HelpOnClick live chat beoordeling

De live chatknop op uw website aanpassen met HelpOnClick is eenvoudig en aanpasbaar. De software verzamelt automatisch gegevens over de bezoeker en slaat deze op in het archief. Er zijn echter problemen met de gebruikerservaring, zoals het uitvallen van het chatvenster en het ontbreken van realtime typvoorbeeld. De prijzen variëren van gratis tot €49,99 per maand. Over het algemeen was de ervaring met HelpOnClick niet de meest efficiënte. Er zijn echter handige tutorials beschikbaar. Gemeenschappelijke problemen, zoals het instellen van coderingsbeveiliging en het ontvangen van live chatmeldingen, kunnen worden opgelost.
HelpOnClick live chat beoordeling
Compare HelpOnClick live chat beoordeling with other in: How HelpOnClick live chat beoordeling is doing on review portals
4.2
Average rating based on data from trusted review portals
24 reviews

Live chatsoftware van HelpOnClick is handig voor elke bedrijfsgrootte. Met de aanpassingsopties van HelpOnClick kunt u uw live chatknop zo configureren dat deze perfect bij uw branding past.

Pricing
Starting from:
gratis   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: Yes

Martina Durisinova

Editor's rating

Martina Durisinova
Overall rating
4
Gebruikservaring
3.5
Prijs
4.5
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

  • Makkelijk te navigeren
  • Betaalbaar
  • Aanpasbare live chatknop

Cons

  • Geen realtime typeweergave
  • Niet erg responsief
  • Met een gratis proefperiode kunnen operators geen bijlagen verzenden
  • Gebroken weergaven

Aan de slag met HelpOnClick

Het eerste dat opvalt wanneer u zich aanmeldt voor HelpOnClick, is dat u een account kunt maken alleen voor hun live chatsoftware of hun volledige helpdeskoplossing.

HelpOnClick - inloggen

Nadat ik mijn emailadres had bevestigd, was mijn account binnen enkele seconden klaar. Nadat ik me had aangemeld, werd ik begroet met een schone, hoewel een beetje kale interface.

HelpOnClick live chatdashboard

Ik waardeerde echter het onmiddellijke pop-upvenster dat me een rondleiding door de app bood. Ik keek even rond, en toen dook ik meteen in het opzetten van live chat voor mijn testwebsite.

HelpOnClick live chat instellen

Ik vond het leuk hoeveel maatwerk er meteen was. U kunt bijna alle visuele aspecten aanpassen van de live chatknop die op uw site wordt weergegeven.

HelpOnClick - live chat aanpassing

Nadat ik klaar was met het aanpassen van de knop, gaf HelpOnClick me een stukje code dat ik aan mijn site had toegevoegd, en voilà, de live chat van HelpOnClick was op mijn site.

HelpOnClick - live chatvoorbeeld op website

Ik besloot dat ik de generieke standaardafbeelding waarmee mijn live chatknop aanvankelijk gepaard ging niet leuk vond, dus ik veranderde het en begon te chatten.

Ik verwachtte een vlotte vaart. Ik had echter problemen met het aangaan van het gesprek. Ik kon geen eerste bericht sturen. Het enige wat ik kreeg was “Wachten op de telefoniste” aan de kant van de bezoeker, en “Wachten op inkomende chat” aan de kant van de vertegenwoordiger. Ik speelde er een tijdje mee, maar kon het probleem niet oplossen, dus nam ik contact op met de ondersteuning van HelpOnClick.

Ik moet zeggen dat dezelfde afbeelding die mij standaard werd aangeboden me niet veel hoop gaf. Hoewel ik aangenaam verrast was om met een menselijke vertegenwoordiger te praten in plaats van met een bot. Ik legde mijn zaak uit en ze stelden voor een ticket te openen voor ontwikkelaars en te wachten.

Ik was natuurlijk te ongeduldig om 24 tot 48 uur op een reactie te wachten, dus ik bekeek meer documentatie, logde een paar keer in en uit, ververste alles, maakte de cache leeg en bij mijn vijfde of zesde poging begon het op wonderbaarlijke wijze werken.

Functies en gebruikersinterface

Ik gebruikte HelpOnClick via Chrome, maar u kunt het ook uitvoeren op Safari, Edge, Opera en Firefox. Het werkt ook als een OS-app op Windows en macOS. Bovendien kunt u HelpOnClick ook op mobiele apparaten gebruiken, omdat het compatibel is met Android en iOS.

Wat ik leuk vond aan de live chat van HelpOnClick, is hoe aanpasbaar het is. Vrijwel alles kunt u aanpassen, zodat de chatknop perfect past bij uw branding.

HelpOnClick - aanpassing van de chatknop

Een andere handige functie zijn de gegevens die HelpOnClick automatisch voor u verzamelt over een bezoeker met wie u aan het chatten bent. Deze gegevens omvatten de locatie van de bezoeker, browser, IP-adres en meer. Nadat u uw gesprek hebt beëindigd, kunt u terugkomen op deze informatie en de hele chat uit het archief doorlezen.

HelpOnClick - live chatarchief

Wat ik in deze software miste, was het realtime typvoorbeeld. Een ander ding dat volgens mij de ervaring aantast, is dat de operator bij gebruik van de gratis proefversie geen bijgevoegde bestanden kan verzenden zonder te upgraden naar een betaald abonnement.

Live chatprestaties en gebruikerservaring

Als het op de UX aankomt, maakt HelpOnClick geen indruk. Begrijp me niet verkeerd, het is bruikbaar, maar toen ik het eenmaal begon te testen, vond ik het behoorlijk onhandig. Nadat ik eindelijk met de chatsessie was begonnen, na een paar berichten heen en weer, brak het live chatvenster gewoon.

HelpOnClick - open live chat

Ik kon niet alle berichten zien die ik had verzonden en de typebalk reageerde niet altijd op mijn invoer. Afsluiten en verversen werkte niet, dus ik moest het er maar mee doen.

Ik kwam een ander probleem tegen toen ik probeerde een gesplitst scherm te gebruiken om tegelijkertijd de kant van de bezoeker en de operator te zien. Hoewel technisch mogelijk, was de interface van HelpOnClick het daar niet mee eens.

HelpOnClick interface

Prijzen

Gratis

Deze laag is gratis en stelt u in staat om één operator te hebben. U kunt maximaal 100 chats per maand hebben en de chatgeschiedenis gaat tot 30 dagen terug.

Silver

Voor €12,99 per agent/maand hebt u een onbeperkt aantal operators, tot 300 maandelijkse chats en een chatgeschiedenis van 90 dagen.

Gold

Dit pakket kost €19,99 per vertegenwoordiger/maand en geeft u een onbeperkt aantal operators, afdelingen en chatgeschiedenis.

Platinum

Met het duurste en meest uitgebreide prijsniveau kunt u genieten van alle functies van de vorige pakketten op maximaal 10 websites voor €49,99 per vertegenwoordiger/maand.

Besluit

Als ik mijn ervaring met de live chatsoftware van HelpOnClick zou samenvatten, zou ik moeten zeggen dat het een schot in de roos was. Het implementeren van de live chat op mijn website was heel eenvoudig en ik was aangenaam verrast door hoe aanpasbaar het was. Als u met dit onderdeel worstelt, biedt HelpOnClick een handige en informatieve rondleiding met zelfstudies over hoe u alles kunt instellen.

Als het echter gaat om mijn ervaring met het daadwerkelijk gebruiken van de live chat, was ik een beetje teleurgesteld. Van de problemen met het starten van een gesprek tot onhandige en gebroken weergaven van zowel het chatvenster als de app van de operator, HelpOnClick overtuigde me niet dat het de beste site was als u efficiëntie op prijs stelt.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik weet niet hoe ik een coderingsbeveiligingsprotocol moet instellen

Als u een ander dan het basisplan gebruikt, kunt u met HelpOnClick het Secure Sockets Layer (SSL)-protocol instellen. Ga hiervoor naar het tabblad Beheer en klik op Instellingen. Vink het vakje SSL-beveiliging afdwingen aan. Dit maakt SSL-beveiliging mogelijk voor operators en websitebezoekers.

Ik ontvang geen live chatmeldingen als ik offline ben

De gemakkelijkste manier om dit probleem aan te pakken, is door een mobiele chat via sms op te zetten. U ontvangt je live chatberichten als sms. Ga hiervoor naar het tabblad Beheer en klik op Instellingen. Kies vervolgens de operator en klik erop. Vink het selectievakje SMS aan en klik op Opslaan.

Ik word automatisch uitgelogd van mijn account

Ga naar het tabblad Instellingen om automatisch uitloggen in te stellen of aan te passen. Zoek de “Tijd automatisch uitloggen” en pas deze aan op basis van uw voorkeur. U kunt deze functionaliteit ook helemaal uitschakelen.

Product reviews

Wilt u meer weten over de kennisbank van LiveAgent? Bekijk ons artikel om erachter te komen hoe het werkt en hoe het presteerde in onze tests.

Beoordeling van de LiveAgent-kennisbank

LiveAgent biedt een eenvoudige en intuïtieve interface voor het creëren van een professionele kennisbank, inclusief functies zoals het toevoegen van afbeeldingen en het opzetten van forums. Bovendien biedt de software flexibele prijsopties voor bedrijven van elke omvang. Met LiveAgent kunt u eenvoudig uw klantenportaal beheren en aanpassen, zodat gebruikers een naadloze en professionele ervaring hebben.

Overweegt u LiveChat voor uw live chatbehoeften? Bekijk onze beoordeling en ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

LiveChat live chatbeoordeling

LiveChat is een snelle en betrouwbare live chatsoftware met eenvoudige implementatie en configureerbare functies. Het biedt ook extra communicatiekanalen zoals sociale media, WhatsApp en ticketing en biedt drie verschillende abonnementen met verschillende functies. Hoewel de hogere plannen duur zijn, is de prestatie van de live chatwidget van LiveChat geweldig zonder bugs of problemen en blijft het een geweldige kanshebber in het live chatspel. De interface is gemakkelijk te navigeren en hun registratieproces is zeer snel. De implementatie is een kwestie van seconden en het dwingt u niet door lussen terwijl u ermee bezig bent.

Live online chat is een communicatie tussen klanten en klantenvertegenwoordigers in realtime via een geïntegreerde online chat.

Live online chat

Live online chat is van cruciaal belang voor moderne klantenservice, omdat het snelle en effectieve oplossingen biedt aan klanten en hun tevredenheid en loyaliteit verbetert. Bedrijven gebruiken live chat om klanten snel te helpen en de conversieratio te verhogen, terwijl de operationele kosten worden verlaagd en de klantentevredenheid wordt verbeterd. LiveAgent biedt meer dan 15 geavanceerde live chatfuncties die klanten in realtime kunnen ondersteunen, terwijl Live webchat is een soort webgebaseerde communicatie die in realtime plaatsvindt. Piekuren zijn tussen 11.00 en 15.00 uur.

Live chat is nog steeds het populairste digitale klantencommunicatiekanaal. Bekijk onze gratis live chatsjablonen en gebruik ze onmiddellijk.

Live chat sjablonen

Bedrijven die op zoek zijn naar betere klantenservice en marketingstrategieën kunnen baat hebben bij gratis online chatsoftware zoals LiveAgent. Deze software biedt geïntegreerde systemen voor een snelle chatwidget, emailadres, contactformulier of telefoonnummer. Gratis live chattools bieden gepersonaliseerde klantenervaringen, betere merkinteracties en kunnen helpen bij het vastleggen van leads en het verminderen van verlaten winkelwagens. Live chat heeft een hoge tevredenheidsscore bij klanten en kan verkopen genereren, deals sluiten en bestaande klanten tevreden en loyaal houden. LiveAgent is een uitstekende live chat-platform met automatische chatverdeling, chatgeschiedenis, proactieve chatuitnodigingen en een apart gedeelte voor online bezoekers. Pure Chat-gebruikers kunnen migreren naar LiveAgent en profiteren van een 14-daagse gratis proefperiode.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo