Beoordeling intercomchatbot

Intercom is een klantencommunicatieplatform met een chatbot die natuurlijke taalverwerking (NLP) gebruikt en aanpasbaar is aan de behoeften van bedrijven. De chatbot kan geïntegreerd worden met andere Intercom-functies en biedt robuuste rapportage. Een handleiding voor het maken van een aangepaste Intercom-bot is beschikbaar. Daarnaast zijn er andere chatbots op de markt, zoals HubSpot, Quriobot, Tidio en Chatfuel, die beoordeeld worden door LiveAgent.
Beoordeling intercomchatbot
Compare Beoordeling intercomchatbot with other in: How Beoordeling intercomchatbot is doing on review portals
4.4
Average rating based on data from trusted review portals
3470 reviews

De Intercom-chatbot is een veelgeprezen en veelgebruikte tool voor klantenondersteuning en chatbot-services. Het heeft een reputatie opgebouwd vanwege zijn efficiënte en betrouwbare prestaties en staat bekend om zijn vermogen om soepel te werken zonder grote storingen.

Pricing
Starting from:
74   per maand
Free trial: Yes
Free version: No

Andrej Csizmadia

Editor's rating

Andrej Csizmadia
Overall rating
4
Gebruikservaring
5
Prijs
3
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

 • Snel op te zetten
 • Er zijn verschillende handleidingen en tutorials beschikbaar
 • Meerdere aanpassingsopties om uit te kiezen

Cons

 • Duur voor kleine bedrijven
 • Kan overweldigend zijn vanwege het aantal tools en functies
 • Moet zakelijke email opgeven
 • Twijfelachtige kwaliteit van interne gebruikersondersteuning

Aan de slag met de Intercom-chatbotfunctie

Intercom-chatbot is een softwareoplossing die is ontworpen voor klantenondersteuning en chatbot-services. Het stelt bedrijven en organisaties in staat om in realtime met hun klanten te communiceren via geautomatiseerde chatgesprekken. De chatbot kan een reeks vragen van klanten afhandelen, van het beantwoorden van eenvoudige vragen tot het doorverwijzen van klanten naar relevante bronnen en ondersteuning.

Intercom - aan de slag

Om met deze chatbot aan de slag te gaan, ging ik naar de website en vond mijn weg naar de aanmeldingspagina. Door op de knop “aan de slag” te klikken, kon ik het registratieproces starten. Al met al kostte het aanmelden voor de Intercom-chatbot me minder dan 10 minuten. Het registratieformulier vroeg me niet om bijzondere details.

Intercom - zakelijke email verstrekken

Het enige dat ik hoefde aan te leveren was:

 • voor-en achternaam
 • bedrijfsnaam en grootte
 • werkemail
 • wachtwoord
 • telefoonnummer (optioneel)

Hoewel het proces vrij eenvoudig was, waren er een paar dingen die ik erg leuk vond en andere die ik erg niet leuk vond.

Allereerst was ik er geen fan van om specifiek mijn werkemail te moeten opgeven. Het aanmeldingsformulier zou me niet verder laten gaan als ik geen zakelijke email zou gebruiken. Aan de andere kant was ik erg blij om te zien dat aanmelden met Google mogelijk was en dat er geen kredietkaartvereiste was. Dus toen ik klaar was met het invullen van alle details, werd mij gevraagd om mijn email te controleren op een verificatielink. De email kwam vrijwel direct aan, en daarmee kon ik snel verder.

Intercom - aanmaken van een account

Al met al is het hele proces erg beginnersvriendelijk. Er is niets verwarrends aan, en ik denk niet dat u er problemen mee zult hebben.

Functies en implementatie van intercomchatbots

Nadat ik de registratie had voltooid, ging ik verder naar de website van de tool. Daar wachtte me een aangename verrassing: een reeks vragen om mijn ervaring met het gebruik van de software te personaliseren:

 • Wat is uw ervaring met het opzetten van een klantenserviceoplossing?
 • Waarvoor gebruikt u Intercom voornamelijk?
 • Op welke afdeling zit u?
 • Wat omschrijft uw huidige functie het beste?
Intercom - personalisatie van de ervaring

Het was goed om deze vragen te beantwoorden om mijn gebruikerservaring vanaf het begin te verbeteren.

Kijkend naar het algehele visuele ontwerp van de tool, moet ik toegeven dat ik het vanaf de eerste seconde leuk vond. Het is gemakkelijk te lezen en te gebruiken. Navigeren door de app was niet eens een uitdaging.

Om hieraan toe te voegen, ontving ik zelfs een email van Intercom met een paar handige tips over zaken als:

 • demo mode
 • installatie van de Intercom Messenger
 • teamgenoten uitnodigen voor intercom
 • ondersteuningsgesprekken consolideren,
 • snel ondersteuning bieden met behulp van macro’s.
Intercom - email met handige tips

Er is een overvloed aan functies om uit te kiezen, u kunt er meer over lezen op de website van Intercom. Het is een behoorlijk lange lijst, maar er is niets om uw zorgen over te maken. Dat komt omdat Intercom handige handleidingen biedt om u door alle processen te helpen. Bovendien kunt u zelfs zien hoe lang het duurt voordat elke functie is geïmplementeerd. Je bent dus niet de enige met dit alles en zou je niet moeten laten ontmoedigen door de complexiteit!

Intercom - snelstartgids

Mijn favoriete functies zijn absoluut de aanpasbare, gespreksbots die worden gebruikt om leads te kwalificeren, ondersteuningsvragen op te lossen en meer. Dit is waarom ik me in de eerste plaats heb aangemeld voor de software. Dus in het volgende gedeelte ga ik meer vertellen over de prestaties en bruikbaarheid van de chatbot.

Intercom - Messenger-instellingen

Prestaties en bruikbaarheid

Nadat ik me vertrouwd had gemaakt met de meeste intercomfuncties, besloot ik de chatbot grondig te testen. Ik deed dit door het op mijn testwebsite uit te voeren. Naar mijn mening is een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van de Intercom-chatbot de mogelijkheid om op een gemoedelijke manier met gebruikers te communiceren, evenals het scala aan beschikbare aanpassingsopties. Ik heb echt genoten van de manier waarop ik vrijwel alles kon aanpassen. Beginnend bij de visuele kant van de chatbot, helemaal tot aan instellingen zoals wie als eerste een gesprek kan beginnen en meer. Bovendien stelde het hoge aanpassingsniveau van de Intercom-chatbot me in staat om het gedrag en de reacties van de bot te personaliseren om te voldoen aan de specifieke behoeften van mijn potentiële websitegebruikers/klanten.

Intercom - aanpassing van de boodschapper

Intercom chatbot prijzen

Intercom biedt een aantal verschillende tariefplannen, met zowel abonnementen als aanvullende add-ons die worden betaald. Blijf lezen voor meer informatie over de onderstaande plannen.

Voor zeer kleine bedrijven

Als u een klein bedrijf bent met vrij kleine behoeften, heeft Intercom een Starter-abonnement voor u. Dit abonnement kost €74 per maand. Daarbinnen kunt u verwachten toegang te hebben tot functies zoals: chat- en emailondersteuning, gerichte uitgaande email, berichten in het product, gedeelde inbox, helpcentrum en meer.

Voor de meeste bedrijven

Deze categorie abonnementen omvat 3 verschillende opties om uit te kiezen: Support, Engage en Convert plannen. Om de prijs van deze abonnementen te weten te komen, is het noodzakelijk om een demo aan te vragen.

Voor beginnende bedrijven

Tot slot, als u denkt dat geen van de oplossingen aan uw behoeften voldoet, is er ook de mogelijkheid om Intercom te gebruiken als een bedrijf in een vroeg stadium. U kunt het gebruiken vanaf €65 per maand. Om in aanmerking te komen, moet u zich aanmelden bij Intercom en geaccepteerd worden. Een korting van 95% is beschikbaar voor startups die in aanmerking komen voor geavanceerde intercomfuncties en Early Stage Academy.

Besluit

De Intercom chatbot is een betrouwbare oplossing. Kijkend naar zijn sterke punten, heeft deze software er zeker veel. Voorbeelden zijn een eenvoudig aanmeldings- en implementatieproces, veel functies om uit te kiezen en een gebruiksvriendelijke interface. Als ik enige nadelen zou moeten noemen, zou het een hoge prijs zijn, gezien het feit dat er goedkopere oplossingen zijn. Bovendien heb ik het gevoel dat deze tool een beetje overweldigend kan blijken te zijn voor onervaren gebruikers. Al met al is de Intercom-chatbot-tool vrij van bugs, responsief en gemakkelijk om doorheen te navigeren. U moet zeker overwegen om het eens te proberen als u denkt dat het uw bedrijf ten goede zou komen.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Welke gegevens verzamelt Intercom?

Intercom slaat verschillende gegevenspunten over zijn gebruikers op en volgt deze op. Voorbeelden hiervan zijn: volledige naam, emailadres, telefoonnummer, websessies, laatst en eerst gezien, recente paginaweergaven, stad en land, browsertaal en -versie, evenals het aantal Twitter-volgers en verzonden berichten in de intercom. De volledige lijst kan worden bekeken op de website van Intercom.

Is het mogelijk om Intercom gratis te gebruiken?

Ja, maar alleen voor de duur van de gratis proefperiode van 14 dagen. Daarna moet u ervoor betalen om de software te blijven gebruiken. Prijzen beginnen bij €74 per maand en er zijn verschillende abonnementen om uit te kiezen, voor zowel grote als kleine bedrijven.

Wat zijn de kenmerken van de chatbot van Intercom?

Intercom is een klantencommunicatieplatform dat verschillende functies biedt, waaronder een chatbot. Enkele van de belangrijkste kenmerken van de chatbot van Intercom zijn:

Natuurlijke taalverwerking (NLP): Om vragen van klanten effectief te begrijpen en erop te reageren, gebruikt de chatbot van Intercom NLP.
Aanpassing: Bedrijven kunnen Intercom’s eenvoudig aanpassen chatbot om aan hun specifieke behoeften te voldoen, inclusief het opzetten van geautomatiseerde workflows en aangepaste antwoorden.
Integratie met andere Intercom-functies: U kunt de Intercom-chatbot integreren met andere functies, zoals triggers en formulieren voor het vastleggen van leads.
Rapportage en analyse: Intercom biedt robuuste rapportage, zodat u op de hoogte blijft van de prestaties van uw chatbots.

Hoe maakt u een aangepaste Intercom-bot?

Hier is een stapsgewijze handleiding voor het maken van een aangepaste intercombot:

 • Meld u aan voor Intercom.
 • Maak een nieuwe bot.
 • Definieer het doel van de bot.
 • Kies een trigger.
 • Ontwerp de gespreksstroom.
 • Voeg functionaliteit toe.
 • Test uw bot.
 • En tenslotte: start uw bot.

Als u deze stappen een voor een volgt, zorgt u ervoor dat alles soepel verloopt.

Product reviews

Verbeter uw klantenervaring met een eenvoudige live chatknop op uw website. Bekijk alle functies en voordelen die live chat biedt.

Realtime chat

De tekst beschrijft LiveAgent, een oplossing voor live chat en klantenondersteuning op een website. Het vermeldt de kosten van LiveAgent in vergelijking met andere concurrenten en bevat handige functionaliteiten zoals realtime chat, de mogelijkheid om vertegenwoordigers uit te nodigen voor een chatsessie, de optie om tegelijkertijd met meerdere klanten te chatten, mobiele live chat, notities en chatfeedback. LiveAgent biedt ook een gratis proefperiode van 14 dagen en verschillende vooraf gemaakte chatknoppen en integratiemogelijkheden.

Live chatknop is een pictogram ergens op uw website waarmee klanten in realtime met de klantenservice kunnen communiceren.

Chatknop

The text discusses LiveAgent, a customizable chat button solution for improving customer service and retention on websites. It outlines the features of LiveAgent, including real-time chat, the ability to invite representatives to chat sessions, multiple chat capabilities, mobile chat, and chat feedback. It also emphasizes the importance of using chat for complex problems and ensuring easy customer access. The article provides tips for adding live chat to a website and highlights LiveAgent's unique offerings, such as its support portal, training options, and partnerships.

Chat, ook wel online chat of internetchat genoemd, is een manier van communicatie in realtime op internet. Er zijn veel soorten chats.

Realtime chat

Webchat biedt een efficiënte manier van klantencommunicatie, waardoor bedrijven een voorsprong kunnen krijgen op de concurrentie. LiveAgent biedt geavanceerde klantenondersteuning en andere oplossingen voor klantenservice, inclusief real-time chat en automatiseringsregels om workflows te verbeteren, kosten te verminderen en burn-out te voorkomen. Een gratis proefperiode van 7 of 30 dagen is beschikbaar zonder installatiekosten.

Live chat is nog steeds het populairste digitale klantencommunicatiekanaal. Bekijk onze gratis live chatsjablonen en gebruik ze onmiddellijk.

Live chat sjablonen

Bedrijven die op zoek zijn naar betere klantenservice en marketingstrategieën kunnen baat hebben bij gratis online chatsoftware zoals LiveAgent. Deze software biedt geïntegreerde systemen voor een snelle chatwidget, emailadres, contactformulier of telefoonnummer. Gratis live chattools bieden gepersonaliseerde klantenervaringen, betere merkinteracties en kunnen helpen bij het vastleggen van leads en het verminderen van verlaten winkelwagens. Live chat heeft een hoge tevredenheidsscore bij klanten en kan verkopen genereren, deals sluiten en bestaande klanten tevreden en loyaal houden. LiveAgent is een uitstekende live chat-platform met automatische chatverdeling, chatgeschiedenis, proactieve chatuitnodigingen en een apart gedeelte voor online bezoekers. Pure Chat-gebruikers kunnen migreren naar LiveAgent en profiteren van een 14-daagse gratis proefperiode.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo