Talloze manieren om te verbeteren met
één tool

Verhoog de conversieratio met behulp van LiveAgent.

 • ✓ Geen installatiekosten
 • ✓ 24/7 klantenservice
Gebruikt door
Forbes logo
airbus logo
Nascar logo
helpdesk software animation
Use case scenarios

Verhoog de conversieratio met LiveAgent

Elk bedrijf streeft ernaar om zijn conversieratio te verbeteren door nieuwe manieren te vinden om verkeer naar zijn website te genereren. Als het echter gaat om het omzetten van potentiële klanten in bestaande klanten, heeft deze methode een laag slaagpercentage.

De beste manier om de conversieratio te verbeteren, is door u te concentreren op het aanpassen van aspecten van uw klantenondersteuningsstrategie. Een goed voorbeeld hiervan is het implementeren van live chat en het bieden van realtime ondersteuning aan shoppers.

Kleine aanpassingen zoals deze kunnen uw conversie-inspanningen volledig veranderen. Bedrijven die zeiden dat ze gericht waren op het verbeteren van hun klantenservice, rapporteerden zelfs een dan bedrijven die dat niet deden.

 • SourceForge leader fall 2021
Definition of conversion rates

Wat is de conversieratio?

De conversieratio is het percentage bezoekers op uw website dat het gewenste doel bereikt (aanmelden voor een proefperiode, aanmelden voor een abonnement, een product kopen) van het totale aantal bezoekers.

Een hoge conversieratio geeft aan dat uw marketingstrategieën succesvol zijn en dat uw product gemakkelijk bereikbaar is op uw website.

Wat is een goede conversieratio?

De conversieratio varieert per sector en bedrijfsmodel, dus het kan zijn dat u wat onderzoek moet doen om te zien waar u aan toe bent. Een geweldige bron hiervoor is de Google Adwords Industry Benchmarks-tool. Normaal gesproken ligt een goede conversieratio echter ergens tussen de 2% en 5%.

Good conversion rate
Ways to improve conversion rates

Hoe kan u die conversieratio verbeteren

Het verhogen van uw conversieratio betekent dat meer van uw siteverkeer wordt omgezet in zinvolle acties die uw bedrijf laten groeien, of dat nu het invullen van een formulier is om een lead te worden of een aankoop te doen.

Een lage conversieratio kan wijzen op een van deze problemen:

non enticing offerNon-enticing offer

stop sign Inefficiënt website ontwerp

Tevreden klanten zijn de beste klanten

We bieden migratiediensten voor de meeste populaire helpdeskoplossingen.

De eerste stappen om conversie te verbeteren

De beste manier om uw conversieratio te verbeteren, is door uw aanbod te herzien. Als uw klanten niet kopen wat u aanbiedt, kan dit betekenen dat het aanbod te duur is of niet genoeg waarde toevoegt aan uw publiek.

De tweede stap is het optimaliseren van uw website voor conversies.

Light bulb showcasing the power of utilization of great idea

Herzie uw aanbod

– Lagere prijs

– Verbeter de functionaliteit

– Creëer een extra stimulans zoals gratis verzending

– Creëer een simpelweg onweerstaanbaar aanbod dat uw klanten niet kunnen weigeren

Growing trend of increased productivity

Optimaliseer uw website

A/B-test verschillende elementen

– Gebruik sterke CTA’s (oproep tot actie)

– Herzie koptekst en plaatsing van knoppen/formulieren

– Zorg ervoor dat uw inhoud correct wordt weergegeven op mobiele apparaten

Share knowledge with customers to battle bad conversion rates

Extra: wees goed geïnformeerd bij elke interactie

Naast het geven van snelle antwoorden aan klanten, is het uiterst belangrijk om de tijd van uw klant te waarderen. Als u uw klanten wilt overtuigen, zorg er dan voor dat u op de hoogte bent van hun eerdere aankopen en al hun eerdere interacties met uw bedrijf, ongeacht het gebruikte kanaal.

Door voorbereid en deskundig te zijn, zult u in staat zijn om indruk te maken op uw klanten wanneer ze contact met u opnemen voor ondersteuning.

Nog steeds geen goede conversie?

Heeft u nog steeds last van lage conversieratio’s, hoge bouncepercentages of hoge verlatingspercentages van uw winkelwagentje? Als u ja heeft geantwoord, ondervinden uw potentiële klanten waarschijnlijk een van de volgende problemen:

Real time support Gebrek aan realtime ondersteuning

Call us online button Geen ondersteuning op locatie

Shopping cart Ingewikkeld checkout proces

Uncertainty Besluiteloosheid

 

Still lacking good conversion rates

Het draait allemaal om het verminderen van de inspanningen van de klant

Uw klanten zijn slechts één Google-zoekopdracht verwijderd van het vinden van alternatieven voor uw product. Geef ze geen reden om af te dwalen.

Vereenvoudig het afrekenproces

Maak het afrekenproces niet ingewikkeld. Voorkom het maken van te veel stappen, het stellen van onnodige vragen of het vragen van registratie voordat men kan afrekenen.

Bied ondersteuning via meerdere kanalen

Bied uw klanten meerdere manieren om contact met u op te nemen en bied snelle ondersteuning via alle kanalen. Maak gebruik van kennisbanken, klantportaals en FAQ’s voor selfservice-opties.

Chat met klanten in realtime

Help uw klanten in realtime. Beantwoord eventuele vragen over uw producten, verzending of levering om ze te overtuigen om tot een aankoop over te gaan.

Increase conversion rates with chat button

Verhoog de conversie met een klik op de knop

Onderzoek toont aan dat het toevoegen van een live chatwidget aan uw website uw conversieratio met 27% kan verhogen. Afhankelijk van uw sector kan dit aantal veel hoger zijn. Met de marginale kosten van live chat is dit een goed idee.

Dus hoe kan live chat de conversieratio zo gemakkelijk verhogen? Shoppers hebben vaak veel vragen bij het online winkelen. Er is echter maar een beperkt tijdspanne waarin ze kunnen worden beantwoord. Als klanten niet onmiddellijk ondersteuning krijgen, zullen ze waarschijnlijk naar alternatieven zoeken en bij concurrenten kopen.

Bied selfservice opties

Uw klanten hebben mogelijk vragen die kunnen worden beantwoord door een eenvoudige zoekopdracht op uw website uit te voeren. Als ze de informatie die ze nodig hebben echter niet kunnen vinden, raken ze gefrustreerd en teleurgesteld.

Geef ze een toegewezen plaats, zoals een klantenportaal, waar ze antwoorden op vaak gestelde vragen (FAQ’s) kunnen bekijken met betrekking tot verzending, maatvoering en meer. Dit type ondersteuning is erg waardevol omdat het geen inspanning van uw vertegenwoordigers vereist en 24/7 beschikbaar is.

Create self service portal in LiveAgent
Be proactive

Wees proactief

Als u potentiële kopers langer dan een paar minuten op uw website ziet, zijn ze duidelijk op zoek naar iets of hebben ze een conflict over een aankoop bij u. Neem de zorgen van uw klanten weg door ze proactief uit te nodigen om met u te chatten.

U kunt al uw vragen over uw producten beantwoorden of ze in de juiste richting wijzen.

Peter Komornik

LiveAgent combineert uitstekende live chat, ticketing en automatisering waarmee we uitzonderlijke ondersteuning kunnen bieden aan onze klanten

black Slido logo

Uw product weerspiegelt het niveau van service dat u biedt

Een geweldig product hebben is gewoon niet genoeg. Vaak verlaten klanten merken omdat het serviceniveau dat ze ontvangen simpelweg niet goed genoeg is. Shoppers willen zich gewaardeerd voelen omdat ze zaken doen met uw bedrijf. Om verloop te voorkomen en de conversie te verhogen is het belangrijk om een ​​klantgerichte cultuur binnen uw bedrijf te creëren.

Better customer service means more money

86% van de klanten is bereid meer te betalen voor een betere service ervaring.

Ready to switch to LiveAgent

Klanten, die een goede klantenservice krijgen, zullen het merk en de producten of diensten eerder aanbevelen aan anderen.

Higher customers LTV

Hoe tevredener uw klanten zijn over uw service, hoe meer ze zullen kopen.

Bad service spreads like a wildfire

De kans is 50% groter dat klanten die een slechte service ontvingen deze ervaring online zullen delen met anderen.

Email ticketing

Met LiveAgent komen uw emails, chats, oproepen, vermeldingen op sociale media en berichten van andere kanalen terecht in één algemene inbox.

Email ticketing
Powerful knowledge base builder

Kennisbank aanleggen

Met LiveAgent kunt u meerdere interne en externe kennisbanken aanleggen, compleet met FAQ’s, forums, artikels en suggesties.

Spraak- en video-oproepen

Richt een virtueel callcenter op als onderdeel van uw helpdeskoplossing met meerdere kanalen. LiveAgent centraliseert telefoongesprekken vanuit uw website of vaste lijn op één en dezelfde plaats.

Voice and video calls supported

Redenen waarom bedrijven voor LiveAgent kiezen

 • “Het is zo rijk aan functies en verslaat mijn 5-jarige Zendesk-abonnement. Dus ben ik overgestapt. Zeer goede waarde voor mij als eigenaar van een klein bedrijf.” Albert

 • Ik heb Zendesk voor het eerst uitgeprobeerd, maar na urenlang configureren en het prijsmodel begrijpen, realiseerde ik me dat het niets voor mij was. In plaats daarvan ben ik LiveAgent gaan gebruiken en ik moet zeggen dat ik tot nu toe zeer tevreden ben. Het systeem heeft precies de juiste hoeveelheid configuratie gekregen die ik wil en ik heb nog niets gevonden dat niet mogelijk is. De ondersteuning zelf is geweldig en beantwoord uw vragen meestal binnen een paar minuten.” Erik

 • “We zijn van ZenDesk overgestapt naar LiveAgent… en zouden niet meer teruggaan… Het is een ongelooflijk betaalbare prijs en een altijd behulpzaam ondersteuningsteam dat ons 24 uur op 7 helpt. Ten tweede heeft het geavanceerde automatiseringsniveau onze behoefte aan Zapier omdat er veel integraties zijn. Bovendien geven ze ook zoveel alias-emails om dat ook heel gemakkelijk te verbinden. ” Aaron

 • “Wij en onze klanten hadden constant problemen met ZenDesk, maar na verschillende opties te hebben bekeken, kozen we voor LiveAgent op basis van gebruikersrecensies en de prijs.” Adam

 • “Ik heb jarenlang ZenDesk gebruikt en ik was deze ‘ticket-achtige’ emails zat en dat ik geen bestanden aan mijn emails kan toevoegen, alleen links kan verzenden. Wat ik leuk vind aan LiveAgent: het verzendt emails (geen tickets), ik kan bestanden toevoegen, de stroom van emails gemakkelijker organiseren dan in ZenDesk, chatten en emails beheren vanuit hetzelfde venster. LiveAgent ondersteunt ook spreadsheets in zijn emails en heeft een geweldig ondersteuningsteam.” Vlad

 • “We zijn overgestapt op dit systeem na vele jaren ZenDesk te hebben gebruikt. De functionaliteit is geweldig: contactformulieren, live chat, databank, integratie met sociale netwerken – alles in één service en al deze modules zijn goed doordacht en communiceren competent met elkaar. Ik vond het prettig dat de service stabiel werkt, zelfs op mobiele platforms (na ZenDesk is dit een enorm pluspunt voor ons).” Olga

 • “Verschillende oplossingen geprobeerd, waaronder Zendesk, Freshdesk en meer. Toen LiveAgent gevonden. Geweldige tool, goede prijs-kwaliteitverhouding, gebruiksgemak, geweldige ondersteuning en hulp bij implementatie. En nu, na enkele jaren van gebruik, is het nog steeds de beste keuze voor ondersteuningstool die we hadden kunnen doen.” Michal

 • “Ik heb eerder veel andere helpdesksystemen gebruikt, zoals LiveZilla, Zopim, Zendesk, Freshdesk, Desk.com en dergelijke. LiveAgent heeft ze op alle mogelijke manieren verslagen vanwege de prijsstelling, functies, klantenondersteuning en mobiele functies.” Harrison

Social medias integrated into the help desk software

Integraties voor sociale media

Integreer uw favoriete socialemediaprofielen in LiveAgent en reageer rechtstreeks vanuit uw account op openbare opmerkingen op uw berichten, privéberichten of tweets. Elimineer de noodzaak om meerdere accounts op verschillende portaals op te volgen en te beheren en integreer ze in LiveAgent. Facebook, Twitter, Instagram en Viber zijn allemaal inbegrepen om de klantenservice zo vlot, snel en efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Analyses & rapportagedashboard

Krijg een overzicht van uw klantenservice, de service die u levert en de tevredenheid van uw klanten. Kijk wie er communiceert met uw bedrijf en houd toezicht op hoe tevreden ze zijn. Focus op gegevens, zoek naar verbeterpunten en bouw voort op uw sterke punten. Breng plezier in uw bedrijf door gamificatiefuncties in te schakelen.

Smart analytics and reports
Self-service customer portal

Klantenportaal

Maak klantenportaals zodat uw klanten een gecentraliseerde plaats hebben waar ze hun contactgegevens kunnen bewerken, betalingen kunnen aanmaken en tickets kunnen indienen. Het oprichten van een uitgebreid klantenportaal kan het aantal tickets verminderen en u ook helpen om 24/7/365 klantenservice te bieden, zelfs wanneer uw vertegenwoordigers offline zijn. Begin met het maken van een kennisbank, voeg de FAQ’s en forums toe en voeg aan het einde de widget voor feedback en suggesties toe. Alles is volledig aanpasbaar aan de richtlijnen van uw merk.

Waarom is onze helpdesk software de juiste keuze?

Most reviewed and number 1

Meest beoordeeld en hoogst gewaardeerd

LiveAgent is de meest beoordeelde en hoogst gewaardeerde helpdesk software voor kleine bedrijven in 2020.

Preferred by 21k businesses

Gekozen door 21.000 bedrijven

Meer dan 21.000 bedrijven in verschillende sectoren hebben LiveAgent gekozen voor hun wensen op het gebied van klantenondersteuning.

Packed with features

Rijk aan meer dan 180 functies

Met meer dan 180 functies, meer dan 40 integraties en eindeloze aanpassingenmogelijkheden, past de tool zich gemakkelijk aan uw professionele wensen aan.

Cloud based and secure help desk

Cloudgebaseerd en veilig

Volledig cloudgebaseerd, veilig, eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Ga binnen enkele minuten aan de slag met LiveAgent.

Prijs/kwaliteitverhouding? De allerbeste

LiveAgent is een geavanceerd helpdesksysteem waarmee u tegelijkertijd uw klantenservice en conversie kunt verbeteren. Onze software is scherp geprijsd en een koopje gezien de enorme hoeveelheid functionaliteit die het biedt. Probeer LiveAgent vandaag nog.

14 dagen proefperiode
Geen kredietkaart nodig
en veel meer
$9 maand

Small business

 • Onbeperkte ticketgeschiedenis
 • 3 email addresses
 • 3 contact forms
 • 1 API key
$29 maand

Medium business

 • Everything in Small, plus
 • 10 email addresses
 • 3 live chat buttons
 • Departments management
$0 maand

Gratis

 • 7 dagen ticketgeschiedenis
 • 1 emailadres
 • & chatknop
 • 1 contact form
Related Articles to Verhoog de conversieratio

You will be
in Good Hands!

Join our community of happy clients and provide excellent customer support with LiveAgent.

Plan een demo

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

Close
Schedule a demo
Schedule a one-on-one call
 • How to achieve your business goals with LiveAgent
 • Tour of the LiveAgent so you can get an idea of how it works
 • Answers to any questions you may have about LiveAgent
Plan een demo
Start Free Trial x