Zoiper softphone beoordeling

Zoiper is een geweldige softphone-applicatie met uitstekende functionaliteiten en gesprekskwaliteit. De gratis versie werkt perfect, maar er is ook een betaalde versie met extra functies. Zoiper werkt perfect met LiveAgent en de integratie is eenvoudig. Als u problemen heeft met audio, zijn er oplossingen beschikbaar. De interface is geweldig en eenvoudig te gebruiken. De implementatie en configuratie zijn snel en gemakkelijk. Overall, Zoiper is een van de beste opties die er zijn.
Zoiper softphone beoordeling
Compare Zoiper softphone beoordeling with other in: How Zoiper softphone beoordeling is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
216 reviews

Softphones zijn softwareoplossingen waarmee gebruikers via internet kunnen bellen. Met softphone-software kunt u bellen en gebeld worden, sms-berichten verzenden of zelfs videogesprekken voeren met uw computer, een VoIP-service en een internetverbinding.

Pricing
Starting from:
$ 0.00   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.7
Gebruikservaring
4.5
Prijs
4.5
Implementatie
5

Key takeaways

Pros

  • Geweldige interface
  • Geweldige functionaliteit
  • Supersnelle implementatie
  • Schijnt volledig vrij van foutmeldingen te zijn
  • Het is geweldig, zelfs met de gratis versie

Cons

  • Voor extra functies moet u betalen
  • Constante herinneringen die u aanmoedigen om te upgraden naar een betalende versie

Zoiper is zo dicht bij perfectie als je kunt krijgen. Behalve dat het een betrouwbare softphone-app is die gewoon geweldig werkt, heeft het een van de snelste setups en implementaties die ik ooit heb gezien. Alle functies lijken volledig vrij te zijn van foutmeldingen. Zoiper lijkt gewoon te mooi om waar te zijn, vooral omdat de basisversie gratis is en volledig voldoende voor alle gebruikssituaties. Over het algemeen is Zoiper gewoon een geweldige softphone-app en u zult geen spijt krijgen van uw beslissing als u besluit deze te gebruiken.

Installatie en implementatie van Zoiper

Zoiper wordt geleverd met drie versies van de app, een beperkte gratis versie voor niet-commercieel gebruik, een betaalde versie voor bedrijven en een op maat gemaakte oplossing die is afgestemd op uw behoeften. Voor deze test heb ik de gratis versie gedownload. Houd er rekening mee dat sommige functies die in deze recensie worden genoemd, alleen aanwezig zijn in de betalende versie van de app. Ik moet zeggen dat het ongelooflijk eenvoudig was om met Zoiper aan de slag te gaan. De installatie van de app is vrij standaard; er is niets moeilijks aan de hand. Wat me aangenaam verraste, was dat Zoiper voorgeconfigureerde instellingen biedt voor een selectie van VoIP-services, zodat gebruikers die de voorkeur geven aan bepaalde services helemaal niet met de configuratie te maken hebben.

Het installatieproces is echter niet moeilijk, zelfs niet voor de rest van ons die een andere VoIP-service gebruiken. Zoiper laat gebruikers simpelweg niet in het duister tasten. U kunt uw VoIP-service direct aansluiten bij de eerste start van de app zonder onnodig te zoeken naar de optie in instellingen. Het hele proces is ongelooflijk eenvoudig en Zoiper probeert zelfs automatisch verschillende configuraties zonder extra inspanning van de gebruiker. Dit was zeker een aangename verrassing.

Welkomstscherm van de Zoiper softphone-app

En daar houdt de prettige ervaring niet op, want Zoiper gaat ook verder met de app-configuratie. Het biedt een live test van uw luidsprekers, microfoon en uw webcamera als u die heeft. Het hele proces om aan de slag te gaan met Zoiper wordt gemakkelijker gemaakt dankzij deze ingebouwde gids. Ik heb nooit de behoefte gevoeld om een gebruikershandleiding op te zoeken of online forums te doorzoeken omdat iets niet zou werken. Zoiper is zonder twijfel een van de soepelste softphones om mee te beginnen.

Zoiper camera configuratievenster

Gebruikerservaring en functies

Zopier biedt een aangenaam, modern en eenvoudig interface-ontwerp dat er over het algemeen goed en up-to-date uitziet. De interface is fantastisch – het ziet er schoon uit en alles is waar je verwacht dat het goed is vanaf de eerste blik op de app. Er zijn geen onnodige interface-elementen die het navigeren door de app moeilijk zouden maken, en er is geen visuele rommel aanwezig.

Het grootste element op het hoofdscherm is de contactenlijst, met de mogelijkheid om over te schakelen naar recente contacten. De contactenlijst heeft de mogelijkheid om te schakelen tussen alle contacten, online contacten en favorieten. Met Recent kunt u daarentegen schakelen tussen alle recente contacten, oproepen en berichten. Het gebruik van deze lijst is de eenvoud zelve en er lijkt geen manier te zijn om te verdwalen. Met de plusknop kunt u contacten toevoegen of contacten importeren.

Hoofddashboardweergave van de Zoiper-app

Het toevoegen van nieuwe contacten is waar dingen bijzonder goed worden. Er zijn de gebruikelijke velden voor namen, bedrijfsnamen en weergavenamen, maar er is ook een extra optie om aangepaste velden toe te voegen. Dit zou standaard moeten zijn voor elke contactenlijst in alle apps die er een hebben. Je kunt allerlei soorten contactgegevens zonder enige beperking opslaan, bijvoorbeeld voor het opslaan van Facebook- of Instagram-accounts om er een back-up van te maken, of gebruik deze optie om aangepaste opmerkingen toe te voegen, wat gewoon geweldig is.

Zoiper - Nieuw veld toevoegen

Het bovenste deel van de app heeft een zoekbalk waar je contacten op naam kunt vinden of een telefoonnummer kunt typen. U kunt het vervolgens rechtstreeks vanuit de zoekopdracht aan contacten toevoegen of een oproep starten. Er is ook de extra optie om een digitaal toetsenblok te hebben, wat een geweldige back-upoptie is voor het kiezen van nummers. Hier valt niets aan toe te voegen, het zoeken en bellen werkt gewoon prima en er valt niets te klagen.

U kunt instellingen ook vinden in het bovenste gedeelte. Ze omvatten accountbeheer en de mogelijkheid om meer VoIP-diensten toe te voegen. Een interessante functie is de mogelijkheid om al je contacten uit Outlook, Gmail, MacOS, Windows en meer samen te voegen in de Zoiper-app. Deze contacten worden regelmatig gesynchroniseerd, zodat u contactenlijst altijd up-to-date blijft. De rest van de instellingen zijn gericht op audio-, video- en app-gedrag. De opties zijn erg genereus en u kunt de app en uw oproepen op meerdere manieren aanpassen, wat ontegensprekelijk geweldig is. Merk op dat de meeste geavanceerde configuratie-instellingen niet beschikbaar zijn in de gratis versie.

Zoiper app - instellingen

Ten slotte heeft het onderste deel van de applicatie de mogelijkheid om de gebruikersstatus, voicemailopties, volumeregelaars en oproepinstellingen te wijzigen. U kunt uw status wijzigen van beschikbaar naar niet beschikbaar, offline, afwezig, lunch en alles daartussenin. Volumeregelingen zijn handig voor snelle aanpassingen. Toegang tot voicemail spreekt voor zich, terwijl oproepinstellingen de gebruiker naar de configuratie brengen.

Eigenlijk is het enige negatieve aan Zoiper de constante herinnering dat er ook een betalende versie van de app bestaat. Ik vond dat allemaal niet erg vanwege hoe goed Zoiper er onder alle omstandigheden uitziet en presteert, maar ik kan me voorstellen dat sommige gebruikers dit niet prettig zullen vinden. Het is echter een kleine prijs voor zo’n geweldige softphone-applicatie.

Zoiper - Pro-functies beschikbaar na upgrade

Alle functionaliteiten in Zoiper werkten uitstekend en ik heb geen enkele foutmeldingen ondervonden tijdens mijn tests. De gesprekskwaliteit en algemene functionaliteit waren in orde en het werken met de functies voor berichten en videogesprekken was een fluitje van een cent.

Prijzen

Hoewel de gratis versie van Zoiper absoluut perfect is en geweldig werk levert, is er ook een betaalde versie van Zoiper voor degenen die iets extra’s nodig hebben. Deze betalende versie bevat ondersteuning voor HD-oproepen, codering en een aantal andere extra functies voor een eenmalige betaling van $49,95. Ten slotte kunt u een oplossing op maat krijgen met uw logo, aangepaste interface en kunt u zelfs uw functieset kiezen. Deze versie vereist dat u een offerte op maat krijgt op basis van uw voorkeuren en het aantal gebruikers.

Hoe werkt Zoiper met LiveAgent?

In één woord super. Zoiper heeft absoluut geen moeite om verbinding te maken met de LiveAgent-callcenterfuncties. Zoals eerder in deze recensie vermeld, is de toevoeging van de VoIP-serviceaccounts een van de eerste onderdelen van de eerste installatie. U hoeft geen lange integratieprocessen te doorlopen, u kunt LiveAgent eenvoudig vanaf het begin aansluiten. Zoiper is een van de gemakkelijkste softphone-applicaties om te integreren met de LiveAgent-helpdesk. Ik raad het ten zeerste aan. Als je ooit een integratiegids nodig hebt, hier is die. Maar gelukkig betwijfel ik of u het ooit nodig zult hebben.

Besluit

Zoiper is zonder twijfel een ultramoderne softphone-app en een van de beste die u kunt krijgen. Als het gaat om de meest elementaire functionaliteit, is het bijna perfect. Zoiper laat u niet in de steek, of u nu besluit ervoor te betalen of voor de gratis versie van de app te gaan. De gebruikersinterface is gewoon geweldig en aangenaam om te navigeren, alle functies werken volledig foutloos en de implementatie en configuratie behoren tot de snelste die ik ooit heb meegemaakt in software. Als u uw gesprekken en uw leven gemakkelijker wilt maken, is er geen reden om naar een andere optie te zoeken. Zoiper helpt u bij elke stap.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik heb geen geluid in Zoiper

Als u problemen hebt met audio in Zoiper, probeer het probleem dan op te lossen door naar Instellingen > Voorkeuren > Audio > Schakel “Gebruik WASAPI” uit. Ga daarna naar het tabblad Device en schakel de optie Use Generic HID uit. Klik vervolgens op OK en start de Zoiper-app opnieuw. Ga naar Instellingen > Audiowizard en voer een soundcheck uit om te zien of de oplossing werkte. Als u nog steeds problemen ondervindt, raden we u aan de Zoiper-pagina voor het oplossen van problemen te bekijken.

Product reviews

Op zoek naar een chatbottool voor uw bedrijf? Doe met ons mee voor een gedetailleerde Quriobot-chatbotbeoordeling om te zien of het een hulpmiddel is voor uw behoeften.

Quriobot chatbot beoordeling

Quriobot is een chatbot software die gebruikt kan worden om feedback te verzamelen, leads te verzamelen, afspraken te plannen, de verkoop te stimuleren en meer. De software biedt meer dan 70 bot talen samen met dynamische vertaling van Google Translate en de mogelijkheid om alle Quriobot-acties naar Google Analytics te sturen. Hoewel de software niet gemakkelijk te gebruiken is voor beginners, biedt Quriobot een gratis abonnement en betalende abonnementen met verschillende specificaties. Er zijn echter enkele problemen met Quriobot, waaronder incidentele systeemuitval en bugs.

Ontdek welke software het beste bij uw bedrijf past dankzij uitgebreide softwarebeoordelingen uit verschillende categorieën.

Bria (X-Lite) softphone beoordeling

Dit artikel bespreekt verschillende softphone-softwareoplossingen, waaronder Bria, Ekiga, Linphone en Icanblink. Bria is een betaalde, flexibele en veelzijdige softphone met speciale functies voor callcenters. Ekiga is gratis en open source, maar heeft problemen met de belangrijkste functies en interface. Linphone is gratis en heeft geavanceerde configuratie-opties, maar kan interfaceproblemen hebben. Icanblink biedt gratis toegang, maar heeft een verouderd ontwerp en werkt mogelijk niet met alle VoIP-serviceproviders. LiveAgent is een ander alternatief en biedt uitgebreide functies en integraties voor klantenservice en callcenters.

Kom meer te weten over VoIP. Begrijp diepgaande uitleg van professionals.

VoIP

LiveAgent biedt verschillende klantenservicesoftware, waaronder VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomend callcentersoftware, klachtenbeheerssysteem en cliëntenportaalsoftware. Neem contact op via de verstrekte sales contactnummers of plan een demo. Na aanmelding stuurt LiveAgent inloggegevens per e-mail. De website maakt gebruik van cookies en het privacybeleid en cookiebeleid zijn van toepassing.

Kom meer te weten over het VoIP-nummer. Begrijp de concepten voor klantenondersteuning diepgaand met eenvoudige uitleg van professionals.

VoIP nummer

LiveAgent biedt verschillende klantenservicesoftware, waaronder VoIP-telefoonsystemen, selfservicesoftware, inkomend callcentersoftware, klachtenbeheerssysteem, cliëntenportaalsoftware en emailbeheersoftware. Het bedrijf biedt ook ondersteuning via hun ondersteuningsportaal, gegevensmigratie en systeemstatus. Er is een blog, woordenlijst, academie, sjablonen, webinars en een kostencalculator beschikbaar op de website. Klanten kunnen contact opnemen via meerdere sales- en sociale media-kanalen en zich aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en kortingen. Na aanmelding voor LiveAgent wordt een bericht met inloggegevens gestuurd en wordt het dashboard opgestart. De website maakt gebruik van cookies volgens hun privacy- en cookiebeleid.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo