Spiceworks ticketing beoordeling

Spiceworks biedt een gratis IT-helpdesk ticketsysteem met essentiële functies en geen verborgen kosten. Het gebrek aan geavanceerde functies kan een nadeel zijn, maar het is buitengewoon functioneel en kan een goede keuze zijn voor veel bedrijven. Er zijn echter gemeenschappelijke problemen zoals prestatieproblemen veroorzaakt door emailloops en problemen met ticketmeldingen, die kunnen worden opgelost door de instellingen te controleren en aan te passen. Overall, Spiceworks is een goede keuze voor een primaire tool voor veel bedrijven.
Spiceworks ticketing beoordeling
Compare Spiceworks ticketing beoordeling with other in: How Spiceworks ticketing beoordeling is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
1378 reviews

Spiceworks is IT-ticketsoftware die tot doel heeft een gratis ticketsysteem te bieden voor IT-afdelingen en bedrijven. Slaagt het in zijn taak en is het een waardig alternatief voor betalende oplossingen? Ontdek het in onze beoordeling.

Pricing
Starting from:
  per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: No
Free version: Yes

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.3
Gebruikservaring
3
Prijs
5
Implementatie
5

Key takeaways

Pros

  • Een complete IT-ticketoplossing
  • Alle essentiële functies beschikbaar
  • Geen verborgen kosten, helemaal gratis

Cons

  • Gebrek aan geavanceerde functies

Aan de slag met Spiceworks-ticketing

Spiceworks biedt hun IT-helpdesk volledig gratis aan met een ticketsysteem. Het Spiceworks-team heeft zelfs een onderhoudend gedeelte met prijsplannen op hun website geplaatst. Het bevat vier abonnementen met dezelfde functies en de prijs met een tag van €0. Hierdoor hoef je alleen maar je eigen account aan te maken op de Spiceworks website en aan de slag te gaan. Het enige dat u nodig heeft, is wat basisinformatie, zoals uw emailadres en naam. In de volgende stap kunt u de naam van uw helpdeskdomein kiezen.

Spicwework - kies domein en bedrijfsnaam

Spiceworks maakt automatisch een speciaal emailadres voor u aan. Het laat u niet door hoepels springen en is in elk opzicht heel eenvoudig. Zodra u de bovengenoemde stappen heeft ingevuld, wordt u zonder enige wachttijd rechtstreeks naar het ticketsysteem geleid. Het interface-ontwerp is schoon en uiterst functioneel, met zeer gemakkelijke navigatie en alle tools die op het scherm beschikbaar zijn zodra u de applicatie opent.

Spiceworks dashboard

Ik moet toegeven dat ik veel minder verwachtte van een gratis oplossing, maar tot nu toe was Spiceworks in bijna elk opzicht een aangename verrassing. Spiceworks biedt veel meer dan alleen een essentieel ticketsysteem, het kan bedrijven helpen met rapporten en zelfs kennisbankartikelen zonder opgelegde beperkingen aan de functies. Het is eigenlijk behoorlijk indrukwekkend, maar voordat we verder kijken naar de prestaties, laten we eens kijken naar wat voor soort functies Spiceworks biedt.

Kenmerken van het Spiceworks-ticketsysteem

Het opsporen van Spiceworks-functies is niet eenvoudig, aangezien de website alleen essentiële informatie biedt over hun gratis tools. U kunt echter een goed overzicht krijgen van de Spiceworks-functies voor kaartverkoop zodra u de applicatie begint te gebruiken. In het ticketsysteem kunt u de standaard helpdeskfunctionaliteit verwachten. Spiceworks kan u ook helpen bij het creëren van uw eigen kennisbank en u helpen met rapporten. U kunt ook de exportfunctionaliteit gebruiken om uw rapportgegevens in drie verschillende formaten te exporteren.

Spiceworks verslagen

Aangezien Spiceworks voornamelijk gericht is op IT-ticketing, weerspiegelt de functieset dit. U kunt functies voor apparaatbeheer gebruiken om computerapparaten, software-inventaris en contracten bij te houden. Spiceworks ondersteunt ticketregels, standaardantwoorden, automatische ticketupdates en meldingen naast andere standaard helpdesk- en ticketsysteemfuncties.

Ticketing systeemprestaties en gebruikerservaring

Laten we eens kijken hoe Spiceworks presteert in een standaardscenario en of het zich kan meten met andere betaalde IT-ticketoplossingen. Ik emuleerde de ervaring van de vertegenwoordiger door mezelf een paar emails te sturen. De eerste arriveerde bijna onmiddellijk, hoewel ik niet zeker weet hoe vaak Spiceworks-ticketing zichzelf ververst. Ik moest op de knop Vernieuwen klikken om de email in het ticketsysteem te laten verschijnen, en ik zou erop vertrouwen tijdens de test.

Spiceworks tickets overzicht

De ticketinterface ziet er erg netjes en professioneel uit, ondanks dat hij gratis is. Zodra u het ticket opent, ziet de interface er net zo goed uit, zij het een beetje saaier. Het is erg simplistisch, maar ook meer dan functioneel genoeg om agenten comfortabel met Spiceworks te laten werken. Het is interessant dat je een deel van je inbox kunt zien, zelfs als u in een open ticket zit. De rest van de interface wordt ingenomen door het antwoordvak en klanteninformatie met ticketstatusinformatie, evenals gerelateerde informatievelden aan de rechterkant.

Spiceworks - reageren op een ticket

Het antwoordvak is niet bepaald ruim, dus een van de eerste dingen waar ik benieuwd naar was, was of het zich uitstrekt. Het strekt zich uit terwijl je schrijft, maar het strekt zich naar boven uit in plaats van naar beneden. Het heeft wel een maximale grootte en als u voorbij deze waarde schrijft, moet u erop vertrouwen dat u vanaf daar scrolt. U hebt toegang tot een aantal tools net onder het antwoordveld, namelijk bijlagen, standaardantwoorden en interne notities.

Spiceworks - interne notitie toevoegen

De laatste noemenswaardige functie omvat het paneel aan de rechterkant. Hier hebben gebruikers toegang tot basisinformatie over klanten, rechtverkrijgenden, ticketstatus, prioriteit, vervaldatums en ticketcategorie. Met dit paneel kunt u ook gerelateerde apparaten, taken, bestede tijd en CC-gebruikers bijhouden. Dat is vrijwel alles wat u kunt verwachten van Spiceworks-functies. Hoewel het niet de meest uitgebreide functieset is, slaagt het er zeker in om alles te bieden wat vertegenwoordigers nodig hebben om hun werk op een georganiseerde manier te doen, ook al is het maar het absolute minimum aan functies.

Spiceworks - ticketstatus

Al met al biedt Spiceworks geen slecht ticketsysteem, maar de functieset is absoluut essentieel. Het biedt alle basisfuncties die van een IT-ticketsysteem worden verwacht, en het lijkt hebzuchtig om meer te vragen, aangezien het helemaal gratis is. Ik moet echter wel zeggen dat gebruikers die gewend zijn aan geavanceerdere ticketingsystemen enigszins teleurgesteld kunnen zijn. Als ze eenmaal gewend zijn aan de functieset in Spiceworks, realiseren ze zich misschien dat minder meer is en krijgen ze hun werk uitstekend gedaan, zelfs zonder fancy functionaliteit. Dit alleen al maakt Spiceworks de moeite waard om u te helpen uw geld te besparen.

Spiceworks prijzen

De Spiceworks-website heeft wel een prijsgedeelte, maar het dient als een meer komische manier om iedereen te vertellen dat Spiceworks volledig gratis is. Het bevat vier fictieve abonnementen met dezelfde functieset en hetzelfde prijskaartje van €0. De website vermeldde dat alle mensen die zich aanmelden voor Spiceworks toegang krijgen tot onbeperkte tickets, onbeperkte apparaten, onbeperkte vertegenwoordigers, onbeperkte gebruikers, onbeperkte technici, premium ondersteuning en een IT-gemeenschap met miljoenen IT-professionals.

Besluit

Spiceworks heeft absoluut wat nodig is om een geweldig ticketsysteem voor IT-teams aan te bieden. Het is op geen enkele manier perfect, maar het is buitengewoon functioneel en het kan een uitstekende keuze blijken te zijn voor veel bedrijven die bereid zijn te leven zonder bepaalde luxe functies. Het is ook volledig gratis, zonder verborgen kosten en ongewenste extra’s, dus het is zeker de moeite waard om het als een van je primaire tools te beschouwen.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Spiceworks helpdesk prestatieproblemen veroorzaakt door een emailloop

Als uw Spiceworks-helpdesk erg traag werkt, kan dit worden veroorzaakt door een emailloop. Als u toegang kunt krijgen tot Spiceworks, opent u Instellingen > Helpdesk > Emailinstellingen en schakelt u de instellingen voor inkomende en uitgaande email uit door de respectievelijke schakelaars uit te schakelen. Controleer vervolgens uw mailbox en vind de tickets die problemen met de uitvoering veroorzaakten. U kunt ze naar een andere map verplaatsen, of ze verwijderen als u ze niet meer nodig hebt. Wanneer u alle betrokken tickets afhandelt, schakelt u de instellingen voor inkomende en uitgaande email weer in.

Ticketmeldingen werken niet in Spiceworks

Als u problemen ondervindt met het ontvangen van meldingen in Spiceworks, kunt u een aantal veelvoorkomende oplossingen proberen. Zorg er allereerst voor dat u controleert op typefouten in het emailadres van de betrokken gebruiker, aangezien dit een van de belangrijkste oorzaken is waarom mensen geen meldingen ontvangen. Als alle betrokken emailadressen zijn uitgecheckt, gaat u naar Instellingen > Helpdesk > Gebruikersaccounts. Zorg ervoor dat beheerders die geen meldingen ontvangen, de instellingen correct hebben ingesteld. Sla uw instellingen op.

Product reviews

Overweegt u de Zendesk-kennisbank? Bekijk onze recensie en ontdek of dit de juiste kennisbanksoftware voor uw bedrijf is.

Beoordeling van de Zendesk Suite-kennisbank

Zendesk Suite biedt verschillende functies voor het schrijven van kennisbankartikelen, communityberichten en meer, inclusief een AI-gedreven artikeleditor en de mogelijkheid om artikelen op te slaan of direct te publiceren. Het meest betaalbare pakket dat kennisbanksoftware bevat, is de Suite Growth voor €79 per vertegenwoordiger per maand, jaarlijks gefactureerd. Er zijn echter nog enkele gebruikerservaringsproblemen en verwarring over upgrade-opties. Het heeft echter wel veel potentieel en de Knowledge Capture-app kan handig zijn voor helpdesks.

Verzamel meer informatie over de tickets van uw klanten met de LiveAgent-functie voor ticketvelden. Creëer vandaag nog een onbeperkt aantal aangepaste velden.

Ticketvelden

LiveAgent is een geweldige tool voor communicatie met klanten en verbetert de klantenservice. Het stelt vertegenwoordigers in staat om betere, snellere en nauwkeurigere ondersteuning te bieden, terwijl het ook helpt om de aard van de tickets te categoriseren en statistisch bij te houden. LiveAgent heeft geholpen bij het verhogen van de klanttevredenheid en verkoop, en heeft een positieve impact gehad op vele bedrijven en hun conversieratio's. Het wordt algemeen aanbevolen als een betere oplossing dan alternatieven op de markt, en heeft een gebruiksvriendelijke interface met handige rapportagefuncties en een redelijke prijs voor de waarde die het biedt.

Verzamel meer informatie over de tickets van uw klanten met de LiveAgent-functie voor ticketvelden. Creëer vandaag nog een onbeperkt aantal aangepaste velden.

Ticketvelden

LiveAgent is een kosteneffectieve oplossing voor klantenservice die wordt aanbevolen door verschillende bedrijven. Het helpt bij het beheren van ondersteuningsverzoeken via verschillende kanalen zoals e-mails, chats en telefoons. Het stelt bedrijven in staat om efficiënter en effectiever te communiceren met klanten en hen snel en nauwkeurig te ondersteunen. Bedrijven hebben hun klanttevredenheid en verkoop kunnen verhogen met behulp van LiveAgent.

Vul deze checklijst voor klantenservice-audits in om een duidelijk overzicht te krijgen van de huidige staat van uw klantenservice, zodat u de nodige stappen kunt ondernemen om deze te verbeteren.

Klantenservice audit checklijst

Het aanbieden van klantenservice in verschillende talen kan leiden tot het behouden van meer leads en klanten. Bedrijven kunnen vertaalsoftware zoals Google Vertalen gebruiken voor taalvariaties. Het implementeren van een goed onboardingproces voor nieuwe klantenservicemedewerkers is essentieel voor het bieden van goede klantenservice. Dit proces kan onder meer bestaan uit het bespreken van ervaringen en het testen van productkennis. Goede trainingshandleidingen, onboardingprocedures en testen en quizzen zijn belangrijke tools voor het opzetten van dit proces.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo