ik weer kon inloggen, was door de browser te sluiten en even te wachten. Dit probleem kan worden opgelost door de limiet voor de time-out van de login-gebruikerssessie in de instellingen te verhogen. Ik raad u aan om het aanzienlijk te verhogen om dit probleem volledig te voorkomen, maar zorg ervoor dat u uw apparaat vergrendelt als je het met osTicket open laat staan.

osTicket - time-outinstelling voor gebruikerssessie

Een ander ding dat als problematisch kan worden beschouwd, is dat osTicket standaard een zeer onconventioneel of misschien zelfs verouderd ticketingsysteem heeft. Klanten kunnen niet rechtstreeks emails naar het ticketingsysteem sturen, ze moeten toegang krijgen tot een unieke link die tijdens uw registratie wordt gegenereerd en hun tickets verzenden vanaf een speciaal formulier. Dit is niet de meest flexibele manier om tickets in te dienen, en u zult de websitelink veel moeten pushen om ervoor te zorgen dat uw klanten worden geïnformeerd over hoe ze tickets kunnen indienen bij uw ticketsysteem.

osTicket - aanvraag voor ondersteuningsticket gemaakt

kenmerken van het osTicket-ticketsysteem

Laten we eens kijken wat voor soort functies u kunt verwachten in osTicket. Emailintegratie met het systeem is aanwezig in alle abonnementen, terwijl het de enige vermelde functie is in het gratis abonnement. Andere functies in de lijst met abonnementen zijn onder meer doorlopende ondersteuning via email en telefoon, een gratis doorloopsessie, beheerde upgrades en onderhoud, en nog een paar. Ze onthullen niet veel over de ticketingfunctionaliteit zelf en wat voor soort subfuncties deze biedt. Zodra u de toepassing echter opent, kunt u een veel beter idee krijgen van wat u kunt verwachten van de osTicket-functieset.

Ticketing systeemprestaties en gebruikerservaring

Werken met osTicket is geen slechte ervaring, maar het is zeker niet de modernste ticketsoftware. Ik moet echter zeggen dat het grootste deel van de interface duidelijk is en heel goed werkt als je er eenmaal aan gewend bent. Het dashboard onthult veel meer functies dan beschreven in het prijsgedeelte van de website. U krijgt toegang tot analytische functies, evenals enkele standaard ticketfuncties zoals het doorsturen van tickets, toewijzingen, ticketstatus, samenvoegen, koppelen, overdragen en meer. Het is echt goed om deze essentiële functies in een gratis oplossing als osTicket te zien.

osTicket - ticket activiteitenrapport

Ik heb het ticketsysteem getest door mezelf een ticket te sturen via de link die ik eerder in deze beoordeling noemde. Het ticketformulier voor klanten is eenvoudig in gebruik. Het vereist een e-mailadres, naam en telefoonnummer, waarbij het emailadres en de naam de enige verplichte opties zijn. Alle gebruikers van dit formulier moeten ook een onderwerp van het ticket selecteren. Het is vrij eenvoudig te gebruiken en het kan een aantal goede organisatiemogelijkheden toevoegen aan uw helpdesk. Het versturen van een email naar een ander emailadres is echter nog steeds de meest populaire methode.

osTicket - ticketformulier

De tickets komen vrijwel direct in het systeem aan, wat geweldig is. Nu wordt de interface in osTicket een stuk beter zodra je het ticket opent. Het strekt zich uit voor langere berichten en alles is duidelijk zichtbaar. Het antwoordveld voor tickets is ook goed ontworpen, waardoor u voldoende ruimte heeft voor uw antwoorden. Het belangrijkste is dat alle functies duidelijk zichtbaar zijn. Deze dingen lijken in eerste instantie misschien niet indrukwekkend, maar laten we onszelf eraan herinneren dat we te maken hebben met een zeer goedkoop of zelfs gratis ticketsysteem.

osTicket - ticketantwoordveld

Het ticketantwoordgedeelte van de interface onthult ook meer functies, zoals standaardantwoorden en tekstbewerkingsopties. U krijgt ook alle standaardfuncties voor tekstopmaak, met de opties om media, links, opsommingstekens, HTML of zelfs visuele elementen zoals lijnen toe te voegen. Een interessante functie is de mogelijkheid om over te schakelen naar de modus Volledig scherm, waardoor het antwoordveld aanzienlijk over het scherm wordt vergroot. Dit kan erg handig zijn voor gebruikers die apparaten met kleinere schermen gebruiken. U kunt ook interne notities in tickets gebruiken.

osTicket - volledig scherm

Hoewel osTicket in eerste instantie misschien een teleurstellende oplossing lijkt, biedt het absoluut alles wat een ticketinggebruiker nodig heeft om zijn werk te doen. Het enige grote nadeel is het feit dat klanten contact moeten opnemen met vertegenwoordigers via een systeem voor het indienen van tickets, in plaats van simpelweg een bericht via email te sturen. Maar zelfs dit nadeel kan in de juiste situatie en onder bepaalde voorwaarden worden omgezet in een voordeel.

osTicket prijzen

osTicket wordt geleverd met drie versies en verschillende prijsopties. Het zijn niet noodzakelijkerwijs verschillende tariefplannen, maar eerder verschillende versies van dezelfde software die bepaalde wijzigingen met zich meebrengen. Laten we eens kijken wat u kunt krijgen.

Open Source

De Open Source-versie van osTicket is gratis beschikbaar met ondersteuning door de community. Het biedt alleen de standaard emailintegratie. U kunt het downloaden van de osTicket-website zonder enige betaling.

Door de cloud gehost

De door de cloud gehoste versie van osTicket is de enige die wordt geleverd met een gratis proefperiode van 30 dagen. Als u ervoor kiest om het te blijven gebruiken, kost het €9 per maand per gebruiker. Het biedt bijna alle beschikbare functies, waaronder doorlopende ondersteuning via email en telefoon, een gratis doorloopsessie, beheerde upgrades en onderhoud, solide infrastructuur en gegarandeerde uptime en dagelijkse back-ups.

Virtueel apparaat

De Virtual appliance-optie van osTicket heeft geen beschikbare prijzen. Het is op maat gemaakt op basis van uw vereisten. De enige echte toevoeging is dat osTicket wordt aangepast aan uw zakelijke behoeften, zodat u een oplossing op maat krijgt.

Besluit

Aan de ene kant biedt osTicket een redelijk goed ticketsysteem met belangrijke functies die gratis beschikbaar zijn, maar aan de andere kant heeft het bepaalde beperkingen als het gaat om de use case. Hoe dan ook, osTicket kan worden beschouwd als een mededinger vol verrassingen. Als u het niet erg vindt om standaard een verplicht ticketformulier in te vullen, kan osTicket een zeer goede ticketoplossing zijn voor uw bedrijf, zij het met minder flexibiliteit dan andere ticketingsoftware.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Problemen met inloggen op osTicket na time-out

Als u niet opnieuw kunt inloggen nadat u automatisch bent uitgelogd bij osTicket en u de foutmelding “Sessie gesloten vanwege inactiviteit” krijgt, schakel dan je browser uit. Schakel het na ongeveer een minuut weer in en probeer in te loggen. Als het probleem zich blijft voordoen, probeer dan opnieuw in te loggen vanuit een andere browser of gebruik de incognitomodus.

Ik word steeds uitgelogd bij osTicket

Als u de tijd wilt verlengen dat u bent ingelogd op osTicket terwijl u inactief bent, kunt u dit doen in de instellingen. Open de Instellingen en verhoog de waarde voor de time-out van de vertegenwoordigerssessie volgens uw voorkeur. U kunt de waarde ook aanpassen in de secties Vertegenwoordigers en Gebruikers.

Product reviews

Kant-en-klare ticketsjablonen om de responstijden te verkorten en meteen een consistente klantenservice-ervaring te bieden!

Ticketsjablonen

Het gebruik van standaardantwoorden, vooraf gedefinieerde antwoorden en sjablonen bij het reageren op veelvoorkomende vragen en ondersteuningsverzoeken kan de responstijden verkorten en een consistente klantenservice-ervaring bieden. Het is echter belangrijk om een bibliotheek met efficiënte sjablonen te creëren, gebaseerd op veelvoorkomende scenario's. Voorbeelden van basissjablonen voor ondersteuningstickets worden gegeven, waaronder bevestiging ontvangen van een ticket, ticketvoortgang supdaten en meer informatie aan een klant vragen. Het informeren van de klant dat het probleem is opgelost wordt ook besproken.

Overweegt u de Zendesk-kennisbank? Bekijk onze recensie en ontdek of dit de juiste kennisbanksoftware voor uw bedrijf is.

Beoordeling van de Zendesk Suite-kennisbank

Zendesk Suite biedt verschillende functies voor het schrijven van kennisbankartikelen, communityberichten en meer, inclusief een AI-gedreven artikeleditor en de mogelijkheid om artikelen op te slaan of direct te publiceren. Het meest betaalbare pakket dat kennisbanksoftware bevat, is de Suite Growth voor €79 per vertegenwoordiger per maand, jaarlijks gefactureerd. Er zijn echter nog enkele gebruikerservaringsproblemen en verwarring over upgrade-opties. Het heeft echter wel veel potentieel en de Knowledge Capture-app kan handig zijn voor helpdesks.

Veel organisaties negeren nog steeds een ticketsysteem. Dit komt voornamelijk door het gebrek aan inzicht in de voordelen van het ticketsysteem.

Waarom hebt u een ticketsysteem nodig?

Een ticketingsysteem is van cruciaal belang voor bedrijven om de klantenondersteuning te verbeteren en de algehele bedrijfsopbrengsten te verhogen. Dit systeem maakt het gemakkelijk voor ondersteuningsvertegenwoordigers om grote hoeveelheden klantverzoeken snel en efficiënt af te handelen. Het is belangrijk om te investeren in ticketsoftware en de best practices toe te passen, zoals training van vertegenwoordigers, automatiseringsopties en gebruik van tags en categorieën. Een goed ticketsysteem moet toegankelijk zijn via meerdere kanalen, SLA-beheer, en tools voor teamsamenwerking bevatten.

Meer weten over Guru's kennisbank? Bekijk ons artikel om erachter te komen hoe het werkt en hoe het presteerde in onze tests.

Guru kennisbank beoordeling

Guru is een kennisbanksoftware waarmee je inhoudssuggesties op basis van AI, premium-ondersteuning en CSM- en implementatieservices kan krijgen. Het heeft een zeer goed afgeronde functionaliteit met veel functies, een gemakkelijk te gebruiken interface en een geweldige artikelredacteur. Het is ook redelijk geprijsd en biedt een gratis proefversie. Er kunnen echter problemen zijn met verbindingsproblemen, afbeeldingslevering en uitnodigingen.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo