Op zoek naar een alternatief voor Chaport?

Waarom niet meer krijgen dan enkel een tool voor live chat? LiveAgent biedt u de snelste live chatwidget op de markt, meer tools, meer integraties en een redelijke prijs.

Voer vandaag een verandering voor en probeer LiveAgent gratis!

Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo
Slido green logo

Klantenservice gaat niet alleen over realtime chatten.
Laat klanten hun voorkeursmethode kiezen met LiveAgent.

LiveAgent streamlines multiple customer service channels into one piece of software
Person deciding between two solutions

Een sterk alternatief voor Chaport

LiveAgent biedt u de vrijheid om op verschillende manieren met uw klanten te communiceren. Emails, live chat, sociale media of zelfs telefonisch, alles komt aan bod zodat u uw kunt concentreren op het belangrijke.

Met een betrouwbaar ticketsysteem volgt u alle communicatie op en hoeft u zich geen zorgen te maken over alles georganiseerd te houden.

De snelste live chatwidget

LiveAgent heeft de snelste live chatwidget die op de markt verkrijgbaar is. Met chatweergegeven snelheden van 2,5 seconden, kunt u ook het beste van het beste krijgen voor uw klantenondersteuning.

Beantwoord uw klanten razendsnel en laat ze niet wachten.

The fastest live chat on the market

3 redenen waarom bedrijven overstappen naar LiveAgent

Callcenter ondersteuning

Naast vele andere functies ondersteunt LiveAgent ook een integratie voor callcentra. Het is snel en gemakkelijk op te zetten!

Rijk aan functies

Meer dan 175 functies om uw workflow gemakkelijker en aangenamer te maken.

Betaalbare prijzen

LiveAgent is beschikbaar voor een redelijke prijs. Kies één van onze drie betalende abonnementen of kies afzonderlijke functies om uw helpdesk aan te passen.

Professional built-in call center software

Ondersteuning voor een callcenter

Eén van de geweldige functies van LiveAgent is callcenterondersteuning. U kunt uw eigen virtueel callcenter maken en deze verbinden met uw browser, telefoon of andere apparatuur naar keuze.

Haal meer uit uw klantenondersteuning en bied uw klanten een persoonlijkere benadering.

Doe meer voor een geweldige prijs

Met LiveAgent kunt u veel meer doen voor een geweldige prijs. We bieden u drie abonnementen die u handige functies en integraties bieden om ondersteuning te bieden zonder uw budget te verpesten.

LiveAgent is de meest beoordeelde en de hoogst gewaardeerde helpdesk software voor KMO’s in 2020. Houd nauw contact met uw klanten en help ze sneller met LiveAgent.

Do more customer support for less money

Bekijk waarom bedrijven overstappen naar LiveAgent

  • “Het is zo rijk aan functies en verslaat mijn 5-jarige Zendesk-abonnement. Dus ben ik overgestapt. Zeer goede waarde voor mij als eigenaar van een klein bedrijf.” Albert

  • Ik heb Zendesk voor het eerst uitgeprobeerd, maar na urenlang configureren en het prijsmodel begrijpen, realiseerde ik me dat het niets voor mij was. In plaats daarvan ben ik LiveAgent gaan gebruiken en ik moet zeggen dat ik tot nu toe zeer tevreden ben. Het systeem heeft precies de juiste hoeveelheid configuratie gekregen die ik wil en ik heb nog niets gevonden dat niet mogelijk is. De ondersteuning zelf is geweldig en beantwoord uw vragen meestal binnen een paar minuten.” Erik

  • “We zijn van ZenDesk overgestapt naar LiveAgent… en zouden niet meer teruggaan… Het is een ongelooflijk betaalbare prijs en een altijd behulpzaam ondersteuningsteam dat ons 24 uur op 7 helpt. Ten tweede heeft het geavanceerde automatiseringsniveau onze behoefte aan Zapier omdat er veel integraties zijn. Bovendien geven ze ook zoveel alias-emails om dat ook heel gemakkelijk te verbinden. ” Aaron

  • “Wij en onze klanten hadden constant problemen met ZenDesk, maar na verschillende opties te hebben bekeken, kozen we voor LiveAgent op basis van gebruikersrecensies en de prijs.” Adam

  • “Ik heb jarenlang ZenDesk gebruikt en ik was deze ‘ticket-achtige’ emails zat en dat ik geen bestanden aan mijn emails kan toevoegen, alleen links kan verzenden. Wat ik leuk vind aan LiveAgent: het verzendt emails (geen tickets), ik kan bestanden toevoegen, de stroom van emails gemakkelijker organiseren dan in ZenDesk, chatten en emails beheren vanuit hetzelfde venster. LiveAgent ondersteunt ook spreadsheets in zijn emails en heeft een geweldig ondersteuningsteam.” Vlad

  • “We zijn overgestapt op dit systeem na vele jaren ZenDesk te hebben gebruikt. De functionaliteit is geweldig: contactformulieren, live chat, databank, integratie met sociale netwerken – alles in één service en al deze modules zijn goed doordacht en communiceren competent met elkaar. Ik vond het prettig dat de service stabiel werkt, zelfs op mobiele platforms (na ZenDesk is dit een enorm pluspunt voor ons).” Olga

  • “Verschillende oplossingen geprobeerd, waaronder Zendesk, Freshdesk en meer. Toen LiveAgent gevonden. Geweldige tool, goede prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksgemak, geweldige ondersteuning en hulp bij implementatie. En nu, na enkele jaren van gebruik, is het nog steeds de beste keuze voor ondersteuningstool die we hadden kunnen doen.” Michal

  • “Ik heb eerder veel andere helpdesksystemen gebruikt, zoals LiveZilla, Zopim, Zendesk, Freshdesk, Desk.com en dergelijke. LiveAgent heeft ze op alle mogelijke manieren verslagen vanwege de prijsstelling, functies, klantenondersteuning en mobiele functies.” Harrison

U bent in goede handen!

Weet u wat Huawei, BMW, Yamaha en O2 gemeen hebben? U raadt het al ... LiveAgent!

Nu gratis proberen Geen kredietkaart nodig
G2 Crowd
Capterra
GetApp
Related Articles to Chaport alternatief
Kom meer te weten over de gratis proefversie Begrijp diepgaand met uitleg van professionals.

Gratis proefperiode

Live chat is a valuable tool for increasing conversion rates and improving the customer experience. It can be beneficial to various agencies, and its integration is easy. Chat software offers a high ROI, reduces email and phone communications, and improves customer satisfaction. Customer service software is also crucial for businesses to manage tickets and communication channels. The article discusses LiveAgent, a customer management software, offering a free and paid subscription. Companies of all sizes can benefit from free Dutch ticketing software.

LiveAgent biedt meer dan 175 handige functies, de snelste live chatwidget op de markt. Een callcenter en zelfs integraties van kanalen zoals Instagram.

Op zoek naar een LiveChat-alternatief?

LiveAgent is a highly praised customer service solution for businesses due to its user-friendly interface and various functionalities such as email, social media, and phone integration. It helps improve customer satisfaction, increase sales, and improve response time up to 60%. Positive experiences have been reported by companies such as eFortuna, TrustPay, and Nay. LiveAgent offers more than 175 helpdesk functions, including ticketing, live chat, call center, self-service, and social media integrations. The software is a cost-effective alternative to competing options and is rated highly by customers, including Huawei, BMW, Yamaha, and O2. The pricing starts from €15/representative/month, and a free 30-day trial is available with no credit card required. Overall, LiveAgent is an excellent option for businesses looking to create memorable customer experiences and enhance satisfaction while increasing revenue.

LiveAgent is de ultieme klantenondersteuningsoplossing voor uw bedrijf. Met handige tools, dekking van meerdere kanalen en meer dan 175 functies, is LiveAgent de juiste keuze voor uw bedrijf. De chatwidget van Liveagent is de snelste op de markt, met chatweergavesnelheden van 2,5 seconden.

Op zoek naar een alternatief voor Verloop?

LiveAgent biedt verschillende softwareoplossingen voor klantenservice, waaronder VoIP-telefoonsystemen, inkomend callcentersoftware en meer. Het bedrijf biedt ook een aanmeldingsportaal, gegevensmigratie en ondersteuning. LiveAgent is toegewijd aan klanttevredenheid en heeft verschillende onderscheidingen en certificaten ontvangen. Het bedrijf heeft ook een partnerprogramma en biedt webinars en trainingsmiddelen aan. Een gratis proefversie is beschikbaar en het bedrijf biedt integraties en alternatieven voor hun producten. Het opstartproces van een account wordt beschreven en zal per e-mail worden bevestigd.

Breng uw helpdesk naar een hoger niveau met email, live chat, sociale media, callcenter en kennisbank, allemaal binnen één software.

Op zoek naar een alternatief voor Lucep?

LiveAgent biedt klantenondersteuning met 24/7 ondersteuning en handige tools, inclusief meer dan 175 functies en meer dan 40 integraties. Het bedrijf biedt een gratis proefperiode en verschillende prijsopties, afhankelijk van de grootte van het bedrijf. Gebruikers kunnen kiezen uit 43 verschillende vertalingen en widgets aangepast aan de taal. Bedrijven als Huawei, BMW en Yamaha gebruiken het al om wereldklasse ondersteuning te bieden aan klanten. Een aanbeveling van Marietta Corporation wordt genoemd als aanbeveling voor het product. Het belang van klantentrouw en het verhogen van de klantenwaarde voor meer omzet wordt benadrukt. Populaire oplossingen zijn Klantenservicesoftware, VoIP-telefoonsystemen, Selfservicesoftware, Inkomend callcentersoftware, Klachtenbeheerssysteem, en Cliëntenportaalsoftware.

LiveAgent is een perfect alternatief voor SysAid. Lees meer over onze helpdesk en start vandaag nog uw gratis proefperiode.

Op zoek naar het juiste SysAid-alternatief?

LiveAgent wordt geprezen door klanten voor het verbeteren van de klantenservice, het verhogen van de klanttevredenheid en verkoop, en het besparen van tijd. Gebruikers waarderen ook de gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit van de tool, evenals de snelle ondersteuning van het team. LiveAgent biedt onbeperkte vertegenwoordigers en integratie met e-mail, sociale media en telefoon. Het helpt klanten ook om tickets te categoriseren en bij te houden wat het meest frequent voorkomt. Het wordt aanbevolen als een uitstekende oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar effectievere klantenservice.

LiveAgent is kosteneffectiever in vergelijking met andere helpdeskoplossingen en heeft meer dan 175 helpdeskfuncties en meer dan 40 integraties. Bekijk meer.

Op zoek naar een LiveHelpNow-alternatief?

Bedrijven stappen over naar LiveAgent vanwege verbeterde tevredenheid, verhoogde productiviteit en rijkdom aan helpdeskfuncties. LiveAgent biedt functies zoals ticketing, live chat en een callcenter, terwijl LiveHelpNow alleen ticketing en live chat aanbiedt. LiveAgent is het beste alternatief voor klantenondersteuning.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo