Shopify

Wat is Shopify?

Shopify is een commerce-app waarmee mensen en bedrijven online winkels kunnen maken en producten en services kunnen verkopen. Het wordt geleverd met services en functies zoals verzending, marketing, betalingen en tools voor klantenbetrokkenheid. Met Shopify kunt u eenvoudig uw nieuwe webwinkel opzetten en uw product of dienst verkopen.

Shopify is een platform dat elke ondernemer zou moeten gebruiken omdat het zo gemakkelijk te navigeren en te gebruiken is. Met Shopify kunt u tijd en geld besparen en uw aandacht richten op andere aspecten van uw bedrijf.

Hoe kunt u het gebruiken?

U kunt de Shopify-integratie gebruiken om uw klanten of opdrachtgevers snel en efficiënt te ondersteunen. Met LiveAgent kunt u uw emails voor klantenondersteuning bijhouden, telefonische ondersteuning bieden en ook een real-time live chatknop plaatsen met een vooraf ingesteld ontwerp op uw webpagina.

Het is handig om een ​​live chatknop op de website van uw winkel te hebben omdat het een probleemloze communicatieoptie is die uw klanten kunnen gebruiken om contact met u op te nemen over productinformatie, eventuele problemen en meer. Dit kan de klantenbetrokkenheid en ook de klantentevredenheid aanzienlijk verbeteren.

Hoe kunt u profiteren van de Shopify-integratie?

 • Beheer uw klanten op een vlotte manier via alle kanalen
 • Bied uw klanten snelle ondersteuning
 • Door een live chatknop op uw site te plaatsen, vergroot u de klantenbetrokkenheid en klantentevredenheid
 • Live chat kan leads en websitebezoekers effectief omzetten in betalende klanten

Hoe u een LiveAgent live chatknop in uw Shopify-winkel plaatst

Volg deze eenvoudige handleiding als u een LiveAgent live chatknop op uw website wilt plaatsen.

 • Open LiveAgent en ga naar Configuratie> Systeem> Plug-ins. U vindt de Shopify-integratie met de plug-in voor chatknoppen in de lijst met plug-ins. Als u dat doet, klikt u op de schakelknop activeren en LiveAgent wordt opnieuw opgestart.

Shopify-integratie met chatknop in de LiveAgent-pluginlijst
Shopify-integratie met chatknop
 • Wanneer de app opnieuw opstart, zoekt u de actieve Shopify-integratie met de plug-in voor chatknoppen bovenaan de lijst met plug-ins en klik je op het tandwielpictogram om de plug-in te configureren. Vervolgens moet u uw gegevens invoeren: uw Shopify-winkel-URL, API-sleutel en uw wachtwoord. U kunt ook een ontwerp voor een live chatknop kiezen voor uw Shopify-winkel.

Configuratie van de plug-in voor Shopify-chatknoppen in LiveAgent
Plug-in configuratie
 • U kunt uw API-sleutel vinden in uw Shopify-instellingen. Ga naar Apps, klik op Privé-apps beheren onder aan de pagina en vervolgens Ontwikkeling van privé-apps inschakelen. Vink alle markeringen aan en klik op Ontwikkeling van privé-apps inschakelen. Klik vervolgens op Privé-app maken.

Beheer privé-apps onderaan de Shopify Apps-secties
Beheer privé-apps optie onderaan de pagina
 • Geef de app een naam en geef een emailadres van een ontwikkelaar voor noodgevallen op in de velden. Klik vervolgens op Inactieve Admin API-machtigingen weergeven. Scroll naar beneden en zoek Script Tags. Wijzig de machtigingen van Geen toegang in Lezen en schrijven.

Wijzig de machtigingen voor scripttags om te lezen en te schrijven in Shopify
Wijzig de machtigingen voor scripttags in Lezen en schrijven
 • Klik op Opslaan en vervolgens op App maken. Zoek het gedeelte Admin API en kopieer de API-sleutel. Keer terug naar LiveAgent en plak de sleutel in de configuratie. Doe hetzelfde met het API-wachtwoord en klik vervolgens op Opslaan. De integratie is voltooid en u kunt vanuit LiveAgent chatten met uw Shopify-winkelklanten.

Hoe Shopify te integreren met de plug-in van LiveAgent

Door deze integratie te gebruiken, kunt u de bestellingen van uw klanten zien in het detailgedeelte ticket van uw LiveAgent-account. Volg de onderstaande integratie-instructies om aan de slag te gaan.

 • Navigeer in uw LiveAgent-account naar Configuratie> Systeem> Plug-ins, zoek Shopify-integratie en klik op de schakelknop activeren. LiveAgent wordt opnieuw opgestart nadat u dit hebt gedaan. Dan vindt u de actieve integratie bovenaan de plugin lijst. Klik op het tandwielpictogram om de plug-in te configureren waarin u Shopify-gegevens moet opgeven.

Shopify-integratie in LiveAgent-plug-inlijst
Shopify-integratie actief
 • Deze plug-in kan worden gebruikt in samenwerking met een privé-app van uw Shopify-account. Log in op uw Shopify-beheerderspaneel en ga naar het gedeelte Apps. Klik op Maak een nieuwe privé-app.

Maak een nieuwe privé-app in Shopify om een ​​integratie met LiveAgent te creëren
Maak een nieuwe privé-app
Klik op privé-apps beheren in Shopify om de instellingen voor integratietoestemming te wijzigen
Schakel privé-app-beheer in
 • Nu kunt u de app een naam geven en een email voor noodgevallen opgeven. U moet ook machtigingen toestaan ​​die standaard zijn uitgeschakeld. Klik op Uitgeschakelde Admin API-machtigingen bekijken onder aan de pagina. Scroll naar beneden, zoek klanten en stel machtigingen in voor lezen en schrijven. Doe hetzelfde met Script-tags en Orders die lager in de lijst staan ​​en klik vervolgens op Opslaan.

Wijzig de machtigingen handmatig om LiveAgent toegang te geven tot Shopify-gegevens
Wijzig de machtigingen in Lezen en schrijven
 • Nu hebt u een zichtbare API-sleutel en wachtwoord. Kopieer en plak de API-sleutel en het wachtwoord in de configuratie van de LiveAgent Shopify-plug-in, bekijk andere opties en klik op Opslaan.

Kopieer en plak de API-sleutel en het wachtwoord in de Shopify-plugin-configuratie in LiveAgent
Shopify plug-in configuratie

Uw Shopify-plug-in moet actief zijn. Bekijk enkele eerdere tickets van uw klanten en klik op de Shopify-knop in het rechterpaneel om de bestellingen van de klant in de ticketweergave te zien.

De Shopify-plug-in is actief in LiveAgent en bestellingen van klanten kunnen zichtbaar zijn vanuit de ticketweergave
Shopify plug-in actief

Hoe Shopify via Zapier te integreren

LiveAgent en Shopify verbinden via Zapier is eenvoudig, snel en intuïtief. Een trigger in de ene app activeert een actie in de andere, waardoor een verbeterde workflow ontstaat. U kunt meer dan één integratie maken en u kunt ze kiezen en configureren zodat ze werken zoals u dat wilt. Hiervoor is geen codeerervaring vereist.

De integratiepagina van LiveAgent en Shopify op Zapier
LiveAgent + Shopify

Laten we de stappen doorlopen. Als u nog nooit een Zapier-integratie hebt gemaakt, moet u zich aanmelden en een Zapier-account aanmaken. U kunt dit doen door op deze link te klikken. Als u klaar bent, gaat u naar de LiveAgent + Shopify-integratiepagina op Zapier.

Selecteer trigger en actie op Zapier
Selecteer een trigger en actie

Als u naar beneden scrolt, ziet u het gedeelte Connect LiveAgent + Shopify in minuten. Hier kunt u uw gewenste trigger en actie selecteren. U kunt alles uit de lijst kiezen en een verbinding tot stand brengen. Als voorbeeld gaan we de Shopify-trigger Nieuw product en de LiveAgent-actie Nieuw gesprek selecteren. Als u klaar bent, klikt u op de blauwe knop eronder.

Geselecteerde trigger Nieuw product en actie Gesprek creëren
Een nieuw product zorgt voor een nieuw gesprek

Nu moet u uw trigger configureren. Dus ga uw gang, log in op het trigger-app-account dat in ons geval Shopify is, en begin met het instellen van de trigger. Het proces is vrij eenvoudig en u hoeft maar een paar details in te vullen.

Shopify-triggerconfiguratie in Zapier
Shopify-configuratie

Als u klaar bent, raden we u aan de trigger te testen om er zeker van te zijn dat deze werkt zoals u wilt. Deze stap kan worden overgeslagen en voltooid als de laatste stap van het Zapier-configuratieproces.

Triggertest van Shopify in Zapier
Triggertest

Het enige dat u hoeft te doen, is uw actie opzetten. Vul de verplichte velden in zoals email. Als u de actie verder wilt specificeren, ga uw gang en vul de niet-verplichte velden in.

LiveAgent-actie-instellingen in Zapier
LiveAgent configuratie

Als u klaar bent, voert u nog een test van de integratie uit om te zien of deze werkt. Als u problemen tegenkomt, zal Zapier meestal meteen een probleemoplossingsoptie voorstellen, zodat u gemakkelijk kunt oplossen wat er mis is. Problemen met Zapier-integraties zijn echter zeldzaam.

Een succesvolle test van LiveAgent en de integratie van Shopify
Integratietest geslaagd

Als u de vorige stappen met succes hebt voltooid, zou uw integratie klaar moeten zijn voor gebruik. Laten we het uittesten. Ga naar uw Shopify-productgedeelte.

Producten sectie in Shopify
Producten in Shopify

Maak een nieuw product aan en vul de naam en beschrijving van het product in. Dit product kan als test worden gebruikt, zodat u niet het lange proces van het invullen van elk stukje informatie hoeft te doorlopen.

Een nieuw product maken in Shopify
Productcreatie

Bekijk uw LiveAgent-tickets (u zou binnen enkele seconden een nieuw ticket moeten ontvangen). Als alles werkt, hebt u met succes twee applicaties met elkaar verbonden.

Een nieuw ticket dat is verzonden vanuit Shopify na het maken van een product
Een nieuw gesprek in LiveAgent

Bekijk gerust andere functies en integraties die u kunnen helpen met uw leads, het beheren van bestellingen en meer. Keer op elk gewenst moment terug naar Zapier om andere integraties tussen LiveAgent en Shopify te creëren, of kies een andere app waarmee u verbinding wilt maken.

Frequently asked questions

Wat is Shopify-integratie in LiveAgent?

LiveAgent biedt Shopify-integratie voor klanten die live chat willen implementeren in hun ecommerce winkel.

Hoe kunt u Shopify integreren met LiveAgent?

Hier is een snelle stapsgewijze handleiding: Navigeer naar Configuraties > Klik op Systeem > Plug-ins > Vul de gegevens van uw Shopify-winkel in.

Terug naar Integraties Maak een GRATIS account aan

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo