Manychat bot beoordeling

Manychat is een gratis platform voor het bouwen van chatbots en biedt een visuele drag-and-drop interface voor het ontwerpen van chatbots zonder code. Er zijn kant-en-klare sjablonen, doelgroepsegmentatie, uitzendingen en analyses beschikbaar. Bij de installatie moet u een kanaal kiezen, zoals Instagram, Facebook, Telegram of WhatsApp. Manychat biedt uitgebreide ondersteuning en middelen om gebruikers snel aan de slag te helpen. Functies zijn onder meer zoekwoorden, groeitools en de editor voor slepen en neerzetten. Het platform is gebruiksvriendelijk en biedt een uitgebreide set functies voor het bouwen van chatbots en automatiseringen binnen het gratis abonnement.
Manychat bot beoordeling
Compare Manychat bot beoordeling with other in: How Manychat bot beoordeling is doing on review portals
4.6
Average rating based on data from trusted review portals
133 reviews

Manychat-chatbot is een oplossing voor het automatiseren van interactieve gesprekken op Instagram, Facebook en sms. Het is gemakkelijk te gebruiken met af en toe een snelheidsfoutmelding. Lees deze recensie om erachter te komen of Manychat u leuk zal vinden.

Pricing
Starting from:
0 of 15   per maand
Free trial: Yes
Free version: Yes

Andrej Csizmadia

Editor's rating

Andrej Csizmadia
Overall rating
4.7
Gebruikservaring
5
Prijs
5
Implementatie
4

Key takeaways

Pros

  • Gratis te gebruiken
  • Zeer vriendelijke gebruikersinterface
  • Aantrekkelijke functies gezien het feit dat het een gratis tool is

Cons

  • Weinig variatie in tariefplannen
  • Incidentele foutmeldingen veroorzaakt door problemen met Facebook API
  • Geen ingebouwde kalender

Aan de slag met de Manychat-botfunctie

Manychat is een platform voor het bouwen van chatbots dat is ontworpen om interactieve chatbots te maken in Instagram Direct Messages, Facebook Messenger en sms. Het biedt een visuele drag-and-drop-interface waarmee gebruikers hun chatbots kunnen ontwerpen en aanpassen zonder enige code te hoeven schrijven. Het platform biedt ook een reeks aantrekkelijke functies. Voorbeelden zijn onder meer kant-en-klare sjablonen, doelgroepsegmentatie, uitzendingen en analyses.

Manychat startpagina

Voor mij begon het installatieproces van Manychat door de Manychat-website te bezoeken en op de knop “Get Started Free” te klikken. Van daaruit werd mij gevraagd om een van de 4 kanalen te kiezen: Instagram, Facebook, Telegram en WhatsApp. Omdat ik de chatbot op Facebook Messenger wilde testen, klikte ik op die optie en logde ik in met mijn Facebook-account, zoals gevraagd.

Manychat - kies uw kanaal om door te gaan

Manychat heeft toegang gevraagd tot een heleboel verschillende details over mij en de pagina’s die ik bezit, zoals naam, profielfoto, emailadres, beheren en openen van pagina’s, en meer. Ik had geen andere keuze dan in te stemmen en kon toen verder gaan.

Manychat vraagt toegang tot Facebook

Tijdens het registratieproces levert Manychat een gemakkelijke ervaring die gebruikers helpt bij het opzetten van hun chatbot. De tijd die nodig is om u aan te melden voor Manychat hangt af van de bekendheid van de gebruiker met dergelijke aanmeldingsprocessen, zou ik zeggen. Over het algemeen kan het installatieproces enkele tot meerdere minuten duren.

Manychat-registratieproces

Over het algemeen heb ik het gevoel dat Manychat ernaar streeft om het installatieproces zo gemakkelijk mogelijk te maken voor nieuwkomers. De software is ontworpen om gebruiksvriendelijk en intuïtief te zijn. Naar mijn mening biedt het bedrijf uitgebreide ondersteuning en middelen om gebruikers te helpen snel aan de slag te gaan.

Manychat - selecteer uw zakelijke oplossing

Manychat-botfuncties en implementatie

Over het algemeen vind ik dat Manychat een schone en intuïtieve gebruikersinterface heeft. Het platform heeft een oogvriendelijk visueel ontwerp dat het gemakkelijk maakt om te navigeren en te gebruiken. Ik kon moeiteloos vinden wat ik nodig had in de app en zonder veel moeite beginnen met het bouwen van mijn chatbot-automatiseringen.

Ik vind het leuk dat Manychat een breed scala aan functies en opties biedt voor het maken van chatbots en automatiseringen.

Manychat - stel uw automatisering in

Ik waardeer met name de volgende functies: zoekwoorden instellen, groeitools en de editor voor slepen en neerzetten. Er zijn ook veel vooraf gebouwde sjablonen en automatiseringsreeksen beschikbaar die ik nuttig vond om snel aan de slag te gaan. Mijn favoriete voorbeelden zijn use-cases als “betrokkenheid vergroten”, “telefoonnummers vastleggen” en “informeren over producten”.

Manychat - begin met een sjabloon

Ik heb het gevoel dat u het platform in eerste instantie misschien verwarrend vindt, vooral als u niet bekend bent met chatbottechnologie. Manychat biedt echter een verscheidenheid aan ondersteunings- en zelfstudiebronnen om gebruikers op weg te helpen. Dit omvat een uitgebreide kennisbank, video-tutorials en een communityforum waar gebruikers vragen kunnen stellen en begeleiding van anderen kunnen krijgen. Over het algemeen beschouw ik Manychat over het algemeen als een gebruiksvriendelijke interface en een uitgebreide set functies voor het bouwen van chatbots en automatiseringen binnen het gratis abonnement.

Prestaties en bruikbaarheid

Om de prestaties en bruikbaarheid van de chatbot te beoordelen, besloot ik hem te koppelen aan een van mijn Facebook-testpagina’s. Wat het opzetten van de chatbot-flows betreft, vond ik het proces relatief eenvoudig. Er zijn aantrekkelijke sjablonen beschikbaar, waar ik natuurlijk gebruik van heb gemaakt. Kijkend naar hoe de chatbot presteerde op verschillende gebruikersinvoer, kan ik hier niet echt negatieve woorden zeggen. Manychat reageerde precies zoals ik alle commando’s had ingesteld. Het enige waar ik hier over kon klagen, was de snelheid van de antwoorden. Maar misschien hangt het af van factoren zoals internetsnelheid bijvoorbeeld. Al met al deed de chatbot wat hij moest doen.

Manychat bot prijzen

Dit is een gratis oplossing, met één betaald abonnement beschikbaar als u uw functies wilt schalen. Laten we de abonnementsopties hieronder in meer detail bekijken.

Gratis abonnement

Het gratis abonnement biedt verschillende functies die mogelijk net genoeg zijn voor uw behoeften, afhankelijk van hun grootte. Enkele van de functionaliteiten die u binnen deze optie krijgt, zijn onbeperkte chatbot-flows, 10 tags, 2 sequenties en 3 trefwoorden. Het nadeel van dit abonnement is dat het Manychat-branding bevat, wat ik persoonlijk onhandig vind.

Pro abonnementen

Wat betreft het betaalde abonnement, het kost €15 per maand. Dit is een relatief kleine vergoeding als u kijkt naar de functies die het biedt. Voorbeelden zijn onbeperkte chatbot-flows, onbeperkte tags en sequenties, geen Manychat-branding en zelfs het verzamelen van contactgegevens met één tik.

Besluit

Om de review af te sluiten, heb ik erg genoten van het uitproberen van de Manychat-chatbotsoftware. Naar mijn mening is het een geweldige tool voor kleine bedrijven met basisbehoeften als het gaat om het hebben van chatbots. De chatbot is eenvoudig in te stellen en te gebruiken, en de prijs kan niet budgetvriendelijker zijn. Ik zou zeggen dat elke nieuweling deze chatbot tot op zekere hoogte leuk zal vinden. Hoewel de functies misschien niet al te rijk zijn (vergeleken met alternatieve oplossingen), moet u zich hierdoor niet laten ontmoedigen.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Waarom stuurt mijn bot de verkeerde berichten?

Uw bot kan om een aantal redenen onjuiste berichten verzenden. Om deze redenen te vinden, moet u 4 dingen verifiëren. Controleer eerst of “Instant Reply” is ingeschakeld. Het aanzetten kan problemen veroorzaken. Ten tweede, bekijk aangepaste sjablonen in Advertentiebeheer. Als u uw campagne niet hebt gekoppeld aan de JSON-tool in Manychat, kunnen de botberichten ook onjuist zijn. Verderop is het belangrijk dat u verifieert dat u niet tegelijkertijd andere chatbots gebruikt. Deze kunnen ook van invloed zijn op de nauwkeurigheid van de botberichten. Ten slotte zou het probleem kunnen liggen in de live chat-triggers – bekijk deze om te controleren of ze naar behoren werken.

Wat moet ik doen als ik geen pagina aan Manychat kan toevoegen?

Om nieuwe pagina’s aan Manychat te koppelen, moet u de beheerder van deze pagina’s op Facebook zijn. Als dat het geval is, hoeft u alleen maar op “nieuw account maken” in de Manychat-app te klikken en het account aan te maken. Daarna zie u de optie om een Facebook-pagina te koppelen – klik op de knop en volg de stappen. Als u de pagina’s die u wilt toevoegen niet ziet, moet u uw zakelijke integraties in Facebook bekijken. Het kan zijn dat de juiste instellingen niet zijn ingeschakeld voor Manychat. Als u ze aanpast, wordt het probleem opgelost.

Hoe verwijder ik een Facebook-pagina van Manychat?

Om een Facebook-pagina van Manychat te verwijderen, gaat u naar uw Manychat-account, navigeert u naar “Instellingen” en vervolgens naar “Verbonden pagina’s“. Klik vanaf daar op de knop “Verwijderen” naast de pagina die u wilt verwijderen. Bevestig de actie en de pagina wordt losgekoppeld van Manychat.

Product reviews

Op zoek naar een chatbottool voor uw bedrijf? Doe met ons mee voor een gedetailleerde Quriobot-chatbotbeoordeling om te zien of het een hulpmiddel is voor uw behoeften.

Quriobot chatbot beoordeling

Quriobot is een chatbot software die gebruikt kan worden om feedback te verzamelen, leads te verzamelen, afspraken te plannen, de verkoop te stimuleren en meer. De software biedt meer dan 70 bot talen samen met dynamische vertaling van Google Translate en de mogelijkheid om alle Quriobot-acties naar Google Analytics te sturen. Hoewel de software niet gemakkelijk te gebruiken is voor beginners, biedt Quriobot een gratis abonnement en betalende abonnementen met verschillende specificaties. Er zijn echter enkele problemen met Quriobot, waaronder incidentele systeemuitval en bugs.

Realtime klantenservice is cruciaal. Bekijk onze live chatstatistieken en trends om te zien hoeveel uw bedrijf ervan afhankelijk is.

Live chat statistieken en trends

Realtime klantenservice is cruciaal. Bekijk onze live chatstatistieken en trends om te zien hoeveel uw bedrijf ervan afhankelijk is.

Live chatknop is een pictogram ergens op uw website waarmee klanten in realtime met de klantenservice kunnen communiceren.

Chatknop

The text discusses LiveAgent, a customizable chat button solution for improving customer service and retention on websites. It outlines the features of LiveAgent, including real-time chat, the ability to invite representatives to chat sessions, multiple chat capabilities, mobile chat, and chat feedback. It also emphasizes the importance of using chat for complex problems and ensuring easy customer access. The article provides tips for adding live chat to a website and highlights LiveAgent's unique offerings, such as its support portal, training options, and partnerships.

Geïnteresseerd in het gebruik van de Zendesk Chatbot om vragen van klanten af te handelen? Ontdek of het uw tijd waard is in onze beoordeling. Prijs, voordelen, prestaties en meer.

Zendesk bot beoordeling

Live chat is an effective way to support customers and increase satisfaction. It offers immediate assistance, reduces incoming inquiries, and improves overall efficiency. Representatives should be well-prepared for the use of live chat, and there should be a support staff life cycle followed. Using live chat will ultimately lead to higher customer satisfaction scores. Additionally, the article reviews Zendesk and LiveAgent customer service software, recommending LiveAgent for its comprehensive support solution.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo