PipeDrive live chatbeoordeling

Compare PipeDrive live chatbeoordeling with other in: How PipeDrive live chatbeoordeling is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
6694 reviews

PipeDrive is een zeer bekende software op de markt. Ondanks zijn populariteit in de hele markt, is de live chat niet bepaald de beste kanshebber die er is. Het is vrij eenvoudig te implementeren en niet al te moeilijk om te gebruiken,…

Pricing
Starting from:
39   per maand
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Gebruikservaring
4
Prijs
3
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

  • Geweldige interface en gemakkelijke navigatie
  • Implementatie is niet zo moeilijk
  • Goede aanpassingsopties voor live chats

Cons

  • Gebrek aan belangrijke live chatfuncties
  • Sterke nadruk op het gebruik van chatbots
  • Het kan erg duur worden

Aan de slag met PipeDrive live chat

Pipedrive is bekende software voor het beheer van klantenrelaties die ook dienst kan doen als live chatsoftware. Het biedt een betrouwbare en handige functieset die aan al uw CRM-behoeften kan voldoen. In deze beoordeling bekijken we echter de livechat en de functies ervan, en ontdekken we hoe ze presteren en hoe gemakkelijk ze te gebruiken zijn. Laten we beginnen.

Aan de slag gaan met PipeDrive is snel, met slechts een korte registratie die u in de weg staat. Als je daarmee klaar bent, kunt u rondkijken op het dashboard. PipeDrive is geen speciale live chat-oplossing, dus gebruikers krijgen een overvloed aan opties en tools te zien om mee te spelen. De interface ziet er echter best netjes uit. Het is zeer goed gepolijst, overzichtelijk en het ziet er gewoon doelgericht uit, dus u zou geen problemen moeten hebben om toegang te krijgen tot welke functie u ook zoekt.

Overzicht PipeDrive-interface

Om de live chat te vinden, moest ik een gids raadplegen omdat er geen zichtbare optie is om deze toe te voegen in het menugedeelte aan de linkerkant of ergens anders in de interface. Het was echter niet moeilijk te vinden. U hoeft alleen maar naar het gedeelte Leads in het menu te gaan, Live Chat te selecteren en LeadBooster te activeren. PipeDrive zal u laten weten dat LeadBooster en Live Chat een maandelijks abonnement van €39 per maand vereisen, en daarna kunt u beginnen met het aanpassen van uw live chatwidget.

Functies en gebruikersinterface

Kies het thema van uw PipeDrive-chatbot

In het volgende gedeelte zal PipeDrive u verplicht vragen om uw chatbot te definiëren (zelfs als u dat niet wilt). In het gedeelte daarna wordt u gevraagd naar het doel van uw live chat en kunt u selecteren of u meer leads wilt genereren, meer vergaderingen wilt boeken of leads wilt kwalificeren en routeren. Ten slotte is er een optie om live gesprekken met klanten te voeren, dus zorg ervoor dat u deze optie kiest als u geen interesse hebt in een chatbot.

Kies een gesprekssjabloon voor uw PipeDrive-chatbot

Wat daarna komt, is de stroomconfiguratie. Aangezien dit de specialiteit van PipeDrive is, kunt u dit proces niet echt overslaan; u moet de initiële stroom configureren via een systeem dat lijkt op IVR-routering. Je krijgt een visuele weergave van mogelijkheden en acties die u kunt automatiseren met uw live chat. Gelukkig komt alles goed als je besluit om de wijzigingen gewoon op te slaan zonder iets te configureren, want PipeDrive biedt meteen een vooraf gedefinieerde chatflow. Er is echter nog steeds wat automatisering gaande en deze kan niet worden uitgeschakeld. Even terzijde: dit betreft alleen gespreksessentials.

Stel uw PipeDrive-chatstroom in

Hoewel ik eerlijk kan zeggen dat de Flow-functies van PipeDrive erg goed zijn ontworpen, is het jammer dat de applicatie u in wezen dwingt om een chatbot te gebruiken. We gaan de PipeDrive-chatbot bekijken in een aparte review, dus laten we de focus houden op de implementatie van de PipeDrive livechat. Zodra u tevreden bent met uw flow-ontwerp, kunt u het tabblad Installatie selecteren en kiezen uit verschillende opties, waaronder WordPress, Squarespace, Google Tag Manager, Wix of handmatige installatie. Voor deze review heb ik gekozen voor handmatige installatie.

PipeDrive-chatinstallatie

De PipeDrive-website vermeldt niet de exacte live chatfuncties die beschikbaar zijn, met uitzondering van de chatbot en integratie met de rest van de CRM-toolset voor het genereren van meer leads. Het volgende gedeelte laat u de ervaring zien van het werken met PipeDrive live chat van beide kanten, en we zullen alle beschikbare functies doornemen.

Live chatprestaties en gebruikerservaring

De live chatwidget past perfect op mijn website, precies zoals ik hem ontworpen heb. Ik heb ook de optie gebruikt om te controleren of de handmatige integratie is gecorrigeerd in PipeDrive. Met de live chatwidget ingesteld en klaar op mijn testwebsite, klikte ik op de widget en behandelde ik de vooraf gedefinieerde chatbot vragen. Ik koos het antwoord om met een vertegenwoordiger (ikzelf) te praten en wachtte tot zij (ik) mijn vraag beantwoordden.

Testen van PipeDrive live chat op website

Nadat ik op de optie had geklikt om met een verkoopteam te chatten (wat ik vooraf had opgegeven), haalde de live chat een animatie van drie stippen tevoorschijn om aan te geven dat iemand antwoordt, ook al is er een chatbot. Dit is hier om een meer menselijke ervaring te creëren, maar ik denk niet dat iemand het zal geloven. Het systeem vertelde me dat ik op een vertegenwoordiger moest wachten. Toen ontving ik een melding in de live chatsectie van PipeDrive. Je kunt het zien op het tabblad Niet toegewezen en het aan uzelf toewijzen voordat u kunt antwoorden.

PipeDrive live chat vanuit het zicht van de klant en vertegenwoordiger

Ik begon met schrijven om eerst te kijken of de PipeDrive live chat een realtime typeweergavefunctie ondersteunt, maar helaas niet. Over het algemeen is de live chat te veel gericht op de chatbotervaring en negeert het een beetje het eigenlijke livechatgedeelte. Er zijn helemaal geen bijlagefuncties beschikbaar, dus deze live chat is uitsluitend bedoeld voor schriftelijke communicatie. Dit is een voldoende optie voor de meeste gebruikers, maar het is altijd leuk om extra functies te hebben. Zonder bijlagen kunnen de gebruikers gedwongen worden heen en weer te schakelen tussen live chat en email, of een ander communicatiekanaal dat bijlagen ondersteunt.

Gebrek aan optie voor bijlagen in PipeDrive live chat

Er zijn echter enigszins handige functies voor tekstopmaak: vet, cursief en opsommingstekens. Ik kan me hier niet veel use-cases voor voorstellen, maar ze kunnen zeker erg handig zijn bij het uitleggen van processen of het schrijven van een gids als een live chatbericht voor een klant. Dat is het zo’n beetje als het gaat om de zichtbare functies. U krijgt ook enkele opties om contactgegevens toe te voegen en de lead in uw systeem op te slaan. Er is ook een add-on voor het volgen van webbezoekers, maar deze zit ook verborgen achter een betaalmuur en kost maar liefst €49 per maand. Veel live chatsoftware biedt deze functie als onderdeel van de deal out of the box zonder extra betalingen.

PipeDrive-opmaakfunctie

Over het algemeen had ik veel hogere verwachtingen van de livechat van PipeDrive. Het is eenvoudig te implementeren als dat nodig is, maar de functies zijn gewoon teleurstellend en soms duur. Er is gewoon niet veel dat u kunt doen behalve chatten, en zelfs dat beetje wordt u min of meer ontnomen door PipeDrive’s aandrang om op zijn minst wat chatbotfunctionaliteit in de deal te forceren. De livechatfunctie in PipeDrive is slechts een ondersteuningsfunctie, geen hoofdfunctie, waardoor het allemaal een begrijpelijke keuze is.

Prijzen

PipeDrive biedt vier prijsopties, maar de live chat wordt nauwelijks genoemd, aangezien dit niet de primaire focus van deze software is. Elk abonnement biedt een verscheidenheid aan functies en wordt opgeschaald naarmate de prijzen hoger worden. Houd er rekening mee dat sommige add-ons u extra geld kunnen kosten en dat ze mogelijk niet bij de uiteindelijke prijs zijn inbegrepen. Laten we eens kijken naar de aanbiedingen.

Essentieel

Het Essential-abonnement kost €14,90 per maand per gebruiker en biedt functies voor lead-, deal-, kalender- en pijplijnbeheer. Eenvoudige gegevensimport en eenvoudige aanpassing maken ook deel uit van de deal, evenals 24/7 ondersteuning en 300+ integraties.

Advanced

Het geavanceerde abonnement kost €24,90 per maand per gebruiker. Het biedt volledige emailsynchronisatie met sjablonen en planning, groepsemailing plus open- en kliktracking, evenals een workflowbouwer met geactiveerde automatiseringen.

Professioneel

Het Professional-abonnement kost €49,50 per maand per gebruiker en biedt u een functie voor het maken, beheren en e-ondertekenen van documenten en contracten, omzetprognoses, prognoses en verbeterde aangepaste rapportagefuncties.

Ondernemingen

Dit abonnement kost €99 per maand per gebruiker. Naast alle voorgaande functies krijgt u onbeperkte gebruikersrechten en zichtbaarheidsinstellingen, aanvullende en verhoogde beveiligingsvoorkeuren, implementatieprogramma en telefonische ondersteuning, en geen gebruikslimieten voor functies.

Besluit

PipeDrive als CRM-oplossing is een geweldige aanvulling voor elk bedrijf, maar de live chatfuncties zijn meer een bijzaak. De live chat pusht het gebruik van een chatbot, maar het mist een aantal belangrijke live chatfuncties, terwijl enkele belangrijke achter een betaalmuur worden verborgen. De live chat van PipeDrive is zeker niet slecht, het is gewoon niet geavanceerd genoeg om te concurreren met de besten. Als uw primaire doel CRM is en live chat niet van groot belang is, kunt u niet fout gaan met PipeDrive. Als u zich meer wilt richten op live chatcommunicatie, moet u andere oplossingen overwegen.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Mijn PipeDrive live chat ontvangt geen berichten.

Bekijk allereerst uw chatbotconfiguratie en controleer op eventuele fouten in de flow. Zorg ervoor dat de stroom correct is en is geactiveerd in uw instellingen. Kijk verder op het tabblad live chat en controleer of uw status online is. Het laatste veelvoorkomende probleem en een van de eenvoudigste om op te lossen, is om uw pagina te vernieuwen met de live chatwidget al geïntegreerd. Dit alleen al kan ervoor zorgen dat berichten niet correct worden afgeleverd en is een gemakkelijk te vermijden probleem.

Hoe voeg ik een PipeDrive live chat zonder chatbot toe aan mijn website?

Het is niet mogelijk om de chatbot-functie helemaal te verwijderen en er is een noodzaak om op zijn minst een basisflow toe te voegen. U kunt de automatisering minimaliseren door uw aangepaste stroom kort te houden en de live chat-optie rechtstreeks in de routering toe te voegen. U kunt bovendien een voorinstelling selecteren die minimale chatbot-interactie biedt.

Product reviews

De beste live chat alternatieven bevatten een specifieke set functies die u klaarstomen voor succes. Ontdek wat ze vandaag zijn!

Ontdek het beste alternatief voor livechat

LiveAgent wordt geprezen als een gebruiksvriendelijke en functionele tool voor klantenondersteuning, waarbij verschillende kanalen zoals e-mail, telefoon en sociale media worden geïntegreerd. Het heeft geholpen bij het verbeteren van responstijd, klanttevredenheid en verkoop, en bespaart bedrijven tijd en geld. Verschillende bedrijven hebben de tool al sinds 2013 gebruikt en het wordt aanbevolen als een betere oplossing dan traditionele alternatieven.

Overweegt u Chatra voor uw live chatbehoeften? Bekijk onze beoordelingen ontdek hoe het presteerde tijdens onze algemene tests.

Chatra live chat beoordeling

Chatra is een live chat software die drie abonnementsopties biedt: gratis, Essential en Pro. Het gratis abonnement biedt basisfuncties, terwijl de betaalde abonnementen geavanceerde functies bieden voor grotere teams en bedrijven. Chatra presteert goed en biedt betrouwbare service, maar de prijs kan hoger zijn dan verwacht. Enkele veelvoorkomende problemen met de service zijn onder andere Chatra's live chat die niet werkt en de branding van Chatra die niet handmatig kan worden verwijderd. Gebruikers moeten contact opnemen met de klantenservice om hierbij te helpen.

LiveAgent is een perfect HelpSpot-alternatief. Maak kennis met ons ongelooflijke ticketsysteem met meerdere kanalen en start uw gratis proefperiode.

Op zoek naar een alternatief voor HelpSpot?

De tekst benadrukt het belang van klantentrouw en het verhogen van de klantenwaarde voor meer omzet. Het bedrijf LiveAgent biedt 24/7 klantenondersteuning en krijgt positieve feedback van klanten. Een getuigenis van Marietta Corporation wordt genoemd als aanbeveling voor het product.

LiveAgent is een helpdeskoplossing die meerdere platforms in één interface met elkaar verbindt. Lees meer over het Chaport-alternatief en profiteer van zakelijke voordelen.

Op zoek naar een alternatief voor Chaport?

De tekst gaat over LiveAgent en het opstartproces van een account. Er wordt ook verwezen naar het gebruik van cookies op de website en er is een mogelijkheid om een persoonlijk gesprek te plannen voor meer informatie over het platform. Er zijn verschillende manieren om contact op te nemen met het LiveAgent-team, waaronder door middel van een contactformulier, messenger, of live chat.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo