Beoordeling van de Odoo-kennisbank

Zoho Desk biedt een gebruiksvriendelijke en probleemloze kennisbankfunctie, hoewel de prijs en waarde beter kunnen. Data-analyse is waardevol voor bedrijven en LiveAgent biedt een holistisch overzicht van klantenondersteuning. KnowledgeOwl is een dure, maar goed uitgeruste software voor kennisbeheer en klantenservice.
Beoordeling van de Odoo-kennisbank
Compare Beoordeling van de Odoo-kennisbank with other in: How Beoordeling van de Odoo-kennisbank is doing on review portals
4.1
Average rating based on data from trusted review portals
1200 reviews

Odoo is een geweldige kennisbankoplossing met een interessante houding ten opzichte van artikelopmaak en -bewerking. Het biedt een duidelijke interface die gemakkelijk te navigeren is, en een geweldige artikeleditor die alle standaard bewerkingsfuncties beschikbaar heeft via een eenvoudige sneltoets. De prijs is…

Pricing
Starting from:
$ 14.89   per maand
Equal to LiveAgent's Free plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
4.7
Gebruikservaring
5
Prijs
4
Implementatie
5

Key takeaways

Pros

  • Intuïtieve en schone interface
  • Geweldig schrijven en gebruikerservaring
  • Atypische maar efficiënte functieopdracht

Cons

  • Kennisbank zit niet in het gratis abonnement
  • Prijzen kunnen duur zijn als u geen andere apps kunt gebruiken

Odoo is een geweldige kennisbankoplossing met een interessante houding ten opzichte van artikelopmaak en -bewerking. Het biedt een duidelijke interface die gemakkelijk te navigeren is, en een geweldige artikeleditor die alle standaard bewerkingsfuncties beschikbaar heeft via een eenvoudige sneltoets. De prijs is ook betaalbaar, maar hangt alleen af van het aantal andere beschikbare applicaties dat u wilt gebruiken. Lees de volledige recensie en ontdek waarom Odoo een uitstekende keuze is voor uw kennisbasisbehoeften.

Aan de slag met Odoo

Odoo is een uitgebreide en aanpasbare open sourcesoftware die zich toelegt op verschillende gebieden van bedrijfsbeheer, inclusief kennisbank. Het integreert een groot aantal toepassingen die geschikt zijn voor verkoop, marketing, klantenrelatiebeheer, projectbeheer, klantenondersteuning en nog veel meer. Odoo bevat een kennisbank-plug-in als onderdeel van zijn deals, dus laten we er eens naar kijken en zien hoe het presteert.

Odoo Apps

Odoo biedt een gratis proefversie aan voor elk van hun abonnementen, evenals een gratis versie van hun oplossing. Het kan een onbeperkt aantal gebruikers ondersteunen, maar staat het gebruik van slechts één app uit hun uitgebreide lijst toe. U kunt binnen twee minuten aan de slag met Odoo. Registreer u gewoon op hun website en bevestig uw email. U moet echter beslissen welke app u wilt gebruiken. De Odoo kennisbank is niet zichtbaar in de inleidende app store, dus u zult deze later in de webapplicatie moeten toevoegen.

Odoo Apps-winkel - kennis

U kunt altijd meer apps aan uw Odoo-account toevoegen, ongeacht de functionaliteit die u in eerste instantie hebt gekozen. Aan de slag gaan met de Odoo kennisbankfunctie is ongelooflijk snel. Het kostte me minder dan 5 minuten om mijn eerste artikel te schrijven, en je kunt ook een voorbeelddocument bekijken waarin alle functies van de kennisbankeditor worden uitgelegd. Maar voordat ik dieper in de kennisbankeditor duik, laten we een kijk eens goed naar de interface.

De gebruikersinterface in Odoo is minimalistisch en effectief. Het geeft zijn gebruikers niet veel mogelijkheden om te verdwalen, en ik heb tijdens mijn gebruik geen grote verwarring ervaren. Hoewel ik naast de helpdesk, ticketing en kennisbank geen andere apps heb gebruikt, kan ik me niet voorstellen dat mensen overweldigd raken, zelfs als ze besluiten een groter aantal apps te gebruiken. Dit komt omdat elke app een aparte interface heeft en ze nooit verwarrende menu’s delen op een van de hoofdschermen.

Gebruikerservaring en functies

Laten we nu eens kijken naar de kennisbankeditor. De gebruikersinterface blijft hier net zo eenvoudig en effectief als in de rest van de app. Er is niets dat u afleidt van het schrijven, en de kennisbankeditor biedt alle standaardfunctionaliteit die u nodig hebt om uitgebreide artikelen te schrijven, inclusief media en de juiste opmaak. Wat echter interessant is in de gebruikerservaring, is hoe u toegang kunt krijgen tot al deze functionaliteit. Het antwoord is “/”.

Odoo Kennisbank - aan de slag

Telkens wanneer u in de kennisbankeditor schrijft, kunt u eenvoudig op de knop “/” drukken en een lijst met alle mogelijke functies weergeven. Hoewel dit in eerste instantie niet de meest intuïtieve manier van werken leek, moet ik zeggen dat ik er snel aan gewend raakte, en ik durf zelfs te zeggen dat het schrijven er in sommige gevallen sneller door werd. Ik hoefde nooit naar een specifieke functie in menubalken te zoeken, alle functionaliteit kan worden opgeroepen met een simpele druk op de knop en ik kon de naam van de functie die ik nodig had op elk moment schrijven, wat me ook hielp om mijn focus te houden aan het schrijven.

Odoo - Schrijf een nieuw artikel

Met een simpele druk op de bovengenoemde knop hebt u toegang tot verschillende kopteksten, opsommingstekens, kunt u media of code, kolommen, alinea-opties, links en knoppen, checklists toevoegen of zelfs uw handtekening toevoegen. De functieset is gewoonweg rijk en er ontbreekt niets dat een goede artikeleditor zou moeten bevatten. Het is gewoon geweldig en gemakkelijk te gebruiken door iedereen. Er valt niet veel meer toe te voegen over de editor, ik denk dat het bevredigend zal zijn om te gebruiken, ongeacht wat voor type gebruiker u bent.

Het organiseren van artikelen in de Odoo-kennisbank is ook redelijk goed. Hoewel er geen map- of categorie-opties zijn, kunt u artikelniveaus of “structurenf” maken. Op deze manier kunt u een hoofdartikel over elk onderwerp schrijven en er subartikelen aan toevoegen, waardoor u effectief een uitgebreide en gestructureerde hiërarchie creëert. Het vinden van de artikelen zal vrij eenvoudig zijn, maar u moet in een vroeg stadium voor de namen zorgen, zodat u geen verwarring voor uzelf creëert wanneer het aantal artikelen in de kennisbank aanzienlijk groeit.

Odoo kennisbank artikelen overzicht

Prijzen

Odoo biedt twee betalende abonnementen en een gratis abonnement. U kunt bij het gratis abonnement slechts één app uit de uitgebreide app-lijst krijgen, dus er is geen optie om een gratis kennisbank te krijgen, aangezien deze niet beschikbaar is als een aparte app-optie tijdens je accountregistratie. Laten we eens kijken wat u in elk van de plannen krijgt.

Eén App

Het One App-abonnement is gratis en u krijgt ook onbeperkte gebruikerstoegang. U kunt echter maar met één app tegelijk werken en u moet uw abonnement upgraden zodra u een andere app uit de app store krijgt. Als u niet upgradet, gaat u automatisch naar een gratis proefperiode.

Standaard

Het Standard-abonnement geeft je toegang tot alle apps voor $14,89 per maand per gebruiker. U betaalt minder als u een jaarabonnement neemt. De apps omvatten elke afzonderlijke app die Odoo te bieden heeft, inclusief helpdesk, financiën, human resources, productiviteit en andere soorten apps.

Aangepast

Het aangepaste abonnement geeft u extra flexibiliteit voor $22,38 per maand per gebruiker. U krijgt toegang tot alle apps, plus Odoo Studio, mogelijkheden voor meerdere bedrijven, externe API, evenals Odoo Online, Odoo.sh en de On-Premise-versie.

Besluit

De kennisbank van Odoo is een goed uitgebalanceerde en volledig uitgeruste oplossing die geen enkel type gebruiker zal teleurstellen. Of u uw kennisbank nu licht of zwaar op het aantal artikelen wilt hebben, de artikelorganisatiefunctie is goed genoeg om u te helpen ze in de meeste gevallen bij te houden. De atypische toegang tot functies met een simpele schuine streep (/) is in het begin verwarrend, maar het werkt zo soepel in het dagelijkse schrijven. Over het algemeen is de kennisbank van Odoo gewoon geweldig, en het is moeilijk om dealbreakers te vinden in deze betaalbare oplossing.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Wat is Odoo?

Odoo is een uitgebreide suite van zakelijke applicaties in één uitgebreid softwarepakket. U kunt de apps kiezen die u wilt gebruiken en alle gebieden van uw bedrijf bestrijken, zoals verkoop, personeelszaken, marketing, verkoop en vele andere.

Waar wordt Odoo voor gebruikt?

Odoo wordt voor veel gebruiksscenario’s gebruikt als zakelijke software. Het kan marketing- en verkooptaken uitvoeren, u helpen met klantenrelatiebeheer en klantenservice, u helpen bij het beheren van financiën en facturering, en nog veel meer.

Hoeveel kost Odoo?

Odoo heeft meerdere abonnementen beschikbaar en er is een gratis abonnement beschikbaar. Met het gratis abonnement kunnen gebruikers echter slechts één applicatie gebruiken. Betaalde abonnementen beginnen bij $14,89 per maand per gebruiker en geven u toegang tot alle beschikbare Odoo-applicaties.

Waar is de kennisbank in Odoo?

Je vindt de kennisbank in de Odoo app store. Ongeacht welk type apps u kiest wanneer u uw account aanmaakt, u kunt de kennisbank altijd later toevoegen. Zoek gewoon naar ‘Kennis’ in de app store en voeg het toe aan uw account.

Product reviews

Maak kennis met betaalde sociale media. Begrijp de concepten van klantenondersteuning grondig met eenvoudige uitleg van professionals.

Betaalde sociale media

Betaalde sociale media wordt steeds populairder omdat slimme marketeers het potentieel van sociale media activiteiten zien om zakelijke doelen te bereiken. Adverteren op sociale media is het op één na meest dominante formaat in digitale advertenties en biedt meer bekendheid, snelheid en frequentie. De prijzen voor adverteren op sociale media variëren en het is van vitaal belang om het juiste platform voor uw doeleinden te kiezen. Om uw doelen te bereiken, moeten advertenties op sociale media worden afgestemd op specifieke doelgroepen. Het combineren van betaalde en organische sociale media is het beste voor uw bedrijf. Het gebruik van software om klantenservice te integreren met sociale media is ook belangrijk voor een goede dienstverlening.

Client onboarding emailsjablonen begeleiden klanten naar het juiste gebruik van de producten of diensten die ze hebben gekocht.

Emailsjablonen voor onboarding van klanten

E-mailmarketing is een krachtige en efficiënte manier om klantenloyaliteit te verzekeren en om nieuwe potentiële klanten te werven. Bedrijven moeten zich richten op het creëren van waarde voor klanten en effectieve klantenrelaties opbouwen door middel van gepersonaliseerde e-mailsjablonen. Het versturen van bedankmails en gepersonaliseerde welkomstmails kan de loyaliteit en betrokkenheid van abonnees vergroten en uiteindelijk leiden tot meer inkomsten. Klant onboarding is ook belangrijk om te voorkomen dat klanten spijt krijgen van hun investering en om hen te begeleiden naar het juiste gebruik van de producten of diensten die ze hebben gekocht. Een onboarding e-mail die afkomstig is van een echt mens kan ook effectiever zijn.

IdoSell is een SaaS-ecommerceoplossing en één van de toonaangevende leveranciers van ecommercesystemen in Polen. Lees er meer over.

Idosell | LiveAgent

IAI S.A. introduceerde in 2013 IdoSell Booking, een dienst waarmee boekingen online, via mobiele apparaten of via sociale media verkocht kunnen worden. Het is gericht op resorts en momenteel beschikbaar in Polen en Duitsland, maar wordt ook ontwikkeld voor de Britse markt. LiveAgent werd geïmplementeerd bij Idosell en heeft gezorgd voor een snellere reactie op verkoopvragen van klanten en een betere verwerking van Facebook-berichten. Ook live chat is toegevoegd aan de website. IAI S.A. is een SaaS-provider voor internetwinkels, hotels en ziekenhuizen en nummer 1 in Polen.

Kom meer te weten over het optimaliseren van conversieratio's. Begrijp diepgaande uitleg van professionals.

Conversieratio optimalisatie

De Nederlandse software voor klantencommunicatiebeheer is de best aanbevolen software voor 2022 en heeft functies zoals een dashboard voor klantinteracties, 24/7 klantenservice en live chat-opties. LiveAgent biedt deze software en helpt bij het verbeteren van de klantenservice, wat kan leiden tot hogere conversieratio's. Het maken van een goed gestructureerde FAQ-pagina kan ook helpen bij het verminderen van de belasting van ondersteuningsteams en het verbeteren van de klantenervaring. Conversieratio-optimalisatie (CRO) is een belangrijk proces om het percentage potentiële klanten dat doelen op uw website voltooit, te verhogen. Een goede CRO-strategie is essentieel om de klantgerichtheid en functionaliteit van uw website te verbeteren.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo