Salesforce Sales Cloud kennisbank beoordeling

Salesforce LiveAgent biedt callcenteroplossingen om de uitgaande communicatie met klanten te verbeteren en verkoopkansen te vergroten. De software biedt 24/7 klantenservice en een gratis proefperiode zonder installatiekosten. Het bedrijf biedt verschillende ondersteuningsmogelijkheden, inclusief telefonisch en via live chat. Klanten kunnen ook gebruik maken van een consumentenforum en live chatondersteuning voor contact met Salesforce. LiveAgent biedt tevens ondersteuning, integraties en trainingsprogramma's voor klanten. Het is essentieel voor forex-bedrijven om meerdere kanalen te hanteren bij het hanteren van klantvragen en te zorgen voor snelle reacties. Salesforce LiveAgent is een uitstekende keuze voor garanderen van de beste klantenservice, met meer dan 180 helpdeskfuncties en 40 integraties.
Salesforce Sales Cloud kennisbank beoordeling
Compare Salesforce Sales Cloud kennisbank beoordeling with other in: How Salesforce Sales Cloud kennisbank beoordeling is doing on review portals
4.3
Average rating based on data from trusted review portals
50407 reviews

De kennisbankfunctie van Salesforce is niet de snelste en ook niet de meest eenvoudige om mee aan de slag te gaan. Het kan even duren om het te vinden en te leren hoe u het kunt inschakelen in de enorme zee van…

Pricing
Starting from:
$ 25   per maand
Equal to LiveAgent's Small plan Liveagent pricing
Free trial: Yes
Free version: No

Jana Kostelanska

Editor's rating

Jana Kostelanska
Overall rating
3.7
Gebruikservaring
3.5
Prijs
4
Implementatie
3.5

Key takeaways

Pros

  • Geavanceerde teksteditor
  • Geavanceerde publicatie-opties

Cons

  • De tutorial is kapot en heeft foutmeldingen
  • Het duurt een tijdje om erachter te komen waar dingen zijn
  • Vereist onnodige activering, zelfs als u de enige gebruiker bent

De kennisbankfunctie van Salesforce is niet de snelste en ook niet de meest eenvoudige om mee aan de slag te gaan. Het kan even duren om het te vinden en te leren hoe u het kunt inschakelen in de enorme zee van Salesforce-tools, maar u zult niet teleurgesteld zijn als u dat doet. Hoewel de Salesforce-kennisbank niet de beste is die beschikbaar is, zal hij zijn werk zeker goed doen, vooral als je andere geweldige tools nodig hebt die Salesforce biedt.

Aan de slag met Salesforce

Salesforce is een zeer bekende software voor klantenrelatiebeheer en is ook een van de best beoordeelde CRM-oplossingen die op de markt verkrijgbaar zijn. Het biedt een gemakkelijk toegankelijke proefversie waarmee u in een mum van tijd aan de slag kunt met uw kennisbank. Het enige dat nodig is, is een eenvoudige registratie en emailbevestiging. Salesforce werkt als een webtoepassing, dus u hoeft niets op uw computer te installeren om aan de slag te gaan. Aangezien Salesforce een grote verscheidenheid aan tools en functies heeft, biedt de toepassing een Aan de slag-gids waarin u kunt bepalen wat uw primaire gebruik van Salesforce zal zijn. U kunt de optie Kennisbeheer selecteren en het systeem start een korte zelfstudie om u vertrouwd te maken met de interface.

Introductievenster Salesforce Sales Cloud in app

Hoewel de tutorial in eerste instantie geweldig leek, haperde hij al snel toen ik iets anders deed dan wat er me werd opgedragen. Ik kreeg een foutmelding binnen de eerste vijf minuten na het gebruik van Salesforce. Over het algemeen was de gids niet erg nuttig, suggesties waren verwarrend en ik kon de app beter zelf verkennen. De applicatie-interface ziet er in het begin geweldig uit, maar je zult het al snel verwarrend en niet-intuïtief vinden. Het kostte me een tijdje om te beginnen met het schrijven van mijn eerste kennisbankartikel nadat ik een paar hoepels had overgeslagen.

Salesforce Sales Cloud-gebruikersinterface

U kunt de kennisbank vinden door op het App Launcher-pictogram in de linkerbovenhoek te klikken en te zoeken naar Knowledge. Lijkt makkelijk toch? Nou, als u een nieuwe gebruiker bent zoals ik, zal u in de war raken waarom u geen nieuwe artikelen kunt maken. Er waren geen pictogrammen en geen bewerkingsopties. Ik moest een online handleiding opzoeken om erachter te komen dat ik mezelf eerst toestemming moet geven om kennisbankartikelen in de configuratie te maken. Deze optie is te vinden onder Setup > Instellen > Gebruikers. U moet klikken op de gebruiker van wie u de machtigingen wilt wijzigen en het vakje aanvinken naast “Kennisgebruiker”.

Salesforce Sales Cloud-gebruikersmachtigingen

Gebruikerservaring en functies

Toen ik eindelijk bij de volledig functionele kennisbank kwam, werd het een beetje eenvoudiger. U kunt meteen kiezen tussen het schrijven van veelgestelde vragen of een beschrijving van een procedure. Ik koos ervoor om een beschrijving te schrijven, en wat me echt verbaasde was de selectie van beschikbare velden in de artikeleditor. Naast de artikelnaam, omschrijving en validatiestatus krijgt u nog een aantal andere velden. Dit zijn Proceduredoelgroep, Proceduredoel, Procedurewaarschuwingen en Procedurestappen.

Salesforce Sales Cloud nieuw kennisbankartikel

Al deze velden spreken voor zich, maar de keuze om deze op te nemen is vrij ongebruikelijk. Dat is niet per se een goede zaak of een slechte zaak, het hangt af van wat voor soort artikelen u wilt schrijven. Voor mezelf gesproken, ik vond dit een beetje omslachtig en zou liever iets meer aan de essentiële kant hebben zonder dat Salesforce me dwong tot een vooraf ingestelde schrijfstructuur. U kunt er ook voor kiezen om deze stappen helemaal over te slaan en in plaats daarvan te schrijven wat u maar wilt.

Salesforce Sales Cloud kennisbank artikeleditor

De kennisbank-teksteditor zelf is geweldig en ik heb er geen grote klachten over. Het is niet alleen een essentiële schrijftool, maar het biedt ook enkele geavanceerde opties voor tekstopmaak, waardoor gebruikers een grote mate van flexibiliteit krijgen. De editor ondersteunt bijlagen zoals afbeeldingen, video’s en links. Het is een standaardeditor die vrij eenvoudig te gebruiken is, geen onaangename verrassingen biedt en werkt zoals bedoeld.

Salesforce Sales Cloud kennisbankartikeldetails

Naast de editor vind je zichtbaarheidsinstellingen, gegevens en informatie en nog veel meer in het artikelvoorbeeld. Het is niet moeilijk om de belangrijkste artikelinformatie te vinden, maar de interface ziet er een beetje rommelig uit en probeert zoveel mogelijk in één keer weer te geven. Dit is een klein probleem in een verder functioneel ontwerp. Over het algemeen is de Salesforce-kennisbank niet de slechtste, maar ook niet de beste.

Prijzen

Salesforce biedt een zeer uitgebreide selectie van tariefplannen om tegemoet te komen aan de verschillende tools, functies en toepassingen. De kennisbank is voornamelijk een onderdeel van de Service Cloud Salesforce-toolset. De Service Cloud wordt geleverd met vier tariefplannen die variëren in functies. Laten we ze allemaal eens bekijken.

Basisbenodigdheden

Het Essentials-abonnement kost $25 per maand per gebruiker. Naast de kennisbankfuncties biedt het casemanagementtools, serviceconsole-apps en telefonie-integratie. Dit is het goedkoopste beschikbare Salesforce-tariefplan.

Professioneel

Het Professional-abonnement kost $75 per maand per gebruiker en biedt alles wat is inbegrepen in het Essentials-abonnement, evenals nieuwe functies met de tool voor servicecontracten en rechten.

Ondernemingen

Het Enterprise-abonnement kost $150 per maand per gebruiker. Het bevat alle tools en functies van de vorige twee abonnementen en voegt API-tools voor webservices toe.

Unlimited

Het Unlimited-abonnement kost $300 per maand per gebruiker en biedt alles wat Salesforce Service Cloud te bieden heeft. U krijgt alle tools van de vorige drie abonnementen, plus een premium succesabonnement.

Besluit

Werken met Salesforce is niet de gemakkelijkste taak ter wereld. De dingen die het tot een van de beste en rijkste oplossingen voor verschillende use-cases maken, zijn ook dezelfde dingen die de focus wegnemen van de gebruikerservaring. Hoewel de Salesforce-kennisbank naar behoren werkt, kan deze beter worden ontworpen. De navigatie in Salesforce is niet de gemakkelijkste, maar het werkt erg goed gezien het feit dat er veel andere tools en functies in passen. Mensen die op zoek zijn naar een echte alles-in-één oplossing zullen niet teleurgesteld worden, terwijl gebruikers die naast de kennisbank minder tools nodig hebben waarschijnlijk een minder uitgebreide oplossing moeten zoeken.

Gemeenschappelijke kwesties en problemen

Ik kan geen nieuwe kennisbankartikelen toevoegen, hoe kan ik dit doen?

U heeft hoogstwaarschijnlijk geen toestemming om kennisbankartikelen te maken en te bewerken. U kunt dit oplossen door naar Instellingen > Instellingen > Gebruikers te gaan. Klik op uw gebruikersnaam in de lijst en zoek “Kennisgebruiker”. Als het selectievakje naast deze optie niet is aangevinkt, kunt u niet met de kennisbank werken. Vink het vakje aan, sla de wijzigingen op en u zou vanaf dat moment in staat moeten zijn om artikelen in de kennisbank te maken en te bewerken.

Waar kan ik de kennisbankfunctie in Salesforce Service Cloud vinden?

De kennisbankfunctie heet “Kennis” in Salesforce. U kunt het vinden door op het app-opstartprogramma in de linkerbovenhoek te klikken en het daar te zoeken. Nadat u de optie in de zoekfunctie ziet, klikt u erop en de website zal u doorverwijzen naar de kennisbank.

Product reviews

De checklijst voor evaluatie van de klantenservice is uw kans om verbeterpunten te leren kennen. Besteed aandacht aan de suggesties van uw klanten.

Klantenservice evaluatie checklijst

Een evaluatiesjabloon voor klantenservice kan helpen om zwakke punten van het team te erkennen en toekomstige doelen te stellen. Het stellen van doelen op een SMART manier kan het bereiken van gemeenschappelijke doelen bevorderen en de medewerkers beter laten voelen op het werk. Tools zoals Asana en Basecamp kunnen worden gebruikt om doelen bij te houden en verbeteringen aan te brengen. Door evaluatieprocessen te lanceren, te volgen en te verbeteren, kunnen bedrijven de klantenservice verbeteren en verbeteringen aanbrengen. Een checklijst voor evaluatie van de klantenservice kan helpen bij het identificeren van verbeterpunten, het evalueren van e-mails en telefoongesprekken, het analyseren van prestatiegegevens en het erkennen van zwakke punten. Regelmatige evaluatie van de klantenservice kan leiden tot verbeterde bedrijfsprestaties, betere klanttevredenheid, verbeterde klantenrelaties en meer winst.

Wilt u meer weten over de kennisbank van Froged? Bekijk ons artikel om erachter te komen hoe het werkt en hoe het presteerde in onze tests.

Beoordeling van Froged-kennisbank

Froged is een gebruiksvriendelijke kennisbanksoftware met beperkte maar effectieve functies. Het biedt opties voor het toevoegen van tekst, afbeeldingen, video's, links en andere appendages. Froged heeft een eenvoudig te navigeren interface en biedt de mogelijkheid om mappen toe te voegen voor eenvoudige organisatie. De prijzen zijn op abonnementsbasis en variëren afhankelijk van de gewenste functionaliteit en het aantal gebruikersstoelen, wat het in vergelijking met andere concurrenten duur kan maken. Er zijn geen problemen met Froged, behalve dat sommige gebruikers meer geavanceerde teksteditorfuncties verwachten.

Het verzamelen van beoordelingen speelt een belangrijke rol in het succes van elk bedrijf. Leer hoe u ze kunt verzamelen en in uw voordeel kunt gebruiken.

Hoe beoordelingen verzamelen

Het verzamelen van feedback van klanten is essentieel voor elk bedrijf en er zijn verschillende manieren om dit te doen. Een professionele vertaler of een vertaaldienst kan helpen bij het lokaliseren van enquête-inhoud zonder fouten. Na elke verkoop is het belangrijk om een follow-up e-mail te sturen om te bedanken voor de aankoop en om feedback te vragen. Social media kan ook worden gebruikt om feedback te verzamelen via polls. Het stellen van vragen over verzendprocessen of toekomstige producten kan helpen bij het verbeteren van de services die aan klanten worden aangeboden.

Lees onze recensie van de Infobip IVR en ontdek de voor- en nadelen van het gebruik van deze oplossing in een zakelijk scenario.

Infobip IVR-recensie

De tekst gaat over het bedrijf LiveAgent, dat klantenservicesoftware, VoIP-telefoonsystemen en andere software aanbiedt. Het bedrijf heeft verschillende onderscheidingen en certificaten en een partnerprogramma. Er is ook een blog, woordenlijst, academie en sjablonen beschikbaar voor klanten. De tekst bevat informatie over hoe een LiveAgent-account kan worden opgezet en dat er cookies worden gebruikt op de website.

Onze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaan we ervan uit dat we uw toestemming hebben om cookies te plaatsen zoals beschreven in onze privacy- en cookiebeleid.

×
Plan een persoonlijk gesprek en ontdek hoe LiveAgent uw bedrijf kan helpen.

We zijn op meerdere data beschikbaar

Plan een demo