Feature-rijke gratis live chatsoftware.

Profiteer van realtime typeweergaven, proactieve chats en bezoekersmonitoring.

  • ✓ Geen installatiekosten
  • ✓ 24/7 klantenservice
  • ✓ Geen kredietkaart nodig
  • ✓ Op elk moment opzegbaar
Gebruikt door
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
USC logo

Hallo, ik ben John, waarmee kan ik u helpen?

Ik wil de status van mijn bestelling controleren.

Geen probleem, geef me alstublieft uw bestel-ID.

Mijn bestel-ID is GQ34566

Gratis Nederlandse live chat software nodig?

Wist u dat meer dan de helft van alle klanten liever in realtime en online met iemand chat dan dat ze een bedrijf bellen voor ondersteuning? Er zijn veel voordelen aan het gebruik van gratis live chat-software voor zowel uw klanten als uw agenten. Verhoog de klantentevredenheid, verbeter responstijden, verhoog de productiviteit van vertegenwoordigers en rendement op investering. Volgens CrazyEgg is de kans groter dat 38% van de consumenten bij een bedrijf koopt als ze live chatondersteuning bieden.

Probeer onze gratis live chat-oplossing vandaag nog. Onze gratis live chatapp beschikt over de snelste chat-widget op de markt die volledig aanpasbaar is, evenals taal aanpasbaar.

  • GetApp leaders 2021
  • SourceForge leader fall 2021
  • Best help desk software

Voordelen van een gratis live chatoplossing

Implementeer onze gratis live chat software voor websites in uw bedrijf en geniet van deze voordelen:

Snellere reactietijden

Met gratis ticketfuncties kunt u de totale tijd die u besteedt aan het oplossen van een klantenprobleem tot een minimum beperken.

Centraal contactpunt

Uw ondersteuningsteam kan alle klantenverzoeken van meerdere kanalen op één en dezelfde plaats afhandelen.

Verbeterde productiviteit van uw vertegenwoordigers

Door alle ondersteuningskanalen op één en dezelfde plaats te beheren, besteden uw vertegenwoordigers minder tijd aan het oplossen van problemen.

Snelste gratis Nederlandse live chat software

De gratis live chat software van LiveAgent beschikt over de snelste chatwidget op de markt. Wanneer u LiveAgent vergelijkt met de algemene prestaties van de chatwidget van de concurrent, zult u merken dat LiveAgent de snelste is. De chatwidget van LiveAgent wordt in slechts 2,5 seconden weergegeven, terwijl de chatwidgets van de concurrent tussen de 3,3 en 9,4 seconden nodig hebben om weer gegeven te worden.

Een snelle chatwidget is de juiste keuze als u een websitebezoeker effectief wilt omzetten in een klant. Volgens een verslag van eMarketer hebben 35% meer mensen online een aankoop gedaan na het gebruik van live chat.

LiveAgent rating live chat agent - gif
LiveAgent Chat invitation

Gratis functies voor live chat software

Onze gratis live chattool is volledig aanpasbaar, evenals de taal. Bovendien kunt u door onze gratis live chatsoftware te gebruiken ons gratis ticketsysteem gebruiken met een algemene inbox, callcenter en een kennisbank/klantenportaal.

Onze gratis live chatsoftware biedt 7 dagen zoeken naar ticketgeschiedenis en één integratie (één live chatknop, emailadres, contactformulier, telefoonnummer.) Als u op zoek bent naar meer, zoals onbeperkte zoekgeschiedenis, sociale media-integraties en automatiseringsfuncties, bekijk dan onze betalende abonnementen.

Onze gratis live chatsoftware biedt een zoekfunctie voor ticketgeschiedenis van 7 dagen en één integratie (één live chatknop, emailadres, contactformulier, telefoonnummer.) Als u op zoek bent naar meer, zoals onbeperkte zoekgeschiedenis, sociale media-integraties en automatisering functies, bekijk dan onze betalende abonnementen.

Vlotte integratie van de website

LiveAgent is gecreëerd om uw kostbare tijd te besparen. Een simpele (kopiëren & plakken) integratie brengt u binnen enkele seconden in contact met uw klanten. LiveAgent stuurt nieuwe inkomende chats naar de juiste leden in uw team en past de beschikbaarheid van de chat dynamisch aan terwijl uw vertegenwoordigers tijdens hun dienst in- en uitloggen.

Gratis live chat software elimineert tegenslagen bij de klantenservice

Trage reactietijden

12% van de Amerikanen beschouwt het “gebrek aan snelheid” als hun grootste frustratie bij klantenservice. Statista

Gebrek aan duidelijkheid op alle media

72% van de consumenten ziet het moeten uitleggen van hun probleem aan meerdere mensen als een slechte klantenservice. Dimensionaal onderzoek

Gebrek aan doorzichtigheid

72% van de consumenten zegt dat wanneer ze contact opnemen met de klantenservice, ze verwachten dat de vertegenwoordiger”weet wie ze zijn, wat ze hebben gekocht en dat hij inzicht heeft in hun eerdere contacten”. Microsoft

Youtube video: LiveAgent Live Chat Demo

Probeer LiveAgent vandaag nog

LiveAgent is de meest beoordeelde en hoogst gewaardeerde Nederlandse helpdesk software voor KMO’s in 2020. Begin met onze gratis live chatoplossing en upgrade op elk moment naar een betalende versie en ontvang een ​​onbeperkte ticketgeschiedenis, meer functies en een onbeperkt aantal livechatknoppen, emailadressen, telefoonnummers en contactformulieren.

U bent in goede handen!

Weet u wat Huawei, BMW, Yamaha en O2 gemeen hebben? U raadt het al ... LiveAgent!

Nu gratis proberen Geen kredietkaart nodig

FAQ

Worden er ooit kosten in rekening gebracht voor het gebruik van de software?

Nee, LiveAgent biedt een gratis account zonder verborgen kosten. Bovendien zijn er geen kredietkaartgegevens vereist om een gratis account te krijgen.

Hoe live chattools werken?

Nadat u een chatknop op uw website heeft geïmplementeerd, kunt u direct met klanten chatten. Elke keer dat een bezoeker naar uw website komt, wordt een chatknop weergegeven. Daarna hebben de klanten de mogelijkheid om via een chatvenster contact met u op te nemen. Als de klant besluit om dit te doen, wordt er een ticket gegenereerd en weergegeven in uw algemene inbox.

Is live chat een echte persoon?

De live chat is een knop die een vertegenwoordiger een snel communicatiekanaal biedt om zo snel mogelijk op verzoeken van klanten te reageren.

Related Articles to Gratis Nederlandse live chat software
Wat zijn de voordelen van het gebruik van live chat? Bekijk de statistieken om te zien hoe het klanten beïnvloedt en hoe u het kunt gebruiken.

Voordelen van live chat

Live chat is becoming increasingly important for companies, as it can increase customer loyalty, sales, and revenue. Offering a live chat option can also improve a company's image, as 63% of customers are likely to return to a website that offers live chat. Additionally, offering proactive customer support can lead to higher sales, with 60% of brands that offer it seeing an increase. This is due to the real-time support offered and the ability to address customers' concerns before they complete their purchase, leading to a 48% increase in revenue per chat hour and a 40% increase in conversion rates.

Kom meer te weten over klantenervaring met meerdere kanalen. Begrijp de concepten voor klantenondersteuning diepgaand met eenvoudige uitleg van professionals.

Klantenervaring met meerdere kanalen

Callcentersoftware, klantenservicevaardigheden en live chat bieden voordelen voor bedrijven en dragen bij aan klantenbehoud en winst. Zachte vaardigheden zijn belangrijk in de klantenservice en menselijke interactie blijft de sleutel tot uitstekende serviceervaringen. Investeringen in callcentersoftware en het implementeren van live chat kunnen leiden tot hogere klantenloyaliteit en gunstigere perceptie van het merk. De Nederlandse software voor klantencommunicatiebeheer biedt een dashboard voor klanteninteracties zonder installatiekosten en gratis proefperiode. Er is ook behoefte aan selfservice, klantportaal benchmarks en sociale media overzicht.

Klaar om proactieve chatuitnodigingen te gebruiken voor elke gelegenheid. Gebruik ze om vandaag met uw klanten te communiceren op strategische pagina's van uw website.

Proactieve chatsjablonen

Bedrijven kiezen steeds vaker voor proactieve klantenservice met behulp van chatuitnodigingen. Deze kunnen gepersonaliseerd en getimed worden om de gebruikerservaring te verbeteren en meer verkoopkansen te bieden. Er zijn goede praktijken om te volgen, zoals het vermijden van te algemene berichten en het niet te vaak uitnodigen van bezoekers. Er kunnen verschillende soorten proactieve chatsjablonen worden gebruikt, zoals voor nieuwe bezoekers, terugkerende bezoekers, aarzelende bezoekers en productpagina's. Proactieve chat kan helpen bij het verhogen van de betrokkenheid van gebruikers en de klantentevredenheid en het verlagen van het verlatingspercentage en de conversieratio.

LiveAgent's software voor klantencommunicatiebeheer biedt persoonlijke, snelle en deskundige service aan uw klanten. Probeer het gratis.

Uw software voor klantencommunicatiebeheer op eerste blik.

Bedrijven kiezen steeds vaker voor speciale oplossingen voor klantencommunicatiebeheer met geïntegreerde functionaliteit om belangrijke inhoudselementen te creëren en te beheren. Gegevensanalyse is een essentiële functie voor deze software, omdat het bedrijven gegevensgestuurde inzichten biedt om omzetgroei en winstgevendheid te ondersteunen. Software voor klantencommunicatiebeheer verenigt alle communicatie in één interface, inclusief e-mail, live chat, oproepen en forum.

LiveAgent biedt u een gedeelde bedrijfsinbox waarmee uw personeel de werklast van niet-beschikbare vertegenwoordigers kan delen. Lees meer over de voordelen van software voor klantensucces.

Zorg voor welvaart met software voor klantsucces

LiveAgent biedt een softwareoplossing voor klantensucces die geschikt is voor bedrijven van elke omvang en sector. Het stelt bedrijven in staat om alle klantcommunicatie op één plaats te beheren en de prestaties van de klantenservice op te volgen. Door gevoelige klantengegevens veilig te houden, helpt LiveAgent bedrijven bij het opbouwen van een succesvolle e-commerce gemeenschap.

Moet u investeren in callcentersoftware? Bekijk onze statistieken en ontdek waarom callcenter belangrijk is voor uw bedrijf.

Investeren in callcentersoftware

Het is belangrijk voor bedrijven om een uitzonderlijke callcenter-ervaring te creëren, omdat hierdoor klanten betrokken en loyaal blijven. Betrokken consumenten kopen 90% vaker en besteden 60% meer per transactie. Klanten met een goede klantenervaring geven 140% meer uit dan klanten met een slechte klantenservice. Promotors hebben 4,2 keer meer kans om opnieuw te kopen, 5,6 keer meer kans om een bedrijf te vergeven na een fout, en 7,2 keer meer kans om een nieuw product uit te proberen. Een toename van 5% in klantbehoud kan de winst op de lange termijn tot 95% verhogen. Het is dus in het belang van bedrijven om positieve ervaringen te creëren en klanten loyaal te houden aan hun merk.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo