Uitgaand callcenter

Wat is een uitgaand callcenter?

In tegenstelling tot een inkomend callcenter dat voornamelijk wordt gebruikt voor het ontvangen van oproepen, wordt een uitgaand callcenter gebruikt om uitgaande oproepen te doen naar potentiële klanten en huidige klanten namens uw bedrijf. Traditioneel waren uitgaande callcentra vooral gericht op telemarketing en het bereiken van klanten voor upselling. Vanwege de impact van wetgeving en de druk van klanten op cold calling, is er de afgelopen jaren echter een toenemend aantal uitgaande oproepen naar bestaande klanten geweest om proactieve klantenservice te bieden.

Waar worden uitgaande callcentra voor gebruikt?

Tegenwoordig zijn de meest voorkomende uitgaande callcenterdiensten:

 • Leadgeneratie en verkoopgesprekken naar potentiële klanten
 • Cross-selling en up-selling van oproepen naar bestaande klanten
 • Oproepen voor klantenbehoud (hernieuwingen beheren)
 • Proactieve klantenservice (bijv. klanten informeren over serviceonderbrekingen, vertragingen, enz.)
 • Geplande terugbellen van klanten
 • Marktonderzoek en informatieverzameling
 • Klantenfeedback en klantentevredenheidsonderzoeken
 • Afspraakinstelling
 • Incasso

Uitgaande callcentra worden meestal mogelijk gemaakt door cloudgebaseerde callcentersoftware en zijn ontworpen om bedrijven te helpen actief in contact te komen met potentiële klanten en klanten om de verkoop te verhogen. Van uitgaande callcentermedewerkers wordt verwacht dat ze grote volumes per uur bellen – deze activiteit wordt meestal mogelijk gemaakt door verschillende soorten kiezers te gebruiken. Enkele van de belangrijkste uitgaande callcenterstatistieken die moeten worden gemeten, zijn het eerste gesprek, het conversiepercentage, het aantal oproepen per vertegenwoordiger, het aantal oproepen per account, het hitpercentage, de wachttijd, gesprek verlaten ratio, gemiddelde gespreksduur, lijstsluitingspercentage, gesprekskwaliteit/etiquette en omzet per succesvol gesprek.

Youtube video: Call Center Software Demo | LiveAgent

Uitdagingen waarmee uitgaande callcentra worden geconfronteerd

Uitgaande callcentra kunnen met een aantal onderscheidende uitdagingen worden geconfronteerd. Aangezien de aard van uitgaande oproepen overwegend opdringerig is en wordt bepaald door de behoeften van bedrijven en niet door klanten (behalve in gevallen van terugbelverzoeken en proactieve klantenservice), zullen klanten eerder defensief en op hun hoede zijn voor de oproep. Dit betekent dat uitgaand bellen nogal stressvol kan zijn voor vertegenwoordiers, omdat ze constant te maken hebben met aanhoudende weigering, gebrek aan interesse of onbeschoftheid.

Naast het beheer van de delicate balans tussen een welkome onderbreking en een ongewenste overlast, moeten uitgaande callcentra voldoen aan wetten zoals de Phone Consumer Protection Act (TCPA) en Do Not Call (DNC)-registers, wat een zorgvuldig geplande outreach-strategie.

Callcenter memes

Voordelen van het gebruik van uitgaande callcentersoftware

Verhoog de omzet en omzet

Genereer meer omzet door potentiële leads te bereiken of maximaliseer de levenslange klantenwaarde door gebruik te maken van up-selling of cross-selling mogelijkheden.

Meer klanten behouden

Als het gaat om product-of serviceverlengingen, kan een telefoontje een geweldige manier zijn om met een klant in te checken, een echt gesprek te voeren en klantenverloop te voorkomen.

Strategieën om de verkoop te verhogen

Verbeter de klantenservice

Verbeter uw algemene klantenservice en klantenervaring door proactief contact op te nemen met klanten voordat ze weten dat er een probleem is of voordat ze zelfs maar om hulp moeten vragen.

Krijg feedback van klanten

Bellen is een zeer persoonlijke manier om feedback van klanten te krijgen. Stroomlijn het proces met uitgaand bellen en verkrijg meer informatie door een grondig gesprek te voeren.

Ranglijst van vertegenwoordigers

Efficiëntie van vertegenwoordigers verhogen

Met uitgaande contactcentersoftware hebben vertegenwoordigers altijd toegang tot de gegevens van elke klant, wat zorgt voor efficiëntere, uitgebreidere en aangepaste interacties.

Belangrijke statistieken bijhouden

Houd kritieke callcenterstatistieken en KPI’s bij om een ​​compleet overzicht te krijgen van hoe uw verkoop- en klantenserviceteams presteren en waar verbeteringen nodig zijn.

Belangrijke statistieken bijhouden - App - Uploads - 2019 - 10 - Screenshot 2021 03 23 At 11.46.16.png

Start your free trial today

Design your own outbound call center and improve your outreach today. Curious about all the opportunities?

Welke uitgaande callcenterfuncties heeft LiveAgent?

De cloudgebaseerde callcentersoftware van LiveAgent ondersteunt zowel inkomende als uitgaande callcenterfunctionaliteit. Dat betekent dat het door uw klantenservice- en verkoopteams efficiënt kan worden gebruikt om leads, potentiële klanten of bestaande klanten te bereiken.

Click-to-call-mogelijkheid

Het webgebaseerde callcenter van LiveAgent heeft de mogelijkheid om elk telefoonnummer op internet te bellen. Start uitgaande oproepen naar uw potentiële klanten – rechtstreeks vanuit uw LiveAgent-dashboard, terwijl u de websites van uw potentiële klanten bezoekt. Deze functie kan een grote hulp zijn voor verkoopteams. Het stelt vertegenwoordigers in staat om meer gesprekken te voeren en vermindert de tijd die wordt besteed aan handmatig kiezen.

inkomende-oproep-LiveAgent

Diepgaande klanteninzichten

De callcentersoftware van LiveAgent biedt een geïntegreerde CRM en kan worden geïntegreerd met andere grote CRM-providers. Een CRM biedt uw vertegenwoordigers directe toegang tot uitgebreide klanteninzichten, inclusief de persoonlijke gegevens van elke klant, eerdere aankopen en servicegeschiedenis. Met die informatie bij de hand kunnen ze op efficiënte wijze relevante producten/diensten up- of cross-sell verkopen of proactieve klantenondersteuning bieden.

CRM

Onbeperkte gespreksopnames

Met onbeperkte gespreksopnames kunnen vertegenwoordigers alle klantenoproepen en voicemailberichten veilig opslaan en indien nodig openen in hun LiveAgent-account. Dit kan erg handig zijn wanneer uw vertegenwoordigers een herinnering nodig hebben aan wat er in eerdere interacties is gebeurd om klanten te bereiken met relevante aanbiedingen.

Onbeperkte-gespreksopnames

Callcenter analyse

De geïntegreerde analyse-module van LiveAgent houdt een verscheidenheid aan callcenterstatistieken en KPI’s bij. Genereer verschillende rapporten om een ​​volledig overzicht te krijgen van hoe uw callcenter presteert, inclusief gedetailleerde statistieken voor elk van uw vertegenwoordigers. Dit helpt u bij het identificeren van gebieden die moeten worden aangepast, het versterken van goed presterende vertegenwoordigers en het ondersteunen van degenen die het nodig hebben.

callcentersoftware-LiveAgent

Hoe een LiveAgent uitgaande callcentersoftware in te stellen

Het uitgaande callcenter van LiveAgent kan binnen enkele minuten worden opgezet.

 1. Log in op uw LiveAgent-account en klik op Bellen
 2. Klik op Nummers
 3. Klik op de oranje knop Aanmaken
belknop maken
 1. Selecteer uw VOIP-provider (de VOIP-provider waarbij u uw telefoonnummer hebt gekocht)

Voyced-VoIP-provider-LiveAgent
 1. Voer een naam in (het kan van alles zijn, het is alleen voor u om te onthouden welk nummer het is)
 2. Selecteer de afdeling waarnaar inkomende oproepen naar dit telefoonnummer worden gerouteerd
 3. Voer het voorvoegsel voor uitbellen in
 4. Schakel het selectievakje Oproepen opnemen in als u alle inkomende/uitgaande oproepen van dit telefoonnummer wilt opnemen
 5. Typ uw inloggegevens van uw VOIP-provider (hostnaam, gebruikersnaam, wachtwoord)
 6. Klik op Toevoegen
  Als het telefoonnummer succesvol is toegevoegd en actief is, staat er een groene stip ernaast.

 7. Klik vervolgens op de knop Bewerken en klik op IVR.

Stel uw IVR/welkomstberichten in met behulp van deze handleiding IVR (welkomst-/offlineberichten).

 1. Nadat u klaar bent met het instellen van uw IVR, klikt u op Configuratie
 2. Klik op Bellen
 3. Klik op Instellingen
 4. Wijzig de instellingen volgens uw voorkeuren en klik op Opslaan
 5. Gebruik deze handleiding om uw hardware- en softwaretelefoons toe te voegen aan het scherm Apparaten

 6. Stuur deze handleiding vervolgens door naar uw vertegenwoordigers zodat ze voorkeursapparaten kunnen instellen voor het beantwoorden van oproepen

Probeer LiveAgent vandaag nog​

We bieden migratiediensten voor de meest populaire helpdeskoplossingen.

Meer dan 3.000 beoordelingen Trustpilot GetApp G2 Crowd

Frequently asked questions

Wat is uitgaande callcentersoftware?

In tegenstelling tot software voor inkomende callcentra die wordt gebruikt voor het afhandelen van inkomende oproepen van klanten, is software voor uitgaande callcentra ontworpen om bedrijven te helpen hoge uitgaande oproepvolumes efficiënt te beheren en een hoog klantenbereik te garanderen. Autodialer, oproepopname, oproeprapportagetools, CRM-integraties zijn enkele van de belangrijkste functies van uitgaande callcenter-softwareoplossingen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van uitgaande callcentersoftware?

Uitgaande callcentersoftwaresystemen maken gebruik van een verscheidenheid aan dialertools om het kiesproces te automatiseren en vertegenwoordigers in staat te stellen meer te bellen, in minder tijd - efficiënter dan met een eenvoudig zakelijk telefoonsysteem. Dit zorgt voor een hogere productiviteit van agenten en hogere verkoopopbrengsten voor bedrijven.

Wie gebruikt uitgaande callcentersoftware?

Uitgaande callcentersoftware wordt voornamelijk gebruikt door verkoopteams voor het voeren van koude en warme verkoopgesprekken om de producten of diensten van een bedrijf aan potentiële klanten aan te bieden en up-sell/cross-sell aan bestaande klanten. Het kan ook worden gebruikt door klantenondersteuningsteams voor proactieve klantenservice. 

Hoe kan uitgaande callcentersoftware klantenserviceteams helpen?

Uitgaande callcentersoftware kan een zeer efficiënte klantenservicetool zijn voor zowel B2B- als B2C-bedrijven. Door klanten te bereiken en proactieve, persoonlijke ondersteuning te bieden, kunnen klantenserviceteams het aantal inkomende oproepen verminderen en de algemene kwaliteit van uw klantenservice verbeteren.

Heeft u inkomende of uitgaande callcentersoftware nodig?

Als u callcentersoftware voornamelijk nodig hebt voor het afhandelen van inkomende oproepen van klanten, moet u kiezen voor inkomende callcentertools. Als u op zoek bent naar callcentersoftware voor het maken van uitgaande leadgeneratie en verkoopgesprekken, moet u voor uitgaande callcentertools kiezen. U kunt ook gemengde callcentersoftwareoplossingen overwegen die zowel inkomende als uitgaande callcentermogelijkheden bevatten.

Terug naar woordenlijst Maak een GRATIS account aan

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.