Gratis proefperiode

Language switcher

–Hidden comment

Use attributes in format region_from and region_to= to change the languages showing in language switcher.
Available regions are:
europe_from europe_to
asia_from asia_to
mideast_from mideast_to
america_from america_to

Example:
europe_from=0 europe_to=22 will put all languages (ordered in language switcher settings) from 1 to 21 to Europe region:
asia_from=22 asia_to=25 will put all languages from 23 to 24 (so only 2) into Asia region.

Waarom een ​​klachtenbeheersoftware gebruiken?

Klachten van klanten zijn een grote uitdaging voor de klantenservice waarmee elk bedrijf wordt geconfronteerd. Omdat klanteninteracties het rapporteren van problemen en andere pijnpunten omvatten, is weten hoe hiermee om te gaan de sleutel tot succes.

Bedrijven kunnen (en moeten) klachten van klanten behandelen door middel van een gestructureerd probleemoplossingsproces. Als het u lukt om klachten goed af te handelen, kunnen ze uitgroeien tot een zakelijke kans. Door klachten uitzonderlijk goed af te handelen, kunt u het vertrouwen van uw klanten terugwinnen en aan hen blijven verkopen. Bovendien kunt u met de juiste set tools pijnpunten van klanten in een voordeel veranderen. U kunt bijvoorbeeld beginnen met het opsporen van problemen naar hun “hoofdoorzaak” en stappen ontwikkelen om ze in de toekomst te elimineren.

logo clients forbes
logo clients airbus
logo clients nascar
logo clients usc
logo esky color
slido groen
afbeelding persoon 3

Software voor klachtenbeheer nodig?

LiveAgent is volledig functionele Nederlandse software voor klachtenbeheer die uw team in staat stelt om uitdagende situaties effectief en professioneel af te handelen. Het biedt een alles-in-één helpdeskoplossing die al uw  communicatiekanalen stroomlijnt – email, live chat, oproepen en sociale media – in een gedeelde bedrijfsinbox.

Het belang van klachten

Als een klacht van een klant correct afgehandeld wordt, creëert het positieve resultaat een sterke emotionele band met een bedrijf of merk, en zorgt er voor dat de klant steeds terugkeert. Een interessante statistiek die deze bewering ondersteunt is dat mensen bijna 2 keer meer geneigd zijn om met anderen te spreken over een slechte ervaring dan een goede. Bovendien blijkt uit aanvullend onderzoek dat het 12 positieve ervaringen vergt om één enkele slechte ervaring goed te maken.

In staat zijn om een potentieel frustrerende situatie om te zetten in een positieve klanteninteractie is een kritiek onderdeel van klantenservice. Daarvoor is het belangrijk om je personeel uit te rusten met alle tools die ze nodig hebben om in klantenservice uit te blinken.

droef gezicht emoji
vrouw die procedure in kaart brengt op drie posters

Gebruik een klachtenbeheersysteem

Software voor klachtenbeheer wordt gebruikt om problemen van klanten gemakkelijk op te lossen. Hiermee kunnen klantenservicemedewerkers logboeken bijhouden van klachten van klanten en kunnen ze klachten van begin tot eind categoriseren en volgen.

De software gebruikt verschillende criteria om prioriteit te geven aan klachten, teamleden te waarschuwen en middelen toe te wijzen voor probleemoplossing. Het helpt ook bij het bijhouden van gegevens voor toekomstig onderzoek en verdere analyse.

Belangrijkste kenmerken in één oogopslag

Het kiezen van een klachtenbeheersoftware die past bij de behoeften van uw bedrijf kan een tijdrovende taak zijn. Verschillende serviceleveranciers bieden mogelijk totaal verschillende sets functies en diverse servicemodellen die zich achter vergelijkbare berichten verbergen. Hoe vindt u snel de juiste oplossing?

Er zijn een paar belangrijke dingen die u moet onderzoeken over het klachtenbeheersysteem voordat u een beslissing neemt. Voor uw gemak hebben we een lijst samengesteld met de belangrijkste functies van het online klachtensysteem die goede software zou moeten hebben.

Verbind favoriete VoIP provider en contacten

Oplossing met meerdere kanalen

De juiste oplossing voor klachtenbeheer zou je in staat moeten stellen om vlotte en consistente ondersteuning te bieden over alle kanalen (telefoon, live-chat, e-mail, en sociale media)

helpdesk onmogelijk samenwerking via emails

Categoriseren & Prioriteren

Om ervoor te zorgen dat ondersteuningsvertegenwoordigers een groot volume aan klantverzoeken effectief kunnen verwerken zonder daarbij de kwaliteit en snelheid van de oplossing in het gedrang te brengen, gebruiken geavanceerde moderne systemen automatische verdeling en prioriteitstelling op basis van een verscheidenheid aan parameters (bron, onderwerp, categorie en andere)

Integraties prijzen

Gecentraliseerd beheer

Om een vlotte klantenservice-ervaring te bieden is het belangrijk om al uw klantendossiers op één plaats te hebben, met de mogelijkheid om alle klantengegevens en communicatie te bekijken en te beheren.

helpdesk geen idee over prestatie team

Trackers en Updates

De klantenondersteuning beheert gemakkelijk de klachten met software die het personeel in staat stelt om problemen met hoge of lage prioriteit van elkaar te onderscheiden, de voortgang van de probleemoplossingen op te volgen en op de hoogte te worden gehouden van eventuele updates of wijzigingen (inclusief slimme waarschuwingen, herinneringen, enz).

Bijkomende voordelen

De juiste oplossing voor klachtenbeheer gebruiken kan bijkomende voordelen opleveren. Sommige onder hen, zoals een verhoogde oplossingsgraad, kunnen bijna onmiddellijk een significante impact op de workflow en productiviteit van medewerkers hebben. Anderen – zoals bruikbare inzichten en een positief merkimago – kunnen beschouwd worden als voordelen op de langere termijn die de strategische zorgen van een bedrijf aanpakken.

cartoonvrouw met twee winkeltassen
vrouw en man brengen een oplossing in kaart op het bord

Verhoogde oplossingsgraad

Als klanten informatie over hun problemen steeds moeten herhalen terwijl ze tussen communicatiekanalen geschakeld worden, kunnen ze gefrustreerd raken. Als uw ondersteuningsafdeling echter op één plaats beschikt over alle klantengegevens en communicatie, zijn ze goed uitgerust om de problemen van de klant aan te pakken.

Met software voor klachtenbeheer krijgen klantenservicevertegenwoordigers een bredere kijk op de klacht van de klant en kunnen ze het probleem vanuit de juiste hoek benaderen. Door alle informatie binnen handbereik te hebben weten ze de exacte oorzaak van het probleem en kunnen ze onmiddellijk de voortgang of status controleren nog voor de klant details met hen deelt.

Effectieve samenwerking

Door alle betrokkenen toegang te geven tot een archief voor oplossing van klachten, kunnen mensen uit verschillende teams gemakkelijker met elkaar samenwerken. Door iedereen op één lijn te houden en het personeel samen aan de probleemoplossing te laten werken, zorgt software voor klachtenbeheer ervoor dat de communicatie gecentraliseerd wordt en dat informatie snel en gemakkelijk beschikbaar is.

Sluit meer
open verslag mx0a

Functionele & bruikbare inzichten

Naast de productiviteitsstijging die het gevolg is van het gebruik van een klachtenbeheersysteem, moet de oplossing een volledig uitgerust rapportage- en analysepakket bieden. Met deze functies krijgt u een overzicht van de prestaties van uw klantenondersteuning en leert u ook de pijnpunten van uw bedrijf kennen. U kunt de verbeteringsprocessen in kaart brengen en de belangrijkste patronen van servicegebruik identificeren.

Sterker bedrijfsimago

Het succesvol oplossen van klachten leidt tot een merkloyaliteit en terugkerende zaken. Maar nog belangrijker, effectieve klantencommunicatie creëert een emotionele band die blijft en een positief imago promoot van het bedrijf, z’n merken en producten. In deze zin resulteert het investeren in een systeem voor klachtenbeheer in een meer geloofwaardige reputatie, verhoogd klantenbehoud en meer mond-tot-mondreclame, wat essentieel is voor het succes van een bedrijf op lange termijn.

undraw val op 1oag
man en vrouw die onderscheiding ontvangen

Wij maken klachtenbeheer gemakkelijk

LiveAgent biedt een volledig functionerende Nederlandse oplossing ontworpen om klachten van klanten effectief op te lossen. Met LiveAgent is uw team goed uitgerust om met uitdagende situaties professioneel om te gaan via een vlot en snel proces, verfijnd door geavanceerde communicatietechnologie.

Als u op zoek bent naar de beste software voor klachtenbeheer en zo de beste klantenserviceomgeving in uw bedrijf te onderhouden, geef dan LiveAgent een kans. LiveAgent is de meest en hoogst beoordeelde Nederlandse helpdesksoftware voor KMO’s in 2020. Geniet vandaag nog van uw 14-daagse gratis proef en houd zelfs uw meest veeleisende klanten trouw en tevreden. Geen kredietkaart vereist.

Peter Komornik

LiveAgent combineert uitstekende live chat, ticketing en automatisering die ons in staat stelt om uitzonderlijke ondersteuning aan onze klanten te bieden.

Peter Komornik, CEO
logo slido zwart

Je bent in goede handen!

Weet u wat Huawei, BMW, Yamaha, O en Oxford University gemeen hebben? U raadt het… LiveAgent!

Probeer het nu gratis Geen kredietkaart vereist

Online klachtensysteem FAQ's

Wat is een klachtenbeheersysteem?

Een klachtenbeheersysteem is een helpdesksoftware waarmee uw klantenvertegenwoordigers efficiënt kunnen omgaan met vragen van klanten. Bovendien stelt de software uw vertegenwoordigers in staat om vanuit één interface te reageren op klantenvragen via meerdere kanalen, waardoor de responstijd wordt verkort.

Hoe volgt u klachten van klanten op?

Helpdesksoftware combineert en verbindt meerdere platforms. Zo kunt u eenvoudig klachten van klanten opvolgen. Door bijvoorbeeld Twitter te verbinden met uw helpdeskoplossing, kunt u een ticket krijgen wanneer uw bedrijf in een nieuwe tweet wordt genoemd.

Wat zijn de drie stappen om een klacht te behandelen?

De eerste en meest cruciale stap is luisteren. Onderbreek de klant niet en zorg ervoor dat ze gehoord worden. De volgende stap is uw excuses aanbieden voor het ongemak en nagaan of de klant gelijk heeft. Probeer niet te liegen. Transparantie is essentieel bij het behandelen van klachten. De derde stap is om ze te laten weten dat u ze gaat helpen. Zelfs als u denkt dat u ze niet kunt helpen, kunt u ze toch de nodige informatie geven, ze doorgeven aan de juiste afdeling of een alternatieve oplossing zoeken. Al deze opties zijn nuttig.

Our website uses cookies. By continuing we assume your permission to deploy cookies as detailed in our privacy and cookies policy.

×

Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo