Op zoek naar een SolarWinds-alternatief?

Ontdek waarom LiveAgent het beste SolarWinds-alternatief op de markt is.

 • ✓ Geen installatiekosten
 • ✓ 24/7 klantenservice
 • ✓ Geen kredietkaart nodig
 • ✓ Op elk moment opzegbaar
Gebruikt door
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
Help desk software comparison
Alternatives background

Hebt u genoeg van uw helpdesksoftware?

Bent u op zoek naar een eenvoudigere en effectievere oplossing voor uw klantenondersteuning? LiveAgent biedt u een betrouwbaar ticketsysteem, integratie met meerdere kanalen, meer dan 175 functies en meer dan 40 integraties.

Breng uw helpdesk naar een hoger niveau met LiveAgent.

 • SoftwareAdvice Front Runner 2024 badge
 • Capterra shortlist 2024 badge
 • GetApp Category Leader 2024 badge
 • Capterra shortlist 2024 badge

Een complete gids voor de beste SolarWinds-alternatieven

SolarWinds is een vooraanstaand softwarebedrijf dat uitgebreide IT-beheeroplossingen creëert die op maat zijn gemaakt voor bedrijven van elke omvang, waardoor ze het beheer van hun infrastructuur, netwerken en systemen kunnen stroomlijnen voor meer efficiëntie. Hun scala aan oplossingen omvat helpdesk-ticketingsoftware die is ontworpen om het oplossen van problemen te vereenvoudigen en de algehele klanttevredenheid te verhogen. Hoewel SolarWinds een sterke reputatie in de sector heeft opgebouwd, vereist het snel evoluerende landschap van de klantenservice dat bedrijven nieuwe opties blijven verkennen.

Nu digitale transformatie de manier verandert waarop bedrijven met hun klanten omgaan, is het vinden van de meest effectieve tools om aan hun specifieke behoeften te voldoen essentieel geworden, en dit is waar de concurrenten van SolarWinds een sleutelrol kunnen spelen.

Dit artikel biedt een uitgebreide gids voor de beste SolarWinds-opties, waarin de functies, prijzen en voordelen worden besproken. Door deze opties te verkennen kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen en de meest geschikte klantondersteuningssoftware kiezen om hun service-ervaring te verbeteren en de concurrentie voor te blijven. Laten we er dus in duiken en de 15 grootste concurrenten in de wereld van klantenserviceoplossingen ontdekken.

Waarom alternatieven voor SolarWinds overwegen?

SolarWinds is een gerenommeerde software voor IT-beheer en klantenondersteuning, die een reeks oplossingen biedt voor onder meer netwerkprestatiebeheer en helpdeskbeheer . Zoals elke software is deze echter mogelijk niet de beste keuze voor elke organisatie.

Laten we enkele mogelijke redenen onderzoeken om een alternatief voor SolarWinds te vinden en de voor- en nadelen van de software bespreken. Houd er rekening mee dat wat voor de ene organisatie werkt, mogelijk niet werkt voor de andere. Het is dus belangrijk om meerdere opties te verkennen om de beste oplossing voor uw specifieke behoeften te vinden.

Een van de redenen waarom alternatieve oplossingen vaak worden overwogen, zijn de kosten. Sommige organisaties vinden de prijsstructuur van SolarWinds misschien betaalbaar, vooral voor kleinere bedrijven of bedrijven met een beperkt budget. Dat gezegd hebbende, hebben sommige gebruikers gemeld dat het prijsmodel van SolarWinds ingewikkeld is, wat kan leiden tot onverwachte kosten of problemen om de totale eigendomskosten te begrijpen.

Als het gaat om functies en mogelijkheden, lijdt het geen twijfel dat SolarWinds een aantal solide functies biedt. Maar zoals bij elke softwareoplossing kunnen sommige gebruikers merken dat deze niet de specifieke functionaliteit of integratie biedt die ze nodig hebben. Sommige organisaties hebben bijvoorbeeld behoefte aan geavanceerde automatiseringsmogelijkheden, gespecialiseerde rapportagefuncties of integratie van outsourcingondersteuning. In dergelijke gevallen kan het nuttig zijn om enkele alternatieven te onderzoeken.

Een andere belangrijke overweging is een goede klantervaring. De servicedesk van SolarWinds heeft een uitgebreid platform met veel functies, maar dit kan het voor sommige gebruikers ook moeilijk en omslachtig maken, vooral voor degenen die nieuw zijn op het gebied van netwerkprestatiemonitoring of helpdeskbeheer. Het is niet moeilijk om recensies te vinden waarin de gebruikers opmerkten dat de interface van SolarWinds moeilijk te navigeren en aan te passen is. Aan de andere kant waarderen veel gebruikers ook het brede scala aan mogelijkheden en geavanceerde functies die het platform biedt. Het is belangrijk om te evalueren of de gebruikerservaring van SolarWinds aansluit bij de behoeften van uw organisatie en de vaardigheden van uw teamleden.

SolarWinds biedt uitgebreide en robuuste softwareoplossingen voor klantenondersteuning, daar bestaat geen twijfel over. Dit betekent dat de belangrijkste reden waarom iemand op zoek gaat naar een alternatief, het vinden van de oplossing is die het beste bij zijn bedrijf past. Omdat er zoveel zaken zijn waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een klantenserviceoplossing, is het moeilijk om ze allemaal in evenwicht te brengen en aan de behoeften van elke organisatie onder de zon te voldoen.

De 15 beste SolarWinds-alternatieven

1. LiveAgent

LiveAgent presenteert een kosteneffectief en aanpasbaar helpdeskplatform dat geschikt is voor diverse industrieën en een reeks van meer dan 130 functies omvat. Het intuïtieve ontwerp van de software garandeert gebruiksgemak voor zowel technisch onderlegde als minder ervaren personen en wordt aangevuld met voortdurende klantenondersteuning en ontwikkeling. LiveAgent biedt een ideaal evenwicht tussen het aanbieden van een breed scala aan functies en het behouden van de betaalbaarheid.

LiveAgent homepage, een alternatief van Solarwinds voor helpdesksoftware

LiveAgent-functies

 • Ticketingsysteem
 • Omnichannel-communicatie
 • Livechat
 • Geavanceerde rapportage en analyse
 • Kennisbeheer
 • Selfserviceportaal
 • Callcenteroplossing
 • Geïntegreerde inbox
 • Klantrelatiebeheer (CRM)
 • Ondersteuningsfuncties voor sociale media
 • Tools voor teamsamenwerking
 • Uitgebreide automatiseringsopties
 • SLA-regels

Belangrijke integraties

De dynamische helpdeskoplossing van LiveAgent synchroniseert moeiteloos met een opmerkelijke reeks van meer dan 200 applicaties van derden, waardoor uw ervaring een vleugje personalisatie krijgt. Deze opmerkelijke integraties omvatten bekende namen als Shopify, Woocommerce, Magento, Jira, Slack, Pipedrive, Zoiper en Salesforce, ontworpen om de efficiëntie te vergroten en uw workflow te stroomlijnen.

Pros

 • Affordable
 • User-friendly modern interface
 • Omnichannel customer experience

Nadelen

 • Kan niet tegelijkertijd inloggen op twee browsers met hetzelfde account
 • Technische ondersteuning is 24/7 beschikbaar, maar bevindt zich in de EU

Het beste voor …

In grote lijnen is LiveAgent een ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een SolarWinds-vervanger die budgetvriendelijk, gemakkelijk navigeerbaar en aanpasbaar is. Hoewel e-commercebedrijven LiveAgent voornamelijk gebruiken, zijn de functies ervan toepasbaar in verschillende sectoren. Het komt met name ten goede aan kleine tot middelgrote bedrijven die hun klantenserviceprocedures willen stroomlijnen en de klanttevredenheid willen verbeteren. Dit maakt het een van de beste concurrenten van SolarWinds.

LiveAgent-prijzen

Naast een 30 -dag proefperiode zonder kosten, LiveAgent biedt ook gratis een beperkte versie van hun software aan. Als u ervoor kiest om u aan dit klantenondersteuningsplatform te binden, kunt u kiezen uit vier prijsniveaus: Klein voor $ 9 per maand per agent, Medium voor $ 29 per maand per agent, Large voor $ 49 per maand per agent en Enterprise voor $ 69 per maand per agent.< /p>

2. Paessler PRTG

Paessler PRTG Network Monitor is een uitgebreide monitoringoplossing waarmee bedrijven hun volledige IT-infrastructuur kunnen volgen. Dit omvat netwerken, systemen, hardware, applicaties en apparaten.

Paessler PRTG-functies< /h4>
 • Activiteiten volgen
 • Realtime waarschuwingen
 • IP-adresbewaking
 • Rapportage & statistieken
 • Baseline manager

Belangrijke integraties

De integraties van Paessler PRTG zijn toegestaan via hun API.

Voordelen

 • Vriendelijke interface.
 • Eenvoudig in te stellen
 • Eenvoudig beheer

Nadelen

 • Geen monitoring van VoIP-verkeer

Het beste voor …

Paessler PRTG Network Monitor is een veelzijdige monitoringoplossing die zeer geschikt is voor bedrijven van elke omvang in verschillende sectoren die afhankelijk zijn van een stabiele en veilige IT-infrastructuur. Kleine tot middelgrote bedrijven die misschien niet over een groot IT-team beschikken, kunnen profiteren van de uitgebreide monitoringmogelijkheden en gebruiksvriendelijke interface van Paessler PRTG. Het kan hen helpen IT-problemen proactief te identificeren en aan te pakken, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd en de downtime wordt geminimaliseerd.

Paessler PRTG-prijzen

De prijsniveaus van Paessler PRTG omvatten een gratis versie en nog eens 5 prijsniveaus die toegang verlenen tot de licentie via een eenmalige aankoop en onderhoudskosten. PRTG 500 kost $ 1.449,00 en maakt monitoring van maximaal 50 apparaten mogelijk. PRTG 1000 kost $ 2.649,00 en maakt monitoring van maximaal 100 apparaten mogelijk. PRTG 2500 kost $ 5.599,00 en maakt monitoring van maximaal 250 apparaten mogelijk. PRTG 1000 kost eenmalig $ 9.999 voor maximaal 500 apparaten, en PRTG XL1 kost $ 13.799,00 voor maximaal 1000 apparaten.

Bij al deze niveaus zijn onderhoudskosten inbegrepen, afhankelijk van het niveau en de duur van het abonnement. Het bevat ook een gratis proefperiode van beperkte duur.

3. Vooruitgang WhatsUp Gold

Progress WhatsUp Gold is uitgebreide netwerkbewakingssoftware die is ontworpen om bedrijven en IT-professionals te helpen volledig inzicht en controle te krijgen over hun netwerken, servers en applicaties. Het is een krachtige tool waarmee gebruikers de prestaties, beschikbaarheid en gezondheid van hun IT-infrastructuur kunnen monitoren, waardoor de soepele werking van alle systemen wordt gegarandeerd.

Voortgang WhatsUp Gold-functies

 • Netwerkdetectie
 • Netwerkcontrole
 • Aanpasbaar dashboardontwerp
 • Virtualisatie en cloudmonitoring

Belangrijke integraties

Progress WhatsUp Gold biedt de mogelijkheid om via hun API met elke software te integreren.

Voordelen

 • Eenvoudig in te stellen
 • Veelzijdig

Nadelen

 • Gebrek aan automatisering
 • Onhandige interface

Het beste voor …

Progress WhatsUp Gold is een netwerkbewakingsoplossing en -beheersoftware ontworpen voor bedrijven en organisaties van verschillende groottes, waaronder kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Het is geschikt voor sectoren zoals IT, financiën, gezondheidszorg, onderwijs, overheid en elke andere sector die voor hun dagelijkse activiteiten afhankelijk is van computernetwerken. IT-professionals, netwerkbeheerders en IT-managers kunnen profiteren van het gebruik van Progress WhatsUp Gold om hun netwerken te monitoren, beheren en problemen op te lossen, waardoor optimale prestaties en minimale downtime worden gegarandeerd.

Progress WhatsUp Gold-prijzen

Vooruitgang WhatsUp Gold heeft een gratis proefperiode en ook een gratis versie van de software. Bovendien bieden ze 3 premium-abonnementen met verschillende voordelen, prijzen zijn alleen beschikbaar via aangepaste offertes.

4. Kruidenfabriek

Spiceworks is een gebruikersgericht IT-beheerplatform dat technologieprofessionals gratis tools en applicaties biedt voor het beheren van apparaten en het oplossen van problemen. Spiceworks bevordert samenwerking en het delen van kennis via zijn wereldwijde gemeenschap van experts, waardoor het een onmisbare hulpbron is om op de hoogte te blijven van trends in de sector en om IT-uitdagingen aan te pakken.

 Spiceworks homepage, een Solarwinds-alternatief voor IT-beheer

Spiceworks-functies

 • Netwerkcontrole
 • Helpdesk
 • Voorraadbeheer
 • Mobiele applicaties
 • Leveranciersbeheer
 • Applicatiemonitoring

Belangrijke integraties

Spiceworks maakt verbinding met verschillende gangbare integratieplatforms zoals Office 365, Salesforce, Slack, Jira, Trello, Google Workspace en enkele branchespecifieke applicaties, waardoor IT-beheerprocessen worden vereenvoudigd en verbeterd.

Voordelen

 • Uitgebreid IT-beheer
 • Actieve gemeenschap
 • Prijzen

Nadelen

 • Mogelijk vertragingen in grote netwerken
 • Advertenties

Het beste voor …

Spiceworks is het meest geschikt voor kleine tot middelgrote bedrijven en technologieprofessionals die op zoek zijn naar een uitgebreide, gebruiksvriendelijke en kosteneffectieve IT-beheeroplossing. Het brede scala aan functies en de sterke samenwerkingsgemeenschap maken het een ideale keuze voor IT-beheerders, helpdeskteams en netwerkbeheerders die hun activiteiten willen stroomlijnen en op de hoogte willen blijven van trends in de sector.

Spiceworks-prijzen

Spiceworks biedt zijn IT-beheertools en -applicaties kosteloos aan, waardoor het een betaalbare keuze is voor kleine tot middelgrote bedrijven. Er zijn geen prijsniveaus en alle functies zijn voor iedereen beschikbaar.

Bekijk een volledige Spiceworks-alternatief vergelijking.

5. Auvik

Auvik is een cloudgebaseerde softwareoplossing voor netwerkbeheer die end-to-end zichtbaarheid en controle over uw IT-netwerk biedt. Het is ontworpen voor Managed Services Providers (MSP’s), maar ook voor interne IT-teams binnen bedrijven.

 Auvik homepage, een van de Solarwinds-alternatieven voor netwerkbeheer

Auvik-kenmerken

 • IT-middelenbeheer
 • NetFlow-analyse
 • Prestatiemonitoring
 • Configuratieback-ups
 • Waarschuwing
 • Cloudservices

Belangrijke integraties

Auvik biedt een groot aantal integraties met veel applicaties van derden, met name: ArcusTeam, Slack, Microsoft Teams en Continuum.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijke moderne interface
 • Betrouwbare klantenondersteuning

Nadelen

 • Kan duur worden
 • Moeilijk in te stellen

Het beste voor …

Auvik is vooral gunstig voor Managed Service Providers (MSP’s) en bedrijven met een aanzienlijke IT-infrastructuur, ongeacht hun branche of omvang.

Auvik-prijzen

Auvik biedt een gratis proefperiode van 14 dagen zonder creditcardvereisten. De kosten van de software beginnen bij $ 150 per maand. Maar net als bij dit soort software zijn op maat gemaakte offertes nodig om inzicht te krijgen in de uiteindelijke kosten die u gaat betalen.

6. LogicMonitor

LogicMonitor is een SaaS-gebaseerd, geautomatiseerd platform voor het monitoren van IT-prestaties dat volledig inzicht biedt in complexe, hybride IT-infrastructuren. Hiermee kunnen bedrijven hun netwerken, servers en services allemaal op één plek monitoren en beheren.

 LogicMonitor-startpagina, een concurrent van Solarwinds voor infrastructuurmonitoring

LogicMonitor-functies

 • Waarschuwing
 • Bewaking op meerdere locaties
 • Rapportage
 • Meerdere kanalen waarschuwingen

Belangrijke integraties

LogicMonitor biedt een breed scala aan integraties met software van derden. De meest opvallende vermeldingen zijn AWS, Azure Monitoring en Kubernetes Monitoring.

Voordelen

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Eenvoudig in te stellen
 • Betrouwbare klantenondersteuning

Nadelen

 • Gebrek aan automatisering
 • Kan moeilijk te gebruiken zijn op Windows

Het beste voor …

LogicMonitor is het beste voor bedrijven en organisaties die sterk afhankelijk zijn van de technologische infrastructuur en een uitgebreide, cloudgebaseerde monitoringoplossing nodig hebben voor hun IT-systemen. Dit omvat bedrijven van elke omvang – van kleine startups tot grote ondernemingen – in verschillende sectoren, zoals de financiële sector, de gezondheidszorg, e-commerce, technologie, onderwijs en meer. LogicMonitor is de top onder de concurrenten van SolarWinds.

LogicMonitor-prijzen

LogicMonitor heeft 2 prijsniveaus, Pro en Enterprise. Prijzen hiervoor zijn alleen beschikbaar na een offerteaanvraag. LogicMonitor biedt wel een gratis proefperiode van 14 dagen aan, zodat u de oplossing kunt ervaren voordat u een aankoop doet.

7. SysAid

SysAid is alles-in-één software voor IT-servicebeheer die is ontworpen om IT-professionals te helpen hun services en ondersteuningsprocessen te stroomlijnen. Uitgerust met verschillende functies, zoals een helpdesk, activabeheer en automatiseringstools, is SysAid afgestemd op de unieke vereisten van organisaties van elke omvang en in elke branche, waardoor zowel de efficiëntie als de gebruikerstevredenheid worden vergroot.

 SysAid-startpagina, een vervanging van Solarwinds voor IT-servicebeheer

SysAid-functies

 • Helpdeskticketing
 • IT-middelenbeheer
 • Kennisbank
 • Serviceautomatisering
 • Selfserviceportaal
 • Dashboard en rapportage
 • Service Level Agreement (SLA)-beheer
 • Mobiele app

Belangrijke integraties

SysAid kan worden geïntegreerd met een groot aantal grote platforms, zoals Salesforce, Jira, Slack, Microsoft Azure Active Directory en Okta, en biedt een naadloze ervaring in IT-beheer en ondersteuningsprocessen.

Voordelen

 • Alles-in-één oplossing
 • Aanpasbare functies
 • Schaalbaar voor verschillende organisatiegroottes

Nadelen

 • Potentieel steile leercurve
 • De prijzen kunnen hoger zijn voor kleinere bedrijven

Het beste voor …

SysAid is het meest geschikt voor organisaties van elke omvang, variërend van kleine bedrijven tot grote ondernemingen, die een alles-in-één, uitgebreide oplossing voor IT-servicebeheer nodig hebben. De software is ideaal voor IT-beheerders, helpdeskteams en netwerkbeheerders die de efficiëntie willen verbeteren, taken willen automatiseren en ondersteuningsprocessen in hun hele organisatie willen stroomlijnen.

SysAid-prijzen

SysAid biedt een prijsstructuur op maat, gebaseerd op de omvang van de organisatie en specifieke vereisten. Geïnteresseerde gebruikers kunnen een gepersonaliseerde offerte aanvragen door contact op te nemen met het verkoopteam van SysAid. Het platform biedt geen gratis versie, maar biedt een gratis proefperiode van 30 dagen om de functies ervan uit te testen voordat u een abonnement afsluit.

Bekijk onze volledige SysAid-alternatief vergelijking.

8. NinjaOne

NinjaOne is krachtige, gebruiksvriendelijke software voor monitoring en beheer op afstand (RMM), ontworpen voor Managed Service Providers (MSP’s) en IT-professionals. Het biedt een uitgebreide reeks tools om u te helpen bij het beheren van uw netwerk en apparaten, en om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren.

 NinjaOne-startpagina, een Solarwinds-alternatief voor monitoring op afstand

NinjaOne-functies

 • Netwerkapparaatbewaking
 • Patchbeheer
 • Toegang en ondersteuning op afstand
 • IT-automatisering
 • Rapportage en analyse

Belangrijke integraties

NinjaOne heeft integratiemogelijkheden met een groot aantal software van derden. De meest herkenbare hiervan zijn Slack, TeamViewer en ConnectWise.

Voordelen

 • Betaalbaar
 • Gebruiksvriendelijke moderne interface
 • Eenvoudig in te stellen

Nadelen

 • Prestatieproblemen
 • Onvoldoende klantenondersteuning

Het beste voor …

NinjaOne is ontworpen voor Managed Service Providers (MSP’s) en IT-professionals. Het is ideaal voor bedrijven die IT-beheeroplossingen nodig hebben. Dit kunnen kleine en middelgrote bedrijven zijn die hun eigen IT-infrastructuur moeten beheren, maar ook grote ondernemingen met complexe en uiteenlopende IT-behoeften. Dit maakt het tot een uitstekende concurrent van SolarWinds.

NinjaOne-prijzen

De prijs van NinjaOne begint bij $ 3 per maand, maar er is een offerte op maat nodig om volledig te begrijpen wat de volledige kosten zullen zijn. Gelukkig biedt NinjaOne een gratis proefperiode aan, zodat je volledige toegang hebt tot alle functies voordat je een aankoop doet.

9. Draadshark

Wireshark is een zeer populaire, open-source netwerkprotocolanalysator waarmee IT-professionals netwerkverkeer in realtime kunnen onderzoeken en problemen kunnen oplossen. Wireshark ondersteunt een breed scala aan protocollen en biedt gedetailleerde inzichten in het hele netwerk, evenals complexe analyse- en rapportagetools om netwerkgerelateerde problemen op te lossen en de prestaties te optimaliseren.

 Wireshark-startpagina, een concurrent van Solarwinds voor netwerkprotocolanalyse

Wireshark-functies

 • Netwerkprotocolanalysator
 • Realtime pakketopname
 • Geavanceerde filtering
 • Ondersteuning voor meerdere protocollen
 • Offline pakketanalyse
 • Pakketinspectie via netwerken van meerdere leveranciers
 • Visualisaties en statistieken
 • Opdrachtregelinterface (TShark)

Belangrijke integraties

Als open-source netwerkanalysetool heeft Wireshark geen directe integratie met andere platforms, maar biedt het uitbreidbaarheid via plug-ins, scripts en door de gebruiker gedefinieerde aanpassingen, waardoor verbeterde functionaliteit en interoperabiliteit met verschillende netwerktools mogelijk is.

Voordelen

 • Open source en gratis te gebruiken
 • Breed scala aan ondersteunde protocollen
 • Diepgaande analyse- en rapportagetools

Nadelen

 • Steile leercurve voor beginners
 • De interface kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers

Het beste voor …

Wireshark is het meest geschikt voor IT-professionals, netwerkbeheerders en cyberbeveiligingsanalisten die op zoek zijn naar een diepgaand inzicht in hun netwerkactiviteiten en -prestaties. Dankzij de geavanceerde mogelijkheden is het een krachtig hulpmiddel voor het oplossen van netwerkproblemen, het optimaliseren van netwerkconfiguraties en het diagnosticeren van beveiligingsinbreuken.

Wireshark-prijzen

Wireshark is een open-source netwerkprotocolanalysator die volledig gratis te gebruiken is. Gebruikers kunnen de software downloaden en gebruiken op meerdere platforms, waaronder Windows, macOS en Linux, zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Hierdoor is de software toegankelijk en kosteneffectief voor alle niveaus van IT-professionals en organisaties.

10. Zendesk

Zendesk is toonaangevende software voor klantenservice en betrokkenheid die klantondersteuningsprocessen stroomlijnt en vereenvoudigt. Met zijn robuuste reeks tools stelt Zendesk bedrijven in staat naadloze en gepersonaliseerde interacties via meerdere kanalen te leveren, waardoor de klantervaringen en tevredenheid uiteindelijk worden verbeterd.

 Zendesk-startpagina, een Solarwinds-alternatief voor klantenondersteuning

Zendesk-functies

 • Meerkanaalsondersteuning
 • Helpdeskticketing
 • Zelfserviceportaal voor klanten
 • Interne kennisbank
 • Livechat en berichtenuitwisseling
 • Analytics en rapportage
 • Geautomatiseerde workflows
 • Ondersteuning voor mobiele apps
 • Integratie van sociale media

Belangrijke integraties

Zendesk biedt integraties met verschillende populaire platforms, waaronder Salesforce, Slack, Trello, Jira, Google Workspace en Microsoft Dynamics, om naadloze klantondersteuning en betrokkenheidsworkflows te faciliteren.

Voordelen

 • Eenvoudig te gebruiken interface
 • Breed scala aan integraties
 • Geavanceerde rapportage en analyse

Nadelen

 • Geavanceerde functies beperkt tot duurdere abonnementen
 • Voor maatwerk kan technische kennis nodig zijn

Het beste voor …

Zendesk is het meest geschikt voor bedrijven van elke omvang die een uitzonderlijke en gestroomlijnde klantondersteuningservaring willen bieden. De ondersteuning via meerdere kanalen en eenvoudige integraties maken het een ideale keuze voor klantenserviceteams, ondersteuningsagenten en bedrijven die de klanttevredenheid willen vergroten en merkloyaliteit willen bevorderen.

Zendesk-prijzen

Zendesk biedt meerdere prijsniveaus om tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende organisaties, met abonnementen vanaf $ 19 per agent per maand voor basisondersteuning. Hun meer geavanceerde abonnementen, Professional voor $ 49, Enterprise voor $ 79 en Elite voor $ 99, bieden extra functies en aanpassingen. Potentiële gebruikers kunnen profiteren van een gratis proefperiode om het platform te evalueren voordat ze een abonnement afsluiten.

Bekijk onze volledige Zendesk-alternatief vergelijking.

11. BeheerEngine

ManageEngine ServiceDesk Plus is IT Service Management (ITSM)-software die is ontworpen om bedrijven te helpen hun IT-ondersteuningsprocessen te stroomlijnen en efficiënte, hoogwaardige services te leveren. ServiceDesk Plus biedt een geïntegreerd platform dat essentiële ITSM-tools combineert, waaronder helpdesk, asset management en IT-projectmanagement, waardoor het geschikt is voor organisaties van verschillende groottes en sectoren.

 ManageEngine-startpagina, een van de Solarwinds-alternatieven voor IT-activiteiten

BeheerEngine-functies

 • Incidentbeheer
 • Probleembeheer
 • Wijzigingsbeheer
 • Servicecatalogus

Belangrijke integraties

ManageEngine ServiceDesk Plus biedt veel native integraties met software zoals Analytics Plus, Zoho Survey en Office 365.

Voordelen

 • Eenvoudig in te stellen
 • Eenvoudige en aanpasbare instellingen

Nadelen

 • Gebrek aan maatwerk
 • Onhandige integratie

Het beste voor …

ManageEngine ServiceDesk Plus is het meest geschikt voor bedrijven en organisaties van verschillende groottes, variërend van kleine tot grote ondernemingen, die een efficiënte en geïntegreerde oplossing voor IT-servicebeheer nodig hebben. Het is ontworpen om IT-ondersteuningsprocessen te stroomlijnen en tegemoet te komen aan de behoeften van verschillende sectoren, zoals IT, financiën, gezondheidszorg, onderwijs, detailhandel, overheid en vele anderen.

BeheerEngine ServiceDesk-prijzen

ManageEngine heeft een ingewikkelde prijsstructuur die maandelijks of jaarlijks kan worden betaald. De plannen beginnen bij $ 10 per technicus/per maand met het standaardplan. Het professionele abonnement kost $ 21 per technicus/per maand en het Enterprise-abonnement kost $ 50 per technicus/per maand. Deze maandprijzen worden jaarlijks gefactureerd. U kunt ook profiteren van hun gratis proefperiode voordat u tot aankoop overgaat.

12. Cisco

Cisco Systems is een multinationaal technologieconglomeraat dat een breed scala aan softwareproducten levert voor verschillende aspecten van netwerken en telecommunicatie.

Cisco-startpagina, een concurrent van Solarwinds voor netwerkoplossingen

Cisco-functies

 • Gecentraliseerd cloudbeheer
 • Draadloze connectiviteitsbeheer
 • Netwerkbeveiligingsbeheer
 • Beheer van mobiele apparaten
 • Diepgaande netwerkanalyses

Belangrijke integraties

Cisco maakt integratie mogelijk met de vele oplossingen die deel uitmaken van de Cisco-omgeving.

Voordelen

 • Vriendelijke interface.
 • Eenvoudige en aanpasbare instellingen
 • Eenvoudig beheer

Nadelen

 • Kan duur zijn
 • Klantenondersteuning kan worden verbeterd

Het beste voor …

Cisco biedt veelzijdige en schaalbare oplossingen die geschikt zijn voor een breed scala aan bedrijven in verschillende sectoren. Het biedt cloudbeheerde IT-oplossingen, waaronder netwerken, beveiliging en apparaatbeheer, waardoor het geschikt is voor organisaties die hun IT-infrastructuur effectief moeten beheren.

Cisco-prijzen

Hoewel er een gratis proefperiode beschikbaar is, zijn zowel de gratis proefperiode als de softwareprijzen alleen beschikbaar op aanvraag.

13. Gegevenshond

Datadog is een krachtig, cloudgebaseerd monitoring- en analyseplatform dat realtime inzicht biedt in de IT-infrastructuur en applicaties. Door belangrijke inzichten en aanpasbare dashboards te bieden, stelt Datadog bedrijven in staat prestatieproblemen op te lossen, waardoor een soepele en betrouwbare werking in complexe omgevingen wordt gegarandeerd.
p>

Datadog-functies

 • Infrastructuurmonitoring
 • Applicatieprestatiemonitoring (APM)
 • Logboekbeheer
 • Bewaking van netwerkprestaties
 • Realtime waarschuwingen en meldingen
 • Integraties met cloudproviders
 • Serverloze controle
 • Samenwerkingsfuncties

Belangrijke integraties

Datadog biedt integraties met talloze platforms, zoals AWS, Google Cloud Platform, Azure, Docker, Kubernetes en Elasticsearch, en biedt uitgebreide monitoring voor verschillende cloudomgevingen, applicaties en services.

Voordelen

 • Breed scala aan integraties
 • Schaalbaar voor grote omgevingen
 • Diepgaande monitoring en analyse

Nadelen

 • Hogere prijzen voor kleinere organisaties
 • De eerste installatie kan complex zijn

Het beste voor …

Datadog is geschikt voor bedrijven van elke omvang, vooral bedrijven met complexe IT-omgevingen die uitgebreide monitoring- en analysemogelijkheden vereisen. De robuuste functies maken het een ideale keuze voor IT-beheerders, DevOps-teams en ontwikkelaars die hoogwaardige applicaties willen onderhouden.

Datadog-prijzen

Datadog biedt gelaagde prijsplannen, te beginnen met de gratis laag, die basisfuncties voor maximaal vijf hosts omvat. Hun Pro- en Enterprise-abonnementen bieden verbeterde functionaliteit, met prijzen vanaf $ 15 per host per maand. De prijzen kunnen variëren op basis van specifieke monitoringvereisten en er is een gratis proefperiode van 14 dagen beschikbaar waarmee gebruikers de geschiktheid van het platform kunnen beoordelen.

14. Splunk

Splunk is een geavanceerd data-analyseplatform waarmee organisaties hun gegevens in realtime kunnen verzamelen, analyseren en visualiseren om de operationele intelligentie te verbeteren. Met zijn krachtige loganalyse en machine learning-mogelijkheden stelt Splunk bedrijven in staat weloverwogen beslissingen te nemen, hun IT-activiteiten te optimaliseren en de beveiligingspositie te verbeteren.

 Splunk-startpagina, een concurrent van Solarwinds op het gebied van data-analyse

Splunk-functies

 • Realtime gegevensverwerking
 • Logboekbeheer en analyse
 • Bewaking van beveiligingsgebeurtenissen
 • Machine learning-mogelijkheden
 • Geavanceerde gegevensvisualisatie
 • Applicatiemonitoring
 • Ondersteuning voor API-integratie
 • Waarschuwings- en notificatiesysteem

Belangrijke integraties

Splunk kan worden geïntegreerd met een verscheidenheid aan platforms, waaronder AWS, Microsoft Azure, ServiceNow, Cisco en VMware, en biedt uitgebreide gegevensanalyse en inzichten in talloze omgevingen, services en applicaties.

Voordelen

 • Krachtige big data-analyse
 • Breed scala aan visualisaties en rapportage
 • Schaalbaar voor grote ondernemingen

Nadelen

 • Hogere kosten voor kleinere organisaties
 • Steile leercurve voor beginners

Het beste voor …

Splunk is het meest geschikt voor grote ondernemingen, die een krachtige en schaalbare oplossing nodig hebben voor data-analyse en visualisatie. Met zijn geavanceerde mogelijkheden voor het verwerken van big data is Splunk ideaal voor IT-professionals, beveiligingsanalisten en bedrijven die waardevolle inzichten uit hun gegevens willen halen en hun IT-activiteiten willen optimaliseren.

Splunk-prijzen

Splunk maakt gebruik van een op gegevensindexering gebaseerd prijsmodel, waarbij de prijzen variëren afhankelijk van het dagelijkse volume aan geïndexeerde gegevens. Ze bieden een Free-laag met beperkte functionaliteit, terwijl hun premium-abonnementen, zoals Workload, Entity en Ingest, tegemoetkomen aan de specifieke vereisten van organisaties. Potentiële gebruikers kunnen kiezen voor een gratis proefperiode van 60 dagen om de functies van het platform te verkennen voordat ze een tariefplan kiezen.

15. ServiceNu

ServiceNow is een toonaangevend cloudgebaseerd platform dat IT Service Management (ITSM) automatiseert en stroomlijnt, waardoor de algehele efficiëntie van bedrijfsprocessen wordt verbeterd. Met zijn uitgebreide pakket aan tools en applicaties vereenvoudigt ServiceNow workflows, verlaagt het de operationele kosten en bevordert het de samenwerking tussen teams.

 ServiceNow-startpagina, een Solarwinds-alternatief voor IT-beheer en clouddiensten

ServiceNow-functies

 • IT-servicebeheer (ITSM)
 • Incident- en probleembeheer
 • Wijzigings- en releasebeheer
 • Asset- en configuratiebeheer
 • Servicecatalogus en verzoekbeheer
 • Kennisbeheer
 • Automatisering en orkestratie
 • Aanpasbare rapportage en dashboards
 • Prestatieanalyses

Belangrijke integraties

ServiceNow kan worden geïntegreerd met een reeks grote platforms, waaronder Microsoft Azure, AWS, Slack, Jira, Salesforce en VMware, waardoor een naadloze ervaring wordt geboden op het gebied van IT-servicebeheer en de algehele operationele efficiëntie wordt verbeterd.

Voordelen

 • Uiterst aanpasbaar platform
 • Breed scala aan functies en toepassingen
 • Bewezen schaalbaarheid voor grote ondernemingen

Nadelen

 • Vereist technische kennis voor maatwerk
 • Hogere prijzen voor kleine bedrijven
 • Complexe installatie en implementatie

Beste voor …

ServiceNow is het meest geschikt voor middelgrote tot grote ondernemingen die op zoek zijn naar een uitgebreide IT-servicemanagement (ITSM)-oplossing om bedrijfsprocessen te optimaliseren en te automatiseren. Met een breed scala aan functies is het ideaal voor IT-beheerders, helpdeskteams en organisaties die de efficiëntie, communicatie en samenwerking willen verbeteren en tegelijkertijd de operationele kosten willen verlagen.

ServiceNow-prijzen

ServiceNow biedt gelaagde prijsplannen die zijn ontworpen om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van organisaties, met pakketten zoals ITSM, ITBM en ITOM. Geïnteresseerde gebruikers wordt geadviseerd contact op te nemen met het ServiceNow-verkoopteam om een gepersonaliseerde offerte aan te vragen op basis van hun vereisten. Hoewel er geen gratis versie van het platform bestaat, kunnen potentiële klanten de functies van ServiceNow verkennen via een gratis proefperiode voordat ze een abonnement afsluiten.

Zoals gezegd is Servicenow een betrouwbaar platform voor ITSM. Sommige bedrijven kunnen echter andere oplossingen vinden die beter aansluiten op hun specifieke vereisten. Bekijk enkele van de ServiceNow-concurrenten om een beter overzicht te krijgen van de keuzes die op de markt beschikbaar zijn .

Hoe kiest u het juiste SolarWinds-alternatief?

Begrijp uw behoeften

Elk bedrijf heeft unieke vereisten en eisen waaraan de gekozen SolarWinds-vervanger moet voldoen. Daarom is het van cruciaal belang om de specifieke kenmerken van uw bedrijf grondig te onderzoeken, inclusief de omvang van uw klantenserviceteam, het aantal dagelijkse klantencontacten en het type en de frequentie van klantvragen via verschillende communicatiekanalen. Bovendien moet u bepalen welke basisfuncties aan uw behoeften voldoen en waar er potentieel is voor extra mogelijkheden.

Evalueer prijzen en budget

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om niet te veel uit te geven aan een moderne oplossing simpelweg omdat het in eerste instantie geschikt lijkt. Zoals eerder vermeld, onderzoekt u, nadat u uw vereisten voor kenmerken en functionaliteiten heeft gedefinieerd, grondig verschillende alternatieven, rekening houdend met hun aanbod en kosten. Hoewel het niet raadzaam is om een oplossing te kiezen die uitsluitend gebaseerd is op de betaalbaarheid ervan, is het van cruciaal belang om te onthouden dat het doel van helpdesksoftware is om te ondersteunen, niet om een aanzienlijke last vormen voor de financiën van uw organisatie.

Beoordeel het gebruiksgemak en de gebruikerservaring

Het veiligstellen van een gratis proefperiode, indien beschikbaar, is de beste manier om de gebruikersinterface te evalueren, de het vereiste opleidingsniveau van het personeel en meet hoe gemakkelijk het is om een bepaalde oplossing in uw dagelijkse processen te integreren. Als een proef niet mogelijk is, kunnen professionele reviews een nuttige informatiebron zijn. Bekijk meerdere recensies op verschillende websites om een grondig inzicht in de software te krijgen. Besteed bijzondere aandacht aan terugkerende problemen van klanten, aangezien deze kunnen wijzen op potentiële uitdagingen waarmee u te maken kunt krijgen tijdens het gebruik van de software.

Vergelijk functies en aanpassingsopties

Voortbordurend op het oorspronkelijke punt, identificeer de < a href="/academy/help-desk-parts/">essentiële kenmerken van uw helpdesktool zijn cruciaal voor het nemen van een weloverwogen beslissing. Nadat u een aantal potentiële aanbieders op de shortlist heeft gezet, noteert u hun kenmerken en voert u een vergelijking uit in termen van kwantiteit en aanpassingsvermogen. Hoewel het hebben van meer functies niet altijd een betere oplossing garandeert, is het raadzaam een optie te kiezen die de meeste waarde voor uw investering biedt.

Analyseer de integratiemogelijkheden

Een ander belangrijk aspect waarmee u rekening moet houden, is hoe soepel uw potentiële klantenservicesoftware integreert met externe applicaties. Er kunnen verschillende integraties essentieel zijn voor uw activiteiten. Shopify-integratie kan bijvoorbeeld voordelig zijn als u zich in de e-commerce-industrie bevindt, terwijl Twilio u kan helpen bij het opzetten van een callcenter. Zoek naar concurrenten van SolarWinds die integratie mogelijk maken met de meeste, zo niet alle, kritieke applicaties van derden die nodig zijn voor het effectieve beheer van uw contactcenter.

Bekijk klantenondersteuning en bronnen

Tenslotte, en net zo belangrijk, vergeet niet de klantenservice, de helpcentruminterface en de ondersteuningsdocumentatie van de provider te evalueren. Ondanks dat u een uitstekende oplossing heeft, heeft u mogelijk toch hun hulp nodig in geval van problemen. Let goed op de vermeldingen van de klantenservice tijdens het lezen van recensies. Je wilt niet blijven worstelen met een onbereikbare ondersteuningslijn of voortdurend worden weggevaagd door een nutteloze chatbot. Kies een oplossing die toegang tot deskundige ondersteuning garandeert wanneer dat nodig is.

Conclusie

In de huidige concurrerende markt is het kiezen van de juiste oplossing voor klantenserviceondersteuning cruciaal voor uw zakelijk succes. Hoewel SolarWinds een populaire keuze kan zijn, is het essentieel om de voordelen en voordelen te overwegen tags van alternatieven zoals LiveAgent. Door uw zakelijke diensten en behoeften zorgvuldig te evalueren, kunt u de perfecte klantenserviceoplossing vinden die op uw bedrijf is afgestemd. LiveAgent presenteert zichzelf als een uitstekend SolarWinds-alternatief en biedt een uitgebreid scala aan functies tegen een betaalbare prijs. Vanaf slechts $ 9 per maand heeft u toegang tot krachtige functies zoals klantcommunicatie via meerdere kanalen, ticketing, livechat en meer dan 200 integraties, allemaal ontworpen om uw inspanningen op het gebied van klantenondersteuning te stroomlijnen. Of u nu een kleine start-up of een gevestigde onderneming bent, LiveAgent kan worden aangepast aan uw specifieke vereisten. Bovendien maken de intuïtieve interface en het gebruiksvriendelijke ontwerp het voor uw team gemakkelijk om zich snel aan te passen en het potentieel van het platform te maximaliseren.

Een vergelijkingstabel van de top 5 alternatieven voor SolarWinds.

SolarWinds Alternatief LiveAgent PRTG Progress WhatsUp Spiceworks Auvik
Capterra-beoordeling
Algemene softwarebeoordelingen van geverifieerde gebruikers op Capterra.
Aantal integraties
220+
Onbekend
---- END OF TRANSLATION

Vergelijk ons ​​met andere software

Benieuwd hoe we het doen ten opzichte van andere populaire helpdeskoplossingen? Bekijk onze vergelijkingspagina’s en ontdek alles wat we te bieden hebben.

  Related Articles to SolarWinds alternatief
  LiveAgent is een Hiver-alternatief dat meerdere emailinboxen en meerdere communicatiekanalen aankan. Meer informatie over LiveAgent.

  Op zoek naar een Hiver-alternatief?

  LiveAgent wordt geprezen om zijn vermogen om de klantenservice te verbeteren en de verkoop te verhogen. Klanten ervaren een verbeterde responstijd en een hogere klanttevredenheid. Het wordt beschouwd als een betaalbare en effectieve oplossing.

  Schakel over van Hesk naar LiveAgent en krijg een ticketsysteem met meerdere kanalen dat sociale media afhandelt en een supersnelle live chatwidget.

  Op zoek naar een Hesk-alternatief?

  Profiteer van aanpasbare branding en collecteer feedback van klanten via een selfserviceportaal met notities en forums. Verbeter uw bedrijf en los problemen op.

  Wilt u migreren van Helpshift naar een andere software voor klantenservice? Bekijk LiveAgent en ontdek of dit de juiste keuze voor u is.

  Bent u op zoek naar een Helpshift-alternatief?

  LiveAgent wordt geprezen door verschillende gebruikers voor het verbeteren van klantenservice, responstijd en verkoopverhoging.

  De beste live chat alternatieven bevatten een specifieke set functies die u klaarstomen voor succes. Ontdek wat ze vandaag zijn!

  Ontdek het beste alternatief voor livechat

  Met LiveAgent kunnen bedrijven hun klantenservice verbeteren door middel van efficiëntere ondersteuning via verschillende kanalen. Het is een kosteneffectieve oplossing die klantentevredenheid en verkoop verhoogt.

  LiveAgent biedt meer dan 175 handige functies, de snelste live chatwidget op de markt. Een callcenter en zelfs integraties van kanalen zoals Instagram.

  Op zoek naar een LiveChat-alternatief?

  LiveAgent is een betrouwbaar en gebruiksvriendelijk alternatief voor diverse helpdesksoftware, waaronder ConnectWise en Hesk. Met meer dan 180 functies verbetert het de klanttevredenheid en verhoogt het de productiviteit. Ontdek uw perfecte oplossing op Capterra.

  LiveAgent is een perfect HelpSpot-alternatief. Maak kennis met ons ongelooflijke ticketsysteem met meerdere kanalen en start uw gratis proefperiode.

  Op zoek naar een alternatief voor HelpSpot?

  LiveAgent wordt geprezen om zijn effectieve klantenservice en communicatieverbetering. Klanten en bedrijven ervaren positieve resultaten, zoals hogere klantentevredenheid en verhoogde verkoop.

  Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

  Start Free Trial x