Drift chatbot beoordeling

De tekst behandelt verschillende softwareoplossingen voor klantenservice, zoals VoIP-telefoonsystemen, self-servicesoftware en klachtenbeheerssystemen. Het promoot ook LiveAgent, een platform dat wordt gebruikt voor klantenservice en het opstarten van een dashboard. De website maakt gebruik van cookies en biedt een contactformulier, livechat en Whatsapp voor klantenservice.
Drift chatbot beoordeling
Compare Drift chatbot beoordeling with other in: How Drift chatbot beoordeling is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
1027 reviews

Drift is een communicatief marketing- en verkoopplatform dat bedrijven helpt om op een persoonlijkere en efficiëntere manier met hun klanten in contact te komen. Doe met ons mee voor deze beoordeling om erachter te komen of dit de oplossing is voor uw…

Pricing
Starting from:
2500   per maand
Free trial: No
Free version: No

Andrej Csizmadia

Editor's rating

Andrej Csizmadia
Overall rating
3.3
Gebruikservaring
5
Prijs
1
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

 • Gemakkelijke gebruikersinterface
 • Rijke functies
 • Leuke aanpassingsmogelijkheden
 • Nuttige analytische gegevens

Cons

 • Extreem hoge prijsstelling
 • Slechts 3 abonnementen
 • Codeervaardigheden / Javascript-kennis vereist voor implementatie

Aan de slag met de Drift-chatbotfunctie

De Drift-chatbotoplossing stelt bedrijven in staat om in realtime met hun websitebezoekers in contact te komen, met behulp van conversatie-AI om direct en gepersonaliseerde antwoorden op hun vragen te geven. Drift-chatbot kan ook worden geïntegreerd met andere marketing- en verkooptools, waardoor het voor bedrijven gemakkelijk wordt om leads vast te leggen en om te zetten in klanten.

Om mijn test te beginnen, besloot ik me aan te melden voor een zeer beperkt maar gratis Drift-abonnement. Als onderdeel van het Drift-installatieproces werd mij gevraagd om mijn zakelijke emailadres en een wachtwoord op te geven. Vervolgens was het nodig om mijn emailadres te verifiëren. Ik was blij dat de verificatielink vrijwel onmiddellijk in mijn inbox terechtkwam.

Drift - aanmaken van een account

Onmiddellijk nadat ik mezelf had geverifieerd, werd mij gevraagd om een paar dingen te doen in de volgende paar vensters. Dat omvatte het kiezen van de botkleur en taal, evenals het toevoegen van mijn bedrijfsnaam samen met informatie over de bedrijfswebsite.

Drift - chatbottaal configureren
Drift - verstrekken van bedrijfsinformatie
Drift - het uiterlijk van de chatbot configureren

Toen ik dat allemaal had gedaan, was ik klaar met aanmelden en kon ik verder gaan met mijn test.

Over het algemeen ben ik geen moeilijkheden tegengekomen. Het proces was heel eenvoudig en snel. Als u een nieuweling bent die zich zorgen maakt of u het wel redt, geen stress. Ik denk niet dat het aanmelden eenvoudiger kan zijn.

Functies en implementatie van Drift-chatbots

Nadat ik de registratiefase had voltooid, was het tijd om een diepe duik te nemen in de functies en implementatie van Drift.

Drift - chatbot installatie

Allereerst heeft de chatbot een indrukwekkend visueel ontwerp dat zorgt voor een boeiende en intuïtieve gebruikerservaring. De schone en moderne interface is naar mijn mening esthetisch. Het gebruik van pictogrammen, typografie en kleurenschema’s is consistent in het hele ontwerp, waardoor een samenhangende en professionele uitstraling ontstaat. Het is ook zeer responsief en biedt gebruikers een naadloze ervaring op verschillende apparaten en schermformaten.

Drift - interface

Ik kan zeker zeggen dat de Drift-chatbot-interface is ontworpen om gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren te zijn. De interface is intuïtief en duidelijk, met duidelijke menu’s en opties voor het instellen van uw bot, het beheren van gesprekken en het analyseren van prestatiegegevens.

Drift - chat-playbook functie

De verscheidenheid aan verschillende native functies, evenals integraties, maakten een positieve indruk op mij. Mijn absolute favorieten zijn absoluut chat-playbooks, live bezoekers en gespreksbestemmingspagina’s. Er zijn onder andere zaken als:

 • speciaal CMS
 • halfjaarlijkse verkoop gebruikerstesten
 • halfjaarlijkse EBR
 • toegang tot driftondersteuningstechnici

De gebruikersinterface van de hele software maakte me zo tevreden dat ik niet echt problemen met de chatbot verwachtte. Ik moet er echter één noemen: de snelheid van de applicatie. Ik vind de snelheid van de website vrij laag. Het laden van sommige functies duurde lang. Aan de andere kant zit deze app echter absoluut boordevol verschillende functionaliteiten. Dus ik denk dat het in dit geval een afweging is.

Drift - integraties

Verderop vond ik niet noodzakelijkerwijs verwarrende elementen over de chatbot zelf. Maar als er iets onduidelijk is, hoeft u zich geen zorgen te maken (en dat deed ik ook niet). Dat komt omdat Drift verschillende nuttige bronnen voor hun gebruikers biedt. Dit soort kleine dingen helpen enorm bij het verbeteren van de gebruikerservaring, dus grote dank aan het Drift-team hiervoor.

Prestaties en bruikbaarheid

Qua prestaties is Drift een zeer effectieve chatbot-oplossing. Het maakt gebruik van geavanceerde natuurlijke taalverwerkingstechnologie (NLP) om de intentie van vragen van klanten te begrijpen en relevante antwoorden te geven. Ik kan met genoegen bevestigen dat de chatbot een breed scala aan vragen aankan. Van eenvoudige informatieverzoeken tot meer complexe ondersteuningsvragen – Drift doet het werk. Bovendien is het de moeite waard om te benadrukken dat Drift naadloze integratie biedt met andere tools en platforms. Voorbeelden zijn onder meer CRM’s en marketingautomatiseringssoftware, waarvan ik denk dat ze helpen om de effectiviteit en bruikbaarheid ervan verder te vergroten.

Prijzen voor Drift-chatbots

Drift biedt zijn gebruikers 3 abonnementen aan. Het is vermeldenswaard dat er geen gratis opties beschikbaar zijn (behalve de super beperkte gratis versie). Dus als u van gratis oplossingen houdt, is deze chatbot niets voor u. Laten we de abonnementen nu in meer detail bekijken.

Gratis

Allereerst is het mogelijk om u te registreren voor een gratis versie van de software. Ik heb geen details gezien over de lengte van dit plan, dus ik neem aan dat het niet tijdgebonden is. Ik heb ook geen informatie per email ontvangen over de duur ervan. Bovendien vertelde hun ondersteuningsteam me dat ze geen informatie hadden over de kenmerken van het gratis abonnement om met mij te delen. Dit was enigszins verrassend. Van wat me echter is opgevallen, geeft deze oplossing kleine toegang tot enkele van de meest elementaire functies binnen de chatbot, b.v. Slechts 1 gebruiker.

Premium

Het eerste en, naar ik aanneem, goedkoopste betaalde abonnement is het Premium-abonnement. Het kost een duizelingwekkend bedrag van €2500 per maand. Voor deze prijs krijg je toegang tot features als live chat, vergaderingen, aangepaste chatbots, Intel en realtime notificaties.

Advanced

Verderop kunnen gebruikers zich ook aanmelden voor de optie Geavanceerd. Helaas is het niet mogelijk om te zeggen hoeveel u ervoor gaat betalen, aangezien het een aanpasbaar plan is. Wel kan ik u vertellen welke functies u kunt verwachten. Voor dit abonnement is het alles van het Premium-abonnement, evenals aanvullende functionaliteiten zoals fastlane, doelgroepen en A/B-testen.

Ondernemingen

Last but not least staat er ook de Enterprise-oplossing tot uw beschikking. Nogmaals, voor de exacte prijs moet u met het verkoopteam van Drift spreken. Dit is het meest complexe van alle abonnementen. Het geeft u toegang tot alle reeds genoemde functies, evenals functies zoals werkruimten, AI-aangedreven chatbots, flexrouting en aangepaste RBAC.

Besluit

Om de review samen te vatten, kan ik zeggen dat ik gemengde gevoelens had over deze chatbot voordat ik hem uitprobeerde. Mijn grootste zorg was absoluut de prijs. Dergelijke hoge prijzen kunnen erg ontmoedigend zijn, vooral als u nog nooit eerder chatbots hebt gebruikt en uw budget krap is. Na het testen van de chatbot, geef ik toe dat hij zeer gebruiksvriendelijk en gebruiksvriendelijk is. Ik heb vooral genoten van de aanpassingsfuncties waarmee ik de bots een merk-gepersonaliseerde look kon geven. Al met al is deze chatbot een mooie aanvulling voor uw bedrijf als u geen strikt budget hebt, dus aarzel niet om hem zelf uit te proberen!

Veelvoorkomende problemen en problemen

Hoe groepsbijeenkomsten opzetten op Drift?

Hiervoor moet u een nieuw type vergadering aanmaken. Om een nieuw vergadertype aan te maken, moet u eerst naar “Vergaderingen” gaan en vervolgens de optie “Vergadertype maken” selecteren. Selecteer in de volgende stap “Groep” en klik op “Volgende“. De laatste stap is het kiezen van de naam van de vergadering en het klikken op de knop “Vergadertype maken“. Ga voor meer informatie naar de helpcentrumwebsite van Drift.

Hoe kan ik Drift op mijn website installeren met behulp van Javascript

Het installeren van Drift op uw website is het eenvoudigst door directe injectie van uw Javascript-fragment. Om dit te doen, kopieert u eerst de code. Vervolgens moet u het vlak voor het einde van het gedeelte van de backend van uw website plakken. En dat is het!

Hoe kan ik de weergavefrequentie gebruiken in playbooks in Drift?

Uw playbooks bevatten voorwaarden die bepalen hoe vaak bezoekers een specifiek playbook te zien krijgen. U wilt instellen hoe vaak uw draaiboek wordt weergegeven nadat uw targetingvoorwaarden zijn ingesteld. Om dit te doen, hoeft u alleen maar naar beneden te scrollen en het juiste keuzerondje te selecteren. Bovendien kunt u kiezen welk percentage klanten uw bot kan zien. Ga voor meer informatie naar het helpcentrum van Drift.

Product reviews

Vraag klantenfeedback als een professional met de emailsjablonen voor feedback van LiveAgent. Onze 9 unieke sjablonen zijn klaar voor gebruik.

Emailsjablonen voor feedback

De tekst bespreekt het belang van effectieve productupdate-e-mails en het gebruik van sjablonen om professionele communicatie te bevorderen. Het biedt voorbeelden van feedback- en suggestieborden als interactieve methoden voor klantenfeedback en benadrukt het belang van een goede klantenervaring en snelle ondersteuning. LiveAgent wordt aanbevolen als klantenservicesoftware met meer dan 180 functies voor verbeterde klantenervaring en loyaliteit.

Een gehost callcenter is een softwareoplossing die inkomende en uitgaande oproepen afhandelt, evenals IVR-interacties via één enkel systeem.

Gehost callcenter

LiveAgent is een klantenservicesoftware die ondersteuning biedt via telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomende callcentersoftware, klachtenbeheerssystemen en meer. Het bedrijf biedt ook training, sjablonen, webinars en een typetest. Er is een partnerprogramma, evenals verkoopcontacten voor verschillende regio's. Na aanmelding voor LiveAgent wordt een bericht naar uw e-mailadres gestuurd met inloggegevens. Het opstartproces van uw LiveAgent-dashboard wordt ook beschreven en er worden cookies gebruikt op de website van het bedrijf. Algemene voorwaarden, veiligheidsbeleid, privacybeleid en een AVG-sitemap zijn ook beschikbaar.

Overweegt u 3CX voor de klantenondersteuning van uw callcenter? Bekijk onze review en zie hoe het presteerde tijdens onze algemene test.

3CX callcentersoftware beoordeling

LiveAgent is een klantenservicesoftware met functies zoals VoIP-telefoonsystemen, inkomende callcentersoftware en emailbeheersoftware. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen en certificaten ontvangen en biedt ook een partnerprogramma. LiveAgent ondersteunt klanten bij het opstarten van hun account en stuurt inloggegevens per e-mail. De website maakt gebruik van cookies.

Op zoek naar een chatbottool voor uw bedrijf? Doe met ons mee voor een gedetailleerde beoordeling van de Freshchat-chatbot om te zien of het een hulpmiddel is voor uw behoeften.

Freshchat chatbotbeoordeling

Freshchat biedt verschillende abonnementen met een breed scala aan functies, waaronder chatbots, analyses en groepen. Het gratis abonnement heeft al veel functies, maar de betaalde abonnementen bieden extra voordelen, zoals meer botsessies en live vertaling. Het nadeel is dat het duur kan worden, omdat er per vertegenwoordiger wordt gefactureerd. Ondanks enkele nadelen is het platform gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren. Het installatieproces is eenvoudig, maar het kan soms langzaam werken. Over het algemeen is Freshchat een oplossing die zeker het proberen waard is.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo