Tawk.to live chatbeoordeling

Compare Tawk.to live chatbeoordeling with other in: How Tawk.to live chatbeoordeling is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
742 reviews

Tawk.to is live chatsoftware die steeds populairder wordt dankzij het gratis prijsmodel en optionele betalende functies. Blijf lezen om erachter te komen of de livechat en zijn functies met succes kunnen concurreren met anderen, ondanks dat het een gratis abonnement is.

Pricing
Starting from:
gratis   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.3
Gebruikservaring
4
Prijs
4
Implementatie
5

Key takeaways

Pros

  • Het is helemaal gratis
  • Geweldige interface en gemakkelijke integratie
  • Essentiële maar erg handige functies

Cons

  • U moet betalen om de Tawk.to-branding te verwijderen
  • Het kan prijzig worden als u ervoor kiest om Tawk. uw chats te laten afhandelen

Aan de slag met Tawk.to live chat

Tawk.to is live chatsoftware waarvan alleen een gratis versie beschikbaar is. Ja, u leest het goed, er zijn helemaal geen verplichte betalende abonnementen beschikbaar. Het bedrijf is populair geworden dankzij de goed ontworpen live chat die erop gericht is bedrijven te helpen beter met hun klanten te communiceren. Dat is echter maar één onderdeel van de bedrijfsfilosofie. Tawk.to is sterk gericht op het verbeteren van bedrijven en het helpen oplossen van specifieke problemen met services.

Tawk.to heeft een zeer eenvoudig registratieproces dat alleen uw naam, emailadres en wachtwoord vereist in de eerste stap. De tweede stap vraagt u naar uw website en biedt u de mogelijkheid om uw chat een naam te geven, evenals de optie om de naam van uw website op te geven. Het is een van de snelste registratie- en implementatieprocessen die u kunt krijgen met live chatsoftware.

Tawk.to implementatietraject

Het beste deel is dat u uw live chatcode bijna onmiddellijk kunt implementeren, omdat u de optie krijgt tijdens het registratieproces. De uitvoering kan op meerdere manieren. U kunt de code kopiëren en in uw website plakken, of kiezen voor een integratie met populaire webbouwdiensten. U kunt het uiterlijk en gedrag van de live chatwidget later in de toepassing aanpassen. Daarna kunt u door de interface bladeren en vertrouwd raken met de Tawk.to-webtoepassing.

Tawk.to live chatcode voor uw website

De interface wordt geïntroduceerd met een tutorial die kan worden overgeslagen, maar ik raad iedereen ten zeerste aan om deze door te nemen. Zonder de gebruikersinterface is het niet moeilijk om te navigeren, maar de gids is erg kort en zeer goed gemaakt, wat het de moeite waard maakt om uit te proberen. De laatste stappen van de gids geven u de mogelijkheid om Tawk.to mobiele applicaties te downloaden via een QR-code, wat ook een geweldige toevoeging is.

Tawk.to mobiele applicatie QR-code

Met al deze stappen achter de rug, kunt u meteen uw Tawk.to live chat gaan gebruiken. De interface is zeer goed doordacht; het is schoon en het is te allen tijde gemakkelijk te navigeren. Het menu aan de linkerkant dient als het belangrijkste toegangspunt tot alle subsecties en u hebt toegang tot alle hoofdtools in het bovenste paneel. Er is ook een handige meldingsknop onderaan waar u de laatste informatie over updates kunt vinden.

Tawk.to meldingen

Voordat we bij het testgedeelte van deze recensie komen, zullen we beter kijken naar welke functies u krijgt met de Tawk.to live chatapplicatie en hoe u deze in uw voordeel kunt gebruiken. U kunt meer informatie krijgen op de Tawk.to-website, maar de applicatie zelf biedt een beter overzicht van de volledige set live chatfuncties en -opties.

Functies en gebruikersinterface

Tawk.to is niet de meest veelzijdige live chat, maar aangezien het een volledig gratis oplossing is, is de functieset meer dan genoeg. U kunt monitoringfuncties verwachten waarmee u uw gesprekken kunt volgen, evenals meer dan 45 taalvariaties voor uw livechat. Tawk.to biedt ook de eerder genoemde mobiele apps om onderweg gemakkelijk te chatten, evenals de ondersteuning van snelkoppelingen, die in wezen ingeblikte berichten zijn.

Tawk.to snelkoppelingen toevoegen (standaardberichten)

Als u naar de chatinstellingen van Tawk.to gaat, ziet u nog meer functies en opties die niet worden vermeld op de belangrijkste live chatwebsite. U kunt getriggerde berichten, emailmeldingen en webhooks instellen. Er zijn tal van andere aanpassingsopties op het tabblad Chatwidget en u kunt bijna elke widgetgedragsfunctionaliteit aanpassen en wijzigen die beschikbaar is.

Tawk.to chatwidget instellingen

De functieset van Tawk.to biedt veel meer dan het op het eerste gezicht lijkt, dus zorg ervoor dat u alle instellingen bekijkt om elke functie te ontdekken. Nu gaan we kijken naar de Tawk.to live chat en functies in actie. De test kijkt naar zowel de klantenervaring als de vertegenwoordigerservaring met Tawk.to. Zonder verder oponthoud, laten we er meteen aan beginnen.

Live chatprestaties en gebruikerservaring

Tawk.to live chatwidget ziet er geweldig uit op de website. Ik koos voor de basisopstelling met slechts een simpele kleurverandering. Zodra u er als klant op klikt, vraagt de widget u om eerst het helpcentrum te raadplegen voor beschikbare antwoorden. Dit is een behoorlijk goede functionaliteit, omdat het de chatbelasting van vertegenwoordigers kan verminderen en gebruikers kan aanmoedigen om eerst zelf antwoorden te zoeken. Hoe dan ook, u kunt de chat starten en deze optie overslaan.

Tawk.to chatwidget op website

Zodra u uw bericht hebt geschreven en op de verzendknop hebt gedrukt, ontvangt u een melding in Tawk.to die u zeker niet zult missen. Het heeft een heel aparte beltoon en stopt pas als iemand de chat beantwoordt. Dit geeft ons ook een eerste blik op de chatinterface van de kant van de vertegenwoordiger, en het ziet er op het eerste gezicht best goed uit. Een beetje ergernis komt in de vorm van een CTA-knop die klanten ertoe aanzet een gratis live chat van Tawk.to aan hun website toe te voegen. Het zou geen probleem zijn als ik er niet vaak op zou klikken in plaats van op het eigenlijke chatveld eronder.

Tawk.to live chat klant- en vertegenwoordigersweergave

De chatfuncties aan de kant van de klant zijn vrij essentieel, maar vergeet niet dat we te maken hebben met een gratis oplossing. Sommige van de andere betaalde oplossingen bieden deze opties niet eens standaard aan. Op Tawk.to zijn enkele van de opties onder meer chatbeoordelingen, bijlagen en emoji’s, en al deze opties geven uw chatende klanten alles wat ze nodig hebben om effectief te communiceren.

Tawk.to live chatemoji's

Hetzelfde en beter gebeurt aan de kant van de chat van de vertegenwoordiger. Ik ontdekte een nieuwe functie genaamd Whisper. Deze functie werkt in wezen als een notitie voor andere vertegenwoordigers. U kunt het rechtstreeks in het chatvenster schrijven en klanten zullen het niet zien. De rest van de functies aan de kant van de vertegenwoordiger zijn vrijwel hetzelfde als die voor de klant, behalve dat je de beschikbare klanteninformatie te zien krijgt waartoe Tawk.to toegang heeft.

Tawk.to live chat fluisterfunctie

Tawk.to live chat laat u weten wat de meeste acties zijn die klanten doen tijdens de chat. U krijgt een melding wanneer ze het chatvenster minimaliseren of maximaliseren. Een verrassende, maar zeer welkome toevoeging is de realtime typeweergave. Hoewel deze functie bekend is en vaak wordt gebruikt in de meeste chatsoftware, is het geen standaardfunctie voor elk van hen. Tawk.to is gratis en heeft het, wat op zijn zachtst gezegd behoorlijk indrukwekkend is.

Tawk.to realtime typeweergave

Al met al is de live chat van Tawk.to een indrukwekkend goede tool, gezien het feit dat het gratis is. Terwijl ik er doorheen ging, was ik er niets opvallend onaangenaams of verkeerds mee tegengekomen. U kunt ervoor kiezen om de Tawk.to-branding uit je livechat te verwijderen, maar het is niet zo vervelend of zichtbaar, en het is leuk om op zo’n subtiele manier iets terug te doen voor de gratis software. De hele toolset werkte bugvrij en ik kan niet zeggen dat er problemen waren die moesten worden aangepakt.

Prijzen

Tawk.to is volledig gratis en biedt helemaal geen tariefplannen. Er zijn echter twee betalende opties voor degenen die legitiem geïnteresseerd zijn om ze te krijgen, en geen van beiden verbetert de chatfunctionaliteit of voegt op significante wijze nieuwe functies toe. Ze zijn gericht op twee dingen: u kunt de Tawk.to-branding van uw chatwidget verwijderen voor €19 per maand, of u kunt Tawk.to al uw live chatcommunicatie laten afhandelen voor slechts €1 per uur (in totaal €728 per maand). Als u voor de laatste optie kiest, kan Tawk.to erg duur worden.

Besluit

Tawk.to is geweldige, gratis live chatsoftware die veel betalende oplossingen overtreft. De functieset is beperkt, maar biedt alles wat u nodig hebt, dus u zult op geen enkel moment het gevoel hebben dat u niet genoeg tools hebt. Hoewel u moet betalen om de Tawk.to-branding te verwijderen, is deze niet erg zichtbaar en persoonlijk vond ik het niet al te storend. Over het algemeen is Tawk.to een geweldige oplossing en u zult er geen spijt van krijgen.

Veelvoorkomende situaties en problemen

Ik krijg geen meldingen op Android

Dit probleem kan worden veroorzaakt door sommige fabrikanten van Android-smartphones die gegevensopslagfuncties gebruiken die meldingen kunnen blokkeren door sommige applicaties in de sluimerstand te zetten. Zorg ervoor dat u uw meldingsinstellingen controleert en sta toe dat de Tawk.to-app uw meldingen laat zien. Verder kunt u de opties voor batterijbesparing of gegevensbesparing bekijken en nagaan of deze geen communicatie door Tawk.to blokkeren.

Widget wordt niet weergegeven met de WordPress-plug-in

De meest gebruikelijke oplossing is om cookies van derden in te schakelen in de Tawk.to WordPress-plug-in. Ga naar uw Tawk.to plugin-instellingen en open Accountinstellingen. U kunt een link vinden die u naar de cookie-opties voor elke populaire browser brengt. Nadat u de wijzigingen heeft aangebracht, moet u uw pagina vernieuwen om de wijzigingen te zien.

Product reviews

Krijg een perfect chatoverzicht en zie alle bezoekers die op uw website surfen op een kaart. Maak uw klantenservice beter met LiveAgent. Lees er nu over.

Overzicht chats

LiveAgent biedt een chatknop en klantenservicesoftware om de klanttevredenheid te verhogen en efficiëntie te verbeteren. Het chatoverzicht biedt waardevolle informatie over online bezoekers en wachtende chatbezoekers. Door verschillende functies, waaronder proactieve chatsjablonen en pre-chatformulieren, biedt LiveAgent hoogwaardige klantenservice. Met een gratis 14-daagse proefperiode en partnermogelijkheden kan LiveAgent de klantenservice van elk bedrijf verbeteren.

De beste live chat alternatieven bevatten een specifieke set functies die u klaarstomen voor succes. Ontdek wat ze vandaag zijn!

Ontdek het beste alternatief voor livechat

LiveAgent wordt geprezen als een gebruiksvriendelijke en functionele tool voor klantenondersteuning, waarbij verschillende kanalen zoals e-mail, telefoon en sociale media worden geïntegreerd. Het heeft geholpen bij het verbeteren van responstijd, klanttevredenheid en verkoop, en bespaart bedrijven tijd en geld. Verschillende bedrijven hebben de tool al sinds 2013 gebruikt en het wordt aanbevolen als een betere oplossing dan traditionele alternatieven.

Overweegt u LiveChat voor uw live chatbehoeften? Bekijk onze beoordeling en ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

LiveChat live chatbeoordeling

LiveChat is een snelle en betrouwbare live chatsoftware met eenvoudige implementatie en configureerbare functies. Het biedt ook extra communicatiekanalen zoals sociale media, WhatsApp en ticketing en biedt drie verschillende abonnementen met verschillende functies. Hoewel de hogere plannen duur zijn, is de prestatie van de live chatwidget van LiveChat geweldig zonder bugs of problemen en blijft het een geweldige kanshebber in het live chatspel. De interface is gemakkelijk te navigeren en hun registratieproces is zeer snel. De implementatie is een kwestie van seconden en het dwingt u niet door lussen terwijl u ermee bezig bent.

LiveAgent biedt meer dan 175 handige functies, de snelste live chatwidget op de markt. Een callcenter en zelfs integraties van kanalen zoals Instagram.

Op zoek naar een LiveChat-alternatief?

Verschillende klanten hebben ervoor gekozen om over te stappen van ZenDesk naar LiveAgent voor hun ondersteuningstoolbehoeften. Ze prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding, de gebruiksvriendelijke interface en de competentie van de communicatie tussen de verschillende modules van de service. Bovendien wordt de service als stabiel ervaren, zelfs op mobiele platforms en is de klantenondersteuning goed. LiveAgent biedt ook geavanceerde automatiseringsniveaus en integraties met veel andere services.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo